Meie pere pidulaudadel on kaks suurt vaagnat. Mõlemad on ovaalsed, 65 cm pikad ja umbes 45-50 cm laiad. Mõlematele läheb 3,5 kilo kraami, ühele kalatootes, teisele lihatooted. Ja kaks väiksemat vaagnat, kummalgi ca 1,5 kilo erinevaid juustusid lisanditega. Selle kombinatsiooni välja mõtlemine, ostmine, lõikumine, presenteerimine on mitme tunni töö. Arvestama peab ju mitme asjaga – näiteks et kui pealt hakatakse võtma, säilitaks serveering ikka mingigi nägusa välimuse ja ei vajuks kokku arusaamatuks segasodiks. See on omaette kunst ja on super, kui keegi on need serveerimise peensused endale selgeks teinud (juba YTs on mitmeid õppevideoid) ning säästab teiste vaeva.
Näed ikka kõvasti vaeva, et põhjendada sellise “teenuse” vajalikkust. Kui sa oleksid ise näinud neid nn pakkumisi, siis võid kindel olla, et seal ei ole absoluutselt mitte mingit kunsti harrastatud. Samuti ei ole selle asjanduse kallal tunde vaeva nähtud.
Üks näide. Vaagna ühte otsa on sätitud väikese lehvikuna üksteise otsa näkileivakesed. Sinna kõrvale (juba tootja poolt lõigatud) vorstikesed, keskele vaba käega visatud juustutükid ning kuguile veel väike peotäis kirsstomateid. No anna andeks, mis õppevideode läbi töötamisest ja teiste inimeste aja ja vaeva säästmisest sa räägid? Sa saad minu kirjeldatust ikka täiesti valesti aru.
Kui mulle jälle järjekordne pakkumine ette tuleb, siis alati mõtlen, et kas tal ei ole mitte ühtegi lähedast tuttavat või sõpra, kes delikaatselt mõista annaks, kui veider see kõik välja paistab.
Teistpidi tekkis ka mõte, et praegu on raske aeg. Äkki inimene on tõesti nii hädas ja meeleheitel ning otsib võimalusi, kuidas vähegi ellu jääda ses keerulises olukorras. Ja selline tegevus on siis ainus, mis pähe tuli. Siinkohal võiks ka ju tegelikult sõbrad-tuttavad märgata ja abi pakkuda.