Tere, naised. Minuga juhtus selline lugu, et sain ootamatult teada, et olen rase ning seda juba juba 13nädalat.
Nimelt olin ma teadmisel, et ma ei saa kunagi lapsi, sest olen kahjuks varajases menopausis juba 30sest peale. Nüüd aga selgus, et siiski imed on võimalikud, sest rase ma olen.
Kuna me ei planeerinud seda rasedust, siis ilmselgelt olen ma terve selle aja elanud aktiivset sotsiaalelu, mille juurde on suvel kuulunud palju erinevaid pidusid, koos alkoholiga ja vesipiibu ja veipimisega.+ Olen kõike, mida ei tohiks söönud ja joonud- palju. Ma töötan valdkonnas, kus korraldatakse palju erinevaid üritusi, siis on see pidude graafik olnud peale covidit väga tihe ja pöörane.
Hiljuti olin puhkusel, kus sai ka alkoholi tavapärasest rohkem tarbitud- vein õhtusöökidel, päeval kokteilid jne.
Nüüd olen ma suures hirmus, kas minu lapsega on kõik ok? ämmaemand ütles, et hetkel paistab kõik ok ja ei tasu liialt muretseda, sest enamus lapsi ei ole planeeritud ja paljud on tarbinud alkoholi ja suitsetanud enne, kui rasedusest teada said. Ok see selleks, saan aru, et ei tea esimene paar kuud, aga mul on juba üle 3 kuu.
Olen mures, kas kellelgi on sarnast kogemust? Mis sai? Kuidas lapse areng- vaimne, füüsiline?
aitäh, kes jagab kogemust.