Ja ka mitte väga kallist palun. Nimelt laps saab 2 aastaseks ja kuna süüa kohe üldse ei oska teha siis tahaks midagi lihtsat ja maitsvat. Mõtlesin ,et kohupiima-vahukooretort puuviljadega(banaan,mandariin,kirsid vms) Lapse sünnipäev juba kolmapäev seega palun jagage retsepte 🙂
Teema: Suur kohupiima-vahukooretort!palun kõige lihtsamat retsepti
Kõige lihtsam on osta valmis biskviitpõhi, Hagari omad lausa viilutatud. Mina immutan neid veidi mahlaga ja määrin siis kohupiimapastaga. Ühe kihi olen ka hapukamat moosi pannud. Banaanirõngad laon ka vahele, peale ei pane neid. Vahukoore muidugi löön vahtu ja segan kohupiimapastaga ning kuna mul tordipritsi ei ole, panen selle kilekotti ja pigistan nurgast ilusa mustri peale. Kaunistan marjadega. Pole midagi keerulist, kuna kasutan valmis põhja.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kõige lihtsam on osta valmis biskviitpõhi, Hagari omad lausa viilutatud. Mina immutan neid veidi mahlaga ja määrin siis kohupiimapastaga. Ühe kihi olen ka hapukamat moosi pannud. Banaanirõngad laon ka vahele, peale ei pane neid. Vahukoore muidugi löön vahtu ja segan kohupiimapastaga ning kuna mul tordipritsi ei ole, panen selle kilekotti ja pigistan nurgast ilusa mustri peale. Kaunistan marjadega. Pole midagi keerulist, kuna kasutan valmis põhja.[/tsitaat]
Millist kohupiimapastat kasutad ?
[small]lilleke5 kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Millist kohupiimapastat kasutad ?[/tsitaat]
Mis vahet seal on, peaasi et Eesti oma ja värske kraam.
Mina kasutan ka valmis tordipõhja, mida immutan kohviga (aga võib ka mahlaga immutada), kreemiks vahustan segamini vahukoort ja kohupiima (panen enamvähem pooleks), kreemi peale laon viilutatud maasikaid, seejärel järgmine biskviit, immutan taas ning katan kreemi ja maasikaviiludega. Kõige ülemisele immutatud kihile taas kreem ning seekord katan juba poolikute maasikatega (lõikepool ülespoole!). Ääred pritsin vahustatud vahukoorega ilusaks. Väga maitsev tort.
Kui tahta veidi eksootilisemat (nö raffaello moodi) maitset, võib vahekihtide maasikate peale raputada kookoshelbeid.
Lollikindel kohupiimavahu retsept on:
1 pakk kohupiima (see kandiline vanaaegne kuiv kohupiim). Nt vaniljemaitseline.
1 200 ml pakk vahukoort
2 väikest spl suhkrut
vaniljet
Vala kõik see kaussi kokku ja löö mikseriga vahule.
Põhjaga ei soovita ise mässama hakata, kui ei ole enne teinud.
hmm, tore teema!
mul on enda meelest täiesti keskmine köögikogemus juba (ca 25a), aga mina teadsin kogu aeg, et vahukoor ei lähe ometi vahtu, kui sinna midagi lahjemat (nagu näiteks kohupiim) sisse segada. Proovinud ei ole. Olen eluaeg seda uskunud ja teinud kreeme nii, et enne vahustan vahukoore eraldi ära (suhkruga) ja siis lisan kohupiima.
Hea tuleb küll,
aga kui te nüüd ütlete, et saab ka lihtsamalt, siis peab kohe proovima … 🙂
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]hmm, tore teema!
mul on enda meelest täiesti keskmine köögikogemus juba (ca 25a), aga mina teadsin kogu aeg, et vahukoor ei lähe ometi vahtu, kui sinna midagi lahjemat (nagu näiteks kohupiim) sisse segada. Proovinud ei ole. Olen eluaeg seda uskunud ja teinud kreeme nii, et enne vahustan vahukoore eraldi ära (suhkruga) ja siis lisan kohupiima.
Hea tuleb küll,
aga kui te nüüd ütlete, et saab ka lihtsamalt, siis peab kohe proovima … :)[/tsitaat]
Kreem ja vaht ei ole sama asi. Loomulikult koos vahustades ei jää selline kõva ja õhuline vaht, aga mõnusa konsistentsiga kreem tuleb küll.
Põhi tee nii: Vahusta 6 muna 6 spl suhkruga kõvaks vahuks (mikseriga) Võib vahustada ka munavalged eraldi ja kollased lihtsalt juurde lisada. Sõelu taigna hulka 6 spl jahu. Sega kergelt. Pane suurele ahjuplaadile küpetuspaber ja vala taigen plaadile. Küpseta 200 kraadi juures kuldkollaseks(umber pool tundi). Lase jahtuda. Lõika pooleks(lihtsalt keskelt 2 tükiks. Põhi küpseta juba hommikul või eelmisel päeval valmis, siis enne pidu muretu.
Vahukoor on mõistlik tordile peale panna vahetult enne lauale viimist. Muidu võib vahukoor ära vajuda.
Mina panen tordi vahele ainult 2 torukohupiima, võib olla ka maitsega – banaani või metsmaasika. Peale vahustatud vahukoor (2 pakki) ja värsked maasikad. Kaunistuseks võib mõne piparmündi või melissilehe ka lisada. Kuigi tort tuleb suur – poole ahjuplaadi suurune, on ärasöömine ja kestvad kiiduavaldused alati garanteeritud 🙂 Teha on väga lihtne ja poekooki edaspidi keegi ei taha.
Vahukoort võib tugevdada ka zelatiiniga.
Osta tordipõhjad, juba mainitud kandilised Hagarid näiteks. Vahusta vahukoor (400 ml) vähese suhkruga peaaegu valmis, st. enne kui tekivad tugevad visplijooned sisse. Lisa kohupiim (Alma toru 2pk või Saida/Nopri kohupiim 500 g).
Kui soovid mahlasemat torti, immuta põhjad mahlaga. Pane põhjale kohupiimakreem ja lao peale puuvilju. Mina armastan banaani-kompotivirsiku kooslust. (Kiivid, õunad ja viinamarjad tordis mulle isiklikult ei meeldi.)
Korda sama. Kõige pealmisele kihile ära banaani pane, läheb tumedaks. Võid kaunistada ka riivitud ¨okolaadiga ja/või maasikatega.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Kreem ja vaht ei ole sama asi. Loomulikult koos vahustades ei jää selline kõva ja õhuline vaht, aga mõnusa konsistentsiga kreem tuleb küll.[/tsitaat]Tuleb täiesti ilus õhuline vaht. Aga justnimelt selle vanaaegse pakikohupiimaga, mitte mingi kreemiga, kus on juba vahukoor sees.
Toreda nüansi saab, kui laduda heledate biskviitpõhjade vahele mahlaga immutatud Kalevi shokolaadiküpsiste kihi. Alla ja peale kohupiimakreem, nagu ikka. Lisavad kontrasti nii maitsele kui välisilmele 🙂
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.