RE: Suvekaksikud 2012
Natuke infot TTTS-i kohta. Minu tekkis TTTS ja erakorraline keiser tehti, kui nädalaid oli 28. Haiglas (Tartus) võttis 3 päeva aega, et jälile jõuda, miks on looetevett nii palju tekkinud. Ja nii palju kui mina aru sain, siis Eestis TTTS-i vastu mingit ravi polegi. Laserit kasutatakse nt Rootsis. Mulle aga öeldi, et kuna seda sündroomi tuleb ette nii harva, siis pole laseri soetamisel mõtet. Minu lapsed sündisid novembri lõpus ja olin aasta jooksul esimene, kes oleks sellest abi saanud. Nii et jah, paljud asjad jäävad raha taha.
Hiljem olen lugenud, et Haigekassast on võimalik saada garantiikiri, et minna vajadusel Rootsi ravile. Kahjuks ei olnud ma sellest enne teadlik. Kogu raseduse jooksul ei räägitud mulle kaksikraseduse ohtudest mitte midagi. Tagantjärele võin muidugi tark olla, aga keegi ei tea, kas siis oleks midagi teistmoodi/paremini olnud.
Aga antud tingimustes oli kogu Tartu sünnitusmaja ja Lastehaigla personal lihtsalt super. Ja siiski on tänu neile mul kaks armsat kelmi kodus.