Esileht Koolilaps Suveks tööd 14- ja 15-aastasele

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Teema: Suveks tööd 14- ja 15-aastasele

Postitas:
Kägu

Tere! Kas ja kust olete otsinud ja leidnud tööd oma teismelistega? Minu omad otsivad tööportaalidest, aga ega seal alla 16-aastasyele väga pole midagi. Palju kandideerimisi ja väge vastuseid. Asukoht Tallinna kesklinn, aga vaatavad ka mujale. Maasikakorjamine on vist liiga raske sellistele… Jagage mõtteid ja kogemusi.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu tütrel veel aega töötamiseni, kuid ootan samuti huviga teiste kogemusi.

Kuna ma ise teinud GWB tööampse riidepoodides, siis julgeksin soovitada alustuseks neid. Mõni võtab ka 16a tööle, nooremate kohta ei tea.

Palju kõndimist, kuid puhkepausid kenasti paigas, töö lihtne ja kollektiiv siiani meeldiv.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

selleks aastaks küll juba hilja soovitada, aga sellises vanuses lapsed, kes ise endale töökohti ei otsi, soovitan panna õpilasmalevasse. või siis uurida, äkki mõnes vähe tahetud rühmas on vaba koht. jah, see võib olla üle eesti ning tõesti maasikakorjamine, aga lastel on seal lõbus koos omavanustega.

meil on olnud sedasi, et sinnani olis lapsed malevas, aga umbes sellest vanuses tahtsid ise otsida mujale koos sõpradega.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maasikaorjamine ei tohiks olla liiga raske selles vanuses noortele, nemad ju 8 tundi ei tee. Iseasi, kas on sobivat kohta, kus korjata.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lapsehoidmine äkki?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võtmesõna on tutvused. Sest tööandjale on oluline, kes alaealise eest vastutab. Boonuseks on, et lapsevanem, vanavanem või suur õde-vend töötab samas asutuses.

Ise sain omal ajal tööle vanaemaga samasse firmasse. Kui kunagi ühes suurfirmas praktikal olin, siis kõik minust nooremad nö suvetöötajad olid asutuse enda töötajate lapsed.

Ka mu oma lapse 1.töökoht koolivaheajal oli selles it-firmas, kus ise töötan.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Malevasse läheb.

Sel aastal õnnestus koht saada.

Ise käisin ka selles vanuses malevas ja lisaks organiseerisid vanemad abitöödele erinevatesse kohtadesse. Peamiselt kõplasin ja korjasin marju kuna läheduses oli aiand.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna ma ise teinud GWB tööampse riidepoodides, siis julgeksin soovitada alustuseks neid. Mõni võtab ka 16a tööle, nooremate kohta ei tea.

Minu laps proovis alla 18a neid tööampse, pakkumisi ei saanud mitte ühtegi. Võtmesõna on jah tutvused, ilma tutvusteta ja kiirete näppude korral on võimalik saada malevasse. Umbes 16a vanuses sai mingi postkaardimüüjate koha, seda ei soovitaks küll kellelegi kui just terve tööpäeva vegeteerida ei soovi ja vargusi oma taskust kinni maksta. 18+ avanevad paljud uksed, klienditeenindaja, ettekandja restoranis (osad olid ka alla 18 seal).

Kui maasikakorjamine on raske, siis vast liiga vara veel laspsel tööle kandideerida, malevas on ka palju marjakorjamist vms suvalist tööd, mul laps käis kaks aastat Circle_k linnamalevas, peale seda kaks aastat pärismalevas. Esimesel aastal korjasid mustikaid (mille hooaeg oli juba maleva alguseks läbi saanud, pärast veel protsessisid, et vähemalt lubatud tunnitasu kätte saaksid, need mustikakilo tasud jäid nagunii saamata, sest marju enam polnud) ja katsid mingeid turbaaunu.

Seega teemaalgataja, kui sul kedagi tuttavat lastele töökohta pakkumas pole, siis ilmselt peavad veel mõned aastad ootama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere! Kas ja kust olete otsinud ja leidnud tööd oma teismelistega? Minu omad otsivad tööportaalidest, aga ega seal alla 16-aastasyele väga pole midagi. Palju kandideerimisi ja väge vastuseid. Asukoht Tallinna kesklinn, aga vaatavad ka mujale. Maasikakorjamine on vist liiga raske sellistele… Jagage mõtteid ja kogemusi.

alla 16aastase töölevõtmine on tööandjale nii raskeks tehtud seadustega, et kui tegu pole just heade tuttavatega, siis ei viitsi keegi seda tegema hakata 🙁 alates 16 juba lihtsam

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks peab 14-15 aastane tööd tegema?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks peab 14-15 aastane tööd tegema?

aga miks ei võiks? mõne nädala natuke asist tegevust ja ise taskuraha teenides tekib tunne, et raha saamiseks tuleb vaeva näha, mitte ei tule see lihtsalt seina seest. 14-15aastased on enamasti juba täitsa täisinimese mõõtu, paljud neist juba tutvuvad vastassooga ja alkoholiga, miks nad ei võiks siis selles vanuses ka tööl käimisega tutvuda?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis tööd sinu laps seal IT-firmas tegi?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis tööd sinu laps seal IT-firmas tegi?

põhiliselt tegi arvutil kujundustöid. aga on ka parandusse toodud arvuteid lahti võtnud, neil kõvakettaid vahetanud, installinud, üritanud rikkis masinatest klientidele vajalikke andmeid kätte saada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu laps oli hotellis tube koristamas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on 14-aastasel juba paar aastat oma ettevõte. Registreeritud jah ei ole kuid pakub teenust ja saab raha. Kõik on legaalne. Kui laps tuleb ise selle peale  kuidas ta saab ise oma kätega midagi teha ja teenust vm müüa, on see ju super!

Üldiselt ei pea ma samuti vajalikuks 13-14 aastast tööle saata, veel hullem sundida tööl käima. Jaa, olen ise lapsest saati kõik suved rüganud. Kas ma pean oma lapsepõlve ilusaks,  toredaks või heaks ettevalmistuseks iseseisvaks eluks? Kindlasti mitte.

0
0
Please wait...

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Esileht Koolilaps Suveks tööd 14- ja 15-aastasele