Kuna ma ise teinud GWB tööampse riidepoodides, siis julgeksin soovitada alustuseks neid. Mõni võtab ka 16a tööle, nooremate kohta ei tea.
Minu laps proovis alla 18a neid tööampse, pakkumisi ei saanud mitte ühtegi. Võtmesõna on jah tutvused, ilma tutvusteta ja kiirete näppude korral on võimalik saada malevasse. Umbes 16a vanuses sai mingi postkaardimüüjate koha, seda ei soovitaks küll kellelegi kui just terve tööpäeva vegeteerida ei soovi ja vargusi oma taskust kinni maksta. 18+ avanevad paljud uksed, klienditeenindaja, ettekandja restoranis (osad olid ka alla 18 seal).
Kui maasikakorjamine on raske, siis vast liiga vara veel laspsel tööle kandideerida, malevas on ka palju marjakorjamist vms suvalist tööd, mul laps käis kaks aastat Circle_k linnamalevas, peale seda kaks aastat pärismalevas. Esimesel aastal korjasid mustikaid (mille hooaeg oli juba maleva alguseks läbi saanud, pärast veel protsessisid, et vähemalt lubatud tunnitasu kätte saaksid, need mustikakilo tasud jäid nagunii saamata, sest marju enam polnud) ja katsid mingeid turbaaunu.
Seega teemaalgataja, kui sul kedagi tuttavat lastele töökohta pakkumas pole, siis ilmselt peavad veel mõned aastad ootama.