Ma elan ka korteris ja igatsen seda, et oleks ikka päris omaette eramaja, aga paraku mul ei ole sellist rahalist ressurssi, et tsivilisatsiooni rüppe mingi maja osta. Kui korteri maha müüks, siis saaks küll kuskile maale laguneva maja, aga nii hull ma ei ole, et kuskile sellisesse kohta kipuks. Üksi ma ei jaksaks tervet maja nullist üles ehitada ja majasaamise eesmärgil mingit suvalist meest ka ei taha.
Õnneks ei ole mu korter selline, et ma ei saaks grillida ja õuel vedeleda. Ma ostsin korteri väiksesse kortermajja, kus on oma hooviala. Naabritega on vedanud, nendega saab rahulikult koos eksisteerida. Õues on minul oma grill, naabrimehel oma grill (erinevat tüüpi), pingid, kiiged, batuut, kasvuhoone, salatipeenar, sirelid ja kirsipuu. Mina kasvatan tomateid. Tallinnas. Lapse saab õue saata mängima, ise saab seal kohvi juua või grillida kui tekib soov. Mõnikord on küll naabrid samal päeval juba ees, aga kui pole külalisi kutsunud, siis see ei sega. Sellegipoolest, eks peab teistega arvestama kogu aeg ja natuke tahaks ikka seda, et oleks päris isiklik õu. Aga parem kui mitte midagi.
Varem elasin Lasnamäel paneelikas, seal oli masendav, mitte iial ma ei harjunud sellega ära, kasvasin ise samuti seda tüüpi majas, kus praegu, et naabreid on, aga vähe ja õueala oli üsna privaatne. Vanaemal oli suur maja, seal oli mõnus. No see läks pärast tema surma jagamisele, iga laps sai väikse jupi müüdud rahast. Nii et praegu tuleb leppida sellega, mis on. Aga mõistan küll seda ängi, kui tahaks mõnikord lihtsalt niisama äkkidee ajel grillida ja pole kohta, kus seda teha. Sel põhjusel ma oma kinnise õuega kortermaju otsisingi, kui ostmiseks läks. Nüüd ostan korra nädalas bingo loto pileti, et juhul kui mingi ime läbi võidan suurema summa, siis ostan suvila. Kui piletit pole, siis pole sedagi nullilähedast võimalust.