Vaatan palavate ilmadega linnas käies, et nii paljud neiud-naised näevad nii kenad välja: kaunis kleit seljas, juuksed lahtiselt seljal heljumas, veatu meik näos. Milline näen aga välja mina? Higine kleit kehale kleepumas, nägu punane, higipärlid laubal, ninal, nina all, niisked juuksed ligi pead …
Ja ei, ma ei ole ülekaaluline! Aga ma pidevalt kuumaga higistan ja punetan! Tahaks ka suviselt kaunis välja näha, aga tundub minu puhul võimatu. Kuidas teil, kaunitarid, see küll õnnestub?!
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Suvised kaunitarid vs mina
Teema: Suvised kaunitarid vs mina
nad pesevad ennast ja oma riideid
Õel ja tahtlikult solvav kommentaar.
Higine kleit kehale kleepumas, nägu punane, higipärlid laubal, ninal, nina all, niisked juuksed ligi pead …
Küsimus oli ilmselt meestele, mitte nendele “kaunitaridele”.
Kehale kleepuv kleit ( kui sellist näeks, kohe jookseks), punast nägu ei ole näinud, higi pole samuti näinud, niiskeid juukseid olen näinud ja see on ok olnud.
Ehk siis ära muretse.

Sa oled ikka eriline naljamees. Sain teate, et minu kommentaar “Õel ja tahtlikult solvav kommentaar” on märgitud ebasobivaks. Sinu kätetöö, eks? 😀 Mine ja vaata õige peeglisse!
Perekooli süsteem “Teata ebasobivast” on muidugi ka eriliselt absurdne – suvaline närviline mutt võib neutraalse kommentaari ebasobivaks märkida.
Sama siin. Kusjuures mulle ei meeldi ka rahvaspordiüritustel käia sellepärast. Enamik jõuab finišisse sama kaunina kui startides, mõni näost valgemgi. Mina olen peale 200 m näost tulipunane (tõesti TULIpunane) ja kole. Ja kuna enamasti on ka fotograafid platsis, siis parem loobun.
Samamoodi on reisides. Enamasti jumaldatakse soojamaareise, tehakse kauneid pilte. Mina olen 10 min peale hotellist lahkumist läbimärg ja näost punane. Isegi kui ripsmetušš peal püsib, ei paista see punasest näost välja 😀 Ja ei ole kaugeltki ülekaalus.

Samamoodi on reisides. Enamasti jumaldatakse soojamaareise, tehakse kauneid pilte. Mina olen 10 min peale hotellist lahkumist läbimärg ja näost punane. Isegi kui ripsmetušš peal püsib, ei paista see punasest näost välja 😀 Ja ei ole kaugeltki ülekaalus.
Mina olen ka jube nendel soojamaareisidel. Eriti õudne on see, et mu juuksed lähevad niiskusega krässu ja jubedaks, muidu sirgendan neid. Aga kuumas pea higistab ja laup on märg, siis just tukk läheb täiesti naljakaks ja näen tobe välja. Ma olen jahedas palju kenam.

Mina kasvatasin tuka välja, sest muidu tukk niiskuses tõmbab krussi ja lokki, seega parem, kui teda üldse ei ole.

Vaatan palavate ilmadega linnas käies, et nii paljud neiud-naised näevad nii kenad välja: kaunis kleit seljas, juuksed lahtiselt seljal heljumas, veatu meik näos. Milline näen aga välja mina? Higine kleit kehale kleepumas, nägu punane, higipärlid laubal, ninal, nina all, niisked juuksed ligi pead …
Ja ei, ma ei ole ülekaaluline! Aga ma pidevalt kuumaga higistan ja punetan! Tahaks ka suviselt kaunis välja näha, aga tundub minu puhul võimatu. Kuidas teil, kaunitarid, see küll õnnestub?!
Mõnele kuum ilm sobib, teisele mitte. Mina kuumale ei reageeri, aga lähen näiteks jälle külmaga näost sinakasvalgeks. Ja nina läheb punaseks. Nagu täiega punaseks.

Mina kasvasin tuka välja, sest muidu tukk niiskuses tõmbab krussi ja lokki, seega parem, kui teda üldse ei ole.
Mina just lõikasin tuka ette, et ei paistaks laubal olevad kortsud. Sirgendatuna on väga ilus, aga kuumas tobe tõesti.
ma ei saa üldse juukseid lahtiselt kanda, kuklaaugust hakkab higi kohe lausa voolama mööda selga alla.

Alles oli teema, kui palju noori ülekaalulisi naisi on, just rannas. Tuleb siis välja et ülekaalulised lesivad rannas, saledad uitavad mööda linna lehvides ringi

Kõigepealt mine küsi nende käest, kuidas nad ennast tunnevad. Suure tõenäosusega räägib igaüks sinuga ühte juttu. Tema enda meelest ta higistab ja näeb jube välja võrreldes mingite teiste hetkedega.

Kuna siin Eestis viimati kuum oli? Kaks suve tagasi vist oli pisut soojem.
Kui 20- 25 kraadi ajab näost punaseks, higi lahmab mööda nägu ja kleit on nagu vette kastetud, siis vist peaks igaks juhuks arsti poole pöörduma, see ei ole mormaalne.

Kui 20- 25 kraadi ajab näost punaseks, higi lahmab mööda nägu ja kleit on nagu vette kastetud, siis vist peaks igaks juhuks arsti poole pöörduma, see ei ole mormaalne.
Ega keegi siis Eesti suve 20 kraadist ei räägi. Mina räägin soojadest maadest, kus on 30-40 kraadi sooja, päikese käes vist rohkem.
Kuna siin Eestis viimati kuum oli?
Veel teemaväliseks märkuseks: “kuna” tähendab “sest”, “kunas” on see sõna, aga veel parem oleks kasutada sõna “millal”.
Mina olen ka üks neist, kelle jaoks 25+ kraadi on juba piin, eriti päikese käes. Ringi liikumiseks on parim temperatuurivahemik 20-23. Suvel juukseid lahtiselt üldse ei kanna, tegelikult ka talvel eriti mitte. Ma ka kadestan neid, kellel ilusad pikad juuksed ja suudavad neid suvel seljal lahtiselt kanda. Mul lahtiste juustega hakkab kohe higi jooksma ja muudab juuksed takusaks ja pulka.
Palavaga läheb mu nägu ka higiseks, aga õnneks aitab pabersalvrätik ja väike puuder.

Ega keegi siis Eesti suve 20 kraadist ei räägi. Mina räägin soojadest maadest, kus on 30-40 kraadi sooja, päikese käes vist rohkem.
Eesti naine on ikka üks vaene ajupestud loomake. Läheb eksootikareisile ja seal olles ei suuda nautida oma reisi ja vahvaid kordumatuid muljeid, vaid muretseb oma näolapi pärast, ega see juhuslikult veidi liiga punane ei ole. Justkui see jubedalt kõikidele (kohalikele!) korda läheks. Jummel, hakake elama, naised.

Eesti naine on ikka üks vaene ajupestud loomake. Läheb eksootikareisile ja seal olles ei suuda nautida oma reisi ja vahvaid kordumatuid muljeid, vaid muretseb oma näolapi pärast, ega see juhuslikult veidi liiga punane ei ole. Justkui see jubedalt kõikidele (kohalikele!) korda läheks. Jummel, hakake elama, naised.
Kes seda ütles. Kui ei suudaks nautida ja välimus oleks kõige tähtsam, siis ju sinna ei läheks. Arutleti lihtsalt teemaalgatajaga kaasa. Paljud on ju just suvel palavaga imeilusad, aga kõigile ei sobi.
Kes seda ütles.
Mingi naine ütles.
Naistekätši on hea jälgida. Ja pärast kuulata, et “naised omavahel ju ei kakle”.
Isegi mingit v..tuviha pole ju maailmas olemas.
Võibolla sa ei näegi nii hull välja. Mina nägin end kord kord ühe ootesaali peegelseinale lähenedes peegelpildis ja vaatasin, et mis ilus naine ja kaunis kleit. Sekundi murdosa pärast jõudis kohale, et see olen mina ise:-) Enesetunne oli muidu ka sel hetkel selline higine ja paistes.
Sa võid palju parem välja näha kui enesetunde põhjal arvata võiks.
Mulle meeldivad kuumad ilmad kui mul on puhkus. Sellepärast on ka tore, et ei ela kuumal maal.

Näed, tema ütles.
Kes seda ütles. Kui ei suudaks nautida ja välimus oleks kõige tähtsam, siis ju sinna ei läheks. Arutleti lihtsalt teemaalgatajaga kaasa. Paljud on ju just suvel palavaga imeilusad, aga kõigile ei sobi.

Kuna siin Eestis viimati kuum oli? Kaks suve tagasi vist oli pisut soojem.
Ega arstidel ei ole palju lahendusi pakkuda, kui sul on erk närvikava, geneetiline liighigistamine või menopaus.

Nii äge teada, kuidas te higi igalt poolt lahmate. Jäkkk

Jessus, MILLE PEALE sa nüüd solvusid?
Ei, Jumala eest! Enam ei tea isegi, mida öelda või kuidas käituda, et see uus põlvkond inimeis ei solvuks.
Mul oli eile huvitav kogemus veeta tund aega Eesti ühes väikelinnas – Paides.
Ostsin Selverist pudeli vett ja lihtsalt jalutasin sihitult edasi-tagasi.’Ma ei tea, kas koha eripära või mis, aga mulle hakkas eriliselt rohkelt silma väga palju ülekaalulisi noori naisi, ääretult halva rühiga lotakates riietes mehi, palju purjus ja tänaval suitsetavaid mehi-naisi. “Heljuvaid juukseid” nägin vaid lastel (no keskealine pikaljuukseline on kah muidugi omaette vaatamisväärsus, aga see on juba minu maitse ja ei puutu otseselt siia teemasse).
Tundsin ennast täieliku võõrkehana, sest mul on kombeks ennast vormis hoida, sättida ning ma ei kooberda alkoholijoobes avalikus kohas. Suitsu nagunii ei tee.
Mitte mingil juhul ei tahaks seda halvustavat “teine Eesti” kasutada, aga ega kuidagi ei saa kah jätta kasutamata.
* samuti väikelinna elanik
Ja kõik need kaunid naised mõtlevad sinust ja teistest samamoodi ja ennast näevad nagu sina end näed 😉
Higist kleepuv kleit – vaata üle kleidi materjal Sh paksus, osad “suvekleidi” on liiga paksust materjalist 25 kraadi jaoks), vaata üle oma kõndimise tempo, palju sa raskusi kaasas vead (kas on mingi jakike koguaeg käevangus, kott räni täis). Juuste osas alusta juuste pikkusest ja lõikusest – paksude pikkade juustega ongi palav, mina ka ei käi palava ilmaga lahtiste juustega. Vaata üle oma pesu, et see poleks liiga paks. Suvel unusta paksude polstritega rinnahoidjad, mis ajavad ainult higistama, vali õhemad jne
vaata üle ka oma toitumine – kas selles on midagi sellist, mis võib liighigistamist soosida?

Jessus, MILLE PEALE sa nüüd solvusid?
Ei, Jumala eest! Enam ei tea isegi, mida öelda või kuidas käituda, et see uus põlvkond inimeis ei solvuks.
Mul oli eile huvitav kogemus veeta tund aega Eesti ühes väikelinnas – Paides.
Ostsin Selverist pudeli vett ja lihtsalt jalutasin sihitult edasi-tagasi.’Ma ei tea, kas koha eripära või mis, aga mulle hakkas eriliselt rohkelt silma väga palju ülekaalulisi noori naisi, ääretult halva rühiga lotakates riietes mehi, palju purjus ja tänaval suitsetavaid mehi-naisi. “Heljuvaid juukseid” nägin vaid lastel (no keskealine pikaljuukseline on kah muidugi omaette vaatamisväärsus, aga see on juba minu maitse ja ei puutu otseselt siia teemasse).
Tundsin ennast täieliku võõrkehana, sest mul on kombeks ennast vormis hoida, sättida ning ma ei kooberda alkoholijoobes avalikus kohas. Suitsu nagunii ei tee.
Mitte mingil juhul ei tahaks seda halvustavat “teine Eesti” kasutada, aga ega kuidagi ei saa kah jätta kasutamata.
* samuti väikelinna elanik
Kui sa ütled kellelegi alusetult, et ta peaks ennast ja oma riideid pesema, siis see on solvamine jah. Üllatus-üllatus eks. Kõlad nagu mingi endine koolikiusaja. Ja mis keskealised inimesed võivad ainult poisipea soenguga olla või? Hea, et veel abielunaisi rätikut kandma ei sunni…
Kui sa ütled kellelegi alusetult, et ta peaks ennast ja oma riideid pesema, siis see on solvamine jah. Üllatus-üllatus eks. Kõlad nagu mingi endine koolikiusaja. Ja mis keskealised inimesed võivad ainult poisipea soenguga olla või? Hea, et veel abielunaisi rätikut kandma ei sunni…
Sunnin? Mina? Lugesid nii kuskilt välja?
Liialduste väljamõtlemise asemel tegele enda enesekindlusega. Soovitus, ja kindlasi mitte õel. Sa muidugi solvud kohe sellise asja peale, aga kui tuju üle läheb mõtle, äkki on ses ka iva. Mina ei näe mitte kuskil ainet solvumiseks, kui tunnistan, et mu riided on higised ja keegi ütleb, et pese siis neid. Võõra jutus on kriitika, kriitika on õppematerjal. Loomulikult +25 kraadiga pole hommikul selgapandud kleit õhtul enam värske ja puhas. Mida imet siin solvuda? Lapsiku “üllatus-üllatus” asemel loe eestpoolt ühe käo häoid soovitusi.
Mis pikajuukselistesse keskealistesse puutub, siis maitse asi, eks. Ja ei ole vaja mulle siia Saagimit ja Astrid Kannelit tuua – nemad käivad samuti selle keskealiste/vanemaealiste alla.
Ära nüüd jälle solvu, see oli MINU arvamus. Teist korda ütlen.
Mina samal põhjusel ei tee kungi soojamaareisil endast pilti. Milleks? Pildistan kaunist ümbrust ja lapsi ja neid ka vaid siis kui neil eriliselt ilmekas nägu parasjagu peas on.

Sunnin? Mina? Lugesid nii kuskilt välja?
Liialduste väljamõtlemise asemel tegele enda enesekindlusega. Soovitus, ja kindlasi mitte õel. Sa muidugi solvud kohe sellise asja peale, aga kui tuju üle läheb mõtle, äkki on ses ka iva. Mina ei näe mitte kuskil ainet solvumiseks, kui tunnistan, et mu riided on higised ja keegi ütleb, et pese siis neid. Võõra jutus on kriitika, kriitika on õppematerjal. Loomulikult +25 kraadiga pole hommikul selgapandud kleit õhtul enam värske ja puhas. Mida imet siin solvuda? Lapsiku “üllatus-üllatus” asemel loe eestpoolt ühe käo häoid soovitusi.
Mis pikajuukselistesse keskealistesse puutub, siis maitse asi, eks. Ja ei ole vaja mulle siia Saagimit ja Astrid Kannelit tuua – nemad käivad samuti selle keskealiste/vanemaealiste alla.
Ära nüüd jälle solvu, see oli MINU arvamus. Teist korda ütlen.
Mina peaks enesekindlusega tegelema? mkei. Miks sa siis mu kommentaari ebasobivaks märkisid? Sinu üleolev ja solvav suhtlemisstiil muide ei näita sind küll eriti täiskasvanulikust küljest nii et pole mõtet mind siin lapsikuks kutsuda…pada sõimab katelt. Soovitusi saab anda ka normaalselt nii et inimesed end halvasti ei tunne(vaata samuti ülevalt selle sama käo soovitusi, keda mulle viitasid)

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Suvised kaunitarid vs mina