Esileht Tööelu, raha ja seadused. Swedbanki rahakoguja

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 104 )

Teema: Swedbanki rahakoguja

Postitas:
Kägu

Kägude unistused! Meie riik ei suuda kütusefirmade kartellikokkulepetki tuvastada, takistada.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis siis pangalaenudest saab, kui nt venelane võtab eesti ära (ptui-ptui-ptui!!!)?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tarkust ajab üle ääre? Kuna kindlustused kasutavad ALATI võõrkeelset terminit, siis ilmselt sama ei ole.

Kiire otsing ja esimesed tulemused

AS SEB elu- ja pensionikindlustus. Üldtingimused

https://www.seb.ee/sites/default/files/tac/elukindlustuse_yldtingimused_est_kuni31122016.pdf

90. Kindlustusandja ja klient ei vastuta kohustuse rikkumise eest, kui see on põhjustatud vääramatust jõust. Vääramatu jõud on asjaolu, mida kindlustusandja või klient ei saa mõjutada, sh moratoorium, elektrikatkestus, sideliinide rike, üldine arvutisüsteemide häire, võimuorganite tegevus, samuti tegevuse seadusevastane häirimine kolmandate isikute poolt, nt pommiähvardus, rööv, streik jms.

Seesam

Ekspedeerija vastutuskindlustuse tingimused 1/2021

https://www.seesam.ee/doc/Seesam_Ekspedeerija%20vastutuskindlustuse%20tingimused%2012021_A4_Est.pdf

4.23 kahju, mille põhjuseks on vääramatu jõud (force majeure) s.o sündmus, mis ei ole kindlustatud isiku kontrolli all.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägude unistused! Meie riik ei suuda kütusefirmade kartellikokkulepetki tuvastada, takistada.

Arvan, et meie kütusemüüjad pigistavad ilma igasuguse kartellita tarbijatelt viimast.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis siis pangalaenudest saab, kui nt venelane võtab eesti ära (ptui-ptui-ptui!!!)?

Mis seal ikka saab? Venelane kustutab su laenu, riigistab su korteri/maja, saadab sinu perega jahedasse kliimasse puhkama ja kolib sinu korterisse/majja mitu perekonda kultuuri- ja vabadusetoojaid sisse.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis seal ikka saab? Venelane kustutab su laenu, riigistab su korteri/maja, saadab sinu perega jahedasse kliimasse puhkama ja kolib sinu korterisse/majja mitu perekonda kultuuri- ja vabadusetoojaid sisse.

Aga miks sellisel juhul ei kehti sama, et korteri/maja omanik peab laenu edasi maksma? Miks venelane laenu kustutama peaks, kui saaks selle ehk ka sisse kasseerida?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga miks sellisel juhul ei kehti sama, et korteri/maja omanik peab laenu edasi maksma? Miks venelane laenu kustutama peaks, kui saaks selle ehk ka sisse kasseerida?

Sest venelane ei ole ju ometi mingi röövellik Lääne pank.

(Sarkasm, kui noorem põlvkond aru ei saanud).

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

(Sarkasm, kui noorem põlvkond aru ei saanud).

oleks palunud pigem tegelikku põhjust

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Venemaal tegutsesid/-vad ka lääne pangad?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas Venemaal tegutsesid/-vad ka lääne pangad?

Kindlasti tegutsesid. Nagu McDonald’ski näiteks.

Pärast 24. veebruari 2022:

Dozens of banks from “unfriendly” countries remain unable to exit the Russian market due to the special decree of Vladimir Putin prohibiting any such deals without a special approval by authorities, The Bell wrote citing a Financial Times list of 45 such banks.Jan 17, 2023

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes teab, mis juhtub, kui venelane kallale tungib. Võib-olla siis ei olegi enam Eestit, vaid üks pommiauk? Pangalaenu tulevik on selle kõrval suhteliselt tähtsusetu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga huvitav, mis venemaalaste pangalaenudest sai? Kui välismaa pangad sõja tõttu oma tegevuse Venemaal lõpetasid, kas siis laenud kirjutati korstnasse? Ja kui muudkui räägitakse, et venelaste vara välismaal on konfiskeeritud, siis ega nad ju laenu ka ei maksa enam selle eest või mis?

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jummel, hoidke siis juba mingis ühistus 5 prossaga.

Super soovitus!

Kõik need kõrget intressi pakkuvad hoiu-laenuühistud lähevad ju järjest pankrotti. Nende hoiused ei ole ju tagatud ka.

Üldiselt võiks meeles hoida lihtsat tõsiasja – mida kõrgemat intressi sulle pakutakse, seda enam on neil sinu raha vaja. Ja seda kahtlasema asutusega tegu on.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eesti keeles “vääramatu jõud”. Kui just peab võõrkeelset väljendit kasutama, siis see on FORCE MAJEURE

Ehk dooo-mažoooor, nagu Laine ütleb  🤣🤣🤣

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Super soovitus! Kõik need kõrget intressi pakkuvad hoiu-laenuühistud lähevad ju järjest pankrotti. Nende hoiused ei ole ju tagatud ka. Üldiselt võiks meeles hoida lihtsat tõsiasja – mida kõrgemat intressi sulle pakutakse, seda enam on neil sinu raha vaja. Ja seda kahtlasema asutusega tegu on.

5% pole mingi kõrge intress, veidi kõrgem, kui panga poolt pakutav.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Super soovitus! Kõik need kõrget intressi pakkuvad hoiu-laenuühistud lähevad ju järjest pankrotti. Nende hoiused ei ole ju tagatud ka. Üldiselt võiks meeles hoida lihtsat tõsiasja – mida kõrgemat intressi sulle pakutakse, seda enam on neil sinu raha vaja. Ja seda kahtlasema asutusega tegu on.

No seda enam!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No seda enam!

Mis seda enam? Ei ole ju kõrget intressi pakkuv pankrottiminev koht. Miks peaks üldse 25 aastat turul olnud ettevõte ära kaduma?

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu mees hoiab juba 10 aastat ühes sellises ühistus oma 200 000. Olen ka küsinud, kas ta ei karda, aga ta ei karda, sest see samas süsteemis, kus üks meie pankadest.

Ise hoian oma raha aktsiates ja kinnisvaras.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No seda enam!

Mis seda enam? Ei ole ju kõrget intressi pakkuv pankrottiminev koht. Miks peaks üldse 25 aastat turul olnud ettevõte ära kaduma?

Milline hoiu-laenuühistu tegutseb Eestis 25 aastat?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tartu oma on vana, aga sellest olid ka hiljuti mingid probleemid ajak-s.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://hoiulaenu.ee/.   24 aastat

https://www.hly.ee/kambja-hoiu-laenuyhistu/blogi/eesti-vanim-hoiu-laenuuhistu-igale-inimesele-rahaasjades-toeks. 27 aastat

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://hoiulaenu.ee/. 24 aastat

https://www.hly.ee/kambja-hoiu-laenuyhistu/blogi/eesti-vanim-hoiu-laenuuhistu-igale-inimesele-rahaasjades-toeks. 27 aastat

Jumal küll, laske edasi, pole sõnu.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jumal küll, laske edasi, pole sõnu.

Mis mõttes? Mis sul viga on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis mõttes? Mis sul viga on?

Tema on ju krüpto suurinvestor, peab kõiki lollideks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

päris huvitav, swedi rahakogujast läks teema kodukindlustuse ja sõja peale.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

swedi rahakogujast

Palju sellest swedi rahakogujast heietama peaksime? Sulle jäi väheks? Eks jätka siis!

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

swedi rahakogujast

Palju sellest swedi rahakogujast heietama peaksime? Sulle jäi väheks? Eks jätka siis!

Kas sa inimese kombel ei oska suhelda? Sa oled nagu haukuv ja lõrisev koer, kes aias lahtisena jookseb.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

minule on samuti arusaamatu, kuidas sõjaolukorras (kus enam miski ei sõltu inimesest endast) saab rakendada rahuaja põhimõtteid, see tundub täiesti ajuvaba ja ebaõige.

Ega päris nii need asjad ei käigi. Kui selline olukord tekib, siis võib juhtuda erinevaid asju.

Esiteks kuulutatakse sõja korral välja sõjaseisukord. See annab riigile väga laiad õigused erinevate õigussuhete reguleerimiseks. Nt Ukrainas peatas riik kodulaenude tagasimaksed 6 kuuks. Minu mäletamist mööda seda tähtaega pikendati, aga selles ma 100% kindel pole.

Samas ei puuduta sõda ainult laenumakseid. Ka kõrgendatud kaitsevalmiduse ja isegi demobilisatsiooni korral võib riik vara sundvõõrandada või vara suhtes sundvalduse seada. Näiteks, kui riigil on vaja minu kodu ja maasturit, siis võibki riik need sundvõõrandada (on küll teatud eeldused, mis peavad olema täidetud, aga põhiline eeldus on, et riigil on neid asju rohkem vaja kui minul).

Teine teema on see, et praegu kehtiva õiguse järgi oleks pangal iseenesest õigus laenumaksete tasumata jätmise korral leping üles öelda ja nõuda kogu laenujäägi tasumist. Kui edukas panga nõue oleks, see sõltub erinevatest asjaoludest. On oluline mõsta, et ega sõja toimumise fakt ei tähenda veel iseenesest seda, et laenusaaja ei suuda laenu tagasi maksta. Sõja ja laenu tagasimaksmise võimatuse vahel peab olema põhjuslik seos. Kui 5000 eurot teeniv inimene kaotab sõja tõttu kodu, mille eest tal tuleb maksta laenu 400 eurot kuus ja selle inimese sissetulek suuremas osas säilib, siis miks ei peaks see inimene oma võlga tagasi maksma? Kui aga inimene ei ole reaalselt võimeline sõja tõttu laenu tagasi maksma, siis saab kohus jätta panga nõude rahuldamata või nt tunnistada vara müügiks algatatud täitemenetlus lubamatuks.

Võib ka juhtuda, et pank lõpetab sõja tõttu tegevuse ilma õigusjärgluseta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pealegi, ega pank pole mingi abstrakne riiklik struktuur. Pank on eraomand. Mul on päris suured osalused kolmes pangas(neist pole ükski Eesti oma). Kui mina olen oma raha välja andnud, siis miks ma pean kinni maksma selle, et laenajal läheb täbarasti? Olen samasugune eraisik, kui tema.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mina olen oma raha välja andnud, siis miks ma pean kinni maksma selle, et laenajal läheb täbarasti? Olen samasugune eraisik, kui tema.

Kui on sõda, läheb kõigil täbarasti, sina pole erand.

+2
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 104 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Swedbanki rahakoguja