Esileht Kodunurk Taas sorteerimine: Piima- või hapukoore kilepakend segapakendisse?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 60 )

Teema: Taas sorteerimine: Piima- või hapukoore kilepakend segapakendisse?

Postitas:
Kägu

Mõni ikka on ju igaühel, kes tahab. Kui mitte päris endal, siis mõnel sugulasel, sõbral või töökaaslasel.

Ei ole ja ei taha ka. Ostan mune mõnelt talunikult vahel harva, kas tuuakse koju või satun mõne müügiringi ajal kohale. Alati on neil täiesti uued ja puhtad karbid olnud. Samuti turult ostes. Karbid põletan ära kas pliidi all või lõkkes. Pole neid kuskil hoida ja veel vähem hakkan neid mõne sugulase majja vedama, kel ehk on mõni tuttav kanakasvataja ja tahaks ka minu karpe ladustada.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostan mune mõnelt talunikult vahel harva, kas tuuakse koju või satun mõne müügiringi ajal kohale. Alati on neil täiesti uued ja puhtad karbid olnud. Samuti turult ostes.

aastaid viisn oma munakarbid sellesse putkasse nõmme turul, kust mune ostsin. olid seal ka üsna suurte tootjate munad, aga kasuttaud karpe võtsid nad küll vastu, sest tootjalt tulid munad suurtes restides. mõistlik mu meelest. nüüd seda putkat enam pole, aga on kaks teist munamüüjat, üks võtab lahkelt karpe vastu, teine ütles, et tehniliselt võttes ta võib müüa mune ostja karpi, aga no tegelikult võtab rohkem karpe ka vastu (ilmselt siis nende ostjate jaoks, kellel on oma karp maha ununenud 😄). et astata kõigile reeglitele, on neil nõudlike ostjate ja ilmselt ka tervisekaitseinspektorite jaoks  munad uutes karpides.

tuttavaid talu ikke mul pole, aga nii palju kui olen mittetuttavate talunike käest ostnud, siis saan ikka juba taaskasutuses karpidega. pean seda mõistlikuks.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole ja ei taha ka.

No just, sa ei taha ja siis sul pole. Kes tahab, sel on.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Andke papist munakarbin neile, kellel on ahjuküte. Nii hea tulehakatus on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

lihtsalt huvi pärast, kui sa toidupakendeid üle ei loputa, kas see kott sul 4 ädalaga haisema ei lähe?

Ma viin üle päeva paberkotiga valla konteinerisse ja haisema ei lähe. Paberist poekott läheb koos pakenditega konteinerisse. Eraldi pakendivedu pole tellinud. Mul saaks see 200l kott 2 nädalaga täis.

no neid kotte saabki korraga kuni kaks tükki ära anda. 😉

Ei meeldi see prügi ladustamine ja vajadusel võtan koti kaasa kui tööle lähen. Konteiner jääb täpselt tee peale.

Ma veel viin suurte prügikottidega laste vanu katkiseid mänguasju tööjuurde konteinerisse, suurpuhastuse käigus tekkinud prügi või kasutud asjad millel pole väärtust.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma veel viin suurte prügikottidega laste vanu katkiseid mänguasju tööjuurde konteinerisse, suurpuhastuse käigus tekkinud prügi või kasutud asjad millel pole väärtust.

ja tööandja on lahkelt nõus töötajate prügihunnikute eest maksma?

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tööandja on lahkelt nõus töötajate prügihunnikute eest maksma?

Konteinerid on kogu maja prügi jaoks. Ca 20 kontorit ja üks suur ladu. Siiani pole sellest mingit probleemi olnud.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

tööandja on lahkelt nõus töötajate prügihunnikute eest maksma?

Konteinerid on kogu maja prügi jaoks. Ca 20 kontorit ja üks suur ladu. Siiani pole sellest mingit probleemi olnud.

selge, mõisa köis, las lohiseb!

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõni ikka on ju igaühel, kes tahab. Kui mitte päris endal, siis mõnel sugulasel, sõbral või töökaaslasel.

Ei ole ja ei taha ka. Ostan mune mõnelt talunikult vahel harva, kas tuuakse koju või satun mõne müügiringi ajal kohale. Alati on neil täiesti uued ja puhtad karbid olnud. Samuti turult ostes. Karbid põletan ära kas pliidi all või lõkkes. Pole neid kuskil hoida ja veel vähem hakkan neid mõne sugulase majja vedama, kel ehk on mõni tuttav kanakasvataja ja tahaks ka minu karpe ladustada.

Sa ilmselt ei kujuta seda ette, et mõnel ei ole jälle seda pliidialust, kus põletada või ka kus lõket teha.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

sorteerimisäpp https://ragnsells.ee/kuukiri/sorteerimisapp-ragncycle-uuenes/

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

<!– ezoic_video_placeholder-longest_content-640×360-999993-clearholder –><!– ezoic_video_placeholder-longest_content-640×360-999993-nonexxxclearxxxblock –><!– ezoic_video_placeholder-longest_content-426×240-999993-clearholder –><!– ezoic_video_placeholder-longest_content-426×240-999993-nonexxxclearxxxblock –><!– ezoic_video_placeholder-longest_content-384×216-999993-clearholder –><!– ezoic_video_placeholder-longest_content-384×216-999993-nonexxxclearxxxblock –>

Sa ilmselt ei kujuta seda ette, et mõnel ei ole jälle seda pliidialust, kus põletada või ka kus lõket teha.

eks see leiab siis ise enda jaoks sobiva nutika lahenduse. kui paremat mõtet ei ole, siis minu teada sobivad munakarbid biojäätmetesse, neid sa ju ometi kuskile viid.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen näide sellest inimesest, kes hakkas minigl hetkel tõesti usinalt sorteerima ja nüüdseks on selle teema täiesti kukele saatnud, sest juhised on lihtsalt nii segased. Korrektseks sorteerimiseks tuleks kogu prügi köögilauale laduda ja siis arvuti kaenlas laiali eri kottidesse jamaga hakata. Ja arvestades kasvõi siin teemas kirjas olevaid täiesti erinevaid arusaamu on selge, et ta teised inimesed pole targemad.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen näide sellest inimesest, kes hakkas minigl hetkel tõesti usinalt sorteerima ja nüüdseks on selle teema täiesti kukele saatnud, sest juhised on lihtsalt nii segased. Korrektseks sorteerimiseks tuleks kogu prügi köögilauale laduda ja siis arvuti kaenlas laiali eri kottidesse jamaga hakata. Ja arvestades kasvõi siin teemas kirjas olevaid täiesti erinevaid arusaamu on selge, et ta teised inimesed pole targemad.

mõistlik ja närvikava säästev on juhinduda konkreetselt oma prügikäitleja juhenditest.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mõistlik ja närvikava säästev on juhinduda konkreetselt oma prügikäitleja juhenditest.

Tõesti. Kui lähtud vaid sellest ühest juhendist, pole mingit muret ka siis, kui see käitleja ka mingeid kontrolli aktsioone korraldama juhtub, nagu viimasel ajal tavaks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

googeldage:

Levinuimad vead, mida kodus pakendi sorteerimisel tehakse

Jah, aga lugege kogu tekst läbi, seal allpool kirjutab kenasti, et lolliks ei tasu minna ja inimestelt ei oodata kõigi nende teadmiste omamist. Ja puhtuse osas on oluline, et teisi pakendeid ei määri. Nendest põhimõtetest lähtungi.

Ma ka millalgi kuulsin raadiost juttu, kuidas ikka ostutšekid ei ole paberid jms. Tänan, aga ei – sellel tasemel uurimistööks mul küll aega ei ole.

Kõik pakendid lähevad pakendikonteinerisse. Ok, klaas läheb enamasti klaasi, aga see on ka kõik.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehh. Ostsime suure asja, mis oli pakendatud õhukesse kilesse. Seisin keset õue ja ei suutnud välja mõelda kuhu panna. Leidsin kesktee: pool kilet rullisin olmesse, pool pakendikotti. Kogu absurdsus on selles, et miks ma pean keset pühapäeva mõtlema, kuhu panna prügi :). Ja valesti läks niikuinii, seega pean veel halvasti ka end tundma.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehh. Ostsime suure asja, mis oli pakendatud õhukesse kilesse. Seisin keset õue ja ei suutnud välja mõelda kuhu panna. Leidsin kesktee: pool kilet rullisin olmesse, pool pakendikotti. Kogu absurdsus on selles, et miks ma pean keset pühapäeva mõtlema, kuhu panna prügi :). Ja valesti läks niikuinii, seega pean veel halvasti ka end tundma.

Miks puhas kile tervenisti pakendikotti ei peaks sobima? Miks pühapäev üldse asjasse peaks puutuma? Aju töötab ainult argipäevadel?

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks puhas kile tervenisti pakendikotti ei peaks sobima? Miks pühapäev üldse asjasse peaks puutuma? Aju töötab ainult argipäevadel?

Kas see mitte ehitusjääde ei peaks olema? Kui on ehitustarvikute ümber on sellises natukene kleepuvas olekus.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas see mitte ehitusjääde ei peaks olema? Kui on ehitustarvikute ümber on sellises natukene kleepuvas olekus.

Jah munakoor on ka ehitusjääde, sest tibu elas selle sees.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehitusjäätmed on ehitusmaterjalide ülejäägid või lammutamise käigus tekkinud jäätmed. Puhas pakkekile on pakend. Ka siis kui ta on isekleepuv. Sorteerimisjuhendeid lugege kliimaministeeriumi kodulehelt. Prügivedajad kipuvad teile kotti pähe tõmbama ja püüavad tõestada, et neile vähematraktiivsed sorteeritud jäätmed peaks olmeprügi hulgas olema. Ei pea. See ei ole Teie mure, et nemad ei viitsi mõnele taaskasutatavale materjalile turgu otsida või hinda odavaks peavad.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehitusjäätmed on ehitusmaterjalide ülejäägid või lammutamise käigus tekkinud jäätmed. Puhas pakkekile on pakend. Ka siis kui ta on isekleepuv. Sorteerimisjuhendeid lugege kliimaministeeriumi kodulehelt. Prügivedajad kipuvad teile kotti pähe tõmbama ja püüavad tõestada, et neile vähematraktiivsed sorteeritud jäätmed peaks olmeprügi hulgas olema. Ei pea. See ei ole Teie mure, et nemad ei viitsi mõnele taaskasutatavale materjalile turgu otsida või hinda odavaks peavad.

mitte alati. ragn sellsi pakendikoti juhendis on kile sobivate  asjade nimekirjas ilusti olemas. mina olen suurte esemete isekleepuva kile palliks kokku keeranud ja alati on pakendikott kenasti kaasa võetud.

sorteerimise teemad meenutavad mulle nõukogude aegset nalja pioneeridest, kes endale takistusi tekitavad, et neid siis sangarlikult ületada. 😉

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah munakoor on ka ehitusjääde, sest tibu elas selle sees.

Ei, munakoor on pakend. Nagu ka banaanikoored, näiteks. Vana öösärk on ka pakend, ma olin sellesse ööseks pakendatud 11 aastat vähemalt 2×3 päeva igal nädalal.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis on järelikult lammutamise käigus tekkinud ehitusjäätmed ka tegelikult pakend. Terve meie pere oli aastaid pakendatud sellesse majja, mida nüüd lammutatakse. Jumal, kui põnev see prügisorteerimine ikka on!

+2
0
Please wait...

Postitas:
oobik

Ma alguses lugesin ja uurisin ka hoolega, mida ja kuidas sinna kollasesse kotti üldse panna. Täielik raketiteadus, pealegi iga uus brošüür või muu info oli eelmisele vastukäiv. Mees ei vaevunud midagi uurima ja lapsed ei saanud üldse pihta, mõtlesin juba, et kas saata see minu eralõbuks olev pakendimajandus üldse kukele… No ja siis järjekordne pakenditegelinski ühes telesaates ütles lihtsalt ja arusaadavalt: pakend on pakend on pakend. Lükka suurem sodi maha ja kõik. Nemad ise sorteerivad, pealegi suurem osa läheb praegu veel nagunii põletamisele, ei ole vahet, kas kilepiima pakendis on tilk vett või tilk piima. Kui asi on kuskile sisse pakendatud, siis on tegu pakendiga.

Aitäh, hea onu! Meil nüüd asi nii käibki. Biojääde biojäätme konteinerisse, kõik pakend kollasesse kotti. Haisema ei lähe, kuna toas korjan paberkotti, mille siis viin päeva-paari jooksul õues asuvasse konteinerisse, kus sees see kollane kott. Mul lihtsalt juhtus üks ülearune konteiner olema, mugav lahendus. Kui mõni harv pakend on tõesti liiga määrdunud, läheb see olmeprügisse. Vett ma sodi pesemiseks keeldun raiskamast. Eriti kui arvestada võimalust, et põletamisele läheb see võib-olla ikka, olgu see olmeprügis või pakendiprügis. Olmeprügi kogus on igatahes pea olematu nüüd. Ja pere oskab ka selle meetodi järgi sorteerida, ka väikelaps…

…kuniks tuleb mõni uus seadus, vint üle keeratakse ja kõik keelustatakse või ümber muudetakse.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Lii Silluga

Tegin enda jaoks selgeks, et ei järgi seda soovitust (kui pakendimärgistusel on kolmnurga sisse kirjutatud 7, ei ole see pakend taaskasutatav ja tuleb visata olmejäätmetesse.). Nt täna nägin, et ostetud liha oli plastkarbis mille peal oli number 7. Kui Ragnsells täpselt lahti ei kirjuta oma juhendis mida võib ja mida mitte, siis mina ka asja keeruliseks ei aja. Kõik pakendid viskan segapakendi kollasesse kotti. Välja arvatud foolium ja mustad pakendid.

Oot, sa viskad nr 7ga pakendid pakendikotti? Need ei sobi ju sinna. See, et need pakendimoodi välja näevad, ei tähenda, et need on ka pakend. Absoluutselt igal pool on seletatud, et seda kolmnurka tuleb jälgida. Kui on 7, siis ei ole pakend. Pole vaja midagi ju lahti kirjutada. Kui aus olla, siis enamus pakendeid ei sobi pakendikonteinerisse. Mina viskan kõik viineripakendid, singipakendid jne segaolmejäätmesse. Ainult osadel pakenditel saab kile pealt ära tõmmata ja selle plastist pakendi siis pakendikonteinerisse visata, kui kolmnurk lubab seda. Kui ma üldse mingit märgist ei leia, läheb olmejäätmesse. Nii et tegelikult sinna pakendikonteinerisse jõuab suht vähe asju. Meil segapakendikonteiner. Klaaspurgid, metallpurgid lähevad sinna. Papist pakendid ka. Kilepiima kiled loomulikult olmeprügisse. Samuti hapukoorekiled olmeprügisse. Tetrapakendid pakendikonteinerisse. Vähese veega loputan ainult keefiri pakendit, jogurtitopse.

0
-4
Please wait...

Postitas:
kurimoor

Tegin enda jaoks selgeks, et ei järgi seda soovitust (kui pakendimärgistusel on kolmnurga sisse kirjutatud 7, ei ole see pakend taaskasutatav ja tuleb visata olmejäätmetesse.). Nt täna nägin, et ostetud liha oli plastkarbis mille peal oli number 7. Kui Ragnsells täpselt lahti ei kirjuta oma juhendis mida võib ja mida mitte, siis mina ka asja keeruliseks ei aja. Kõik pakendid viskan segapakendi kollasesse kotti. Välja arvatud foolium ja mustad pakendid.

Oot, sa viskad nr 7ga pakendid pakendikotti? Need ei sobi ju sinna. See, et need pakendimoodi välja näevad, ei tähenda, et need on ka pakend. Absoluutselt igal pool on seletatud, et seda kolmnurka tuleb jälgida. Kui on 7, siis ei ole pakend. Pole vaja midagi ju lahti kirjutada. Kui aus olla, siis enamus pakendeid ei sobi pakendikonteinerisse. Mina viskan kõik viineripakendid, singipakendid jne segaolmejäätmesse. Ainult osadel pakenditel saab kile pealt ära tõmmata ja selle plastist pakendi siis pakendikonteinerisse visata, kui kolmnurk lubab seda. Kui ma üldse mingit märgist ei leia, läheb olmejäätmesse. Nii et tegelikult sinna pakendikonteinerisse jõuab suht vähe asju. Meil segapakendikonteiner. Klaaspurgid, metallpurgid lähevad sinna. Papist pakendid ka. Kilepiima kiled loomulikult olmeprügisse. Samuti hapukoorekiled olmeprügisse. Tetrapakendid pakendikonteinerisse. Vähese veega loputan ainult keefiri pakendit, jogurtitopse.

Ei ole vaja asja keeruliseks ajada. See jutt, mida kommenteerid, räägib ragn sellsi segapakendi kollasest kotist ja selle kohta on nende kodulehel lihtne ja ühene juhend.

https://www.ragnsells.ee/wp-content/uploads/2023/10/RS_sorteerimisjuhend_pakendikott_2023_PaberPlastKlaas.pdf

0
0
Please wait...

Postitas:
Ambrus

see fooliumist leht, mille sisse on pakendatud vitamiinid või ravimid, see ei olevat pakend

Blisterpakend ei ole taaskasutatav, seda fooliumit ei saa enam plastiku küljest lahti, seega pole see pakend ja ei käi pakendikotti, vaid segajäätmetesse.

Eestis kästakse papist munakarbid panna komposti, aga Euroopas on neil peal märge, et lähevad paberpakendi alla.

0
0
Please wait...

Postitas:
plaraleenu

Noooh, näiteks selle järgi siin võib munakarbid panna papp-ja paberpakendisse. Aga piltjuhendi järgi mitte. Pole ime, et sorteerida ei viitsita ega osata.

https://pakendiringlus.ee/teenused/eraisikule/sorteerimisjuhend/

+2
0
Please wait...

Postitas:
Miksike123

Ei ole vaja asja keeruliseks ajada. See jutt, mida kommenteerid, räägib ragn sellsi segapakendi kollasest kotist ja selle kohta on nende kodulehel lihtne ja ühene juhend.

https://www.ragnsells.ee/wp-content/uploads/2023/10/RS_sorteerimisjuhend_pakendikott_2023_PaberPlastKlaas.pdf

Oleks see vaid nii lihtne. Aastal 2020 saatis Ragn Sells kliendikirja, kus tuletas meelde, et klaaspakend käib ka kollasesse pakendikotti. Aastal 2023 saime uue sorteerimisjuhendi, mille järgi tohib meie piirkonnas kollasesse kotti panna ainult plast- ja metallpakendit. Klaasi ja paberpakendit enam ei tohi. Siinkohal jooksis minu juhe kokku ja tahe sorteerida sai otsa. Lähim koht, kuhu saab ära viia purgisupi purgi, on konteiner kuhu võib panna kogu segapakendit. Seega peaks ma oma purgikesed panema auto peale, sõitma x kilomeetrit ja siis viskama selle purgi kõigi nende jogurtitopside ja konservipurkide vahele, mille hulka ma seda kodus kollasesse pakendikotti panna ei tohtinud. Ehk, kui ma moosipurgi pesemata jätan, siis määrdunud pakendi võin olmeprügisse visata. Kui ma jogurtitopsi tahan kollasesse kotti sorteerida, siis peaksin eemaldama sellelt pabersildi. Selle pabersildi peaks ma ka eraldi koguma ja kuhugi viima. Kui ma seda ei eemalda, siis pole jogurtitops puhas plastikpakend ja võin siis loodetavasti kogu täiega nüüd olmesse visata. Nüüd, kus ma selle infokirja suure vihaga ammu minema olen visanud, ma isegi ei tea enam, mida ma oma kollasesse kotti panna tohin või ei tohi, sest kodulehel on ainult see juhend, mis lubab kõiki pakendiliike panna.

+3
0
Please wait...

Postitas:
mobile

Mul hakkab üha enam tekkima tunne, et oma maakodus sordime nagu enne kõiki neid ülipõhjalikke juhendeid, mis kogu aeg muutuvad – klaas, papp, tagastatav taara ja olmeprügi. Ei taha enam pingutatagi. Üritasime igati kõikide nõuetega kaasas käia, aga kuna ka me oma äravedaja eeskirjad ei lähe kokku teiste firmade omadega, siis… no milleks?

+1
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 60 )

Esileht Kodunurk Taas sorteerimine: Piima- või hapukoore kilepakend segapakendisse?