RE: Tahaks veel ühte last, aga kas see on ikka mõistlik?
See, mida inimesed arvavad, mind ei huvitaks. Olgu enda imestunud pilkudega omaette. Sünnitasin ise 4nda lapse, kui olin 26 ja praegu lõpetab laps gümnaasiumit. Igasugune toetustest ja KOV abist elamine on meie pere jaoks võõras; samuti ei olnud tookord emapalka. Üks lastest on kõrgharidusega, meie toetusel.
Nüüd siis sellest, miks ma ei soovita teemaalgatajal hetkel neljandat last palneerida.
Kõigepealt see, et \”vanal ajal\” ei olnud autodes turvatooli nõuet. Meie saime kõik oma neli last panna auto tagamistmele istuma ja kõik oli seadust mööda; sest nii ei olnud keelatud sõita. Pealegi oli siis liiklus tunduvalt hõredam ja sellist autodega kihutamist ei olnud samuti.
Praegu ei saaks tavaautoga kuidagi minna liiklusesse, sest ema-isa+neli last oma turvavarustusega ei mahu autosse. Kas teemaalgatajal oleks võimalus oma perele 7-kohaline auto muretseda.
Teiseks; teadaolevalt on vaja lastele hea haridus tagada. Algklassides ja ka põhikoolis õppimine ei ole just väga kulukas; kuid teemaalgataja võiks sealt kaugemale mõelda. Pole teada, kuidas see haridussüsteem on nt selleks ajaks, kui sinu lapsed gümnaasiumis õpivad. Võibolla aga soovib mõni lastest minna kutsekooli; teab kohe kindlalt, et kõrgkool ei ole tema jaoks aga talle on meeltmööda mõni eriala, milles kutseharidus omandada. Kas oled valmis last nt. kodukohast kaugemal koolitama. Sama on ka hiljem kõrgkooliga; kui lapse kindel siht on kõrgkool; kas olete valmis teda toetama.
Nüüd enda ja mehe tervis. Seda kahjuks ette planeerida ei saa. Praegu tervis korras, kuid minul nt läks nii, et tõsine tervisehäda lõi 32aastaselt välja.
Suguvõsa- kuidas teil ema,isa, ämma,äiaga lood on. Mõtlen seda, et kas saavad iseseisvalt hakkama majanduslikult. Ja mis saab näiteks juhul, kui peaksite neist kedagi hooldama hakkama. Kuna elasin selle tee ise läbi, et pidin nelja lapse kõrvalt hooldama haiget ema, siis tean milline lisakoormus see on.
Vb. tõesti sünnitaks neljanda lapse aga alles siis, kui praegused on nii 15-16 aastased ja olles ise tööl käinud ja end materiaalselt kindlustanud. Ühesõnaga paneksiki järjepidevalt sellise summa raha iga kuu kõrvale, mis läheks ühe pereliikme peale ja kui ma oleks selleks 10-aastat võimeline siis planeeriks selle neljanda lapse. Pealegi oleks siis vajadusel ka suurematest lastest abi.
Ütleme nii, et kui ma oleks hetkel 20aastat noorem, siis suure tõenaäosusega piirduks kahe lapsega ja kui tervis ja majanduslik olukord võimaldaks, siis sünnitaks 2(või siis ka 1) palju-palju hiljem.