Kõik aprilli-maikuised maakodu suupuhastustööd ja välised tegemised on sel aastal nihkunud juunisse ja isegi juunis pole võimalik oma kaltsuvaipasid pärast pesu õues kuivatada. Mis kasu mul sellest, kui nädala keskel korraks on soe ilm ja mina seda kontoriaknast vaatan. Ja nädalalõpul tuleb taevast jälle pussnuge.
Vahva kui on igasuguseid ilmasid? No kas need igasugused ilmad pole mitte ühes suunas väga kreenis? Kui me kolm kuud käime kasukaga, siis tahaks ju käia kolm kuud maika ja lühikeste pükstega ka! Ja siis jääb veel 2×3 kuud, et kanda oma saapakesi ja baretikesi ja mantlikesi mitme kihina.
No ei taha, et need igasugused, kõikidele nö maitsetele pakutavad ilmad on just sedapidi, et külmanautijad saavad 330 päeva ja kogu aeg pikki perioode järjest, aga soojanautijad saavad 30 päeva napilt (harva rohkem, enamasti vähemgi) ja peavad rõõmsad olema, kui soe on kestnud tervelt 3 päeva järjest.
No päriselt, kas mul (soojanautija, 50+, eelmise suvega megarahul) võiks olla õigus vinguda, kui ilm kohtleb mind ebaõiglaselt?
Tänavune kevad ja suve algus on nii lootusetult pekkis, et seda kompenseeriks vaid kuum august. Saab näha, aga usku küll pole.
Küsimus külmanautijatele: nautisite küttearveid ka, mis olid selle aasta aprillis ja mais? Minu arvates terve see aasta on olnud nagu üks piinapink nii mentaalselt kui materiaalselt.
Heh, küsid küsimusi nagu me (külmanautijad 😆) peaksime midagi ümber hakkama organiseerima. Väike vihje: ei anna väga palju seda ilmakest muuta, küll aga saab kolida. Päris tõsiselt. Eestlased on väga “juurte juures” rahvas ja esivanemate kodusid müüakse raske südamega, aga tegelikult ei pea see ju nii olema. Kui mind niiii meeletult vihaseks/ pettunuks see ilm teeks, siis ma küll koliksin 🤷♀️ Ei ole Eesti ilm ju mingi ootamatus igal aastal. Muidugi loodame, et oh oleks nüüd selline superaasta, kus ilus pikk suvi, lumega mõistliku pikkusega talv, värviderohke sügis ja meeldivalt soe kevad. Ja küttearved.. ma ei tea, energiakriis on ju hoopis teine teema. Saan aru, kui oleks kaks kuud jutti külmapühad olnud, aga täitsa ootuspärane talv oli ju 😀
Ja ei ole külmanautija 🙂 meeldib soe suvi, aga pahaseks ei tee ka teised ilmad (tõsi, nagu eelnevalt ütlesin, siis külm tuul küll eriti ei meeldi, paneb pea valutama, kui unustan mütsi kaasa võtta.)