Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tahan jälle vinguda

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 132 )

Teema: Tahan jälle vinguda

Postitas:
kurimoor

Võru, Valga, Tartu rahvas ei oska vast Tallinna igapäevast 15 sooja kraadiga tormi ettegi kujutada.

jaa, meil on alati parem ilm. 🙂

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kaegu007

Tahaks eelmist või siis 2018a suve tagasi. Mul nö viimane vaba suvi ja siis pean tööle tagasi minema. Eelmisel aastal jahutas õhksoojuspump magamistoad ära ja ei olnud mingit põrgukuumust magamiseks. Elu tuleb mugavaks teha. Päeval korralik rannailm ja lastel ka mõnus basseinis möllata. Praegu liialt jahe. Mehel on nädalavahetused vabad ja plaanisime kuskile mere äärde minna…

On olnud ju ka nii, et õhutemperaumtuur on pikalt 30 kraadi, aga Põhja-Eestis merevesi ikkagi külm. Nii et ei ole kuum ilm ka mingi rannailm garantii. Kui teil pole hetkel võimalik reisile minna, siis tuleb leida praegusele ilmale vastavaid tegevusi. Ei pea mossitamisega ju terve pere tuju ja suve ära rikkuma.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
apunane

Ei hakka vinguma millegi üle mida muuta ei saa, aga inimesed ei ela ainult Tallinnas. Mõtlen neid, kes kirjutasid et a mis te hädaldate, üks vihmane ilm… Tartus näiteks oli terve nädal ainult vihm ja tihti paduvihm. Päikeselist päeva pm polnudki.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Tahesara

tahan kuuma suve ja kohe!!

Foto kirjeldus ei ole saadaval.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Maara

Eesoleva nädala lõpuks näitavad praegused mudelarvutused isegi 30-kraadise kuumuse võimalust

https://www.postimees.ee/7548453/kuumalaine-on-tulekul-jargmise-nadala-lopuks-on-oodata-30-kraadist-kuumust

+3
-1
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Järgmisel nädalal tuleb kuumalaine. Siis on kindlasti liiga palav.

jaa, siis tõstavad kuumavastased rohkem pead ja vinguvad nemad rohkem, lõputu teema

+4
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
lollakas

, aga eelmine aasta oli ju vastupidi- eestis oli pikk, kuum ja ilus suvi, pikalt 25-30 kraadi

Ma ei taha üldse tänitada, aga juba on näha, kuidas kõigest aastakese möödudes veab mälu alt. Eelmisel aastal ei olnud pikka ja kuuma suve. Oli kuus nädalat ülisooja, enne seda oli pigem jahe ja peale soojalaine lõppemist läks järsult lausa sügiseks.

+12
-12
Please wait...

Postitas:
k2oliis

mõtlesin minagi, et ei olnud ju eelmisel aastal pikka ilusat suve…

aga tuul on tüütu, muidu üsna ükskõik, milline ilm on. Tore, et me vähemalt saame ilma teemaks võtta. Väga paljudes maailma paikades on üpris üksluine ilm ja ei ole sellest midagi erilist rääkida. Sama nagu räägiks iga päev enda majast: pigem muutumatu, vahepeal viskab mõne üllatuse.

Lastega on eriti vahva, kui on igasuguseid ilmasid 😊

+4
-9
Please wait...

Postitas:
troll

Kõik aprilli-maikuised maakodu suupuhastustööd ja välised tegemised on sel aastal nihkunud juunisse ja isegi juunis pole võimalik oma kaltsuvaipasid pärast pesu õues kuivatada. Mis kasu mul sellest, kui nädala keskel korraks on soe ilm ja mina seda kontoriaknast vaatan. Ja nädalalõpul tuleb taevast jälle pussnuge.

Vahva kui on igasuguseid ilmasid? No kas need igasugused ilmad pole mitte ühes suunas väga kreenis? Kui me kolm kuud käime kasukaga, siis tahaks ju käia kolm kuud maika ja lühikeste pükstega ka! Ja siis jääb veel 2×3 kuud, et kanda oma saapakesi ja baretikesi ja mantlikesi mitme kihina.

No ei taha, et need igasugused, kõikidele nö maitsetele pakutavad ilmad on just sedapidi, et külmanautijad saavad 330 päeva ja kogu aeg pikki perioode järjest, aga soojanautijad saavad 30 päeva napilt (harva rohkem, enamasti vähemgi) ja peavad rõõmsad olema, kui soe on kestnud tervelt 3 päeva järjest.

No päriselt, kas mul (soojanautija, 50+, eelmise suvega megarahul) võiks olla õigus vinguda, kui ilm kohtleb mind ebaõiglaselt?

Tänavune kevad ja suve algus on nii lootusetult pekkis, et seda kompenseeriks vaid kuum august. Saab näha, aga usku küll pole.

Küsimus külmanautijatele: nautisite küttearveid ka, mis olid selle aasta aprillis ja mais? Minu arvates terve see aasta on olnud nagu üks piinapink nii mentaalselt kui materiaalselt.

+15
-18
Please wait...

Postitas:
tooni

Ülekaalulistest ja vanuse taha pugejatest on ükskõik- tahan kuuma suve ja kohe!!

Mis tähendab vanuse taha pugejad? Kas sulle tundub siis pettuskeemina see, et on inimesi, kellel kuumatalmatus on tulnud seoses vanusega, tervisega ja või siis et on lihtsalt nii, et valetavad oma vanuse vanemaks osad, kuna tahavad justkui vanuse kaela ajada selle iseärasuses, et nemad ei talu kuumust. Ja et muudkui toovad ettekäändeks oma vanuse, kuigi on palju nooremad. Siit küsimus: miks peab halvustama kuumakartlikke ja külmakartlikke inimesi? Seda ei saa ju muuta, tegelikult on hea, kui inimene seda ei varja ja ei teeskle ,et talub kuuma osade meeleheaks, sest siis ta kaotaks ettevaatlikkuse oma tervise suhtes.

+13
-5
Please wait...

Postitas:
matas

No suvel kulutad raha, et elamisy ja autot jahutada.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Võru, Valga, Tartu rahvas ei oska vast Tallinna igapäevast 15 sooja kraadiga tormi ettegi kujutada. jaa, meil on alati parem ilm. 🙂

Kliima on vist ka teil tunduvalt muutunud. Sain just Tartust KÜ koosoleku protokolli ja selles kirjas:

ümber prügikonteinerite istutada elupuud, kuna meil maja nurga tagant tuulehood nii tugevad, et prügikonteinerid lähevad ümber.

Kui mina seal elasin, siis küll püsisid konteinerid alati püsti.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
k2oliis

Kõik aprilli-maikuised maakodu suupuhastustööd ja välised tegemised on sel aastal nihkunud juunisse ja isegi juunis pole võimalik oma kaltsuvaipasid pärast pesu õues kuivatada. Mis kasu mul sellest, kui nädala keskel korraks on soe ilm ja mina seda kontoriaknast vaatan. Ja nädalalõpul tuleb taevast jälle pussnuge.

Vahva kui on igasuguseid ilmasid? No kas need igasugused ilmad pole mitte ühes suunas väga kreenis? Kui me kolm kuud käime kasukaga, siis tahaks ju käia kolm kuud maika ja lühikeste pükstega ka! Ja siis jääb veel 2×3 kuud, et kanda oma saapakesi ja baretikesi ja mantlikesi mitme kihina.

No ei taha, et need igasugused, kõikidele nö maitsetele pakutavad ilmad on just sedapidi, et külmanautijad saavad 330 päeva ja kogu aeg pikki perioode järjest, aga soojanautijad saavad 30 päeva napilt (harva rohkem, enamasti vähemgi) ja peavad rõõmsad olema, kui soe on kestnud tervelt 3 päeva järjest.

No päriselt, kas mul (soojanautija, 50+, eelmise suvega megarahul) võiks olla õigus vinguda, kui ilm kohtleb mind ebaõiglaselt?

Tänavune kevad ja suve algus on nii lootusetult pekkis, et seda kompenseeriks vaid kuum august. Saab näha, aga usku küll pole.

Küsimus külmanautijatele: nautisite küttearveid ka, mis olid selle aasta aprillis ja mais? Minu arvates terve see aasta on olnud nagu üks piinapink nii mentaalselt kui materiaalselt.

Heh, küsid küsimusi nagu me (külmanautijad 😆) peaksime midagi ümber hakkama organiseerima. Väike vihje: ei anna väga palju seda ilmakest muuta, küll aga saab kolida. Päris tõsiselt. Eestlased on väga “juurte juures” rahvas ja esivanemate kodusid müüakse raske südamega, aga tegelikult ei pea see ju nii olema. Kui mind niiii meeletult vihaseks/ pettunuks see ilm teeks, siis ma küll koliksin 🤷‍♀️ Ei ole Eesti ilm ju mingi ootamatus igal aastal. Muidugi loodame, et oh oleks nüüd selline superaasta, kus ilus pikk suvi, lumega mõistliku pikkusega talv, värviderohke sügis ja meeldivalt soe kevad.  Ja küttearved.. ma ei tea, energiakriis on ju hoopis teine teema. Saan aru, kui oleks kaks kuud jutti külmapühad olnud, aga täitsa ootuspärane talv oli ju 😀

Ja ei ole külmanautija 🙂 meeldib soe suvi, aga pahaseks ei tee ka teised ilmad (tõsi, nagu eelnevalt ütlesin, siis külm tuul küll eriti ei meeldi, paneb pea valutama, kui unustan mütsi kaasa võtta.)

+11
-6
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Kas vingujate üle vinguda on eriti vinge ving?

+3
-6
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Minu meelest on probleemiks kujunenud hoopis see, et ei ole seda parajat, 20-25-kraadist suveilma. On kas täiega külm, vihmane ja tuuline või siis põrguleitsak, mis isegi öösel ei leevene.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
Lozerz

Minu meelest on probleemiks kujunenud hoopis see, et ei ole seda parajat, 20-25-kraadist suveilma. On kas täiega külm, vihmane ja tuuline või siis põrguleitsak, mis isegi öösel ei leevene.

20 on pigem jahe ju, praegu ongi paras ja õige suveilm, öösel langebki sinna 25 ringi. Suvel peakski soe olema, et ei pea kogu aeg pikkade riietega ringi käima ja õhtusteks olemisteks erinevaid jopesid kaasa pakkima. Ning saab ujumas käia! Imeilus ilm on viimased päevad olnud.

+10
-15
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

20 on pigem jahe ju, praegu ongi paras ja õige suveilm, öösel langebki sinna 25 ringi. Suvel peakski soe olema, et ei pea kogu aeg pikkade riietega ringi käima ja õhtusteks olemisteks erinevaid jopesid kaasa pakkima. Ning saab ujumas käia! Imeilus ilm on viimased päevad olnud.

Öösel on ikka pigem 18-20 kanti olnud, mitte 25.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Murumatas

praegu ongi paras ja õige suveilm, öösel langebki sinna 25 ringi. Suvel peakski soe olema, et ei pea kogu aeg pikkade riietega ringi käima

See pole küll praegu Eesti kohta paras ja õige suveilm. Juba mitu päeva valitseb põrgukuumus. Ega siis asjata pole välja antud kuumahoiatust, mis tõusmas juba 2. tasemele.

+7
-11
Please wait...

Postitas:
martsijanes11

Noh ja ongi suvega selleks aastaks kõik, pikem ilmaennustus pakub temperatuuriks kuni augusti lõpuni 18 -20 , vahelduvalt vihma ja äikest….

Ja praegu, juuli keskpaigas peaks ju olema südasuvi ja rannailm….

+8
-10
Please wait...

Postitas:
saskia2

Ühest küljest võiks olla soojem, saaks Pärnu randa minna ja end merevette kasta. Teisest küljest on praeguste ilmadega magada hea. Selle suure kuumaga eelmine aasta ei olnud hea magada. Nii et “kerge jaki ilmal” on ka häid külgi:)

Mõnusaks magamiseks on kaasaegsetes elamistes kiimaseadmed.

+2
-11
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Ilm on perekoolikate vaidlustest õppust võtnud, põrutab ka äärmusest äärmusse.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
kirsson

Noh ja ongi suvega selleks aastaks kõik, pikem ilmaennustus pakub temperatuuriks kuni augusti lõpuni 18 -20 , vahelduvalt vihma ja äikest….

Suvi kestab! Ongi rannailm. Eilne hommik tervitas mõnusa värskusega: õhk oli meeldivalt jahe, vesi järves aga ebamaiselt soe! Võrratu!

Mul algas puhkus ja ilm ka kohe nagu tellitult muutus meelepäraseks. Ei oleks selle kuumaga viitsinud küll aias toimetada. Nüüd aga – rõõmuga!

Kassid on head indikaatorid ja termomeetrid 🙂 Kui ikka öö vabatahtlikult väljas veedetakse (terrassil paikneval diivanil lebotades), pole veel jahedusest juttugi! Muidu oldaks pigem ülakorruse +25 kraadises lemmiktoas. Ei tolereeri nemadki seda kuumust pikalt. Mõõdukalt on okei ja meeldiv. Nagu muude asjadegagi siin elus.

+5
-8
Please wait...

Postitas:
Punkar

Ülejäänud päevad sel nädalal, k.a täna, on ju suht ilusad.

Jaa aknast vaadates on ilus jah, läksin rõdule kohvi jooja ja brrr kui külm-vaatan 15 kraadi, lillede õiekesed visklesid tormi käes ühest kasti äärest teise. Kas annan sulle enda aadressi Kristiines (ei ole üldse mere ääres!), et tõestada suudaksin?

Üle Eesti ei ole 500 inimestki rannas ilusat ilma nautimas https://ilmateade.delfi.ee/leht/rannailm

Anne kanal juba saastunud?

Minu pere käib iga päev ujumas nii meres kui järvedes. Mõnus on, kui rand ainult meie päralt on. Lapsdd olid rõõmsad. Tavaliselt on hüppetornis suur tunglemine aga eile olime ainsad ja nad said lõputult hüpata ilma, et lastesumm ohtlikult selga hüppaks.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
s1ret

Tahan ka jälle vinguda. Heal juhul oli max kaks nädalat sooja ja mõnusat rannailma,inimesed hädaldasid ja vingusid. Istuge nüüd oma 15c ja vihma käes mida siin järgnevad kuud tunda saab,enne kui nina külm ära võtab. Mul tekib lausa depressioon,kui pole suvist sooja,päikest ja merd. Ega midagi,tuleb hakata jälle lennupileteid taga ajama,et enne sügist veel mingi sutsakas teha. Juunis sai küll käidud,aga mulle jääb sellest meie suve arvestades väga väheks . Lendamisega on hetkel ka nii nagu on. Mine või autoga – tundub vist reaalne idee.  Sooja mereni pole liiga palju kütta ka siit lõuna Eestist.

Kummaline on ju see,et meil on reaalselt 11kuud aastast jube ja jahe jopeilm koos lõõskava tuulega,aga inimesed vinguvad ühe soojalaine üle. Ma ei saa aru,pange omale kont tuppa, kerige+16 ja külmuge. Mina tahan elada 😁

+11
-13
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
s1ret

Ülejäänud päevad sel nädalal, k.a täna, on ju suht ilusad.

Jaa aknast vaadates on ilus jah, läksin rõdule kohvi jooja ja brrr kui külm-vaatan 15 kraadi, lillede õiekesed visklesid tormi käes ühest kasti äärest teise. Kas annan sulle enda aadressi Kristiines (ei ole üldse mere ääres!), et tõestada suudaksin?

Üle Eesti ei ole 500 inimestki rannas ilusat ilma nautimas https://ilmateade.delfi.ee/leht/rannailm

Anne kanal juba saastunud?

Minu pere käib iga päev ujumas nii meres kui järvedes. Mõnus on, kui rand ainult meie päralt on. Lapsdd olid rõõmsad. Tavaliselt on hüppetornis suur tunglemine aga eile olime ainsad ja nad said lõputult hüpata ilma, et lastesumm ohtlikult selga hüppaks.

Minu jaoks on ujumine mõnus ikka vahemeres alates+24 veesoojast. Seda sooja vett on meil siin küll väga harva. Ei viitsi lõdiseda mingis külmas tiigis.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Kriizu

Aga kes sul keelab randa minna? Järved on megalt soojad ja ka merevesi täitsa ujutav.

+8
-5
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Mina olen küll praeguse ilmaga rahul ja isegi vihmaga. Ei taha seda kuumalaine nädalat tagasi või põrgukuumust mis praegu Hispaanias. 15 kraadi on üleüldse kõige ideaalsem temperatuur. Saab aktiivselt liikuda, aga mitte paksude riietega. Suvine vihm, see on ka hoopis midagi muud kui novembris.

+7
-9
Please wait...

Postitas:
Kiira

Veider on see, et perekoolis jääb mulje, et enamus ikka armastab seda väga palavat ilma. Ma kohtun töö tõttu kokku väga paljude inimestega ja suur enamus neist mainis esimeste asjade seas seda jubedat kuumust, mis elada ei lase. Ülejäänud ei teinud lihtsalt ilmast juttu. Kuuma ilma kiitjaid pole ma kuskil peale perekooli näinud.

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Ma kujutan ette, et kui olen soetanud uhke villa mere äärde, siis tõesti tahaks rohkem sooja ilma, sest seal mere ääres lõõtsub enamuse ajast kõle tuul ja vaatad oma suurt terrassi istumistoolidega 12 kuud toast läbi klaasi. Mõnel suveõhtul proovid kangelaslikult seal toolil lõdiseda ja lendu kiskuvat prartaldrikut kinni pidada.

Korteris, sisemaal ja kontoris ma küll ei tea, miks peaks igatsema 30-kraadist kuumust.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
natakas

Kokkuvõttes on seni minu jaoks unistuste suvi olnud. Tõsi, 30 kraadi oli tiba palju, aga see kestis ju üsna lühikest aega. Praegused ilmad on lausa mõnusad. Jah, õhtuks läheb jahedaks, aga siis keeran pleedi ümber ja ikks istun raamatuga õues. Ainus, mis  mu elu veel paremaks teeks, oleks see, kui vihma sajaks öösel, mitte päeval.

+4
-3
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 132 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tahan jälle vinguda