Ma kujutan ette, et kui olen soetanud uhke villa mere äärde, siis tõesti tahaks rohkem sooja ilma, sest seal mere ääres lõõtsub enamuse ajast kõle tuul ja vaatad oma suurt terrassi istumistoolidega 12 kuud toast läbi klaasi. Mõnel suveõhtul proovid kangelaslikult seal toolil lõdiseda ja lendu kiskuvat prartaldrikut kinni pidada.
Korteris, sisemaal ja kontoris ma küll ei tea, miks peaks igatsema 30-kraadist kuumust.
Kontorite temperatuur on enamasti reguleeritud, töötamist kuumus ei häiri.
Korterist saab minna maakodusse, või lihtsalt rõdule/terrassile või mere äärde.
Mis seal sisemaal siis kuumusel häda on? Mõtled, et merd pole? Aga on järved, jõed ja basseinid.
30-kraadise suve armastajad on võrreldes kõikide muude temperatuuride armastajatega aasta läbilõikes tugevasti diskrimineeritud.
Ei ole need ventilaatorid ja konditsioneerid tervisesõbralikud. Lisaks kuumale oled varsti ka tatine ja liigesed haiged. Kontorites suureneb hüppeliselt haiguslehel olijate arv. Eelistan iga kell kontorit, kus saab vanamoodsalt akna lahti teha ja naturaalset looduse lõhna tunda. Liikluse ja müra ääres muidugi ei saa ja istud külma konditsioneeri all. 30-kraadiga hommikul ühistranspordiga tööle tulles oled juba enne tööle jõudmist higikoll valmis ja siis konditsioneer peale.
Kõigil pole maakodu või terve suvi vaba, et seal maakodus elada. Suure kuumaga on rõdu viimane koht kus istuda. No ei istu ju kogu aeg järves või meres, eriti kui pead tööl käima. Seda vähem tahtmist minna, kui rannad ülerahvastatud ja inimesed vees nagu silgud tünnis. Kohe ka mingid rõvedad koll-koll bakterid ja vetikad kohal.
Proovi sa järgmiseks tööpäevaks värske olla, kui öösel jube leitsak.
Kus teil see 15 kraadi koht on? Ikka rohkem on päevasel ajal kogu aeg olnud. Täiesti normaalne ilm, mis laseb aktiivselt looduses matkata, rattaga sõita, ujuda ja kõike teha, mitte ainult pikali maas lõõtsutada. Saab tavalisi normaalseid suveriideid kanda. Kuumaga tundub iga riidetükk liigne, aga liig paljalt lipates intensiivne päike kõrvetab ära.
Hispaania, Portugal jne põlevad ja põlebki nende loodus täiesti mustaks, õudne. Ei mina taha sellist kuivust ja kuumust. Jumal tänatud, et meil vihma ka tuleb ja temperatuur laseb hingata. Ei mina mõista neid, kes lubavad soojale maale elama mina. Sinna musta tossu sisse?