Mul on õnneks (veel) tervis korras ja ka üleüldse on on mul suht ükskõik mis ilm väljas on. Niisama loen inimeste arvamusi ja null emotsiooni kellele mis ilm meeldib. Aga viimasel ajal on tekkinud mingi tetud kontinget, keda eri arvamused kohutavalt endast välja viivad ja kes absoluutselt igal pool manitseb teisi mitte vinguma. “Mida sa vingud!” “Vinguviiul!” “Küll mõni ikka võib vinguda!” jne. Mitte ainult perekoolis, vaid üleüldse igal pool. Just avastasite uue sõna “vinguma” või? Kellelegi ei meeldi kuum ilm – vingub. Kellelegi ei meeldi külm ilm – vingub. Keegi ei viitsi moosi keeta – vingub, sigudikk. Huvitav, miks merevesi külm on- mida sa vingud vinguviiul, küm merevesi ongi just hea, mina naudin, sina pead ka nautima!!
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tahan jälle vinguda
Teema: Tahan jälle vinguda

Mina ei vingu praeguse kuuma üle, nagu üks väike lisasuvi oleks puhkuse lõppu kingitud 🙂 Jah, päikese käes keskpäeval on tõesti põrgupalav, aga puude all, mere ääres, järves – lihtsalt mõnus. Ja kõige mõnusam, et õhtud on viiiiiiimaks ometi ka nii sumedad ja soojad. Minu pärast võiks selline ilm jätkuda kuni septembrini ja kauemgi veel, aga samas saan aru, et osa inimeste tervisele see kuumus hästi ei mõju.

Mina ei vingu praeguse kuuma üle, nagu üks väike lisasuvi oleks puhkuse lõppu kingitud 🙂 Jah, päikese käes keskpäeval on tõesti põrgupalav, aga puude all, mere ääres, järves – lihtsalt mõnus. Ja kõige mõnusam, et õhtud on viiiiiiimaks ometi ka nii sumedad ja soojad. Minu pärast võiks selline ilm jätkuda kuni septembrini ja kauemgi veel, aga samas saan aru, et osa inimeste tervisele see kuumus hästi ei mõju.
Täpselt minu mõtted!
Soojad augustiööd toovad meelde ammuse tudengiaja, need praktikad erinevais Eestimaa nurkades, kus päeval oli töö ja ööd olid jalutamiseks ja armumiseks ja kiikumiseks. Nii mõnus oli lihtsalt kusagil järve ääres mõnel kiigel istuda, vaikselt kiikuda, ritsikad laulsid, rääkida ja musitada 🙂 … nutitelefon ja kõik muu oli veel kauge tulevik. Polnud vaja alkoholi, tubakat ega muid meelemürke, ilma milleta tundub praegu, et pooled inimesed üldse olla ei oska.

Isegi mina ei vingu ja ma töötan restoranis. Päev otsa jooksed terrassile ja tagasi saali- serveerid kokteile ja toitusid. Raske on, sest aju vahepeal kiilub kinni. Klient palub midagi- lähed baari tegema ja seal olles unustad, et mis ta siis soovis 😀 Ja neid hetki on palju, muidu ma olen päris hea mäluga. Olin just 3päeva järjest 12H vahetused, pilt virvendas kui koju sõitsin. 🙂
Kokkadel on pliidi ees muidugi ca 40-50 kraadi koguaeg ja 12h selle palavaga süüa teha, ulme. Õhtuks on neil silmaalused mustad nagu pandakarudel, aga see on selline palavuse-väsimuse tunnus. Ja nad ka ei vingu! Sellest ei ole ju kasu, midagi ei muutu. Varsti on külm talv jälle ja oi kuidas me seda kuuma suve jälle igatseme 🙂

Miinustajad ei saa aru, et kuumalaines kannatab palju inimesi, paljud haigused intnsiivistuvad ja südamehaiged on eriti ohus-aga loomulikult on teatud sorti inimesi, kes peavad endid maailmanabaks ja kõik teised on nende jaoks tühised, mõttetud kogu oma eksistentsis ja haigustes

Isegi mina ei vingu ja ma töötan restoranis. Päev otsa jooksed terrassile ja tagasi saali- serveerid kokteile ja toitusid. Raske on, sest aju vahepeal kiilub kinni. Klient palub midagi- lähed baari tegema ja seal olles unustad, et mis ta siis soovis 😀 Ja neid hetki on palju, muidu ma olen päris hea mäluga. Olin just 3päeva järjest 12H vahetused, pilt virvendas kui koju sõitsin. 🙂
Kokkadel on pliidi ees muidugi ca 40-50 kraadi koguaeg ja 12h selle palavaga süüa teha, ulme. Õhtuks on neil silmaalused mustad nagu pandakarudel, aga see on selline palavuse-väsimuse tunnus. Ja nad ka ei vingu! Sellest ei ole ju kasu, midagi ei muutu. Varsti on külm talv jälle ja oi kuidas me seda kuuma suve jälle igatseme 🙂
Mina ei ole küll mitte kunagi igatsenud neid kuumalaineid. Olgu enne külm talv(kus ma saan enda soojust ise reguleerida) kui need kuumalained.

Mina küll ei igatse sellist kuumust. Ootan pikisilmi, millal see palavus juba lõpeb.
Täiesti võimatu on olla. Ma ei talu üldse palavust, ma ei saa isegi kuumas vannis käia, rääkimata saunast ja ka duši all käies on vesi pigem külm.
Mul hakkab iiveldama selles niiskes palavuses.
Istun arvutilaua taga. Higi niriseb kaela pealt mööda rinda alla, toas saan normaalselt olla ainult nii, et märg käterätt on ümber kaela või märg lina ümber.
Õues samuti higi jookseb mööda selga, nägu ja kaela. Millegi aktiivsega tegeleda ei saa enne õhtul kella 21 või hommikul 6-8.
Mida selles toredat on?
Kui oleks valida talv või suvi, siis valiks iga kell külma talve.
Olen kord sellisena sündinud, mis teha.
Aga need, kellele see ilm meeldib nautige, kuni seda veel on. Ilmateada lubab veel järgmiseks nädalaks kõrgeid temperatuure.

Miinustajad ei saa aru, et kuumalaines kannatab palju inimesi, paljud haigused intnsiivistuvad ja südamehaiged on eriti ohus-aga loomulikult on teatud sorti inimesi, kes peavad endid maailmanabaks ja kõik teised on nende jaoks tühised, mõttetud kogu oma eksistentsis ja haigustes
No issand jumal, ei jõua kõigi ja kõige peale siin maailmas ka mõelda. Mulle meeldib ja avaldan OMA arvamust. See ei tähenda,et terviseprobleemidega inimesed ei võiks oma arvamust avaldada. Ja miks peaks kellelegi mingid PK miinused Korda minema. Imelik

Nagu see miinustamine/kiitmine kuidagi ilma mõjutaks. Inimesed lihtsalt räägivad, mis nad arvavad sellest ilmast.

Nagu see miinustamine/kiitmine kuidagi ilma mõjutaks. Inimesed lihtsalt räägivad, mis nad arvavad sellest ilmast.
Ma ka sellist kuuma ei talu, rannas ennast ei prae jne. Aga no see on loodus ju 😃 Samas tore, et pole +10 ja vihma ei kalla vaid nagu augusti teises pooles on palju olnud.

Raske on, sest aju vahepeal kiilub kinni. Klient palub midagi- lähed baari tegema ja seal olles unustad, et mis ta siis soovis 😀 Ja neid hetki on palju, muidu ma olen päris hea mäluga.
A sa nagu kirja panna pole proovinud?

Vaadake kui tugev tervis vanadel, suudavad 30 kraadises palavuses lausa mantlit kanda, sall ja saapad ka https://www.postimees.ee/7587740/suur-galerii-ja-video-vaata-kes-saabusid-presidendi-taasiseseisvusmispaeva-vastuvotule-roosiaeda?gallery=319144&image=14774675
Suur isakass näeb väga hea välja, ei oleks ilma prouata äragi tundnud

Tuleb tuttav ette….
Aasta tagasi täpselt sama – juulikuu keskpaik, tugev tuul, sooja napp 18 -19 kraadi, igapäevased tugevad vihmahood…
Tahan jah vinguda, sooja suve tahan… 🙃

Ehh, see on hind mida tuleb maksta, kui tahate, kodumaa pind ikka viljakas ja roheline oleks. Ma elan vahepeal ka Saksamaal ja seal on tavaliselt juulikuuks ohtrad avalikud rohealad ja linnapargid muutunud kuivkollase krõbeda rohuga kõrbeks.
Ühel aastal tulin mina mehest paar nädalat varem Eestisse ja harjusin juba ära. Mu vanemad elavad tavalises Mustamäe korrusmajas, mille ees on suur muruplats. Kui mees kohale jõudis, ütles, et maja ette jalutades oli selline tunne, et pillaks kohvri käest, viskaks murule pikali ja püherdaks natuke. Ja võtaks krõmpsti mõned ampsud ka.
Meil on siin ikka roheline lopsakas loodus võrreldes sellega, mis praegu lõunapool toimub. Nii et kui tahate, et kodukamaral oleks muru roheline, ei saa taevas olla kogu aeg sinine.

Tuleb tuttav ette….
Aasta tagasi täpselt sama – juulikuu keskpaik, tugev tuul, sooja napp 18 -19 kraadi, igapäevased tugevad vihmahood…
Tahan jah vinguda, sooja suve tahan… 🙃
no vingu vingu siis

Ju siis tuleb augustis jälle 40 kraadi, nagu eelmisel aastal.

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tahan jälle vinguda