Tere Andero,
Kuna lapse isa ei ole juba aasta aega elatist maksnud ning kohtutäituri sõnul ei oma ta ka töist sissetulekut ega vara, siis soovitas kohtutäitur pöörduda politseisse. Kohtutäitur on arestinud kontod. Tean, et tegelikult elab ta majanduslikus mõttes väga hästi ning selle aasta jooksul on ta teinud kaks firmat (mis ei ole aga vara-kohtutäituri sõnul). Mul on kahtlus, et ta maksab oma sissetulekud tegelikult praeguse elukaaslase arvele või muule lähedasele sugulasele. Kuidas see avalduse esitamine käib? Elan Harjumaal, millisesse politseijaoskonda pean pöörduma? Kas jaoskonnas on olemas spetsiaalne blankett või pean kodus ise avalduse valmis tegema? Mis seal avalduses peab siis täpsemalt kirjas olema ning mis dokumendid, paberid mul veel kaasas peavad olema? Mul on olemas kohtu otsus elatise maksmise kohustuse kohta. Samuti paberid kohtutäituri juurde pöördumise kohta. Kas pean võtma oma panga väljavõtte vms? Kas see on pigem haruldane, et elatise mittemaksmisega politseisse pöördutakse? Ja mis politsei teha saab?
Aitäh!