Olen harjunud õhtuti teed jooma. Praegu maal ja mitu päeva juba aiast korjatud piparmündist teed joonud. Enam ei taha. Pakiteed maal pole. Millest ma veel teed võiksin teha? Vaarikavartest olen kuulnud et tehakse, et lähen lammutan ühe varre maha ja keev vesi peale?
Teema: Taimetee
Vaarikas peaks olema vanemat sorti, eelmise aasta võrse. Veel saab teed teha melissist, nõgesest(kehva vere korral), paiselehest(kõha vastu), kibuvitsamarjadest(kui linnud pole kurja teinud). Neid kapsaid on veelgi.
Nurmenukuõied näiteks praegu.
Peenramaalt naistenõges.
Vaarikavars keeda läbi, 2-3 minutit, ainult kuum vesi peale ei anna eriti maitset (lase keema ja hoia kuumas vees paraja temperatuurini. Samuti saad teha mustsõstraoksast(lehed võta ära).
Nõges.
Muud oleks eelmise aasta kuivatatud kraam(pärnaõied, kibuvitsamarjad, raudrohuõisikud, kummeliõisikud jne)
pärn peaks kohe-kohe õitsema minema. Isegi kui veel lahti ei ole, saab nendest ka teed teha.
Ja kombineerides. Näiteks vaarikavars-pärnaõis-õunapuulehed, piparmünt-mustsõstraoks jmt.
raudrohi, teelehed, maasikalehed, igasugused puulehed (kask, õunapuu jne), nurmenuku lehed
Täna võtsin teleka taha õhtuks suure klaasi paljast vett, ei osanud õuest midagi kindlat võtta, mis ka joodav oleks. Homme katsetan.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Vaarikas peaks olema vanemat sorti, eelmise aasta võrse. [/tsitaat]Ja metsvaarikas peab olema, kultuurvaarikas ei kõlba.
Pole sel kultuurvaarikalgi häda midagi. Lisaks saab mustsõstralehtedest oluliselt väiksema ajakuluga kui mustsõstravartest väga maitsva tee.
Kas teete värsketest lehtedest ja vartest teed? Olen kuunlud, et tuleb kuivatada enne ära ja siis alles tehakse teed. Ise oma aiast kasutan piparmünti, eelmise aasta kuivatatud nurmenukud, põdrakanep, naistepuna (siis kui päevad on on hea, võtab mensukrape vähemaks), meliss, kummel, saialill, pärnaõied on suur lemmik jne. Loomulikult see aasta plaanin jälle kuivatada ette. Vaarikateed teen siis kui olen haige ja proovisin kord, kui käisin ellujäämislaagris teha ka männiokka teed, pidi hirmus tervislik olema, aga jube vastiku maitsega oli.
Ikka värsketest, niikaua, kui neid saada on. Talveks kuivatan.
eixd, kõigest sellest tehakse ikka ka värskena teed. Praegu küll ei näe mõtet kasutada kuivatatud piparmünti, kui aias vohab see kui mets. Ainult nurmenukust nt tuleb kuivatatuna ilusam tee, kollasem (või panen ma seda lihtsalt rohkem kui värsket).
Nurmenukk ja mustsõstar on lemmikud, praegu saadaval.
Mustsõstra lehtedest tee on minu lemmik
Proovisin ka, mulle meeldib mustsõstravarrest rohkem aga lehtedest on ka ok.
Proovi ka vaarikalehte või õunapuulehte.
Mulle meeldib väga metsvaarika varre tee. Mulle vaarikalehtedest tee ei meeldi, sest see tundub muru maitsega. Maitse asi.
Ka roosikroonlehtedest saab ka teed – http://raamatupidamise-abc.ee/tee-oma-raamatupidamine-ise/ . Täna sain maitsta, väga huvitav maitse oli ja otsustasin see aasta ka proovida.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.