Jooksin üks kord päevas tassi lattet. Elan üksi, külalisi kodus ei käi.
Masina mõtlesin osta kasutatuna.
Silma on jäänud saeco professional(hind umbes 150-200 kasutatuna).
Kas nii vähese tarbimise puhul on mõistlik ost? Või hakkab hooduse peale rohkem kuluma, kui asi väärt.
Teema: Täisautomaatne kohvimasin, kas tasub osta?

Hooldus on kallis jah. Latet saab hoopis lihtsamalt – osta eraldi piimavhustuskann, mul on mingi 70-eurone. Vahustab väga hea ja tiheda piimavahu, kohvi sinna juurde tee, kuidas soovid. Mul muide on ka kohvimasin, ma ei tea, kas ta nüüd täisautomaatne on, aga sihuke voolik, millega piima aurustada, on tal küljes küll. Mina selle aurustamisega korralikult hakkama ei saanudki, seepärast ostsingi vahustuskannu.

Hooldus on kallis jah. Latet saab hoopis lihtsamalt – osta eraldi piimavhustuskann, mul on mingi 70-eurone. Vahustab väga hea ja tiheda piimavahu, kohvi sinna juurde tee, kuidas soovid. Mul muide on ka kohvimasin, ma ei tea, kas ta nüüd täisautomaatne on, aga sihuke voolik, millega piima aurustada, on tal küljes küll. Mina selle aurustamisega korralikult hakkama ei saanudki, seepärast ostsingi vahustuskannu.
Aitäh sulle. Kuni tänaseni isegi ei teadnud, et sellised asjad olemas on.
Kohe homme lähen poodi piimavahustajat ostma 🙂

Matemaatikaga on elus raskusi olnud siis muidugi osta endale piimakann ja täisautomaatne kohvimasin ja ei tea mida veel. Praegu tehakse C k bensukates päris mōistliku hinna eest automaadiga kohvi ja see on nii kuum, et kōrvetasin täna keele ja suu lae ära. Hind korra päevas joojale täiest vastuvōetav. Nii must kohv, kui lattee kohv.

Matemaatikaga on elus raskusi olnud siis muidugi osta endale piimakann ja täisautomaatne kohvimasin ja ei tea mida veel. Praegu tehakse C k bensukates päris mōistliku hinna eest automaadiga kohvi ja see on nii kuum, et kōrvetasin täna keele ja suu lae ära. Hind korra päevas joojale täiest vastuvōetav. Nii must kohv, kui lattee kohv.
Neil on koduleht hetkel maas, kui palju see kohv neil siis maksab? Ma puusalt pakun, et 2-3 EUR kanti, ja matemaatika osas on lihtne: iga päev ostes ~700-1100 EUR aastas; ning selle asja mõttekuses võib igaüks ise hinnangu anda.

Kas nii vähese tarbimise puhul on mõistlik ost? Või hakkab hooduse peale rohkem kuluma, kui asi väärt.
Saeco on täisjama.
Minu tarbimine on sama, ostsin just uue Jura masina. Eelmine täisautomaatne Jura teenis 6 aastat, selle kinkisin ära. Ei ole kahju 1500.- välja käia. Külalistele ka ju pakud.

Neil on koduleht hetkel maas, kui palju see kohv neil siis maksab?
Ma pean oma kliendikontolt vaataama. Täna ostsin maantee kōrval olevast. Kuus saiakest ja neli kohvi erinevast nimetusest. Tavaliselt ma ei salli neid avalike kohtade joogiautomaate aga noh seltskonna mōttez vōtsin topsitäie ja olen täitsa positiivselt üllatunud. Ei olnudki selline solk nagu ma arvasin saavat. Täitsa kodukohviga vōrreldav ja üllatavalt kuum.

Saeco on täisjama.
Minu tarbimine on sama, ostsin just uue Jura masina. Eelmine täisautomaatne Jura teenis 6 aastat, selle kinkisin ära. Ei ole kahju 1500.- välja käia. Külalistele ka ju pakud.
Saecol pole viga mitte midagi. Jura on marketing ja selle eest maksad enamuse. Loomulikult on ta ka hea masin aga kindlasti mitte hea hinna ja kvaliteedi suhtega. Palju odavamalt saad täpselt sama hea masina. Usun, et samade ubadega läheks pimetestis jamaks.

Minu meelest ei saa võrrelda kodus tegemist kioskist/tanklast ostmisega. Teise puhul puudub kodus sama kohvi tegemise võimalus, sa oled sunnitud iga kord, kui kohvi tahad, kodust välja minema.
Ise kasutan ka piimavahustajat, aga mitte seda kallist, mida siin reklaamitakse, vaid käsimikserdaja miniversiooni. Paljud ei oska kasutada seda ja arvavad seetõttu, et see ei tööta, aga piima tuleb sellega vahustada nii, et kõigepealt vahutad piima ära ja seejärel paned piima 30ks sekundiks mikrolaineahju. Nii jääb vaht püsima, mitte ei lahtu ära.

nii väikese kohvitarbimise korral kaaluksin (isegi ei kaaluks, vaid ostakski) hoopis kapslimasinat.
esiteks sellise väikese tarbimise peale lahtuvad sul oad ära. teiseks – piimavahusti voolikusüsteem vajab iga kord peale kasutamist pesemist – see on alguses põnev, hiljem lihtsalt jube tüütu.
kapslimasin on odav (alla 100 raha) ja kui sa jood ainult tassikese päevas (kapsli hind oli äkki alla 50 sendi), siis ei löö see rahaliselt ka maha. mässamist on ka oluliselt vähem ja maitse on ikkagi päris sarnane kõrgsurve all tehtud kohvile.

Täisautomaatset ei ostaks, mul viskas see pidev masina puhastamine üle. Ostaksin väikse käpaga espressomasina ja eraldi piimavahustaja. Kohvi kvaliteet oleks siis võrdne kohvikus barista poolt valmistatuga.

Arvutada ei viitsi, aga bensukate kohvi kvaliteet on rohkem kui kõikuv. Sõidan töö tõttu tihti ja ka kohvi joon tihti – võib saada head kohvi, aga võib ka päris laket. Sõltub masina seadistusest. Ja miks peaks inimene tassi kohvi järgi kodust bensukasse jooksma?

Muidugi tasub ära! Hoolduse peale ei kulu palju. Mina kasutan suva supermarketist ostetud puhastusvahendit. Ka tavalist filterkohvimasinat peab katlakivist puhastama.
Circle K latte on ülehinnatud: väike tops põhiliselt piimavahtu 2.20? Kui peab öösel kuskil kodunt kaugel autoga sõitma ja teised asutused on kinni, siis jah tankla kohv, aga ka sel juhul võib kaaluda Eestimaist ja kõige suurema tanklate arvuga Olerexi. Päeva ajal on palju mõistlikum kohv kaasa osta Rimist, tops on 1 euro. Saiakese hinnavahe on umbes sama. Prismad ja osad Selverid müüvad ka ehtsast alma piimast tehtud latte kaasa.

See tanklasoovitaja tegi ikka nalja?

Mingid haiged siin igat teemat miinustamas? Inimene küsib viisakalt, täiesti neutraalne teema, vastutasuks miinustatakse – normaalne kuidagi või?

Mingid haiged siin igat teemat miinustamas? Inimene küsib viisakalt, täiesti neutraalne teema, vastutasuks miinustatakse – normaalne kuidagi või?
No selles mõttes küll, et kohvimasina küsimusi on viimasel ajal siin üle päeva tulnud ja lugemist peaks piisavalt juba olema. Palju neid soovitusi siis vaja on ühele vähesel määral kohvijoojale?

See tanklasoovitaja tegi ikka nalja?
Ei pruukinud.
Ja vabalt võib olla, et ta täna on juba kaks korda tanklasse kohvi järele litsunud.

nii väikese kohvitarbimise korral kaaluksin (isegi ei kaaluks, vaid ostakski) hoopis kapslimasinat.
Praegusel ajastul, kui järjest loobutakse joogikõrtest ja muudest plastoodetest soovitad sa inimesel hakata kapselplasttotsikute prügi tootma?

Mul on Saeco juba viis aastat. Oleme kohvifännid, natuke juba nohikud, katsetame erinevate ubadega ja stiilidega. Vatti saab nii masin kui ka vahustamisotsik.
Valisin Saeco, kuna nende hinna-kvaliteedisuhe tundus olema normaalne. Lisaks on mu hea sõbral vanem Saeco mudel, mis töötab imeliselt. JURA tundus suur ja kallis.
Ma pole saanud aru mingist vahet oma pereliikmete ja tuttavate JURAdega. Ubades on vahe – mina soetan oma oad otse röstijatelt ja valin endale sobiva segu ja margi. Muidugi on need kolm korda kallimad kui kaubakeskustes müüdavad oad.
Puhastan masinat hoolikalt, sellele ei kulu märkimisväätrseid summasid.
Viie aasta jooksul on masin tahtnud he korra tihendivahetust, see maksis ca 70 eurot. Ning tõesti, meil tuleb päevas ca 10 tassi kohvi.

PS -kust saab Saeco 150ga? Ostaks maamajja teise.

PS -kust saab Saeco 150ga? Ostaks maamajja teise.
Ise ei oska googeldada we?
Osta siit ntx. https://www.okidoki.ee/item/saeco-kohvimasin/9029042/

Tasuvust – nüüd läks spämmimiseks.
Kui soovid elada võimalikult askeetlikult, vähese kuluga, pole see masin otstarbekas. Siis on kasulikum omada keeduspiraali ja teha tassikohvi.
Küsimus on mugavuses, elu nautimises. Vajutad nupule, kohv tuleb. Väga mugav. Otsiku pesu pole kuigi keeruline, kohe lased peale piima veel läbi. Selles osas 150 Saeco eest on hästi saadud ka ühe inimese majapidamise mõttes.

kapslimasin on odav (alla 100 raha) ja kui sa jood ainult tassikese päevas (kapsli hind oli äkki alla 50 sendi), siis ei löö see rahaliselt ka maha. mässamist on ka oluliselt vähem ja maitse on ikkagi päris sarnane kõrgsurve all tehtud kohvile.
kapslimasina ostuks peab olema puruloll – no milleks seda plastmassi juua???
looduse saastamine on asja teine külg, aga kohvile tuleb juurde rõve plastikumaitse. sama jamad on igasugused padjad.
kui kohvi jood vähe, ostaks korraliku piimavahustaja. täisautomaatne on ses osas ülihea, et jahvatab oast. käpamasinatega kasutad ikkagi valmispuru, sest ise jahvatades on raske tabada seda, kui peeneks peab jahvatama.
ise joon ka tassi päevas ning ostsin alla 500 maksva täisautomaatse masina, ei kahetse hetkekski

Kuule, guugel-we. Mine joo üks kohv, läheb rahulikumaks, meil ja sul.
Mõni kohe peab õelutsema. Kindlasti on paljusid asju, mida ma ei oska. Sina ka – viisakus on üks neist.

Kindlasti on paljusid asju, mida ma ei oska. Sina ka – viisakus on üks neist.
Sa ju ise alustasid õelutsemisega, küsides, et kust saab Saeco 150-ga.
Olles ise miskipärast kindel, et see pole võimalik.
Tahtsin nö. ära panna.
Kui sind tõsiselt oleks huvitanud, siis oleks ju ise need müügilolevad kasutatud masinad üles leidnud.

Praegusel ajastul, kui järjest loobutakse joogikõrtest ja muudest plastoodetest soovitad sa inimesel hakata kapselplasttotsikute prügi tootma?
Müüakse ka korduvkasutatavaid kapsleid, kuhu ise kohvi sisse paned.

Sa ju ise alustasid õelutsemisega, küsides, et kust saab Saeco 150-ga.
Olles ise miskipärast kindel, et see pole võimalik.
Tahtsin nö. ära panna.
Väga imelik 🙂 (tundlik)
Minu meelest too kohvifänn küsis väga siiralt (ja natuke naiivselt), tõesti ausast huvist

kohvile tuleb juurde rõve plastikumaitse. sama jamad on igasugused padjad.
Ei ole ju nii. Huvitav, et sa enda ühe kohviga päevas nii suur spetsialist oled?
Olen üsna suur kohvijooja ja maitsnud igasuguseid padja- ja kapslikohvisid – seal oleneb samamoodi kapsli/padja valikust väga palju ning on võimalik võrdlemisi hea maitsega jooki teha.
Jah, ma ei võrdle värskelt jahvatatud ubadest kohviga seda ega räägi keskkonnast, aga mingi plastikumaitse on küll kellegi fantaasia.

Neil on koduleht hetkel maas, kui palju see kohv neil siis maksab? Ma puusalt pakun, et 2-3 EUR kanti, ja matemaatika osas on lihtne: iga päev ostes ~700-1100 EUR aastas; ning selle asja mõttekuses võib igaüks ise hinnangu anda.
Hooldus tuleb ka masina pidamisel juurde. Ega siis ainult selle kalgieemaldajaga läbi ei saa.

Hooldus tuleb ka masina pidamisel juurde. Ega siis ainult selle kalgieemaldajaga läbi ei saa.
mis hooldus? mis hooldust ja kui ithti sa lased teha? mul on 15 a vana jura masin täpselt ühe korra hoolduses käinud, kui oli sooduspakkumine mingis vanuses masinatele ja lasime igaks juhuks üle vaadata. kui sa mõtled kohvirasvadest puhastamist (rohkem kui tavaline ise tehtav puhastusprogramm), siis seda tehakse mõnekümne euro eest – marginaalne kulu võrreldes filtritele ja puhastamisele kuluva rahahga.