Siin vastajatest ja PK-s üldse on agaram kontingent neid, kel Tallinna eliitkoolidega rohkem kokkupuuteid ja kes ise elavad neile soodsates piirkondades või nende sugulased ja tuttavad saavad nad registreerida oma aadressidega vajalikesse koolidesse. Sellepärast tuleb siin teemas selgelt välja see Tallinna väga lonkava koolimääramise süsteemi õigustamine ja kangekaelne pooldamine. Haridusamet loomulikult pole huvitatud millegi muutmisest, nende arvates on kõik korras. Nemad ei vaevu ka midagi ette võtma, ja samasugune tants jätkub kes teab kui kaua. Karjuv ebaõiglus on see.
Seda ma küll ei ütleks. Ise elan täiesti äärelinnas ja ise koolis käisin samuti äärelinnas, ma ei ütleks et olen rahul selle joonlaua järgi määramisega, minu lapsed samuti oleks määratud selle süsteemiga, meie perele mitte sobivasse kooli ja ega mulle ka lähim, siis veel populaarne kool eriti ei sobinud. Algklassid käisid lõunast koolis, paari tunni ärast oli lapsel juba huvialaring, mis oli katsetega ja muide esimesed katsed sooritas ta 5 aastase lapsena. Seega meie pere ei vasta sinu eliidile ja ma ei kirjutanud üldse avaldust haridusosakonnale vaid sebisin ise lastele kooli ja täiesti ausate võtetega.
Sinu pakutud tormijooksuga ma kindlasti nõus ei oleks. Kes ees see mees, no kindlasti ei. Lapse kooli määramine ei tohiks olla nõukaaegne vorsti järjekord kusagil Mustamäe ABC kaupluses. Kui kõik ühte kooli soovijate vanemad vajutavad korraga nupule, siis jooksevad süsteemid kokku ja kes siis võitja on? Kindlasti ei. Mingigi süsteem peab olema.
Kõige rohkem ma pooldan siiski katseid. Kõigil on kõik võimalused, tegele oma lapsega ja näe ise ka natuke vaeva, kõik ei pea sulle toodama hõbekandikul hommikul voodisse.
Katsetega klassis on klassid võrdsematel tasemetel nagu praegu kesklinna koolides, õpilastel lihtsam ja õpetajatel lihtsam.
Ole täitsa rahulik, sellist süsteemi, mis kõigile sobib ei tule kunagi kuna sellist pole olemaski.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt 06.04 08:03; 06.04 08:10; 06.04 09:29; 06.04 10:20; 06.04 10:28; 06.04 15:10; 06.04 18:03; 08.04 07:56; 09.04 10:44; 09.04 11:48; 09.04 12:16; 11.04 11:17;