RE: Tallinn välismaalastele
[small]Jaagular kirjutas:[/small]
[tsitaat]Minu inglise kaimud on nii karastunud siin käimisega, et neid ei huvita mingid Ö-d ega Ribed. Neil kodus samasuguseid jalaga segada.
Neid huvitavad ‘rahvalikumad’ kohad. Näiteks ühele kodanikule jättis kustumatu mulje Pirosmanis pakutav tervelt praetud kanapoeg – tapaka. Seda nõuab ta iga jumala kord Tallinnas käies. Siis meeldib neile käia turul – Balti jaama venelaste ‘junki’ poed tuleb läbi kammida. Keskturult ostetakse alati kaasavõtmiseks seda ‘meetri kaupa’ müüdavat suitsuvorsti.
Aga söömas käisime Moonis ja pärast tuututasime Hellas Hundis. Vahel oleme hoopis eelistanud kodus süüa teha ja hiljem veiniklaasi taga lobiseda.
P.S. kui nüüd mõnele käole jäi mulje, et tegu kalkarite seltskonnaga, siis nii see ei ole:) Kõik kenad haritlased, kes ei armasta eriti peenutseda. Mulle endale tundub ka, et Eestis on puudus söögikohtadest, mis ei rõhu nii palju ’disainitud’ välimusele ja tahtmisele olla ‘upmarket’, kui sellele, et pakkuda head sööki.
[/tsitaat]
Ma ei tee üldse maha autentseid rahvustoite ja ausat tänavatoitu, aga natuke ilma näinud inimesena julgen siiski kinnitada, et Eestis on üks parimaid kvaliteedi-hinna suhteid restorandies ning tasub ka seda osa välismaalastele näidata. Spetsialistid on muideks ennustanud, et Tallinnast saab peagi (praeguse arengu jätkudes) järgmine Põhjala toidupealinn. Nii et ei tasu olla üleolev meie restoranide suhtes, need on inglise keskmisest pika puuga üle.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 22.01 10:31; 22.01 12:51; 23.01 09:47;