Ma ei ole ise otsene kannataja, sinnakanti satun harva, aga minu arust on alandav, et tuleb suur rešissöör ja ostab mingi aborigeenide linna sulgemise õiguse. Oleks siis veel väikelinn, mille sissetulek on tõesti napp ja kus asukad selle raha üle rõõmustavad – Tallinn on nii rikas, et mingi lisakopikas ühegi lasteaia või hooldust vajava pere elu küll ei muuda.
Seega mina küll ei poolda sellist võimlemist kuulsuseminutite (“oi, näe, see sein seal näitleja taga on Eestis, Tallinnas”) nimel. Eriti masenduses oleksin muidugi, kui ma ise ka sealtkaudu liikleja oleksin, siis lööks alandus eriti valusasti.
Esimest korda kuulen, et filmivõtted võivad kellegi jaoks alandavad tunduda. Kuidas see sind alandab? Teid pannakse kinni ka suurlinnades, New Yorgis, Londonis, Moskvas, Prahas, Varssavis, Pariisis jne. Enamasti ongi kindlad kellaajad, mil tee on suletud, sest ega filmivõtteid ei tehta nonstop 24h päevas. Arvan, et ka Tallinnas tuleb sama lahendus, et on kellaajalised piirangud. Lisaks peavad nad nagunii tagama operatiivsõidukite läbipääsu, kui seda peaks vaja olema. Jalakäijatega on asi lihtsam, nemad pääsevad filmivõtte ajal läbi küll, aga muidugi mitte sel hetkel kui võte käib. Kui jalakäijate sild on kinni, siis pead seal lihtsalt ootama, kui on kahe võtte vaheline paus. Ja no ma ei tea, see ei ole küll alandav, sest üks võte kestab tavaliselt minuti või mõne minuti, siis on katkestus ja kui vaja teevad sama uuesti. Selle katkestuse ajal saabki inimesed läbi lasta.
Minu meelest on see just uhke värk, et nii suurt filmi tehakse. Väge põnev. Osaleksin isegi massistseenis kui saaks, kahjuks pole võimalik.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 31.05 09:01; 31.05 10:42; 31.05 11:42; 31.05 12:13; 31.05 19:33;