Esileht Hobinurk Talve

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 160 )

Teema: Talve

Postitas:
Kägu

Muljed?

Noor Malmsten – no pole midagi halba ütelda, ema ja isa võivad uhked olla.
Saara Nüganen – nagu valatud rolli.
Märt Koik noore Kiirena – ka väga nunnu.
Riina Aare – natuke roostes, kunstlik. Oleks vajanud lihvimist. Ilmselt kõige enama tähelepanu all olev osatäitja ja roll (ajaloolistel põhjustel)

Minu jaoks kõige mõrum oli selles filmis Oskar Tootsi osatäitja. Täiesti vale. Prr, häirivalt vale. Oleks oodanud pigem sellist Rasmus Kaljujärve tüüpi näitlejat.

Olustiku tabamine – kehvapoolne. Näiteks need külapeod – oleks võinud massistseeni osatäitjatega rohkem pingutada (nende garderoobi ja muidu üldpildiga). Üldse ei olnud vaeva nähtud. Haltuuramaiguline.

Muidu filmi tempo ja süžee – täiesti vaadatav. Oleks saanud parema asja. Eriti palju parema asja oleks saanud mõne teise noore Tootsi osatäitjaga. Minu jaoks see Saaremäe rikkus filmi.

+15
-13
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ärge hakake jälle teiste vaatamata filme lahti rääkima! Palun! Kõigil ei ole võimalust seda kalli kinopileti hinna tõttu vaadata ja peab ootama, kuni see film ETV-s tuleb. Ärge rikkuga teiste filmielamust oma läbematuses ära.

+7
-80
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ärge hakake jälle teiste vaatamata filme lahti rääkima! Palun! Kõigil ei ole võimalust seda kalli kinopileti hinna tõttu vaadata ja peab ootama, kuni see film ETV-s tuleb. Ärge rikkuga teiste filmielamust oma läbematuses ära.

Aga sa ära ava seda teemat ja ära loe seda teemat, mis sind selleks sunnib? Ajalehtedes ilmuvad ka arvustused, teleuudistes on kajastused, raadios on filmisaade, keegi ei sunni sind neid lugema ega vaatama, kui sa seda ei soovi.

Las need inimesed arutavad siin teemas omavahel, kes on seda filmi näinud. Sina foorumis näed ju ainult teema pealkirja, see jutt siin ei karga sulle kohe näkku, nii et sa ei saaks kuidagi seda lugemata jätta.

+75
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

käisin ka eile vaamas. üldmulje on selline –meh.
natuke kahju on, et hea materjal on raisku lastud. Oskar Tootsi roll jäi kuskile paigale tammuma jah, väga ühekülgne terve filmi jooksul.
Grimeerijad on vist mingid isehakanud, vanale taluperenaisele (Teele) jämmed lainerijooned ja ronkmustad ripsmed joonistanud argipäeva talitusteks.

+36
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ära ava siis ometi seda teemat, keegi ei topi sulle seda vägisi nina ette :). Mina ka pole filmi veel näinud, aga ma ei leia, et teiste muljete kuulamine kuidagi mu elamust rikuks. Pigem on huvitav, milliste arvamustega ma nõustun ja millistega mitte. Ka “Tõde ja õigust” vaatasin siis, kui olin siin juba enne põhjaliku ülevaate saanud. Ei mõjutanud see kuidagi mu filmielamust ega ka oma isikliku arvamuse kujundamist.

+19
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga sa ära ava seda teemat ja ära loe seda teemat, mis sind selleks sunnib? Ajalehtedes ilmuvad ka arvustused, teleuudistes on kajastused, raadios on filmisaade, keegi ei sunni sind neid lugema ega vaatama, kui sa seda ei soovi.

Las need inimesed arutavad siin teemas omavahel, kes on seda filmi näinud. Sina foorumis näed ju ainult teema pealkirja, see jutt siin ei karga sulle kohe näkku, nii et sa ei saaks kuidagi seda lugemata jätta.

Jaaa,aga uudishimu on niiiii suur! Ma olen nõrk ja ei suuda vastu panna. Miks ei võiks neid filmiarvustusi teha HOBINURGAS?! Seal ei käi vaesem rahvas aega veetmas. Lehti ka ei loe. Ainult rikkad saavad ebdale lehelugemist lubada.

+3
-69
Please wait...

Postitas:
troll

käisin ka eile vaamas. üldmulje on selline –meh.

natuke kahju on, et hea materjal on raisku lastud. Oskar Tootsi roll jäi kuskile paigale tammuma jah, väga ühekülgne terve filmi jooksul.

Grimeerijad on vist mingid isehakanud, vanale taluperenaisele (Teele) jämmed lainerijooned ja ronkmustad ripsmed joonistanud argipäeva talitusteks.

Jah, need lainerijooned olid tõepoolest väga jubedad.
Teele parukas oli ka ääretult ebaloomulik (odav?)
Noore Tootsi lokid olid ka kohe näha et käsitsi tehtud, lõpupoole olid lokid üldse peaaegu kadunud.
Hakkasin isegi mõtlema, et kes meil oleks selline loomulike lokkidega noor meesnäitleja ..? Hendrik Toompere juunior on vist juba liiga vana?

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kle, Toompere juunior on 54 aasta vana ja lokkidest pole aastaid enam midagi järel!
😀 aa, vabandust, sa mõtlesid juunior juunior ehk Hendrik Toompere III, tema oleks tõesti sobinud.
Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=YmWgHr9ie4s

+4
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

https://www.youtube.com/watch?v=YmWgHr9ie4s

Oot-oot – proua Tootsil on kunstripsmed lausa?

+19
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle meeldis. Mõnus, hoogne, hea ajaviide.

+11
-4
Please wait...

Postitas:
kitah

Heh, treiler oli küll päris naljakas 🙂

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kle, Toompere juunior on 54 aasta vana ja lokkidest pole aastaid enam midagi järel!

😀 aa, vabandust, sa mõtlesid juunior juunior ehk Hendrik Toompere III, tema oleks tõesti sobinud.

Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=YmWgHr9ie4s

Juunior juunior oleks olemas siis kui vanaisa oleks elus. Hetkel on H. Toompere (seenior) ja H. Toompere juunior. Ehk kui sen eest ära sureb, saab järgnevast põlvest sen.
Vikipedia tiitleid ei maksa tõe pähe võtta.

+18
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Natukenegi enesekontrolli kuluks sulle ära. Mida sa avad seda teemat, ah?

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.
3.2. Vältida tuleb pahatahtliku ja halvustava arutelu algatamist ning jätkamist.
Perekooli Moderaator

+7
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Ei, las ta räägib oma elust, ei pea ainult pardifileed ka sõna saama. Lihtsalt kui kardab spoilerdamist, siis ärgu avagu teemat filmist, mida ta näinud pole. Mulle film meeldis, saaremäe naeratas natuke palju oma napakat naeratust, aga polnud mu arust ka väga viga. Teele meiki ma eriti ei pannud tähele, aga mind ei häirinud ka mingid tõe ja õiguse valed rahvariided, ilmselt ma pole detailide kohalt pädev sõna võtma. Film oli muidu ok, aga mul tekkis küsimus, et kuhu vana kiire mõlemad moorid kadusid, et nüüd sai seal jälle teelet noolida? Ilmselt raamatus on vastus olemas, aga filmis ma küll ei pannud tähele, et keegi oleks seda maininud (kuigi äkki ma sel hetkel lihtsalt ei keskendunud piisavalt). Huvitav oli veel see, et noor malmsten oli vana malmsteni moodi küll, aga noor saaremäe mulle eriti vana saaremäed ei meenutanud.

+7
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Suur pläkk on juba alguses: raamatus on Toots juba ammu surnud, aga filmis küüditataud Venemaale… “Me leppisime kokku, et niikaua kui isa tagasi tuleb, oled sina peremees”… mäh? Palju seal veel “vabadusi” on võetud? Noore Tootsi totakat naeratust on juba treileriski tüütavalt palju 🙂

+4
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Suur pläkk on juba alguses: raamatus on Toots juba ammu surnud, aga filmis küüditataud Venemaale… “Me leppisime kokku, et niikaua kui isa tagasi tuleb, oled sina peremees”… mäh? Palju seal veel “vabadusi” on võetud? Noore Tootsi totakat naeratust on juba treileriski tüütavalt palju 🙂

Film on Talve “ainetel” tehtud. Ei ole copy paste raamatust.
Noor Toots meeldis mulle väga.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas keegi on iial viitsinud selle aluseks oleva raamatu korralikult läbi lugeda? Ma üritasin ja loobusin. Kohutav grafomaania.

+10
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kommentaar eemaldatud.

Sa hoia ise oma näpud klaviatuurist eemale, kui midagi viisakat ja asjalikku kirja panna pole. Rikkurist trollirisu selline- mine ujumiskursutele!

+1
-14
Please wait...

Postitas:
Kägu

Raamatus on Toots igati elus. Elab kauem kui Arno.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga sa ära ava seda teemat ja ära loe seda teemat, mis sind selleks sunnib?

Kui teema pealkiri on Talve, võib ETV kägu kahtlustada, et jutt on Tanel Talvest konkureerivast telekanalist.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind see noor Toots ei häirinud.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käidud, nähtud. Pean ütlema, et mulle isegi meeldis. Kohati sai hea kõhutäie naerda. Arnold oli täitsa ponks poiss 😉

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulle jälle noor Toots meeldis. Päris vana moodi oli kohati ja see oli lõbus. Ei oodanudki mingit suurt kunsti, seega ei pidanud ka pettuma. Riina Aren ju polegi näitleja nt. mis seal ikka pahaks panna.
Noored olid üldse ägedad ja kõlbas vaadata küll.

+17
-1
Please wait...

Postitas:
pritnispeeers

Sedaet….Teele jäeti talukest edasi pidama, piisas peremehe Siberisse saatmisest? : ))))

* Ma filmi näind pole, eks ükskord vaatan telekast.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kullake, kirjuta oma arve nr, kannan sulle selle 7 eurikut…
Mulle meelds see film. Naersin, nutsin, aga elu ei muutunud…

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võta konjak ligi ja rahune.

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nähtud. Meeldis.Väga. Eestimaa suvi ja loodus ja see aeg, mil inimesed elasid veel külades. Ilus kokkuvõte oli tehtud kogu sellele loole. Üks asi jäi siiski painama- miks oli see väike tüdruk Virve sealt rongijaamast nii äravahetamiseni sarnane Virvega Viiralti maalilt. Mis oli selle kujundi taga? Ju vist lihtsalt autori vigur 🙂 Aga film on hea.
Ja Imelikul poleks küll maksnud selle pooleteise lause pärast Austraaliast ära tulla…

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sedaet….Teele jäeti talukest edasi pidama, piisas peremehe Siberisse saatmisest?

Ma ei ole ka filmi näinud, aga mõlema küüditamise ajal tuli ette seda, et mõni pereliige oli juhtumisi kodust eemal ja jäi maha. Samuti ei küüditatud mõnda kommunisti, aga tema lähisugulased saadeti Siberisse. Tean Saaremaalt konkreetset juhtumit, kus komnoor jäi 1941 kohale, vanemad küüditati- ehkki elasid nad kõik koos. Rahvas rääkis pärast, et poiss ise küüditas oma vanemad.
Küüditamisest pääsenuid kusjuures sageli hiljem ei kimbutatud- 1949. aastal sai nii mõnigi peale mõningast redusolekut rahulikult välja tulla ja eluga edasi minna. Ettenähtud plaan olevat täis saadud! 1941 oli keerulisem, igal juhul pidi punastest eemale hoidma, kuni sakslaste saabumiseni. Küüditamisnimekirjas olnud inimesi lasti hiljem tabamise korral vahel lihtsalt ilma kohtuta maha.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

veider oli ka see, et Tõnissonide pere oli pagenud ära Rootsi. juba 1942. aastal?

+5
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 160 )

Esileht Hobinurk Talve