Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tänane “Kuuuurija”

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 107 )

Teema: Tänane “Kuuuurija”

Postitas:
Kägu

Väga õpetlik lugu ja tasus igal juhul vaatajateni toomist just sellest vaatepunktist, et paljud inimesed (eeskätt noored) ei suuda endale vajalikke seaduseid lõpuni selgeks teha ega oska küsida, kontrollida. Ise nad rõhutasid samuti, et seaduslikust aspektist nad ei heida naabrile otseselt midagi ette, kuna seadus toetab eelisostuõiguse kasutajat.

Ainukene etteheide selles loos oleks mul notarile. Peaks olema elementaarne teadmine, et KÕIK kinnisvaraga seonduvad kokkulepped peavad olema notariaalselt kinnitatud seadusliku jõu saavutamiseks. Soovitus võtta mingisugust lihtkirjalikku allkirja ning seda lasta teha veel noortel, kes selgelt ise seaduses ei orienteeru, on suisa pahatahtlik. Ma oleks oodanud selles loos notari kommentaari ka, aga Lustil on muidugi aega vaid intriige punuda ekraanil oma vaatajanumbrite saamiseks. Võtku avalikule vastusele pigem need, kes tegelikult süüdi on.

Halloo, maja oli müügis pikemat aega. Mõtus 2 aastat nuputas kas osta või mitte? Kui korteri müügitehing teatavaks tehti, ka siis ei tormanud ostma.

Kius mis kius.

Saatest nähtus, et enne kui naaber oma eelisostuõigust rakendas, siis pakuti ka kompromisslahendusi selle vaidlusaluse ruumi jagmiseks. Kuna noored ise ei soovinud seda, siis naabril ei jäänud muud üle.

Olen nõus ka sellega, et korter oli pikalt müügis enne, kuid samas oli väga hästi lahti selgitatud põhjus, miks seadus selle 2 kuud ostueesõiguse rakendamiseks vajalik on. Ju siis oli põhjust ja esimene ostja peab arvestama selle riskiga, sest on otsustanud kaasomandi ostmise kasuks. Seal oli ju kõik ühine, notariaalset kasutuskorda ei olnud samuti eelnevalt paika pandud. Ehk siis kõik riskifaktorid olid selles loos esindatud.

+10
-20
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ainukene etteheide selles loos oleks mulle notarile. Peaks olema elementaarne teadmine, et KÕIK kinnisvaraga seonduvad kokkulepped peavad olema notariaalselt kinnitatud seadusliku jõu saavutamiseks. Soovitus võtta mingisugust lihtkirjalikku allkirja ning seda veel noortel, kes selgelt ise seaduses ei orienteeru, on suisa pahatahtlik.

Küsimus on väga paljuski sõnastuses. Kuna kaks kuud eelisostuõiguse rakendamiseks algab sellest hetkest, kui kaasomanik sai teada tehingu toimumisest (ja mitte sellest, et kaasomanik plaanib müüa), siis allkirja võtmine fikseerimaks selle aja algust on igati õigustatud ja asjakohane. Kui kellelegi jäeti mulje, et see allkiri tähendab eelisostuõigusest loobumist (mida ei saa tegelikult sellisel kujul teha), siis see on tõesti väär. Samas, kas on päris kindel, et selle nõuande andis notar ja mitte näiteks maakler või keegi teine? (Ei ole paraku saadet vaadanud, seega ei välista notari eksimust, kuid tihti antakse ka kõrvalt vale infot või mõistetakse juriidilisi asju ekslikult).

Saates ütles jah, et selle allkirjade korjamise soovituse andis notar, kes ometi peaks teadma, et sellel puudub seaduslik jõud vaidluse tekkimisel / eesõiguse rakendamisel.

+15
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina näen siiski kiusu ka selle noore pere poolt. Ehk siis nad selle 60 cm pärast jäid korterist ilma. Kas neil oli raske seda 60 cm teistele anda?

+7
-46
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen vanasse majja vannituba ehitanud ja tean täpselt, kui oluline võib olla mõnikümmend sentimeetrit ruumi. Mingit luksuslikku spaad pole sellisesse majja ju nagunii ruumi teha, ega siis asjata paljudes vanade majade korterites pole dušinurk lihtsalt kööginurka mahutatud – sest kusagil mujal ei ole ruumi. Kui vajalik see panipaik siis olla sai, et seda pooleks ei saanud jagada? Kui see nagunii oli ühisomand, kõigi oma, nagu noor perepea saates ütles, mitte nende oma? Sain aru, et ei tahtnud keegi ju tükki nende korterist? Kas tõesti oleks võimatu olnud nii väikeses majas kõik korteriomanikud kokku võtta ja lahendus leida – sest loomulikult on 21. sajandil ühes kodus kraanikausist ikka vähe, loomulikult tahaks igaüks korralikke pesemisvõimalusi. Ükskõik mispidi ma püüan end noore pere olukorda mõelda – ma ei oleks korterist loobunud 60 sentimeetri ühiskasutuses oleva panipaigaruumi pärast, oleksin otsinud lahendust. Ehk see korteriomanik, tolle õppejõu ema, sellepärast ei elagi seal korteris, et pesemisvõimalusi pole? Ehk tõesti oli see napp ruum just see, mis naabril dušinurga äramahutamisest puudu jäi? Ei saanud üldse aru, kus selle noortepoolse jonniajamise point oli.

+10
-23
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina näen siiski kiusu ka selle noore pere poolt. Ehk siis nad selle 60 cm pärast jäid korterist ilma. Kas neil oli raske seda 60 cm teistele anda?

Äkki annaksid ka oma esikust 60 cm naabrile?

+32
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu meelest see polnud nende esik vaid ühiskasutuses olev 60 cm.

+14
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

See 60 cm kuulus ikka noorte ostetud osa juurde. Miks nad peaksid oma korteri niigi nappidest ruutmeetritest veel pisut ära andma? Miks naabri pesuruum on olulisem kui noorte panipaigaruum?

+31
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

See vanahärra võiks ka “ostusoovi” avaldad.

+27
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahan ennustada. Noorem Mõtus, pedagoog kõrgkoolis, kelle margi Lust kogu Eesti ees täis lasi (alatus, ahnus jne) loobub mainekahju suurendamise nimel sellest värgist ja noored saavad edasi oma seinu maha kiskuda. Äkki õnnestub siis kunagi isegi nende kiuslike korter juurde osta. Alles ju Katrin tegi saate kehvikutest, kus ema pärandas tütrele majakese (poja lubas sisse elama jääda) aga kuri tütar tuli pärast ema surma ja tahtid venda tänavale lüüa. Kuuuuurija kaamerate ees lõid pahad põnnama ning kadusid selle maja juurest kus see ja teine. Mõnda paha inimest saab avaliku tähelepanuga hirmutada

+5
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaatasin ära. Noored, naiivsed ja üliemotsionaalsed, ei muud. Käitumisest jäi mulje nagu maailmalõpp oleks, pole vist pidanud mingite probleemidega elus kokku puutuma, et see nüüd nii suureks puhuti ja kaamera ees nuteti ja tatistati. See on kõigest ebameeldivus ja kooliraha, täiskasvanuelus tuleb neid tihti ette.

+25
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

keegi rahakas paneks selle naabrimehega seljad kokku ja ostaks taas neilt eesõigusega selle korteri ära.

Kus juures see on ju ideaalne skeemitamise koht. Ehk siis naabrionu ise kasutab ostu eesõigust ja ostab ise selle korteri. Selleks annab raha Heelia ja Peep. Ning pärast onu kingib või pärandab selle korteri neile.

+18
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mis edasi? Just müüja seisukohast? Noortele peab 32 tuhat tagasi andma. Aga kas seaduses on nimetatud aeg, mille jooksul ostueelisõiguse kasutaja peab raha välja käima? Praalida on hea, et ostan ise, aga millal tuleb otsust ülekandega kinnitada?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oot, saan ma õigesti aru, et kogu pull käis tegelikult sisuliselt 60 cm-i üldkasutatava pinnast loobumise ümber? Milles eest see Maarja Mõtus oli valmis maksma teistele majaomanikele?

Sry, sel juhul mulle arusaamatu mulje nuttev noorpaar. Mis heanaaberlikest suhetest me saame rääkida, kui uustulnukad ütlevad sisuliselt, et neil on ükskõik sellest kuidas teiste elamistingimused on. Ma ütleksin lausa, et oleks viisakas järgida mingit kirjutamata hierarhiat, kus uued elanikud ei hakka põliselanikele dikteerima oma soove ja nägemusi.

Ja sellest ei saa ma üldse aru, et isegi olukorras kus terendas korterist ilmajäämine, ei oldud nõus selle üldpinna (raha eest) loovutamisega, see käib lihtsalt igasuguse enesealalhoiuinstinkti vastu. Pigem oleksin mina nö vana elanikuna väga ettevaatlik niivõrd paindumatute uute tulijate suhtes.

Parandus: lugesin nüüd Õhtulehest, et jutt käib lausa 20 cm-st. Nojah, ega Tammsaare “Tõde ja õigust” päris õhust ei võtnud.

+17
-25
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kogu maja on kaasomandi puhul üldkasutatav see jaotatakse lihtsalt ära kõigi omanike vahel.

See panipaik asus siiski kas nende korteris v kohe nende korteri kõrval ja sain aru , et sinna planeeriti wc ja pesuruum. Selle 60 cm loobumisega pm. ei ole enam võialik sinna seda ehitada. Ma eeldan, et kõrvalkorteril samuti mingi selline sahver vms. seal – kuna planeeriti ju algselt kanalasatsiooni püstak sinna koos ehitada.

Naaber soovis lihtsalt suuremat ruumi endale saada sest ega nad ainult selle 60 cm peale vannituba ei ehita ehk siis mingi ala on neil seal juba olemas kuhu ehitada.

+18
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kogu maja on kaasomandi puhul üldkasutatav see jaotatakse lihtsalt ära kõigi omanike vahel.

See panipaik asus siiski kas nende korteris v kohe nende korteri kõrval ja sain aru , et sinna planeeriti wc ja pesuruum. Selle 60 cm loobumisega pm. ei ole enam võialik sinna seda ehitada. Ma eeldan, et kõrvalkorteril samuti mingi selline sahver vms. seal – kuna planeeriti ju algselt kanalasatsiooni püstak sinna koos ehitada.

Naaber soovis lihtsalt suuremat ruumi endale saada sest ega nad ainult selle 60 cm peale vannituba ei ehita ehk siis mingi ala on neil seal juba olemas kuhu ehitada.

Kui tõesti tegu pahatahtlikkuse ja kiusuga ei olnud ning Mõtus siiralt tahtis emale suuremat pesuruumi, miks ta siis varem korteri vastu huvi ei näidanud??

Noortel remont valmis ja järgmine päev teatab, et ma ikka ostan ise ära.

+23
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina sain ka aru, et see ruum käis ikka noorte korteri juurde, vähemalt nö traditsiooniliselt.  Miks peaks sellest ära andma, kui endalgi vaja? Äkki noored tahtsid ka sinna pesemisruumi teha? Ostsidki selle arvestusega, et see ruum on nende oma. Naaber ise seal ei elanud, aastaid millegi vastu huvi ei tundnud. Siis osteti kõrvalkorter ära. Ikka ei tundnud mingit huvi. Oleks siis kohe tulnud oma plaanist rääkima, oleks noored teadnud natukenegi valvsad olla, et ootaks ära selle 2 kuud ikka.  Aga ei, anti kirjalikult teada, et ei taheta eelisostuõigust kasutada.  Täiesti saan aru, et noored hakkasid õhinaga tegutsema.  Koroonaaeg ka, tööd pole, vaba aega küllalt. Ja ei näe nende praeguses emotsionaalsuses absoluutselt midagi imelikku.  Kas mõni siin tõesti kehitaks siis samas olukorras tuimalt lihtsalt õlgu? Et ah, läksid kõik unistused ja ca 10 000, oma higi ja vaev veel otsa? Muidugi, eks elu läheb edasi ja õppetund jne, aga see hetk, kui kodust ilma jääd, on ju ülivalus.

+28
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma lõpuni seda saadet ei näinud ja nii jäigi see teema segaseks. Ma sain aru, et küsimus oli üldkasutatavas panipaigas, aga miks nad seda naabritega ära ei jaganud? Naaber soovis kogu panipaika omale?

Noortest kahju muidugi, et selline asi juhtunud on.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen vanasse majja vannituba ehitanud ja tean täpselt, kui oluline võib olla mõnikümmend sentimeetrit ruumi. Ehk see korteriomanik, tolle õppejõu ema, sellepärast ei elagi seal korteris, et pesemisvõimalusi pole? Ehk tõesti oli see napp ruum just see, mis naabril dušinurga äramahutamisest puudu jäi?

Kui probleem oleks olnud ruumipuuduses, et vannituba ehitada, siis oleksid nad arutanud või nõudnud panipaigast 60 cm juba eelmiselt korteri omanikult. Saatest ei jäänud kõlama, et nad seda varem tahtsid. Pooleteist aasta jooksul oleksid nad tõsise soovi korral võinud ka kogu korteri endale osta, aga nad ei teinud seda ja kinnitasid lausa kirjalikult, et nad ei soovi korterit ka eelisostuõigusega kahe kuu jooksul osta. Kui naabrid oleksid kahelnud, et äkki ikka soovivad korterit või panipaika endale, siis oleksid nad öelnud, et ärge alustage remondiga, me mõtleme veel, aga nad olid vait. Lasid rahumeeli remonti teha. Naabrinaine olevat ka rääkinud, et plaanib enda korteri samuti müüki panna. Kas tõesti järsku, kahe kuu jooksul avastavad inimesed, et ups, tahaks panipaigast ikka osa saada? Ei usu, tundub kiusu ja jonni moodi ja telefonis rääkis naabri tütar järsku, et tahtis 20 cm ja siis hiljem parandas, et 60 cm. Isegi ei mäletanud, kui suurest osast oli jutt. Ka naabrimehe jutu järgi olevat too naaber kapriisne inimene.

+29
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kunagi seletas Heelia, et ongi õige, et Lõuna-Aafrika Vabariigis mustanahalised valgetelt maad ja majad ära võtsid (tihti kaasnes see tapmiste ja piinamistega). Nüüd sai siis ise väga kerges variandis tunda, kui meeldiv see on. Vähemalt ei tapetud ega vägistatud kedagi ja sai osturaha ka tagasi, selles mõttes läks ikka palju paremini kui neil teistel valgetel, kellede suhtes empaatiat nappis.

+15
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See 60 cm kuulus ikka noorte ostetud osa juurde. Miks nad peaksid oma korteri niigi nappidest ruutmeetritest veel pisut ära andma? Miks naabri pesuruum on olulisem kui noorte panipaigaruum?

Sina oled sobiv tüüp neerudoonoriks. Mul küll on juba 2 tk, kuid sinu eluraas pole kindlasti olulisem kui see, et mul varuneer oleks.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Müüa, mitte anda.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõesti oleks võimatu olnud nii väikeses majas kõik korteriomanikud kokku võtta ja lahendus leida –

Ma ütleks selle põgusa telefonikõne põhjal küll, et sellise ebameeldiva tädiga lahenduse leidmine ei tule kõne allagi. Nõmedalt klähvis juba Lustiga.

+29
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma lõpuni seda saadet ei näinud ja nii jäigi see teema segaseks. Ma sain aru, et küsimus oli üldkasutatavas panipaigas, aga miks nad seda naabritega ära ei jaganud? Naaber soovis kogu panipaika omale?

Noortest kahju muidugi, et selline asi juhtunud on.

Kui saadet ei viitis vaadata, siis siinse jutu oleksid ju ikka võinud enne enda kommentaari ikka läbi lugeda.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et ah, läksid kõik unistused ja ca 10 000, oma higi ja vaev veel otsa?

Kust see 10 000 küll tuleb?! Kaminaköks ometi nii palju ei maksnud, oma töötunde hindab nii kõrgelt või?

+3
-22
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hakkasin veel mõtlema, et kuidas naaber üldse mõtles seda tehingut vormistada? Kuna tegu oli tegelikult ühiskasutuses oleva pinnaga, oleks ta pidanud saama kõigi kaasomanike nõusoleku, koostama uue kasutuskorra koos muudatusega. Minema kõigi kaasomanikega notarisse, lisaks nendele võrdselt jaotatud ostusummale, mis ei oleks eriti suur summa, tasuma notaritasu terve maja väärtuse pealt, kuna kaasomandi muudatus puudutab kogu kaasomandit. Sellega tegelikult muutuvad ju ka kaasomandi suuruse proportsioonid.  Millegipärast tundub mulle, et selle “pisiasja” peale ei mõelnud keegi.

+20
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hakkasin veel mõtlema, et kuidas naaber üldse mõtles seda tehingut vormistada? Kuna tegu oli tegelikult ühiskasutuses oleva pinnaga, oleks ta pidanud saama kõigi kaasomanike nõusoleku, koostama uue kasutuskorra koos muudatusega. Minema kõigi kaasomanikega notarisse, lisaks nendele võrdselt jaotatud ostusummale, mis ei oleks eriti suur summa, tasuma notaritasu terve maja väärtuse pealt, kuna kaasomandi muudatus puudutab kogu kaasomandit. Sellega tegelikult muutuvad ju ka kaasomandi suuruse proportsioonid. Millegipärast tundub mulle, et selle “pisiasja” peale ei mõelnud keegi.

No just, see raha pakkumise väide oligi seetõttu täiesti mõttetu. Reaalsuses mitteteostatav. Sisuliselt nähti siiski väljapressimise võimalust uute omanike käest. Ja see geniaalne idee ilmselt päris kohe pähe ei tulnud, vaid mōne aja pärast. Rämpsinimesed.

+28
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kust see 10 000 küll tuleb?! Kaminaköks ometi nii palju ei maksnud, oma töötunde hindab nii kõrgelt või?

Lammutuse prügi väljavedu,põranda soojustus ,uued lauad ,olid ju ostetud seinaplaadid jne .küll ta kokku tuleb.

+25
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lammutuse prügi väljavedu,põranda soojustus ,uued lauad ,olid ju ostetud seinaplaadid jne .küll ta kokku tuleb.

Köök oli neil ka tellitud.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Muidugi ka nende enda viga, et ikkagi ainult ausõnale lootma jäid (ja miks notar üldse soovitas mingeid allkirju koguda kui sellest tolku ei ole, see on ka müstika). Aga see oli selge kius ju Mõtuse poolt. Et kui te seda 60cm mulle ei anna, eks ma siis võtan kogu korteri. Ta ju ise isegi ei ela seal.. Minu arvates õige tegu Heelia ja Peebu poolt see asi avalikkuse ees ära rääkida ja mina ei näinud seal mingit näitlemist. Tegu on noorte inimestega, kes oma esimese päris oma kodu soetasid  ja igaüks muutuks pärast pea kaht kuud remontimist emotsionaalseks, kui keegi kiuslik naaber selle kõik lihtsalt ära võtaks. Just arvestades, et inimene lihtsalt pahatahtlikult kasutas oma õigust ära ilma mingi tegeliku vajaduseta (kogu korter teda ju ei huvitanud).  60cm panipaigast võib tunduda tühine, aga see korter oli niigi väiksemapoolne ja mina ka päris niisama seda ära anda ei tahaks.

+19
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 107 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tänane “Kuuuurija”