Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tänane “Kuuuurija”

Näitan 17 postitust - vahemik 91 kuni 107 (kokku 107 )

Teema: Tänane “Kuuuurija”

Postitas:
Kägu

Praegu on naabrist tehtud praktiliselt antikristus, kuigi me tegelikult ei tea mis seal toimus. On ilmselge, et hetkel prevaleerib ainult see versioon, mille trummi kõige valjema häälega taotud on.

Faktid räägivad paraku noorte kasuks. Neil on paber, kus naaber kinnitab, et ei soovi korterit. Mis siis, et õigustühine, aga inimliku eetika seisukohast vägagi kõva fakt. Teine fakt on, et noored on korteris kõvasti tööd teinud ja kolmas fakt, et naabrid soovivad nüüd korteri siiski osta, kuigi 1,5 a nad seda teha ei soovinud (ka fakt).

Ja kuna saates näidatud naabri kiri näitas üheselt, et nad tunnistavad oma soovi vannituba laiendada noorte konku arvelt, siis tundub ka see väljapressimise jutt õige.

+20
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Keegi ei soovinud korterist 60 cm saada ja ma muide olen meie kortermajas loobunud palju suuremast tükist ühiskasutatavast pinnast, st osast keldrist. Tasu läks korteriühistu arvele, maja parendamisesse.

Teine pool ajabki asju ainumõeldaval moel, juristi abiga. Mitte Kuuuurija.

+5
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Keegi ei soovinud korterist 60 cm saada ja ma muide olen meie kortermajas loobunud palju suuremast tükist ühiskasutatavast pinnast, st osast keldrist. Tasu läks korteriühistu arvele, maja parendamisesse.

Teine pool ajabki asju ainumõeldaval moel, juristi abiga. Mitte Kuuuurija.

Kelder on ikka hoopis midagi muud kui osa korterist. Mu sõbrannal on 40m2 korter Kalamajas ja 100m2 ühisomandis kelder maja all. Ausalt öeldes päris suur vahe, kas ta peaks loovutama korterist 10m2 või keldrist samasuguse osa.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keegi ei soovinud korterist 60 cm saada ja ma muide olen meie kortermajas loobunud palju suuremast tükist ühiskasutatavast pinnast, st osast keldrist

Antud panipaik, millest juttu oli, kuulus ju korteri juurde.

Minu sugulane elas ka kunagi majas, kus polnud korteris WCd ega vannituba. Kui remondiks läks, siis tegi oma korteris oleva toa selle võrra väiksemaks, mitte ei läinud läbi seina naabrilt võtma. Et see, et kellegi korteris ei ole 21.sajandi pesemisvõimalusi ei ole mingi põhjendus, saab leida ka muid variante.

+14
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga jutt ei käinud ju 10-st ruudust korteris, hoopis 20-60-st cm-st üldkasutataval pinnal.

+4
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga jutt ei käinud ju 10-st ruudust korteris, hoopis 20-60-st cm-st üldkasutataval pinnal.

Nagu mina aru sain, siis on kogu maja üld- või ühiskasutatav pind  või kaaasomand juriidiliselt. Aga on arusaadavalt väljakujunenud korterid ning antud panipaik käis noorte korteri juurde.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et ajakirjandus ei peaks võimendama olmetülisid. Praegu on naabrist tehtud praktiliselt antikristus, kuigi me tegelikult ei tea mis seal toimus. On ilmselge, et hetkel prevaleerib ainult see versioon, mille trummi kõige valjema häälega taotud on.

See on tõesti jabur, kuidas ühte naabrite vahelist tüli, milles kannatanu kahju on suhteliselt väike ja seaduserikkumist pole (korralikes tülides on jutt kümnetest tuhandetest ja tõsistest terviseriketest, siin on noorte kahju umbes tuhatkond eurot vaid) on saanud nagu mingi üleriigiline uudis. Tegelikult ei peaks see ju isegi Viljandis uudiskünnist ületama. Kuid see vist ongi avalikuks tegelaseks olemise eelis- kuigi raha eriti ei saa, siis on võimalus oma tülid avalikuks kista ja meedia kallale ässitada. Teised mõtlevad nüüd 2 korda, et kas nad ikka tahavad Heeliaga kangima hakata, kas nende nahk on ikka piisavalt paks, et oma nime telekas ja portaalides näha? Või on lihtsam lihtsalt järgi anda?

+5
-15
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ok, viimane postitus siin teemas, siis hakkan oma elu elama.

Paljud küsivad, et miks noored pidanuks need cm-d ära andma. Aga vaat sel põhjusel, et kui sa ostad väikese raha eest korterikese lobudikku, siis oled sa sisuliselt ostnud palju võimalikke probleeme. Sa oled ostnud osaluse majas, kus on ees juba eelnevad elanikud koos oma eelnevate elude, rutiinide, harjumuste, probleemidega ja sa pead arvestama, et nende kõigiga tuleb kuidagi läbi saada. Vaadates, kuidas noorpaar praegu hoogsalt läbi meedia oma trummi taob, tekib mul kahtlus, et see Mõtusega asjaajamine käis mitte päris nii nagu avalikkusele esitatud on.

Kui mul oleks valida, kas ma suhtlen inimesega, kes ajab oma asju läbi juristi või inimesega, kes ajab omas asju läbi “Kuuuurija”, siis vabandust, aga iga kell valin esimese.

+11
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mul oleks valida, kas ma suhtlen inimesega, kes ajab oma asju läbi juristi või inimesega, kes ajab omas asju läbi “Kuuuurija”, siis vabandust, aga iga kell valin esimese.

Hästi öeldud.

+6
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Piinlikult esitatud ja tundub, et pooltõdedega pikitud lugu.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

No minu poolt ka viimane postitus 😀

Siin teemas ongi see, et asi on JOKK. Küsimus on aga esiteks inimlikuses ja ka oma sõna pidamises. Jah, see paber, millele naabrid allkirjad andsid ei olnud notariaalne ja seega ei kehtinud, aga eestilise poole pealt ütleksin küll, et kui sa oled juba oma sõna ja allkirja andnud,  siis väga kurb kui see midagi ei tähenda. Polnud ju kohustust alla kirjutada, olekski võinud öelda, et mõtleme veel omi variante.

Kokkuvõttes väga kurb lugu. Aga samas kindlasti õpetlik. Ei saagi kedagi usaldada ja ilmselt saab nüüd olema palju raskem müüa samas juriidilises seisus olevad kortereid, sest inimesed on võimalikest jamades teadlikumad, mis on ju hea.

Teagelikult on nüüd veidi ka vastaspoolest kahju. Ei tahaks tõesti ise samas olukorras olla, et sind nüüd nii paljud kiruvad. Loodan, et tegu ei ole tegelikult halva inimesega, eks eksimine ja emotsioonide ajel tegutsemine on ju inimlik.  Eks ka siin õppetund, et isegi kui juriidiline õigus  on sinu poolel, siis tasuks võtta hetk, et mõelda, kas see teguviis ka sisuliselt õige on.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et ajakirjandus ei peaks võimendama olmetülisid. Praegu on naabrist tehtud praktiliselt antikristus, kuigi me tegelikult ei tea mis seal toimus. On ilmselge, et hetkel prevaleerib ainult see versioon, mille trummi kõige valjema häälega taotud on.

See on tõesti jabur, kuidas ühte naabrite vahelist tüli, milles kannatanu kahju on suhteliselt väike ja seaduserikkumist pole (korralikes tülides on jutt kümnetest tuhandetest ja tõsistest terviseriketest, siin on noorte kahju umbes tuhatkond eurot vaid) on saanud nagu mingi üleriigiline uudis. Tegelikult ei peaks see ju isegi Viljandis uudiskünnist ületama. Kuid see vist ongi avalikuks tegelaseks olemise eelis- kuigi raha eriti ei saa, siis on võimalus oma tülid avalikuks kista ja meedia kallale ässitada. Teised mõtlevad nüüd 2 korda, et kas nad ikka tahavad Heeliaga kangima hakata, kas nende nahk on ikka piisavalt paks, et oma nime telekas ja portaalides näha? Või on lihtsam lihtsalt järgi anda?

Samas on see väga hariv ja hoiatav uudis mis on väga paljudele tulevikus hoiatuseks ja teadmiseks! Tänu sellele uudisele said väga paljud tulevased korteriostjad targemaks

+7
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kunagi seletas Heelia, et ongi õige, et Lõuna-Aafrika Vabariigis mustanahalised valgetelt maad ja majad ära võtsid (tihti kaasnes see tapmiste ja piinamistega). Nüüd sai siis ise väga kerges variandis tunda, kui meeldiv see on. Vähemalt ei tapetud ega vägistatud kedagi ja sai osturaha ka tagasi, selles mõttes läks ikka palju paremini kui neil teistel valgetel, kellede suhtes empaatiat nappis.

Kunagi võtsid valged põliselanikelt maad ära, kasutasid neid odava tööjõuna ja rikastusid selle arvel, seega lihtsalt võeti tagasi see, mis neile kuulus. Nõukogude võin võttis ka minu vanaisalt talu ära ja Eesti Vabariik andis õigele omanikule tagasi.

Päris nii see ikka ei olnud. Kui valged sinna läksid ja selle maa üels töötasid, olid mustad rändkarjarahvas ja maa oli nö ei kellegi oma. Aga vaadake Zimbabwe saatust, mis sellest lõpuks on saanud, kui kogu maa on mustadele antud. Ei õigusta apartheidi, kuid rääkida sellest, et valged võtsid, ei ole korrektne. LAV käib samamoodi kahjuks alla, sest peremeheks olemine on mustade meelest vaid raha kulutamine ja valgetelt ära võtmine.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

nende kõige suurem traagika tuleb siis kui to Mõtus loobub ostust ja neile jääbki nüüd see läbiussitanud suhetega majas olev korter kätte!

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

nende kõige suurem traagika tuleb siis kui to Mõtus loobub ostust ja neile jääbki nüüd see läbiussitanud suhetega majas olev korter kätte!

No Mõtus seal tegelikult ju ei elagi. Korter seisis sinnamaani tühjana, ja nagu naaber kurtis, ka kütmata.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nagu mina aru sain, siis on kogu maja üld- või ühiskasutatav pind või kaaasomand juriidiliselt. Aga on arusaadavalt väljakujunenud korterid ning antud panipaik käis noorte korteri juurde.

Kui kasutuskorda ei ole, siis ei loe mingi tava midagi. Noored ostsid korteri ja see, et müüja jutu järgi nende korteri juurde kuulub see panipaik, on juriidiliselt täpselt sama vettpidav kui naabrite allkirjad tollel paberil.  Ostnud oled sa täpselt selle asja, mis on ostu-müügilepingus kirjas.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

aeg muuta kaasomandiga seonduvat juriidikat

Minu arvates oleks aeg sellele kaasomandi temaatikale juriidiliselt tõsiselt otsa vaadata ja siis see normaliseerida nii, et kaasomandis objekti müües ei saakski enne tehingut teha kui teised kaasomanikud oma soovid notarile kirjalikult avaldavad.

Peale tehingu tegemist ei peaks enam mingeid eelisostuõigusi olema, et kui enne ei avaldanud soovi, siis pärast ei saagi ja kõik.

Ajaparameetrid, täpsem avaldamise kord jms võiks ju olla juristidele jõukohane korrektselt sedastada.

+2
-2
Please wait...

Näitan 17 postitust - vahemik 91 kuni 107 (kokku 107 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tänane “Kuuuurija”