Paar mõtet selle kohta, et teatud ameteid valivad inimesed, kellel on alateadlik soov teiste üle võimutseda.
See võib osaliselt tõsi olla. Kindlasti satub selliseid ka näiteks ämmaemandate ja arstide sekka. Kuid loitsivate doulade ning üldse igasugu hingeabistajate, homöopaatide ja kanaldajate puhul võib täheldada täpselt sama soovi tunduvalt intensiivsemalt. Ei, ma ei oleta siin, mul on tuttavate hulgas vähemalt üks doula ja päris mitu kristallihaldjat ja valgusejüngrit, kuidas iganes nad ennast nimetavad. Ja päris hulgaliselt tunnen vasakõiguslasi, sallijaid, femiaktiviste. Ütlen täie vastutustundega, et nende puhul on sada protsenti tunnetatav see üleolek ja soov sind kontrollida. Minu meelest see prevaleerib abistamissoovi üle. Et kontroll oleks kindlam, lähenevad nad nn armastavalt, üritavad sind pehmelt mõjutada, et sa hakkaksid usaldama, isegi armastama. Ja siis sa oled neil peos. Järgneb täielik teadvuse mõjutamise üritus, järjest intensiivsemalt hakatakse sulle peale suruma igasugu mõtteid ja tunnetusi, sind päästetakse väga agressiivselt. Aga kuna sa neid usaldad – selle on nad juba saavutanud oma libekeelsusega – siis sa seda agressiooni ei taju. Kui üritad eemalduda, pole enam nõus, lööb see agressioon end täies ilus alasti.
Olen saanud seda jälgida päris mitmel puhul. Mina hoidun neist mõistlikku kaugusse, probleemide arutamine nendega on välistatud. Kahjuks leidub inimesi, keda see lambanahkne naeratus ja mahe sosin reaalselt ära võrgutab. Sellistest saavad nendesugused.
Ma ei ütle, et see on neil teadlik. Vean kihla, et mu postitus saab hulga miinuseid ja kõva “vastulöögi”. Enamik neist ise ei pea end salakavalaks. Aga kui julgeksid sügavamalt peeglisse vaadata, siis näeksid ka ise oma ajendeid.
Riiklik teenus on see, mis ta on, oma halva ja heaga. Kuid seal ei pesta su ajusid, vaid võetakse sünnitust vastu.
Olen sellega nõus, et jah, täpselt samuti leidub võimuahneid tegelasi esoteerikahuviliste seas. Ei ole riigi poolt aktsepteeritud ametlikud struktuurid ainsad alad, kuhu sellist seltskonda tööle satub.
Paraku tuleb erinevus aga välja selles, et posija ei saa sulle ega su perele reaalselt eriti midagi teha, aga riigistruktuuri esindaja saab. Nõid või doula võib sulle ajada iba, ähvardada, et kui sa talt kaitseamuletti ei soeta, siis jääb su laps haigeks. Sinu enda oma ebausust võitu saades ja teda lihtsalt eirates on tal väga raske sulle midagi reaalselt teha. Ning kui mõni neist peaks lausa ahistama hakkama, siis on sul võimalus pöörduda politseisse.
Kui aga probleem peaks tekkima näiteks ämmaemanda, psühholoogi või sotsiaalametnikuga, siis on inimene hädas; Soomes nt võib ämmaemand kaevata sünnitaja lastekaitsesse, tuues põhjenduseks midagi ümmargust stiilis nagu “ebapiisav side lapsega” vms. Hakatakse siis uurima ja muret on noorel emal nüüd palju, kui ta peab hakkama tõestama, et pole kaamel.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 04.03 12:53; 05.03 08:35; 07.03 15:08;