No ei ole see paris nii. Koguse valid sellise nagu sul vaja. Lambatalunikul mul tõesti on veerand lammast miinimum, aga kui kujutad ette, kui suur on lammas, siis on see umbes 5 -5,5 kg liha. Pole ju väga palju?
5,5 kg lambaliha. Ega ta nüüd vähe ka ei ole. Ilmselt tuleks mingi osa sügavkülma panna. Aga ma ei ole lambaliha sõber, ilmselt olen nõus korra aastas sööma lamba sisefileest tehtud marineeritud grillliha. Seega las see 5,5 kg jääda teistele.
Ega keegi ei tunne algusest peale neid oma talunikelt:) uuri natuke oma linnaosa gruppe FB-s, nad pakuvad seal, teevad linnaringe. Nii mina need enda õiged just leidnud olengi.
Sama teeb välja, kui käia keskturul või Balti Jaama turul, mida ma aeg ajalt ka teen. Sealt saan ma osta toitu ka väiksemates kogustes, talunik tahab ilmselt mulle korraga müüa liha 5 või 10 kg kaupa, aga see ei ole minu teema. (0,5 kg, 1 kg)
Meil on jah kuidagi nii, et Stockmannist ostmise lõpetasime aastaid tagasi, kui maailm avardus ja alternatiive markama hakkasin. Rahalisest kokkuhoiust ma ei räägi, see on väga suur.
Stockmann võlub mind oma valmistoidu valikuga, kui õhtul on tööl kauem läinud ja ise ei viitsi enam teha, siis mõned korrad kuus on hea kasutada seda varianti.
Vahepealne alternatiiv, mis on ikkagi tükk maad mõistlikum ja soodsam, on osta kala väikestest kalapoodidest. Igal turul vast mõni kalaputka on, Kalamajas lausa kalaturg ju. Kui seni vaid lõheusku oled ja õrnsoola kala maitseb, siis soovitan siiralt proovida Eesti oma merisiiga, vimba, meriforelli, ahvenat õrnsoolatuna. On igal juhul maitsvam ja erilisem kui see kõige levinum lõhe.
Ega seal kalaturul või väiksemates kalapoodides asjad väga odavad ei ole, nii et rahalises mõttes kokkuhoidu ei saavuta. Küll on aga seal huvitavad tooted, mida mujal ei ole. Näiteks Balti Jaama turul kalapoes avastasin maitsva toote-heeringas mustsõstra marinaadis. Siig on hea kala, aga ta on veel kallim kui Norra lõhe ja ega see ahvenafilee ka odav ei ole. Ma ei ole küll nii rikas nagu sina, aga ma ei ole ka selline inimene, kes raha kokkuhoiu nimel hakkaks talunikelt kala ja liha suurtes kogustes endale varuks ostma sügavkülma:)