Esileht Koolilaps Tartu jt koolid ühiskatsete testid

Näitan 30 postitust - vahemik 211 kuni 240 (kokku 243 )

Teema: Tartu jt koolid ühiskatsete testid

Postitas:
Kägu

Mismoodi (ja miks üldse) saaks või peaks üks 16-aastane noor mingile koolile kasulik olla? Mis lollakas küsimus see on selline?

No teeb koolile “nime” nt olles milleski ülihea (spordis, muusikas, olümpiaadidel).

On küll rumal küsimus. Õige vastus sellele oleks: toon koolile pearaha, õpin korralikult ja probleeme ei tekita. Kes on tõesti silmapaistvalt andekad mingis valdkonnas võivad rääkida, et saavad koolile kuulsust tuua. Aga enamus ju seda ei tee ja Eesti kultuuriruumis ei ole siiski kombeks end ülivõrdes kiita, kui sel puudub igasugune alus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No kui on ikka tulihingemine Hitleri pooldaja, siis jah on keeruline.

Tean ka et rassistid on oma vestlused tuksi keeranud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu lapse klassiõde sai ilma vestluseta kooli kutse mingi päev.

No eks ta nimi on teaduskoolis esi kolmikus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tuttav psühholoog, kes töötab gümnaasiumiastmes on rääkinud, kuivõrd paljudele see on tegelikult probleem.

Fakki, kuidas ma ei seedi neid “psühholooge”, kes töö käigus omandatud infot sõbrannale pläterdavad. Ma olen riigiametis kõige väiksem mutter ja isegi minul on lepingus kirjas, et kui midagi lekitan, siis karistuseks nii ja nii suur trahv, tööst lahti ka loomulikult. Samal ajal mingid inimesed jagavad rahulikult patsientide terviseandmeid kolmandatele isikutele.

Kindlasti ei räägi see psühholoog konkreetsetest inimestest, vaid üldisest probleemist. See kindlasti keelatud pole.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kutsed tulid. Esimene ja teine valik, mõlemad kutsusid vestlusele. Jee

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kutsed tulid. Esimene ja teine valik, mõlemad kutsusid vestlusele. Jee

Seega head tulemused testidel.

Mis valikud esimesed olid.?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik 5 kooli kutsusid vestlusele, aeg määratud esimesel (HTG, reaal).

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik kolm kooli kutsusid vestlusele, üllatusena ka esimeseks valikuks jäänud Poska. Tulemused veidi üle keskmise 60 p ringis. Samas ega vestlusele kutsumine ju midagi ei garanteeri.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

1. Ja 2. kutsusid. Kuna Härma õpilane, siis esimene Härma, teine valik Poska. Kolmas Treff ei kutsunud… Kuigi tulemused 80 ja üle. Ju siis see kolmas valik mõjutab

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka kõik 5 kooli kutsusid vestlusele, sh HTG humanitaar 3. eelistus ja Poska 4. eelistus ja MHG 5. eelistus. Väga suur üllatus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka 1.-4. kutsusid vestlusele

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka 1.-4. kutsusid vestlusele

Sama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ühtegi kutset.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ühtegi kutset.

Mis punktidega selline seis?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ühtegi kutset

Sama küsimus. Ja, kuidas seejuures eelistused olid reastatud?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ka kõik 5 kooli kutsusid vestlusele, sh HTG humanitaar 3. eelistus ja Poska 4. eelistus ja MHG 5. eelistus. Väga suur üllatus.

Milline punktiseis oli?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milline punktiseis oli?

Kõik testid 70 % ringis

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ühtegi kutset

Sama küsimus. Ja, kuidas seejuures eelistused olid reastatud?

No tulemused ilmselget ei olnud head. Eesti keel oli ette teada, et nõrk tuleb.44 punkti.Aga minuleüllatuseks,otsustas ta looduainete testimitte teha, sest soovitud suunad seda ei arvestanud ja koolis oligi nii soovitatud. Ja siis viimasel minutil tõstis veel Treffi esimeseks :O Petsi ilma looduseta ei saa.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on tühikute ikaldus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui vestlusele nüüd kutset ei saanud, siis kas lootus täielikult kadunud?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh, minu oma ei kuulanud ka mind ja oma veidi alla keskmiste tulemustega jättis Petersoni teiseks valikuks ja esimeseks ei pannud. Loodame, et sellest piisab.

Eelmine aasta saadi kolmanda valikuna sinna sisse küll, üle keskmiste tulemustega võiks see ka sel aastal võimalik olla.

Õnneks sai kutse Petersoni vestlusele. Huhh…

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga kurb, et koolist anti kehv soovitus loodusainete testi mitte teha. Minu laps sai eesti keeles samuti sama nõrga tulemuse, sest kõige enam punkte andnud ülesanne ebaõnnestus täielikult. Kõik muud testid sooritas tublisti üle keskmise. Eesti keele nõrga tulemuse tõttu tõstsime eelistused ümber nii, et sisse saamiseks parema väljavaatega koolid tõstsime kõrgemale ja vähem tõenäolised madalamale. Härma ja Teffneri jätsime üldse välja.  Eelistused märkisime vaid kolmele koolile ja nendelt kõigilt tuli ka vestluskutse. Rõõmustada on veel vara, kuid vähemalt on lootus, et päris koolikohata ei jää.

Praeguses olukorras, kus gümnaasiumikohti teravalt napib, oli kõik see avaldusega seotud jant paras skeemitamine ja kalkuleerimine. Kuigi ma soovin samuti oma noores iseseisvust kasvatada, ei julgenud ma siiski kogu seda asjaajamist tema kanda jätta. Seetõttu sai tublisti eeltööd tehtud ja arutatud ning mitu korda üle kontrollitud, et tähtaegadeks avaldused esitatud ja eelistuseks paika saaksid.

Loodan siiski, et teiegi jaoks leidub sellest keerulisest olukorrast väljapääs.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu lapsel oli esta keskmine ja loodus läks täitsa metsa. Härma oli neljas valik, Petsist tagapool, aga ikka kutsus vestlusele. Ju pole sinna eriti suur tung.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Omast ajast mäletan, et vestlusekutse tähendas sisuliselt koolikutset.. Kuidas see suhe nüüd on (25 aastat hiljem).

Kui on esimese eelistuse vestluse kutse olemas, siis kui suur see reha vestluseetapis on?.. Mul on natukene raske uskuda, et koolid väga ka üle kutsuks õpilasi, sest milleks kõigi aega raisata.. Aga tegelikult ettekujutlus sellest puudub.

Kui vestlus peetud, siis kui kiirelt vastuse üldse saab? Kas enne teise eelistuse vestlust (sellisel juhul taaskord oleks ju kõigi ajakulu väiksem).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Omast ajast mäletan, et vestlusekutse tähendas sisuliselt koolikutset.. Kuidas see suhe nüüd on (25 aastat hiljem).

eelmisel aastal tean mitmeid, kes kutsusti vestlusele ja ei saanud ühtegi nendest koolidest. ei oska kommenteerida, mis siis viltu läks. Oma laps läks gümnaasiumi aastal, kui katsed tehti  koroona tõttu kodust. Oli palju pettuseid ja vestlusel näiteks lasti lahendada matemaatika ülesandeid mõningatel juhtudel. Ja taaskord osad jäid kohast ilma, kuigi vestlusel käisid.

Kindlasti pole vestlus formaalsus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga ikkagi, kui suur “ülekate” neil kutsetel on? Kutsutakse topeltkogus kohale või 1,2?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil noorel kõik testid keskmisest veidi kõrgemad. Kutsed tulid neljast koolist. 4. kohale pandud HTG humanitaarist kutset ei tulnud.

Samas sõprade hulgas mitmeid, kelle tulemused veidi alla keskmise ja kutseid ei tulnud ühestki koolist. Kas on võimalik, et veel hiljem tuleb kutse või ei?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tean, et üks aasta olid mu sugulasel testid väga hästi tehtud. Esimene eelistus oli Tamme, teine Treffner. Vestlusele kutsusid mõlemad, aga Treffnerisse ei saanud

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loen mingit paar aastat vana artiklit Postimehest Tartu koolikatsetest. Seal ütleb Poska direktor, et nende kooli tuli ca 1200 avaldust, vestlusele kutsuvad nad ca 360 ja vastu võetakse 180 õpilast. Ehk siis umbes pooled saavad (vähemalt Poskas niiviisi varem olnud).

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil noorel kõik testid keskmisest veidi kõrgemad. Kutsed tulid neljast koolist. 4. kohale pandud HTG humanitaarist kutset ei tulnud.

Samas sõprade hulgas mitmeid, kelle tulemused veidi alla keskmise ja kutseid ei tulnud ühestki koolist. Kas on võimalik, et veel hiljem tuleb kutse või ei?

Koolid on lastesse süstinud lootust, et võib tulla. Reaalsus on muidugi midagi muud. Treffis on probleem, et Tallinna omad osalevad aga vestlusele kohale ei jõua.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 211 kuni 240 (kokku 243 )

Esileht Koolilaps Tartu jt koolid ühiskatsete testid