Kas Eestis on kuskil veel võimalik tasuline keiser?
Kas Eestis on kuskil veel võimalik tasuline keiser?
Ei.
Õnneks mitte
Veel? Kas kunagi on olnud?
<p style=”text-align: left;”>
Veel? Kas kunagi on olnud?
</p>
kunagi tõenäoliselt Fertilitases sai.
Kahjuks veel mitte kuid kunagi kindlasti. USA-s on see võimalus juba paarkümmend aastat olemas olnud.
Fertilitases tõesti ca 10a tagasi sai. Aga jumal tänatud, et see lõpetati.
Siin üks tasulise keisriga sünnitanud naine ja ülirahul! 🙂 Ei tasu teiste valikuid maha teha, oma lastele oleme emadena ju kalleimad sõltumata sünnitusviisist. Parem sünnitada keisriga kui jätta sünnitushirmu tõttu laps üldse saamata. Tean naisi, kes ei julge seetõttu lapsesaamisele mõeldagi – ja ei, ärge tulge rääkima, et raseduskriisi nõustamine kõiki aitab. Ei aita. Minu valik saigi selgeks peamiselt seetõttu, et lugesin kõik perekooli sünnitusteemad läbi ja lugesin teiste kogemustest siin, kuidas pärast a la 36 h kestnud sünnitamist lastakse viimase minutini emal punnida ja siis viimasel sekundil kihutatakse keisrile, kui laps juba hapnikupuuduses vaevleb ja nii ema kui lapse elud ohus on. No ja olgu, tiritaksegi kasvõi vaakumiga välja see hapnikupuuduses sinine laps pärast mitu päeva kestnud sünnitamist ja arstid saavad statistika mõttes oma “normaalse sünnituse” kirja, aga hapnikupuuduses sündinud laste tagajärjed hilisemas elus ei huvita paraku enam kedagi. No ei ole normaalne see, ei ole. On ka meil surnult sündinud laste juhtumeid, kelle sünnitamise puhul oleks pidanud õigel ajal keisri tegema, aga ei tehtud. Pärnu haigla oma nt oli meedias ka paar aastat tagasi, aga paraku ravivigade puhul on ringkaitse nii tugev, et ega sellest ei õpita. Mõne puhul on keisrilõge lihtsalt teadlik ja kaalutletud valik, ja nagu ka enne mainitud – paljudes riikides täiesti vabalt valitav asi. Miks vaba valiku keisriga riikides (nt Brasiilias) on statistiliselt suurem komplikatsioonide arv, on see, et seal võib haiglate ja tegijate kvaliteet kõikuv olla ja keisreid tehakse nurgatagustes kohtades. Kellel rohkem raha, saab paremat kvaliteeti lubada. Korralikes haiglates täiesti normaalne ja igapäevane protseduur. Võite mind miinustada kui soovite, aga see on olnud minu VALIK ja nii ongi 🙂 Nagu mõni naine valib aborti teha ja mõni valib 10 last saada. Võtke vabalt!
Siin üks tasulise keisriga sünnitanud naine ja ülirahul! 🙂 Ei tasu teiste valikuid maha teha, oma lastele oleme emadena ju kalleimad sõltumata sünnitusviisist. Parem sünnitada keisriga kui jätta sünnitushirmu tõttu laps üldse saamata. Tean naisi, kes ei julge seetõttu lapsesaamisele mõeldagi – ja ei, ärge tulge rääkima, et raseduskriisi nõustamine kõiki aitab. Ei aita. Minu valik saigi selgeks peamiselt seetõttu, et lugesin kõik perekooli sünnitusteemad läbi ja lugesin teiste kogemustest siin, kuidas pärast a la 36 h kestnud sünnitamist lastakse viimase minutini emal punnida ja siis viimasel sekundil kihutatakse keisrile, kui laps juba hapnikupuuduses vaevleb ja nii ema kui lapse elud ohus on. No ja olgu, tiritaksegi kasvõi vaakumiga välja see hapnikupuuduses sinine laps pärast mitu päeva kestnud sünnitamist ja arstid saavad statistika mõttes oma “normaalse sünnituse” kirja, aga hapnikupuuduses sündinud laste tagajärjed hilisemas elus ei huvita paraku enam kedagi. No ei ole normaalne see, ei ole. On ka meil surnult sündinud laste juhtumeid, kelle sünnitamise puhul oleks pidanud õigel ajal keisri tegema, aga ei tehtud. Pärnu haigla oma nt oli meedias ka paar aastat tagasi, aga paraku ravivigade puhul on ringkaitse nii tugev, et ega sellest ei õpita. Mõne puhul on keisrilõge lihtsalt teadlik ja kaalutletud valik, ja nagu ka enne mainitud – paljudes riikides täiesti vabalt valitav asi. Miks vaba valiku keisriga riikides (nt Brasiilias) on statistiliselt suurem komplikatsioonide arv, on see, et seal võib haiglate ja tegijate kvaliteet kõikuv olla ja keisreid tehakse nurgatagustes kohtades. Kellel rohkem raha, saab paremat kvaliteeti lubada. Korralikes haiglates täiesti normaalne ja igapäevane protseduur. Võite mind miinustada kui soovite, aga see on olnud minu VALIK ja nii ongi 🙂 Nagu mõni naine valib aborti teha ja mõni valib 10 last saada. Võtke vabalt!
Sul pole olnud loomuliku sünnituse kogemust, sellepärast sa rahul oledki, et lasid ennast lõikuda. Mul on nii keiser, kui kaks ise sünnitust ja tappes ka ei valiks keisrit.
Miks vaba valiku keisriga riikides (nt Brasiilias) on statistiliselt suurem komplikatsioonide arv, on see, et seal võib haiglate ja tegijate kvaliteet kõikuv olla ja keisreid tehakse nurgatagustes kohtades.
Kvaliteet võib ju kõikuv ollagi, aga keiser on suur operatsioon ja seotud riskidega, nagu iga operatsioon. On täiesti enesestmõistetav, et kui keisrilõikeid tehakse palju, on komplikatsioonide arv suurem.
Keisri võiks mõnikord küll varem teha, kui on näha, et loomulikul teel sünnitus ei edene või lapsel enam pole nii hea olla, kuid usun, et üldiselt haiglapersonal püüabki teha parima.
Eestis ei ole võimalik omal soovil keisrit saada, ei raha eest ega rahata. Aga on vist olnud juhtumeid, kus mõne sünnitushirm on nii suur, et saabki keisri.
Keegi siin ütles, et tal on olnud tavaline sünnitus ja keiser ja keisrit ei valiks ise vabatahtlikult tappes ka – igaühe kogemus on erinev. On neid, kel läheb sünnitus väga hästi ja on neid, kellel möödub see traumaatiliselt. Samamoodi on neid, kel oli lihtne keiser ja neid, kel oli keeruline. Mõni tunneb kogu seda kõhus sobramist, ainult valu on kadunud, teine ei tunne midagi. Taastumine on samuti igaühel täiesti erinev ja seda nii tavasünnituse kui keisri puhul.
Meelevaldne on oma ühe loomuliku sünnituse ja ühe keisrikogemuse pealt üldistusi teha, et kõigil teistel on samuti täpselt selline kogemus nagu sinul see ÜKS kord oli.
Miks vaba valiku keisriga riikides (nt Brasiilias) on statistiliselt suurem komplikatsioonide arv, on see, et seal võib haiglate ja tegijate kvaliteet kõikuv olla ja keisreid tehakse nurgatagustes kohtades.
Kvaliteet võib ju kõikuv ollagi, aga keiser on suur operatsioon ja seotud riskidega, nagu iga operatsioon. On täiesti enesestmõistetav, et kui keisrilõikeid tehakse palju, on komplikatsioonide arv suurem.
Keisri võiks mõnikord küll varem teha, kui on näha, et loomulikul teel sünnitus ei edene või lapsel enam pole nii hea olla, kuid usun, et üldiselt haiglapersonal püüabki teha parima.
Eestis ei ole võimalik omal soovil keisrit saada, ei raha eest ega rahata. Aga on vist olnud juhtumeid, kus mõne sünnitushirm on nii suur, et saabki keisri.
On ikka võimalik saada, naljatilk:)
See, et ametlikult seda infot buklettides pole, võtadki tõe pähe?
Endal kolm last keisrilõikega, ülirahul. Elus ka ei valiks loomulikku sünnitust ja lapse võimalikku hapnikupuudusesse jäämist või misiganes muud terviseprobleemi.
No kui on võimalik omal soovil/raha eest seda saada, äkki siis paned siia info, et kuidas? Nii mõnigi paaniliselt sünnitust kartev naine oleks väga huvitatud.
Ma ei teeks maha neid naisi, kes soovivad keisrit.
Enda kogemus: 14 aastat tagasi, mu esimene laps, 18 tundi sünnitamist, suured valud, pressid, aga laps ei liigu mingi hetk enam edasi, peanupp olevat ämmaemanda sõnul näha olnud, aga välja pressida ei jaksanud. Lapse südametoonid kadusid, edasi erakorralisele keisrile. Sündis poiss, 3.220kg 49 cm. Apgar madal, aga las see teema siin jääb…
Sel päeval otsustasin, et kui kunagi veel lapsi peaks tulema, siis ainult keisri teel.
4a hiljem sündis mul tüdruk, umbes sama kaaluga. Keisrilõikega.
Mingi hetk keisrit ei lubatud, kui rasedus umbes poole peal oli, et peab ikka ise sünnitama (kuigi, kui rasedust planeerisin, siis kontrollis ütlesin oma arstile, et ainult siis saan lapse kui keisri saan, arst ütles, et jaa, esimene keiser, siis teine ka keiser. Ma ei tea miks nad pärast teisiti hakkasid ajama).
Õnneks tegi laps minuga koostööd ja keeras ennast tuharseisu, sain keisri. Taastumine kiire, kaks kuud hiljem läksin juba tagasi trenni, vaevusi polnud.
Sel aastal sündis kolmas laps, ka keisriga, taastumine veel kiirem (kuigi vanust üle 40 juba ja arvasin, et sel korral nii kiiresti ei lähe).
Ma ei tunne ennast halvema inimese või -emana, et pole lapsi loomulikult teel sünnitanud. Kas peaks?
No kui on võimalik omal soovil/raha eest seda saada, äkki siis paned siia info, et kuidas? Nii mõnigi paaniliselt sünnitust kartev naine oleks väga huvitatud.
Ta ei saa seda ju panna, sest Eestis ei saa keisrit osta. Olen kahes Eesti haiglas tegutsev ämmaemand ja võin seda 100% kindlusega ütelda.
Keisrit sai vanasti tellida Fertist. Aga sünnitusabiga ei tegele nad ammu.
HVA haiglad, ausalt, kui keegi on mõnest saanud lausa mitu tasulist keisrit, oleks see erialaringkondades teada.
Ta ei saa seda ju panna, sest Eestis ei saa keisrit osta. Olen kahes Eesti haiglas tegutsev ämmaemand ja võin seda 100% kindlusega ütelda.
Ametlikult jah ei saa, aga ometi inimene kirjutab, et on saanud. Võiks siis ju vihje panna, et kuidas.
Kui vastaja vastas “On ikka võimalik saada, naljatilk:)”, siis ta ilmselt pidas silmas seda, et keiser on võimalik saada n-ö omal soovil, arstiga kokkuleppel nt sünnitushirmu või eelneva keisri tõttu vms. Ilmselt ei pidanud too vastaja silmas omal soovil tasulise keisri saamist, sest seda tõepoolest enam pärast Elites ja Fertilitases sünnitusabi pakkumise lõpetamist ei saa.
Kui vastaja vastas “On ikka võimalik saada, naljatilk:)”, siis ta ilmselt pidas silmas seda, et keiser on võimalik saada n-ö omal soovil, arstiga kokkuleppel nt sünnitushirmu või eelneva keisri tõttu vms. Ilmselt ei pidanud too vastaja silmas omal soovil tasulise keisri saamist, sest seda tõepoolest enam pärast Elites ja Fertilitases sünnitusabi pakkumise lõpetamist ei saa.
Kui ühel arstil on väga palju keisreid oma nimekirjas, räägitaks ka sellest, eriti, kui see käib pika aja jooksul. Tunneks huvi ka haigekassa, et miks üks arst nii palju keisrite raviarveid saadab.
Vaata, ega sellised diilid tehaksegi ikka üle ämmaemanda pea st. ilmselgelt ei tee ravi- ega sünnimeetodi otsuseid ju ämmaemand, vaid arst.
Siia infot ma avalikult loomulikult panna ei saa, et mitte teha karuteenet toimivale süsteemile.
Ja ma ei ole kuskil öelnud, et Eestis saab keisrit “osta”. Ütlesin, et Eestis saab keisrilõike omal soovil:) Mis on tõsi.
Ega ikka ei saanud küll, sünnitasin seal 10 aastat tagasi. See on mingi kuulujutt.
Ega ikka ei saanud küll, sünnitasin seal 10 aastat tagasi. See on mingi kuulujutt.
Lisan veel, et pigem oli nii, et neid jälgiti erahaiglana eriti hoolikalt ja kui mulle keiser määrati täiesti objektiivsetel põhjustel, siis seda lükati ikka edasi ja edasi, et äkki ikka saab ilma. Kui lõpuks see määrati, siis kutsuti kokku komisjon ja tehti väga põhjalik epikriis, et jumala eest ei haktataks neid mingis keisrite väljamõtlemises süüdistama. Kui varem rääkisin, et väga kardan ja soovin keisrit, siis küll mulle lootust ei antud. Ja rahaga polnud üldse mingit pistmist, nagunii pidi sünnituse eest maksma.