Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tasuta asjade andmisest

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 51 )

Teema: Tasuta asjade andmisest

Postitas:
Kägu

Ei iial enam!

Hakkame kolima ja sellega seoses on palju üleliigseid, kuid täiesti korralikke asju. Tegin fb tasuta asjade gruppi postituse koos piltide, asukoha ja infoga, et postiga saatmisega tegeleda pole aega.

1. 90% järgnevast kaadrist alustab vestlust ilma tereta, sinatades ja kirjutab kirjavigadega;
2. Soovija kirjutab, et tuleb sel päeval sel kellaajal järgi. Sätin oma toimetused vastavalt, et olla õigeks ajaks kodus. Peale seda soovija kaob. Üks lausa blokeeris mu ära, kui uurisin, et kas on ikka tulemas;
3. Soovija ei viitsi Google mapsi kasutada. Küsib stiilis, et mis bussiga Mustamäelt kohale saab. Vastan, et pole aimugi kuna ei ole bussiga vist viimased kümme aastat sõitnud. Saan vastuseks, et aga mingu ma lähimasse bussipeatusesse ja vaadaku kõik bussinumbrid järele, mis sinna sõidavad;
4. Soovija soovib kümneid lisapilte iga nurga alt, et ta on kindlasti huvitatud, aga tahaks mehele ka ikka enne näidata. Kui see töö on tehtud, siis soovija kas kaob või heal juhul kirjutab, et ta ikkagi ei soovi;
5. Soovija vihastab, kui kordan juba kuulutuses olnu üle, et postiga saatmisega tegeleda pole aega, et mõelgu ma ta lastele, et nemad nii väga tahavad neid legosi ja üldse ta lubas juba oma lastele, et nad saavad varsti legodega mängida;
6. Sama situatsioon mis eelmises punktis, ainult, et soovija halab, et on 9ndat kuud rase ja seetõttu peaksin need talle teise linna otsa koju kätte viima;

Wtf? Sellist teise eesti rahvast pole varem kohanud.

+87
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tasuta tahtjad ongi sellised.

+41
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellepärast ei jagagi midagi tasuta.

+13
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingi kopi-paste teema?

+4
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa näed nii palju vaeva, pildistad, suhtled, lepid kokku.
Kas poleks lihtsam viia asjad sõbralt sõbrale, taaskasutusse?

+37
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

olen seda teinud aastaid, enamasti on inimesed toredad. tuleb olla väga konkreetne ja provokatsioonidele mitte alluda. ja lõpuks on uuskasutusse viia kõige mugavam.

+21
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa näed nii palju vaeva, pildistad, suhtled, lepid kokku.

Kas poleks lihtsam viia asjad sõbralt sõbrale, taaskasutusse?

Mul oli esimene kord niimodi ära anda. Eeldasin tõesti naiivselt, et inimesed lihtsalt tulevad ja viivad ära, mis neil vaja on. Ega ma rohkem sellise kaadriga nagu seal grupis on, tõepoolest ei kavatse tegemist teha.

+27
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tasub panna oma kodukandi gruppi, seal on normaalsemad inimesed. tasuta asjade grupis on ilmselt tõesti kindla suunitlusega kaader.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Osad inimesi on ülimugavad. Kui midagi on vaja laenata, siis peaks soovija ise asjale järgi tulema, mitte nii, et toogu tema juurde ära või saame kokku talle lähimas kohas.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on ka ülimugav kui tahad oma vanadest asjadest saada lahti ja teised ära viiks. Need on ikkagi vanad asjad mida sa ise enam näiteks ei vaja. Vii taaskasutuskeskusesse või prügimäele, teised ei pea ka sinu vanade asjade eest kulpi lööma. Eks inimesed alguses on huivitatud, siis mõtlevad ringi ja keegi pole võlgu. Sama nagu millegi müügiga, inimesed võivad alati tunda huvi, aga see ei kohusta neid veel ostma.

+4
-58
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soovitan ka piirkonna gruppi panna, nt Mustamäe vms grupp.

Vahepeal kasutasin seda strateegiat, et mingisugusegi väärtusega asjadele panin ikkagi hinna. Kui asi maksab, kas või 1 euro, ei krabata seda nii tobedalt ja suvaliselt kui tasuta asja, vaid mõeldakse mingilgi määral järele. Soovitan ka pigem soodsalt müümist kui ära andmist.

+17
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kasutasin ka seda gruppi ja ikka üllatavalt paljud nõudsid, et viiksin asjad neile lisaks veel ka nende koju kätte.

Kunagi aastate eest tulin kord vastu ühele, kes kaebles, et temal olla kodus “väiksed lapsed” ega pääse nende tõttu liikuma. Ka minul olid kodus väiksed lapsed. Aga mõtlesin, et aitan ja lähen viin selle vankri vihmakile siis pealegi ära. Ust paotati pisut, võeti kile vastu, ei tänatud ka, uks kinni ja kõik. Kehitasin õlgu ja tulin ära. Järgmisel päeval avastasin sellesama vankri vihmakile beebiasjade müügigrupist, kus ta seda kirvehinnaga müüs. Vastik tunne oli.

Nüüd olen vigadest õppinud ja palju konkreetsem, pähe istuda ei lase. Sean kindlad tingimused ja kui teine pool on sellest aru saanud, siis sujub kõik üsna normaalselt. Kummaline, et “teine eesti” justkui ei oska hinnata neid, kes neid aitavad, vaid just hakkavadki selliseid abivalmeid inimesi kurjasti ära kasutama. Aga kui nendega konkreetne oled, siis panevad selle kõrva taha ja koostöö sujub.

+37
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind aga tõsiselt huvitaks. Kui sellised inimesed ise ausalt räägiksid, et miks nad nii käituvad? Ja kas see on õige?

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ise ka ühe tasuta grupi liige ja sellise suhtumisega õnneks kokkupuudet pole olnud.
Olen olnud nii saaja kui ka andja rollis.
Ise ei eelda kunagi, et andja peaks kuidagi ebamugavust taluma oma asjast vabanemisel.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind aga tõsiselt huvitaks. Kui sellised inimesed ise ausalt räägiksid, et miks nad nii käituvad? Ja kas see on õige?

Kägu 22.06.2020 21:40 kirjutas ju ilusti, miks ta nii teeb. Ta teeb tasuta asjade äraandjatele hoopis teene, et aitab ebavajalikest asjadest vabaneda. Asjade äraandja peaks hoopis tänulik olema, mitte asjade saaja.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh, ma sain hiljuti tasuta töölaua. Kirjutasime omanikule – oli reserveeritud, kui esimene tahtja kohale ei ilmunud, siis me olime poole tunniga kohal. Ja “tere” ja “aitäh” ütlesime ka.
Et pole kõik tasuta asjade tahtjad nii hullud ka..

+14
0
Please wait...

Postitas:
Liis T

1. 90% järgnevast kaadrist alustab vestlust ilma tereta, sinatades ja kirjutab kirjavigadega;

Kõige muu osas täitsa nõus, aga selle üle, et tasuta asju soovijad kirjutada ei oska, küll ei imestaks. Pigem arvan, et see probleem võib abivajaduse põhjustega suht seotud olla. Või kui inimene ei vajagi tegelikkuses abi, vaid soovib tasuta saadud asjadega endale raha teenida, siis olgem ausad, ega sellistelt inimestelt ka erilist intelligentsi ei eelda ju.

+17
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellepärast pigem viskangi asjad prügikasti ja korralikud riided viskan riidekonteinerisse.
Oli ka üks halb kogemus sellise asja ära andmisega, mille eest ikka tavaliselt küsitakse raha. Tuttav tahtis, aga järele tulemine venis päevi. Oli juba mitu teist huvilist tekkinud ja mulle jäi jalgu see ära antav suurem asi. Ei tundunud, et tõsi taga ja andsin ära neile, kes olid valmis kohe järele tulema. Sain tänutäheks veel suure tahvli šokolaadigi, kuigi ei oodanud midagi vastutasuks. Lõpuks sain tuttavalt sõimata veel, et veel ei oodanud ja teisele andsin, et olen suisa nõme inimene jne.
Samas on ka kiirelt ja normaalselt käinud, et ei uurita mingit transporti. On ise see sebitud, tassijagi kaasa võetud ja kohe ära viidud. Mõni on normaalne inimene siiski ka.
Tülikas on see toiming juba nagunii, aga kui veel jändama ka hakata, ajab tigedaks küll.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei lähe naljalt kunagi tasuta asjale n-ö palja käega järele, see oleks mu meelest sündsusetu. Šokolaadi ikka viin.

Üks naljakas lugu oli hiljuti, kui noor neiu jagas laiali vanu nõusid. Ühed klaaskausid mulle hirmsasti meeldisid (mul endal ka üks selline), käisin järel. Järgmine päev võtsid minuga ühendust nii neiu kui tema ema, et need on ikka perekonna pärand ja nostalgia ja tahaks tagasi. Kui ütlesin, et jah, tulgu järele, siis emal oli nii hea meel, et lubas tänutäheks suvel värsket mett tuua. Elame – näeme, kas on “kurat, Jaak, jalad põhjas!” või tõesti toob.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alles oli teema, kus küsiti, kes liigituvad Teise Eesti alla. Minu jaoks on sellised inimesed kindlasti Teine Eesti. Mu õde pani aasta tagasi väga soodsa hinnaga müüki koduga kaasa tulnud suure diivani. Huviline oli juba olemas ja kohtumine kokku lepitud, kui mingi tädi kirjutas talle, et soovib seda endale. Õde oli parajasti duši all ja tal läks 18 minutit, et tädile vastata, et huviline olemas, aga kui ära öeldakse, siis annab teada. Ja ossa püss, kus tädi kriiskama pistis. Tema oli enda meelest esimene soovija ja miks mu õel nii kaua vastamiseks aega läks. Tema juba arvestas selle diivaniga oma kodus. Tal olevat ka lapselaps ja koer, kes mõlemad selle diivani peal pikutada tahavad jne. Veel nädal aega hiljem, kui diivan juba müüdud oli, saatis tädi õele pilte oma koerast ja lapselapsest, kes nüüd väidetavalt nutavad, sest nad nii tahtsid seda diivanit.

+42
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõesti, kui pakun tasuta kolme kotti neiu riideid, siis ma ei soovi pilte tegema hakata, et neist mõned välja valitaks.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma vaatan ka neid annan ära gruppe. Kui midagi kabedamat on, siis on nagu varesed kallal nokkimas, kes endale saaks. Kui keegi midagi mitte väga head pakub, siis ka hädaldajaid, et prügimägi on olemas ja kes sellist tahab jne. Ja siis on seal grupis veel kolmas seltskond, kes midagi küsib ja pakkumistele pika hambaga vaatab. et pole ikka piisavalt hea ja pole ikka piisavalt ilus ja kas paremat ei ole jne. kui niisama antakse, siis ära virise. kui ei meeldi, ära võta.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei iial enam!

Hakkame kolima ja sellega seoses on palju üleliigseid, kuid täiesti korralikke asju. Tegin fb tasuta asjade gruppi postituse koos piltide, asukoha ja infoga, et postiga saatmisega tegeleda pole aega.

2. Soovija kirjutab, et tuleb sel päeval sel kellaajal järgi. Sätin oma toimetused vastavalt, et olla õigeks ajaks kodus. Peale seda soovija kaob. Üks lausa blokeeris mu ära, kui uurisin, et kas on ikka tulemas;

3. Soovija ei viitsi Google mapsi kasutada. Küsib stiilis, et mis bussiga Mustamäelt kohale saab. Vastan, et pole aimugi kuna ei ole bussiga vist viimased kümme aastat sõitnud. Saan vastuseks, et aga mingu ma lähimasse bussipeatusesse ja vaadaku kõik bussinumbrid järele, mis sinna sõidavad;

4. Soovija soovib kümneid lisapilte iga nurga alt, et ta on kindlasti huvitatud, aga tahaks mehele ka ikka enne näidata. Kui see töö on tehtud, siis soovija kas kaob või heal juhul kirjutab, et ta ikkagi ei soovi;

5. Soovija vihastab, kui kordan juba kuulutuses olnu üle, et postiga saatmisega tegeleda pole aega, et mõelgu ma ta lastele, et nemad nii väga tahavad neid legosi ja üldse ta lubas juba oma lastele, et nad saavad varsti legodega mängida;

6. Sama situatsioon mis eelmises punktis, ainult, et soovija halab, et on 9ndat kuud rase ja seetõttu peaksin need talle teise linna otsa koju kätte viima;

Jah, kahjuks on selliseid inimesi palju.
Aga sõnasta kuulutus pisut teisti – anda tahvli šokolaadi eest ära see ja see. Asub seal ja seal, transporti ei paku. Olen saanud sedasi lahti sisuliselt kõikidest asjadest – kappidest, poegade toa vanast mööblist, diivanist, aiakärust, rattast, suuskadest jms (mõned asjad olid natuke rahalised ka)

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kunagi kolides jagasin tasuta ära kogu oma korteris olnud mööbli ja siis oli ka üks inimene kohe väga kindel soovija ühele kapile, leppisime kellaja ja kõik kokku ja läksin spetsiaalselt oma vanasse korterisse, mis teises linnas otsas oli, et see kapp üle anda ja inimene ei tulnud kohale ja siis oli samal inimesel jultumust kirjutada järgmine päev teise asja alla, et sooviks seda hoopis ja, et ta tuleks homme järgi.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ka seda tunda saanud,tasuta asjade soovijad oleks nagu mingi kallihinnalise teenuse pakkujad, kelle nõudmisi ja soove tuleb viivitamatult täita. Ma ka rohkem ei viitsi sellega jamada

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On ikka toredaid inimesi ka, on toodud lasteasjadele järgi tulles sokolaadi, on lausa küsitud, mis kommi tänutäheks tuua, on olnud toredad inimesed ja aitäh on osanud kõik öelda. Põhiliselt annan ära (liiga suuri) toa- ja õuetaimi ja lasteasju. Ükskord toodi taimedele vasututasuks nt viinamarjaistik (mille mees küll kuu hiljem maha niitis, aga ega see polnud tooja süü 😛 ).
Aga eks see kontingent ole vist ka väheke teine kui lihtsalt tasuta asjade jahtijad ja kokkuahnitsejad. Teemaalgatajal jäi veel see “tuli tasuta nännile järgi uhke maasturiga” vahele.

Aga kui kolimine ja asju palju, pange asjad kokku ja kutsuge järele taaskasutuskeskuse buss, kiiresti võetakse ühendust ja saab bussi, toredad poisid tassivad su asjad ka sinu eest kaubikusse ja saad lahti sellistest asjadest, mida müüa ei viitsi. Asjad peavad muidugi kasutamiskõlblikud olema, mitte prügikastikaup, selleks on prügikonteineri tellimus.

https://uuskasutus.ee/telli-vedu-2/

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

1. kirjutab kirjavigadega;
5. tahavad neid legosi ja üldse…

Pada sõimab katelt…

Ma olen kõik oma laste asjad järjest ära andnud, selliseid kogemusi õnneks ei ole.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vot nende samade küsijate pärast viingi ma kõik kodus üle jäänud asjad ja lapsele väikeseks jäänud riided Uuskasutuskeskusesse. Prügikonteinerisse ju kastuskõlbulikke asju ei vii aga ise ära andmisega kaasnev sebimine kohe kindlasti ei ole vaeva väärt.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vot nende samade küsijate pärast viingi ma kõik kodus üle jäänud asjad ja lapsele väikeseks jäänud riided Uuskasutuskeskusesse. Prügikonteinerisse ju kastuskõlbulikke asju ei vii aga ise ära andmisega kaasnev sebimine kohe kindlasti ei ole vaeva väärt.

Sama siin, aga lisaks olen pakkunud puuetega inimeste kojale ja vanadekodusse – eriti armastatakse vanadekodus neid väljaveninud servaga sokke, sest vanainimeste paistes jalad muid ei tahagi.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul jäi üle velotrenažöör. Praktiliselt kasutamata, aga umbes 20-22 aastat vana. Panin ühte gruppi üles kaks pilti, ostuaasta, et kasutatud võibolla 5-6 korda, näitab kalorikulu, treeninguaega, 8 raskusastet, et ma ei saada ja et järele tuleb tulla umbes 55 km Tallinnast sinna-ja-sinnapoole.

Kõigepealt sain ma umbes 15 postituses teada, et see on vana rimu ja sellist oleks häbi kodus omada ja miks ma jäätmejaama ei vii ja kes kuskile karutagumikku viitsib sellele antiigile järgi tulla. Siis ilmus soovija, lubas ära võtta ja kohe peagi sõitma hakata, oli kahe tunni pärast kohal, tõi kotitäie mandariine ja lati suitsuvorsti. Kui läksin vaatama, siis kaks endistest pahandajatest olid mulle kirjutanud. Vastasin siis, et läinud juba. Üks sai kole vihaseks ja tahtis arvutilogisid hakata võrdema, et tema saatis kindla soovi enne messengeri, kui teine inimene kindla lubaduse andis. Et mina pidanuks talle tõestama, et teine kirjutas enne!

See kindel soov, millest ta rääkis, oli, et toogu ma talle see ära ja antud oli kaks kellaaega – üks poole tunni pikkune (!) ajavahemik samal õhtul ja teine tunniajane ajavahemik järgmisel homikul kl 7-8! Ja kui ise järele tulleks, soovis ta bensukompensatsiooni vähemalt ühe otsa sõidu eest! No et siis oleks nagu kulud pooleks – milline loogika ema. FBs ta väga teine eesti ei tundunudki, pigem sellist tüüpi, kes peab ennast kõigist targemaks ja mind teiseks eestiks ning lootis mulle kui lollile augu pähe rääkida. Maakohas elan, maal elavadki paljude meelest ju ainult opakad 🙂

Ja veel üks kord, aga siis ma müüsin suitsuahju. Tulid ostjad kohale, mugavalt 20 eurot väham sularaha kaasas, kui hind kokku lepitud. Või noh, vähemalt selles rahakotis. Ok, ma ei hakanud lärmama, jääb siis nii. Seejärel tahtsid nad, et ma tõstaks selle autosse neile – mehel selg haige ja naine väidetavalt rase – nabapluusi ja miniseeliku juures ma seda küll ei tuvastanud, aga ju oli siis rasedust oma kolm tundi. Ma kaalusin tollal 39 kilo. Suitsuahi umbes 65-75 kilo. No upitasid nad selle siiski peale autole ja naine ütleb äkki, et me võtaksime mune siis ka paarkümmend. Mis pagana mune? No jumal küll, kanamune! Mul ei ole mingeid kanasid ega mune. Issssssssakene, ise elate maal ja kas siis oleks raske inimestele maamune anda ja niikuinii teil on kanad (ja nii edasi). Mul kahjuks polnud nii palju oidu, et küsida, kas mune oleksite muidu nagu tasuta eeldanud, sest raha teil väidetavalt ei olnud. Igatahes see lõbustas mind ja ma kirjutasin neile oma nime, pangaarve numbri ja 20 eur paberitükile. Järgmisel päeval saabus ülekanne 10 eurot ja pangaülekande selgitus oli: miinus 10 eur saamatajäänud munade eest.

+47
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 51 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tasuta asjade andmisest