Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tasuta asjade andmisest

Näitan 21 postitust - vahemik 31 kuni 51 (kokku 51 )

Teema: Tasuta asjade andmisest

Postitas:
Kägu

Tulid ostjad kohale, mugavalt 20 eurot väham sularaha kaasas, kui hind kokku lepitud.

Kas väljend “Kena päeva jätkui teile” on sulle suht tundmatu suurus?
Ei peas ju selliste debiilidega üldse jahuma hakkamagi.

+7
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui meie kolima hakkasime, panin kohalikku gruppi teate, et sellel kuupäeval ja sellest kellast selle kellani saab tulla ja ära viia, mida soovitakse. Midagi ei kirjeldanud ega pildistanud. Ülejäänud asjad viisin järgmisel päeval prügimäele. Never ever ei hakka ma kellegagi jahuma. Kusjuures pea kõik asjad, mis välja tõstsime, viidi ära. Lasteasjadel käis lausa kohalik sotsiaaltöötaja autoga järel, et need abivajajatele viia.

Minu kogemus ütleb, et inimesed kasutavad sind ära, kui sa annad neile selleks võimaluse. Kui ei anna, siis seda ka ei juhtu.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on sellistega kokkupuuteid Ostaski piisavalt, kui hind väikeseks jääb. Mõni jaurab üheeurose lapse mütsi pärast kümme kirja, et kas ikka sobib, siis tahab kokku saada, mis kolme korraga ei õnnestu jne. Üks oli naljakas juhus, kui üks naisterahvas ostis 2 eurose sünnitusalase raamatu, ta mees tuli sellele järele. Ütlesin raamatut üle andes, et see maksis raha ka, siis plärtsus mulle, et mida te mõtlete, inimene hakkab ju sünnitama, teie ei mõtle muust kui rahast. No ikka igasuguseid topakaid on nähtud.

+30
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tulid ostjad kohale, mugavalt 20 eurot väham sularaha kaasas, kui hind kokku lepitud.

Selle hinna (500) juures see 20 eur oli nii väike, et olin valmis sellest loobuma, et saaks asja antud ja raha kätte. Lõpuks tehti ka päris usutav teater selle ümber, et “Oi, Raix, ma ju lugesin, oli kaks viiekümnelist ja 20 kahekümnelist”, “Pillekene, siis lugesid hooletult, siin on 19 kahekümnelist”, “appikene, Raix, ma enda meelest lugesin kaks korda veel ja oli 20 kahekümnelist”, “Oh sind küll, näed kui piinlik nüüd….”

+21
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Selle hinna (500) juures see 20 eur oli nii väike, et olin valmis sellest loobuma, et saaks asja antud ja raha kätte. Lõpuks tehti ka päris usutav teater selle ümber

Siis küll.

Aga see 10€ arvele ja selgitus “-10 saamata jäänud munade eest” eeldab juba teatavat IQ olemasolu…
Näitlemisoskus muidugi ka. Päris head tegelased ikka…;-)

+18
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma panen enda vanad asjad tavaliselt põlema koduhoovis.
Pole vaja rottidel neid närida ja peal seksida.

Rikas mees

+1
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sain tõesti kõvasti itsitada, eriti selle pangaülekande kirjelduse üle.

+10
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See velotrenažööri-munade-suitsuahju kirjeldus on päris hea 🙂 Peaks ka mõne tasuta asjade foorumiga liituma – saab igavust peletada. Uskumatu kaader on ikka liikvel 😀
Mul on ka mingid sugulased, kes kohe on tasuta asjade saamisel kõps kohal. Põhiargument on, et suure pere ema (viis last, kõik on ammuilma täiskasvanud). Sellise kaadriga on kõige mõistlikum end kehtestada ja mitte lasta pähe istuda.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eh, kui pühad läbi saavad, helistan kohe kohalikule sotsiaaltöötajale ja küsin, kas ta teab kedagi, kes vankrit tahaks. Kahest jalgrattast sain juba eelmisel suvel nende kaudu lahti.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli paaril korral samamoodi, et ostja tuleb kaubale järele ja avastab siis “ootamatult”, et tal ei olegi nii palju raha kotis, kui ostuks vaja. Kusjuures ei ole suured summad olnud, üks oli 30-eurone ja teine 1,5-eurone ost. Minu jaoks arusaamatu, ise panen alati enne järgiminekut täpse raha valmis.

Tasuta asjade äraandmisest loobusin, nüüd viin parem uuskasutuskeskusesse või jätan prügikasti kõrvale siltidega a`la “riided tüdrukule 152cm”. Mul sattus kuidagi nii, et pea iga teine tahtja eeldas asjade kohaleviimist talle sobival ajal ja sobivasse kohta, lisapiltide tegemist ja esemete mitmekordset ülemõõtmist või siis ei jõudnud kokkulepitud ajal järgi.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on kortermaja akendeta otsaseina juures nn “Bermuuda kolmnurk” – kõik oma kasutud asjad saab panna õhtul või varahommikul prügikasti kõrvale ja mõne tunni pärast on plats puhas😁
Olen jätnud sinna vaiba, tolmuimeja, puhtad terved riided kilekotis, jalatsid jms. Kõik on kellelegi vajalikuks osutunud, sama ka teiste elanike jäetud kraamiga.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

4. Soovija soovib kümneid lisapilte iga nurga alt, et ta on kindlasti huvitatud, aga tahaks mehele ka ikka enne näidata. Kui see töö on tehtud, siis soovija kas kaob või heal juhul kirjutab, et ta ikkagi ei soovi;

Selle peale ma küll pahandada ei oskaks. Okei, viisakas oleks kirjutada, kui ikkagi ei sobinud, aga lisainfo küsimine küll minu jaoks soovijast halba muljet ei jäta.
Ma olen kord soovinud äraantavast riidekapist lisapilte või kirjeldust sisemusest/seisukorrast ja sain vastuse, et kapp on kapp ja kui ma kohe ei taha järgi tulla, siis annab ta kellelegi teisele, sest soovijaid küll. Tal oli õigus muidugi – mul polnud vaja kappi, millest ma midagi ei teadnud, aga 40+ inimesel oli vaja.
Enda äraantavatele asjadele olen õnneks alati leidnud normaalsed soovijad. Vähemalt need, kes järgi on tulnud, on normaalsed olnud. Mitte-tulijaid on ka igasuguseid olnud.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul käsil suurpuhastus (ilmselt kõigi aegade suurim, sest rakendan konmari meetodit ja minema lähevad kõik mittevajalikud asjad – ka uued, mõned veel pakendiski) ja panin ka kuulutused üles. Seni on valdavalt positiivsed kogemused – tullakse kokkulepitud ajal kokkulepitud kohta ja kuigi asi on tasuta, toovad paljud ka sümboolse kingi (nt komm või isetehtud hoidis). Kes postiga soovib, kannab kenasti postikulu ka üle (ja vahel isegi rohkem kui tarvis oleks). Muidugi on ka juhtunud, et soovija jätab tulemata, kuid sel juhul pakun järgmisele huvilisele ja äraantav asi leiab ikagi uue omaniku. Mul ilmselt see eelis (vahel ka miinus), et ma ei ela Tallinnas – seega mõeldakse enne küsimist hoolikalt, kas kuhugi Harjumaa metsade vahele tasub ikka sõita (mis sest, et tasuta saab).

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul juhtus ca 10 aastat tagasi imestamaajav lugu, mil ilmselt kõnehinnad olid küll veidi teised, aga no ikkagi. Ühesõnaga, pidi tulema ostja. Kokkulepitud ajal heliseb mu telefon, aga vaid ühe korra. Mõtlesin, et valeühendus. Siis helises uuesti, nüüd juba napilt 2 korda. Sain aru, et keegi püüab nö rotikat teha! Seda ma ei mäleta, kas helistasin ise tagasi või helistas ostja uuesti, aga kokku me saime. Müüdav ese polnud kallis, ja ta oli juba eelnevalt mult hinnaalandust saanud, aga tehti ikkagi teatrit, kuidas ikka viimane sent “ära võetakse” ja ta reaalselt lugeski mulle sentides ca 5 eurot peo peale.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On ikka toredaid inimesi ka, on toodud lasteasjadele järgi tulles sokolaadi, on lausa küsitud, mis kommi tänutäheks tuua, on olnud toredad inimesed ja aitäh on osanud kõik öelda. Põhiliselt annan ära (liiga suuri) toa- ja õuetaimi ja lasteasju. Ükskord toodi taimedele vasututasuks nt viinamarjaistik (mille mees küll kuu hiljem maha niitis, aga ega see polnud tooja süü 😛 ).

Aga eks see kontingent ole vist ka väheke teine kui lihtsalt tasuta asjade jahtijad ja kokkuahnitsejad. Teemaalgatajal jäi veel see “tuli tasuta nännile järgi uhke maasturiga” vahele.

Aga kui kolimine ja asju palju, pange asjad kokku ja kutsuge järele taaskasutuskeskuse buss, kiiresti võetakse ühendust ja saab bussi, toredad poisid tassivad su asjad ka sinu eest kaubikusse ja saad lahti sellistest asjadest, mida müüa ei viitsi. Asjad peavad muidugi kasutamiskõlblikud olema, mitte prügikastikaup, selleks on prügikonteineri tellimus.

https://uuskasutus.ee/telli-vedu-2/

Kunagi, aastaid tagasi, kui Eestist minema kolisin siis müüsin ja andsin ära pm terve oma elu. Kõik asjad ja riided tulid otse kasutusest, ehk siis korralikud.
Alguses mõtlesin ka, et kutsun Uuskasutuse auto mööblile järele. Kui arvate, et see nii lihtne on siis eksite. Taheti pilte, mõõte, üks asi ei kõlvanud ja teine asi ei kõlvanud. Kui vastu võtavad siis pm tutikaid ja kalleid asju, kust saaks korraliku vaheltkasu. Eriti pirtsakad olid seal.
Panin kõik asjad 10 sendiga Osta.ee-sse müüki ja kõik viidi minema.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle hinna (500) juures see 20 eur oli nii väike, et olin valmis sellest loobuma, et saaks asja antud ja raha kätte. Lõpuks tehti ka päris usutav teater selle ümber, et “Oi, Raix, ma ju lugesin, oli kaks viiekümnelist ja 20 kahekümnelist”, “Pillekene, siis lugesid hooletult, siin on 19 kahekümnelist”, “appikene, Raix, ma enda meelest lugesin kaks korda veel ja oli 20 kahekümnelist”, “Oh sind küll, näed kui piinlik nüüd….”

No siis said 10 euro eest rahvateatri etenduse osaliseks! Muidugi oleksid nad seda võinud ülekande selgitusse kirjutada.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul jäi üle velotrenažöör. Praktiliselt kasutamata, aga umbes 20-22 aastat vana. Panin ühte gruppi üles kaks pilti, ostuaasta, et kasutatud võibolla 5-6 korda, näitab kalorikulu, treeninguaega, 8 raskusastet, et ma ei saada ja et järele tuleb tulla umbes 55 km Tallinnast sinna-ja-sinnapoole.

Kõigepealt sain ma umbes 15 postituses teada, et see on vana rimu ja sellist oleks häbi kodus omada ja miks ma jäätmejaama ei vii ja kes kuskile karutagumikku viitsib sellele antiigile järgi tulla. Siis ilmus soovija, lubas ära võtta ja kohe peagi sõitma hakata, oli kahe tunni pärast kohal, tõi kotitäie mandariine ja lati suitsuvorsti. Kui läksin vaatama, siis kaks endistest pahandajatest olid mulle kirjutanud. Vastasin siis, et läinud juba. Üks sai kole vihaseks ja tahtis arvutilogisid hakata võrdema, et tema saatis kindla soovi enne messengeri, kui teine inimene kindla lubaduse andis. Et mina pidanuks talle tõestama, et teine kirjutas enne!

See kindel soov, millest ta rääkis, oli, et toogu ma talle see ära ja antud oli kaks kellaaega – üks poole tunni pikkune (!) ajavahemik samal õhtul ja teine tunniajane ajavahemik järgmisel homikul kl 7-8! Ja kui ise järele tulleks, soovis ta bensukompensatsiooni vähemalt ühe otsa sõidu eest! No et siis oleks nagu kulud pooleks – milline loogika ema. FBs ta väga teine eesti ei tundunudki, pigem sellist tüüpi, kes peab ennast kõigist targemaks ja mind teiseks eestiks ning lootis mulle kui lollile augu pähe rääkida. Maakohas elan, maal elavadki paljude meelest ju ainult opakad 🙂

Ja veel üks kord, aga siis ma müüsin suitsuahju. Tulid ostjad kohale, mugavalt 20 eurot väham sularaha kaasas, kui hind kokku lepitud. Või noh, vähemalt selles rahakotis. Ok, ma ei hakanud lärmama, jääb siis nii. Seejärel tahtsid nad, et ma tõstaks selle autosse neile – mehel selg haige ja naine väidetavalt rase – nabapluusi ja miniseeliku juures ma seda küll ei tuvastanud, aga ju oli siis rasedust oma kolm tundi. Ma kaalusin tollal 39 kilo. Suitsuahi umbes 65-75 kilo. No upitasid nad selle siiski peale autole ja naine ütleb äkki, et me võtaksime mune siis ka paarkümmend. Mis pagana mune? No jumal küll, kanamune! Mul ei ole mingeid kanasid ega mune. Issssssssakene, ise elate maal ja kas siis oleks raske inimestele maamune anda ja niikuinii teil on kanad (ja nii edasi). Mul kahjuks polnud nii palju oidu, et küsida, kas mune oleksite muidu nagu tasuta eeldanud, sest raha teil väidetavalt ei olnud. Igatahes see lõbustas mind ja ma kirjutasin neile oma nime, pangaarve numbri ja 20 eur paberitükile. Järgmisel päeval saabus ülekanne 10 eurot ja pangaülekande selgitus oli: miinus 10 eur saamatajäänud munade eest.

Isver, see on nagu mingi följeton! 😀

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastukaaluks võin rääkida ka loo, kus ostja mind täiesti pahviks lõi positiivses mõttes. Müüsin lapse võrevoodit, mis oli päris suur, all suured sahtlid ja ikka selline kapitaalne tükk, madrats ka veel kaasas. Mul oli pandud, et osta saab järeletulemisega. Kohale vuras väga pisike auto, kaheukseline, noorpaar sees, vene rahvusest. Naispool oli selline killerkontsade ja mikrominiga tibi. Mina mõtlesin, et issand jumal, kuidas see voodi peaks nende auto peale mahtuma, lahti võtmine on ju ka suur töö. Aga siis ütles tibi, et pole midagi, tõi autost paar tööriista ja kruvis voodi käbedalt lahti. Noormees seisis käed taskus ja vaatas pealt. Mina ei tea, kuidas nad selle kaadervärgi oma pisiauto peale mahutasid, aga kogu see aktsioon ei võtnud üle 15 minuti aega. Igatahes minul jäi küll karp lahti. Mõtlesin, et oleks ise ka nii asjalik ja tubli, nagu see välimuse järgi tibi, kes oli üliilus ka veel.

+26
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on sellistega kokkupuuteid Ostaski piisavalt, kui hind väikeseks jääb. Mõni jaurab üheeurose lapse mütsi pärast kümme kirja, et kas ikka sobib, siis tahab kokku saada, mis kolme korraga ei õnnestu jne. Üks oli naljakas juhus, kui üks naisterahvas ostis 2 eurose sünnitusalase raamatu, ta mees tuli sellele järele. Ütlesin raamatut üle andes, et see maksis raha ka, siis plärtsus mulle, et mida te mõtlete, inimene hakkab ju sünnitama, teie ei mõtle muust kui rahast. No ikka igasuguseid topakaid on nähtud.

Päris odav laps! 😀

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Anna siis uuskasutuskeskusele kui korralikud asjad on. Tulevad ise järgi ka.

Mis suveunest sina siin ärkasid, et 3,5 kuud hiljem sellise väheütleva postitusega vana teema surnust üles manasid?

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul jäi üle velotrenažöör. Praktiliselt kasutamata, aga umbes 20-22 aastat vana. Panin ühte gruppi üles kaks pilti, ostuaasta, et kasutatud võibolla 5-6 korda, näitab kalorikulu, treeninguaega, 8 raskusastet, et ma ei saada ja et järele tuleb tulla umbes 55 km Tallinnast sinna-ja-sinnapoole.

Kõigepealt sain ma umbes 15 postituses teada, et see on vana rimu ja sellist oleks häbi kodus omada ja miks ma jäätmejaama ei vii ja kes kuskile karutagumikku viitsib sellele antiigile järgi tulla. Siis ilmus soovija, lubas ära võtta ja kohe peagi sõitma hakata, oli kahe tunni pärast kohal, tõi kotitäie mandariine ja lati suitsuvorsti. Kui läksin vaatama, siis kaks endistest pahandajatest olid mulle kirjutanud. Vastasin siis, et läinud juba. Üks sai kole vihaseks ja tahtis arvutilogisid hakata võrdema, et tema saatis kindla soovi enne messengeri, kui teine inimene kindla lubaduse andis. Et mina pidanuks talle tõestama, et teine kirjutas enne!

See kindel soov, millest ta rääkis, oli, et toogu ma talle see ära ja antud oli kaks kellaaega – üks poole tunni pikkune (!) ajavahemik samal õhtul ja teine tunniajane ajavahemik järgmisel homikul kl 7-8! Ja kui ise järele tulleks, soovis ta bensukompensatsiooni vähemalt ühe otsa sõidu eest! No et siis oleks nagu kulud pooleks – milline loogika ema. FBs ta väga teine eesti ei tundunudki, pigem sellist tüüpi, kes peab ennast kõigist targemaks ja mind teiseks eestiks ning lootis mulle kui lollile augu pähe rääkida. Maakohas elan, maal elavadki paljude meelest ju ainult opakad 🙂

Ja veel üks kord, aga siis ma müüsin suitsuahju. Tulid ostjad kohale, mugavalt 20 eurot väham sularaha kaasas, kui hind kokku lepitud. Või noh, vähemalt selles rahakotis. Ok, ma ei hakanud lärmama, jääb siis nii. Seejärel tahtsid nad, et ma tõstaks selle autosse neile – mehel selg haige ja naine väidetavalt rase – nabapluusi ja miniseeliku juures ma seda küll ei tuvastanud, aga ju oli siis rasedust oma kolm tundi. Ma kaalusin tollal 39 kilo. Suitsuahi umbes 65-75 kilo. No upitasid nad selle siiski peale autole ja naine ütleb äkki, et me võtaksime mune siis ka paarkümmend. Mis pagana mune? No jumal küll, kanamune! Mul ei ole mingeid kanasid ega mune. Issssssssakene, ise elate maal ja kas siis oleks raske inimestele maamune anda ja niikuinii teil on kanad (ja nii edasi). Mul kahjuks polnud nii palju oidu, et küsida, kas mune oleksite muidu nagu tasuta eeldanud, sest raha teil väidetavalt ei olnud. Igatahes see lõbustas mind ja ma kirjutasin neile oma nime, pangaarve numbri ja 20 eur paberitükile. Järgmisel päeval saabus ülekanne 10 eurot ja pangaülekande selgitus oli: miinus 10 eur saamatajäänud munade eest.

Appi, kui hea lugu!

Need inimesed liigitaks lausa rämpsu alla!

+9
0
Please wait...

Näitan 21 postitust - vahemik 31 kuni 51 (kokku 51 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tasuta asjade andmisest