Õudne kuhu maale inimeste ülbus ja arrogants on jõudnud!
Või härra ja proua kuningal ei sobi ise oma taarat ära viia! Nii palju ikka rotib, et teenijat ei raatsi palgata aga tahaks mingit orja küll, kes prahi silme alt ära viiks! Häbi võiks teiesugustel olla! See pole mingi vaese inimese aitamine vaid oma tõusikklikuse ja häbematuse demonstratsioon ilmarahvale! Noh saate naabrist ikka parem olla. Tal ju ei ole taara tassimise orja! Ma saan aru kui see taarapudel maksaks tõesti 1€ ja siis kiitleks siin kui kõva jõmm ma olen ja kingin oma kolm taarakotti iga nädal ära aga mingi 20€ pärast ennast upitada! Vhuii vastik mõelda selliste inimeste peale. Kaaskodaniku austust ei ole grammigi. Sellised tahaks enda rikkust, tublidust ja töökust vaesematele iga hetk meenutada ja ninale visata.
Ei saa aru, miks see ülbus on? Mina viin oma taara küll alati ise ära, sest mul tuleb ka seda palju ja tavaliselt on taarasumma kuu lõikes liiga suur, et see kellelegi ära kinkida. Prügikasti panemine ei ole õige, sest püüan siiski oma prügi sorteerida ja pean õigeks, et biojäätmed lähevad biojäätmetesse, klaastaara (purgid ja veinipudelid) lähevad klaastaarasse, pakendimärgisega taara tagastuspunkti jne.
Samas, need taara tagastamise punktid on väga räpased ja tihtipeale oled sunnitud selles tibatillukeses, kleepuva põrandaga haisevas “kompkus” ühes viibima ka mõne asotsiaaliga. Lisaks veel see tilkuvate pudelite, purkide sisestamine. Nagu keegi eelnevalt tabavalt ütles, purgipõhja jäänud tilgad jope varrukasse nirisemas. Väga vähestes kohtades on kraanikauss. Ja kui ongi kraanikauss, siis pole kuhugile võimalik käsi kuivatada. Siis hoia nende märgade või mustade kätega tšekki, pane rahakoti vahele ja hiljem hoia meeles, et see lunastada. Seega, ma täiesti mõistan, kui kõik inimesed ei soovi sellise asjaga tegeleda. Aga samas tahavad hoida loodust ning mitte visata pudeleid tavaprügi sisse. See pudelitest saadav “tulu” on jällegi nii väike, et selle nimel kuskil taara järjekorras seista (enamikes kohtades on sabad, eriti suviti), ei ole kuigi meeldiv ja tasuv. Samuti on liiga sageli ka olukord, kus masin on täis või katki. Ja siis vead oma tilkuva taaralasu autosse tagasi. Või veel hullem, kui oled jalgsi ja lähed selle hunnikuga killadi-kolladi koju tagasi. Kui seda nimetada ülbuseks… No ei tea! Samas, kui on inimesi, kelle jaoks see ei ole mingi vaev, nad korjavadki mitme pere taara kokku ja saavad sealt nende jaoks arvestatava summa. Siis miks mitte? See on ju nende oma valik niimoodi teha. Ega mitte keegi ei ole neid ju selleks sundinud. Hakata selle peale kedagi härratama või proua kuningaks (?!) nimetama…?
Oma taara viin ma küll ise ära, aga samas jällegi olen viinud prügikasti konksu külge kodus ülejäänud toitu. Eriti just moose ja hoidiseid, mõnikord ka muud toitu. Panen need ilusti puhtasse kilekotti ja onu tuleb jällle prügikasti revideerima, siis saab ta ka korraliku, puhta, puutumatu toidu. Kah ju mingis mõttes teatud ühiskonnakihti alandav. Aga no mis teha.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 05.12 06:44; 06.12 08:55; 06.12 09:29; 06.12 09:40; 06.12 09:55; 06.12 11:58;