Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tasuta taara

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 57 )

Teema: Tasuta taara

Postitas:
Kägu

Asun Tallinna kesklinna kandis ja meie perel tekib päris palju taarat. Tean, et paljud inimesed elatuvad pudelite korjamisest saadus tulust. Kas keegi teab inimest, kes tahaks aeg-ajalt  võtta meie kogunenud taara ja tagastada selle kogumispunkti, et endale raha teenida?

PS! Alati oleme oma pudelid ära viinud ja teeme seda edaspidigi, aga tahaks selle raha anda inimestele, kellel seda rohkem vaja on.

PSS. Kui te leiate, et teil endal on kõik korras ja abi vaja ei ole, palun, ärge mõistke hukka ja hoidke oma suu kinni selle teema kohapealt. Aitäh!

+22
-11
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Miks sul palju taarat tekib??? Litsimaja pead või?

+3
-50
Please wait...
Postitas:
Kägu

Mul on täiesti selline inimene tegelikult. Laseb meil igal neljapäeval kella ja annan talle meie taara ja nipet-näpet süüa ja asju, mis meil parajasti üle. Väga elurõõmus ja tore inimene. Alkohoolik ei ole kindlasti. Tutvusime temaga 2-3 aastat tagasi kui mina koeraga jalutama läksin ja tema meie prügimaja revideeris. Sellest ajast on ka see kokkulepe, et neljapäeviti saab meile kella lasta 🙂 Kui tõsiselt otsid sellist inimest, siis minu soovitused 🙂 väga sümpaatne ja normaalne härra. Jätad ehk enda meili ja saame kontakte vahetada. Kahjuks ma ei tea tema nime ega isegi seda, kas tal on telefon vms 🙂 Elan ise Gonsiori tänava alguses. Kui te vähegi siinkandis, siis usun, et ta oleks väga rõõmus kui saaks ka teie juures vahel kella lasta, aga siis tuleks talle õiged koordinaadid edastada lihtsalt 🙂

+36
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu
  1. Mul on täiesti selline inimene tegelikult. Laseb meil igal neljapäeval kella ja annan talle meie taara ja nipet-näpet süüa ja asju, mis meil parajasti üle. Väga elurõõmus ja tore inimene. Alkohoolik ei ole kindlasti. Tutvusime temaga 2-3 aastat tagasi kui mina koeraga jalutama läksin ja tema meie prügimaja revideeris. Sellest ajast on ka see kokkulepe, et neljapäeviti saab meile kella lasta 🙂 Kui tõsiselt otsid sellist inimest, siis minu soovitused 🙂 väga sümpaatne ja normaalne härra. Jätad ehk enda meili ja saame kontakte vahetada. Kahjuks ma ei tea tema nime ega isegi seda, kas tal on telefon vms 🙂 Elan ise Gonsiori tänava alguses. Kui te vähegi siinkandis, siis usun, et ta oleks väga rõõmus kui saaks ka teie juures vahel kella lasta, aga siis tuleks talle õiged koordinaadid edastada lihtsalt 🙂

Mul oleks üks koht pakkuda, kus saab vabalt kust lasta.

+3
-50
Please wait...
Postitas:
Kägu

Mul on täiesti selline inimene tegelikult. Laseb meil igal neljapäeval kella ja annan talle meie taara ja nipet-näpet süüa ja asju, mis meil parajasti üle. Väga elurõõmus ja tore inimene. Alkohoolik ei ole kindlasti. Tutvusime temaga 2-3 aastat tagasi kui mina koeraga jalutama läksin ja tema meie prügimaja revideeris. Sellest ajast on ka see kokkulepe, et neljapäeviti saab meile kella lasta 🙂 Kui tõsiselt otsid sellist inimest, siis minu soovitused 🙂 väga sümpaatne ja normaalne härra. Jätad ehk enda meili ja saame kontakte vahetada. Kahjuks ma ei tea tema nime ega isegi seda, kas tal on telefon vms 🙂 Elan ise Gonsiori tänava alguses. Kui te vähegi siinkandis, siis usun, et ta oleks väga rõõmus kui saaks ka teie juures vahel kella lasta, aga siis tuleks talle õiged koordinaadid edastada lihtsalt 🙂

Oleme väga huvitatud! Palun kirjutage mulle ivokuningas@gmail.com. Arvan küll, et Gonsiori tänavalt ei ole kauge tulla, sest käin aeg-ajalt ise seal kandis ja alati jala, sest saab kiiremini kui autoga. Palju tänu teile, hea inimene, ja jään kirja ootama!

+26
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleme väga huvitatud! Palun kirjutage mulle ivokuningas@gmail.com. Arvan küll, et Gonsiori tänavalt ei ole kauge tulla, sest käin aeg-ajalth ise seal kandis ja alati jala, sest saab kiiremini kui autoga. Palju tänu teile, hea inimene, ja jään kirja ootama!

+5
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii, ja nüüd kõik käod googeldavad, et näpud villis…

+2
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Miks sul palju taarat tekib??? Litsimaja pead või?

Näiteks meil tekib ka: abikaasaga kahekesi elame, nädalas läheb vabalt 10 x 1,5l veepudelit, mõned tema saunaõlle pudelid, minu veinipudel (selle eest vist raha ei saa?). Kui külalisi käib, siis tuleb midagi juurde. Suured veepudelid võtavad palju ruumi.

+18
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kena teemaalgatus. Aitäh, Ivo!

+14
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis ajedab sind seda taarat  korjama? Täitsa huvitav oleks teada.

Mis mõttes nagu?

+17
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma olen oma taara küll ise ära viinud, kuid ei viitsi enamasti selle taaralipikuga poes jamada(siis pean seda pmst hambus hoidma, et oleks pärast kassas meeles see realiseerida). Seega vajutan enamasti seal seda annetusnuppu ja loodan, et sellest summast peale administreerimiskulude mõni sent tõesti ka laste heaks läheb.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil oli kunagi 1 tore vanapapi, kes meil kõrval korteris remonti tegi ja selle üle väga õnnelik oli, kui taara alati talle jätsime viimiseks. Jota ta kindlasti polnud. Me olime ise ka noored see aeg, pidu panime tihti sõbrad ka ja seda taarat ikka tuli. Aga kui see papi ära läks, siis andsime taara kõrvalkorteri vene vanamehele. Ja teate, mis siis sai. Vaat mina jõin saku ice, see pudel maksis 60 senti see aeg, mees jõi mingit sakut või sellist pudel 1 kroon. Ja vanamees tuli meiega õiendama, et ärge rohkem seda väikest pudelit ostke. Normaalne tema sai siis ju vähem raha.

Aga hiljem kunagi olen ka ise taarat viinud ja jube järjekord oli, ei viitsinud seista ja tahtsin taarakoti ühele järjekorras olevale papile anda, aga ei saanud, sest vähemalt kolm teist inimest hakkasid seda kotti oma poole krabama, mingi laps sai vist lõpuks endale.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

kui ma kesklinnas elasin, siis naabrimutt õpetas, et vii õue, puu alla. et tema on viinud ja kui tagasi oma 4- korrusele jõuab, siis on kott juba kadunud. tegin siis samamoodi. aga see oli miski 15-20 aastat tagasi. praegu pole pudelitega probleemi, sest majas on teismeline, kellel on koguaeg raha vaja.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks meil tekib ka: abikaasaga kahekesi elame, nädalas läheb vabalt 10 x 1,5l veepudelit,

Telli see https://www.edensprings.ee/, milleks pasti kokku ostad

+1
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei näinud seal gaseeritud vee automaati ja teiseks on see kodus inetu.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulliveemasinaid on olemas küll ja balloonid mu meelest lausa taastäidetavad. Soovitan!

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

PS! Alati oleme oma pudelid ära viinud ja teeme seda edaspidigi, aga tahaks selle raha anda inimestele, kellel seda rohkem vaja on. PSS.

Mida imet tähendab PSS?

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei näinud seal gaseeritud vee automaati ja teiseks on see kodus inetu.

Lausa kuldse saad tellida https://sakulate.ee/joogivesi-ja-veeautomaadid/veeautomaadid-ja-rent/, oled kohe naabritest parem.

+2
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei soovi kunagi taarat automaati toppida, sest pudeliest kogu aeg tilgub mulle midagi varrukasse. Viid mingi jube suure kotu plasttaarat ja saad 4euri ja kleepuvad käed ja varrukad.

Mina jätan taarakoti sageli lihtsalt taaraautomaadi kõrvale, kui automaat on mingis eraldi ruumis. Keegi , kes soovib mässata ja selle paar euri tellida – palun.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lausa kuldse saad tellida https://sakulate.ee/joogivesi-ja-veeautomaadid/veeautomaadid-ja-rent/, oled kohe naabritest parem.

Ma olen nagunii naabritest parem, aga selline asi kööki küll ei sobi. Kuhugi kontorisse-muidugi.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen nagunii naabritest parem, aga selline asi kööki küll ei sobi. Kuhugi kontorisse-muidugi.

Hunnikutes plastikpudelid sobivad rohkem?  Selline masin oleks kindlasti loodussäästlikum ka, kui kraanivesi juua ei kõlba.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

PS! Alati oleme oma pudelid ära viinud ja teeme seda edaspidigi, aga tahaks selle raha anda inimestele, kellel seda rohkem vaja on. PSS.

Mida imet tähendab PSS?

Tõsiselt küsid? Nii nagu seda mõeldud on, seda see tähendabki. Täiesti korrektselt on kirja pandud.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõsiselt küsid? Nii nagu seda mõeldud on, seda see tähendabki. Täiesti korrektselt on kirja pandud.

PS post scriptum

PPS post post scriptum

Mida täiesti korrektselt kirjapandud PSS tähendab, võib igaüks ise mõistatada.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hunnikutes plastikpudelid sobivad rohkem?  Selline masin oleks kindlasti loodussäästlikum ka, kui kraanivesi juua ei kõlba.

Pudelid saab ära viia, see ei lähe kodust kuhugi.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pudelid saab ära viia, see ei lähe kodust kuhugi.

Uued pudelid tirid ju kohe asemele. See tuuakse, viiakse ja pudeleid vahetatakse ka…kui sa just kuskil metsas ei ela. Tahumata palkidest talutarre see jah ei sobi.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Uued pudelid tirid ju kohe asemele. See tuuakse, viiakse ja pudeleid vahetatakse ka…kui sa just kuskil metsas ei ela. Tahumata palkidest talutarre see jah ei sobi.

Mul savi nendest pudelitest. Hoian garaażis, kui 20 kotti täis, tullakse kohale ja viiakse ära.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õudne kuhu maale inimeste ülbus ja arrogants on jõudnud!
Või härra ja proua kuningal ei sobi ise oma taarat ära viia! Nii palju ikka rotib, et teenijat ei raatsi palgata aga tahaks mingit orja küll, kes prahi silme alt ära viiks! Häbi võiks teiesugustel olla! See pole mingi vaese inimese aitamine vaid oma tõusikklikuse ja häbematuse demonstratsioon ilmarahvale! Noh saate naabrist ikka parem olla. Tal ju ei ole taara tassimise orja! Ma saan aru kui see taarapudel maksaks tõesti 1€ ja siis kiitleks siin kui kõva jõmm ma olen ja kingin oma kolm taarakotti iga nädal ära aga mingi 20€ pärast ennast upitada! Vhuii vastik mõelda selliste inimeste peale. Kaaskodaniku austust ei ole grammigi. Sellised tahaks enda rikkust, tublidust ja töökust vaesematele iga hetk meenutada ja ninale visata.

+2
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Näiteks meil tekib ka: abikaasaga kahekesi elame, nädalas läheb vabalt 10 x 1,5l veepudelit,

Jutt oli ju taarast ja seda “plasti” saab tagastada 😂😂😂

Pealegi oleme mullivee fännid, tavalise vee tünn on tööl täitsa olemas.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mulliveemasinaid on olemas küll ja balloonid mu meelest lausa taastäidetavad. Soovitan!

Selleks tuleb siis soetada mulliveemasin + veetünn ikkagi, sest näiteks meie puhul on “poevee” joomine põhjendatud mittejoodava kaevuvee tõttu. Piirkond on väga lubjane, joogiks me kraanivett ei kasuta.

Seega aitäh soovitamast! Selle masinaga olen aastaid mullivett teinud kui elasin kohas, kus kraanivesi oli joodav.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õudne kuhu maale inimeste ülbus ja arrogants on jõudnud!

Või härra ja proua kuningal ei sobi ise oma taarat ära viia! Nii palju ikka rotib, et teenijat ei raatsi palgata aga tahaks mingit orja küll, kes prahi silme alt ära viiks! Häbi võiks teiesugustel olla! See pole mingi vaese inimese aitamine vaid oma tõusikklikuse ja häbematuse demonstratsioon ilmarahvale! Noh saate naabrist ikka parem olla. Tal ju ei ole taara tassimise orja! Ma saan aru kui see taarapudel maksaks tõesti 1€ ja siis kiitleks siin kui kõva jõmm ma olen ja kingin oma kolm taarakotti iga nädal ära aga mingi 20€ pärast ennast upitada! Vhuii vastik mõelda selliste inimeste peale. Kaaskodaniku austust ei ole grammigi. Sellised tahaks enda rikkust, tublidust ja töökust vaesematele iga hetk meenutada ja ninale visata.

Ei saa aru, miks see ülbus on? Mina viin oma taara küll alati ise ära, sest mul tuleb ka seda palju ja tavaliselt on taarasumma kuu lõikes liiga suur, et see kellelegi ära kinkida. Prügikasti panemine ei ole õige, sest püüan siiski oma prügi sorteerida ja pean õigeks, et biojäätmed lähevad biojäätmetesse, klaastaara (purgid ja veinipudelid) lähevad klaastaarasse, pakendimärgisega taara tagastuspunkti jne.

Samas, need taara tagastamise punktid on väga räpased ja tihtipeale oled sunnitud selles tibatillukeses, kleepuva põrandaga haisevas “kompkus” ühes viibima ka mõne asotsiaaliga. Lisaks veel see tilkuvate pudelite, purkide sisestamine. Nagu keegi eelnevalt tabavalt ütles, purgipõhja jäänud tilgad jope varrukasse nirisemas. Väga vähestes kohtades on kraanikauss. Ja kui ongi kraanikauss, siis pole kuhugile võimalik käsi kuivatada. Siis hoia nende märgade või mustade kätega tšekki, pane rahakoti vahele ja hiljem hoia meeles, et see lunastada. Seega, ma täiesti mõistan, kui kõik inimesed ei soovi sellise asjaga tegeleda. Aga samas tahavad hoida loodust ning mitte visata pudeleid tavaprügi sisse. See pudelitest saadav “tulu” on jällegi nii väike, et selle nimel kuskil taara järjekorras seista (enamikes kohtades on sabad, eriti suviti), ei ole kuigi meeldiv ja tasuv. Samuti on liiga sageli ka olukord, kus masin on täis või katki. Ja siis vead oma tilkuva taaralasu autosse tagasi. Või veel hullem, kui oled jalgsi ja lähed selle hunnikuga killadi-kolladi koju tagasi. Kui seda nimetada ülbuseks… No ei tea! Samas, kui on inimesi, kelle jaoks see ei ole mingi vaev, nad korjavadki mitme pere taara kokku ja saavad sealt nende jaoks arvestatava summa. Siis miks mitte? See on ju nende oma valik niimoodi teha. Ega mitte keegi ei ole neid ju selleks sundinud. Hakata selle peale kedagi härratama või proua kuningaks (?!) nimetama…?

Oma taara viin ma küll ise ära, aga samas jällegi olen viinud prügikasti konksu külge kodus ülejäänud toitu. Eriti just moose ja hoidiseid, mõnikord ka muud toitu. Panen need ilusti puhtasse kilekotti ja onu tuleb jällle prügikasti revideerima, siis saab ta ka korraliku, puhta, puutumatu toidu. Kah ju mingis mõttes teatud ühiskonnakihti alandav. Aga no mis teha.

+5
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 57 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tasuta taara