Mis on need tavalised asjad, mis teie koju kunagi ei tule või mida te kunagi endale ei tahaks? See ei pea isegi mitte meeldima või häirima, kui see kellelgi teisel on, aga vot endale ei tahaks.
Või vastupidi, te ei saa aru, miks teistel ei ole (aga teil on)?
Mina näiteks ei soovi omale koju uksekella, koputamine tundub palju normaalsem. Kui oleks suur maja või väga suur korter, siis oleks muidugi teine asi. Samuti ei meeldi mulle kühvel ja hari, iga kell eelistan tolmuimeja nurgast võtta. Automaatset espressomasinat endale ei taha, filtrikohv maitseb mulle rohkem. Külas tassi võin muidugi juua, ei ole otseselt halb, aga teistmoodi. Mikrolaineahjust ei tunne puudust, soojendame vajadusel ahjus või pliidil.
Mind paneb imestama, kui kellegi kodus ei ole raamaturiiulit (või üldse raamatuid), traditsioonilisemate jookide klaase (nt veiniklaase, shampanjaklaase) ja inimesed on muidu tavalised alkoholi tarbijad. Valatakse siis vahuvein nt morsiklaasi… Häirib, kui esikus või vannitoas ei ole peeglit (sõbranna juures on peegel neil pere suures vannitoas, aga külalistele mõeldud tualettruumis ei ole). Häirib, kui vannitoas ei ole ilmselget kätekuivatuse rätikut, ripuvad vaid reas pere suured saunalinad ja mõtle siis, kuhu või millisesse nurka võiks oma pestud käed kuivatada.
Kindlasti paljudel on hoopis vastupidi ja huvitav oleks teie poolseid asju kuulda. Võib olla teeks ka enda kodus parandusi, sest külalised ju ise seda ei ütle, aga ise selle peale ei tule.
PS. Palju vaieldud prügikast on tualettruumis mul olemas 🙂 Selle paningi siit loetud tuliste arvamuste taustal ja avastasin ka ise nüüd, et kuidas ma enne ise sellest puudust ei tundnud.