Wc prügistastist rääkides. Elasin aastaid nii, et vetsus prügikasti polnud. Tassisin prügi vajadusel kööki. Aga siis ühel päeval ei läinud kraanikausis vesi enam ära. Kruvisin selle lahti ja avastasin, et mu laps oli sujuvalt kõik kõrvatikud kraanikausist alla uhanud. Peale seda läksin ostsin pisikese prügikasti vannituppa ja päris ausalt-endal on ka ikka jube mugav.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole
Teema: Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Seinakella ei saa kodus iial olema. Ma ei kannata tiksumist! Kodus on ahjul kell, termomeetri, rääkimata telefonist jm. Pole mingit jura seinale vaja.
Tänapäeva kellad ju ei tiksu, totu :D.

Seinakella ei saa kodus iial olema. Ma ei kannata tiksumist!
Ma vihkan tiksumist, aga elutoas ja magamistoas tahan ikkagi vaadata osutitega kella, mitte elektroonilist. Õnneks on tänapäeval palju silent/non-ticking kellade valikut

Endal on olemas nõudepesumasin- ei tea kuidas ilma elatakse kui majas on väikesed lapsed kes veel ise ei pese nõusid.
Lihtne! T6mbame keelega taldrikud yle ja kappi! Lusikad, kahvlid suust läbi ja sahtlisse!
Ei tasu oma elu yleliia keeruliseks elada 😉

Wc prügistastist rääkides. Elasin aastaid nii, et vetsus prügikasti polnud. Tassisin prügi vajadusel kööki. Aga siis ühel päeval ei läinud kraanikausis vesi enam ära. Kruvisin selle lahti ja avastasin, et mu laps oli sujuvalt kõik kõrvatikud kraanikausist alla uhanud. Peale seda läksin ostsin pisikese prügikasti vannituppa ja päris ausalt-endal on ka ikka jube mugav.
Ja lapsele ei teinudki selgitustööd? Loodetavast te nende vatitikkudega kõrvu ei kougi.

Ja lapsele ei teinudki selgitustööd? Loodetavast te nende vatitikkudega kõrvu ei kougi.
Kuidas sina siis k6rvu puhastad?
K6rvaline teema kyll: mina teen seda alati peale juustepesu, kui k6rvad ka nagunii vett saavad. Vatitikk tulebki ju 6rnalt kesk kuulmeava sisse libistada (pm ainult see vatine osa ja välisk6rva ulatuses) ja siis sama 6rnalt selle kylgi puhastada. Ei lykka sel meetodil vaiku kuhugi taha, vaid see jääb kenasti vati kylge.

K6rvaline teema kyll: mina teen seda alati peale juustepesu, kui k6rvad ka nagunii vett saavad. Vatitikk tulebki ju 6rnalt kesk kuulmeava sisse libistada (pm ainult see vatine osa ja välisk6rva ulatuses) ja siis sama 6rnalt selle kylgi puhastada. Ei lykka sel meetodil vaiku kuhugi taha, vaid see jääb kenasti vati kylge.
Eiiiiiiii….
Ja veel see kirjeldus 🙂
Mitte mingisugust vajadust pole inimesel vatitikkudega oma kõrvu torkida (ja seejuures vaiku sügavamale kõrva lükata)
Kuidas? – Puhta veega

Mitte mingisugust vajadust pole inimesel vatitikkudega oma kõrvu torkida (ja seejuures vaiku sügavamale kõrva lükata
See, et sul ei ole vajadust, ei tähenda, et teistel ka lihtsalt kõrvade pesemisest aitab. Mina võtan vatitiku kasutusele alles siis kui kõrvad julmalt sügelevad seest. Tavaline vesi isegi kõrva süstides ei lahusta seda kõrva siseküljele kleepunud sügelevat värki ära. Kuhugi taha pole ma lükanud seda vaiku 20 aasta jooksul, arst on vahel haiguste ajal ka kõrva vaadanud ja seal pole mingeid kokku lükatud kuhjasid.

Eiiiiiiii….
Ja veel see kirjeldus 🙂
Mitte mingisugust vajadust pole inimesel vatitikkudega oma kõrvu torkida (ja seejuures vaiku sügavamale kõrva lükata)
Kuidas? – Puhta veega
Esmalt pesengi puhta veega. Ja nagu just kirjutasin, ei lykka vaiku sygavamale.
Järelikult ei saanud ju veega puhtaks, kui vatitikk ikkagi kohati kollakaks määrdub..
Yhtlasi ka kuivatab sel meetodil. Mitte kuskil sygaval ei songi, vaid kuulmeava läheduses.
P.s. samamoodi puhastan oma kassi kuulmekäiku. Tal on see veel eriti kurruline ja vaigurohke.
14-aastane isend. Alguses kyll pressib veidi vastu, kuid teo käigus juba naudib. Ei pea seejärel ise enam käpaga oma k6rvatagust kratsima. Samuti ettevaatlikult ja ainult välisk6rva lähedalt. Kord kvartalis.

Tavaline vesi isegi kõrva süstides ei lahusta seda kõrva siseküljele kleepunud sügelevat värki ära
Tegelikult lahustab. Arsti juures suure süstlaga lastakse vett kõrva ja see eemaldab vaigu. Olen kodus väikese süstlaga sama asja teinud ja vaik tuleb välja. Korra aastas. Mul tekib vaik ja pean seda tegema.

Oleneb k6rvade puhastajast 🙂
Teema vedas kyll viltu… Aga olen täheldanud tuttavate juures, et neil ……………….

Meenus veel üks jube asi, mis ise endale ei tahaks, terrassiuks. Täiesti mõttetu ja raiskab ainult ruumi. Vajadusel saab terrassile täiesti rahulikult käia ümber maja.

Meenus veel üks jube asi, mis ise endale ei tahaks, terrassiuks. Täiesti mõttetu ja raiskab ainult ruumi. Vajadusel saab terrassile täiesti rahulikult käia ümber maja.
Whaaat?

See selgitus jääb mulle küll veidi hämaraks. Mismoodi üks ava seinas ruumi raiskab?

See selgitus jääb mulle küll veidi hämaraks. Mismoodi üks ava seinas ruumi raiskab?
Tõesti ei saa aru või?? Kui sa tahad, et seda ava seinas saaks kasutada seinast läbikäimiseks, siis ei saa sinna ette diivanit vōi kappi paigutada ju.
/Terrassiuks hetkel talveks blokeeritud, suveks mööbeldame jälle ringi./

Tavaline vesi isegi kõrva süstides ei lahusta seda kõrva siseküljele kleepunud sügelevat värki ära
Tegelikult lahustab. Arsti juures suure süstlaga lastakse vett kõrva ja see eemaldab vaigu. Olen kodus väikese süstlaga sama asja teinud ja vaik tuleb välja. Korra aastas. Mul tekib vaik ja pean seda tegema.
Tõesti, nii kaotasin mina oma kõrva kuulmekile ja kahjuks see ei kasva enam tagasi, nii olengi ühest kõrvast poolkurt. Tänu arsti veepritsile!

See peab ikka väääga väike maja olema kui diivanit kuhugile mujale pole panna kui terrassi ukse ette 🙂

Mul ei ole kohvimasinat, röstrit ega veekeetjat. Vett keedan induktsioonpliidil, rösteri järele lihtsal ei näe vajadust. Kohvi teen väikse presskannuga. Meeldib, et köögis ei tolkne juhtmeid ja lihtsam puhastada.

Tõesti, nii kaotasin mina oma kõrva kuulmekile ja kahjuks see ei kasva enam tagasi, nii olengi ühest kõrvast poolkurt. Tänu arsti veepritsile!
Tegu oli mingi nõukaaja arstiga?
Uskumatu, et isegi arstide hulgas leidub lollakaid, ked kõrvale survepesu teevad ja süstlaga torgivad.

Fototapeet on asi, mida ma oma kodus näha ei taha.
Ripatsitega lühtreid ka mitte.
Siis vaatasin Netflixist saateid, kus näidati erakordseid kodusid ja teises saatesarjas nende ehitamist – ilusad majad, aga ütlen ausalt, üks mood, mis sealt silma jäi, on mulle küll ülimalt vastumeelne – toores, kare betoonsein, mõnikord laudise jälgedega. Mitte visuaalses mõttes, aga just see, et ta on kare ja tundub ohtlik. Eriti kui majas on lapsed või vanainimesed. Lihvitud betoon on OK.

Uskumatu, et isegi arstide hulgas leidub lollakaid, ked kõrvale survepesu teevad ja süstlaga torgivad.
Tänapäeval puhastavad arstid kõrva mingi imuriga mitte veepritsiga.

See peab ikka väääga väike maja olema kui diivanit kuhugile mujale pole panna kui terrassi ukse ette 🙂
Maja ei pea väike olema, elutuba küll. Meie 27-ruudune elutuba näeb välja selline, et ühes küljes on terrassiuks ja aknad, teises küljes uksed kööki ja esikusse, kolmandas küljes on trepp ülakorrusele. Mööblit saab panna kas neljandasse (lühemasse) külge või keset tuba. 😀

Jah, see oli nõukaajal, olin laps, lasteaias ei suutnud sealne arst kõrvast vaiku kätte saada, lükkas aina sügavamale ja polikliinikus siis “päästeti”vaik valla tohutu veepritsiga, mis minu kuulmise ühest kõrvast igaveseks kahjustas. Nii et olin valel ajal vales kohas.

Jah, see oli nõukaajal, olin laps, lasteaias ei suutnud sealne arst kõrvast vaiku kätte saada, lükkas aina sügavamale ja polikliinikus siis “päästeti”vaik valla tohutu veepritsiga, mis minu kuulmise ühest kõrvast igaveseks kahjustas. Nii et olin valel ajal vales kohas.
ilmselt oli see lasteaia “arst” sul kuulmekilet enne juba vigastanud.

Mul on selline kiiks, et ei pea oluliseks õnnituskaartide saamist või tegemist. Ma ei viska kunagi neid ära, need lihtsalt kogunevad. Vb vanaduses on siiski hea neid jälle vaadata, ei tea.
Sama on lilledega. Ma ei oota, et mulle sünnipäevaks lilli tuuakse. Ise pean samuti pingutama, et kellegi sünnale milles lilli ei unustaks. Loomulikult on lilled ilusad ja ma ei pirise, kui ma neid saan, aga no põhimõtteliselt ei tunneks end halvasti, kui neid ei saaks.

kes suhkurt ei tarbi
Suhkrut krt! Oleks üks kord suhkurt, aga korduvalt.
Tal on ka mitu korda “nõusi”.
No see mitmuse tunnus D on 2.klassi teema, aga vanuigi kipub vist jah ununema 🙄

Seinakella ei saa kodus iial olema. Ma ei kannata tiksumist!
Ma vihkan tiksumist, aga elutoas ja magamistoas tahan ikkagi vaadata osutitega kella, mitte elektroonilist. Õnneks on tänapäeval palju silent/non-ticking kellade valikut
Jumal küll, mida PK kägu kõike ei VIHKA! Kuidas te nii suure koguse vihaga elada saate?
Ja mulle väga-väga meeldib kella tiksumine! 😊 Nii mõnus ja rahustav, kodune.
Mul on ühes esikus vanaema igivana pommkell – müstika, kui mõnusalt see hääl läbi maja kostab kui kell täistunde lööb!
Sauna eesruumis on vana käokell – nii äge kukkumine 😀
Tiksuvaid kelli on kõik ruumid ja koridorid täis 😊

Jumal küll, mida PK kägu kõike ei VIHKA! Kuidas te nii suure koguse vihaga elada saate?
Rahu nüüd, see väljend oli spetsiaalselt reaktsioonina eelneva kirjutaja viitele, et ta (hüüumärgiga) “ei kannata” tiksumist 🙂
Ära erutu!

Nonäed, teie pritsite vett k6rva ja olete poolkurdid, mina puhastan k6rvu vatitikuga ja kuulmine on suurepärane! Juba noorukieas 6petas ema (kes on arst, seega lausrumal ei saa ju olla..) vatti ymber tiku keerama ja sellega 6rnalt k6rvu puhastama. Sagedust ei mäleta, aga paari nädala tagant v6i kord kuus kindlasti.
Näib jah, et ymberringi on poolkurdid. Alatasa on tundunud nt. kylas olles teleka heli liialt valjuna (ise krutiks selle kohe poole vaiksemaks, aga teised siis ju ei kuule..samuti alla 40-ne aastased inimesed) ning sama teema muusikaga. No miks peavad need niimoodi l6ugama, v6iks parem k6rvad omal puhtaks teha :p

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole