Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Näitan 30 postitust - vahemik 331 kuni 360 (kokku 374 )

Teema: Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Postitas:
Kägu

kes suhkurt ei tarbi

Suhkrut krt! Oleks üks kord suhkurt, aga korduvalt.

Tal on ka mitu korda “nõusi”.

No see mitmuse tunnus D on 2.klassi teema, aga vanuigi kipub vist jah ununema 🙄

No teles jookseb lausa mingi Philipsi AirFryeri reklaam, kus tibi mesihäälel iniseb, kuidas see su toiduga “imesi” teeb. Kohe sinna otsa mingi filmi reklaam, kus kokku saavad “kaks pere”. Kuidas on võimalik, et reklaamklipi tootmisel mitte keegi ei märka või ei saa üldse aru, et tekstis on nii jäme viga? Lollus on nii massides, et tagasiteed enam ei ole.

+24
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 27 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nonäed, teie pritsite vett k6rva ja olete poolkurdid, mina puhastan k6rvu vatitikuga ja kuulmine on suurepärane! Juba noorukieas 6petas ema (kes on arst, seega lausrumal ei saa ju olla..) vatti ymber tiku keerama ja sellega 6rnalt k6rvu puhastama. Sagedust ei mäleta, aga paari nädala tagant v6i kord kuus kindlasti.

Täiesti segane! Kuulen siit esimest korda, et kõrvades tuleb vajaduseta sorkida. Ei usu, et aastakümnete jooksul isegi ühe käe sõrmedel saaks üles lugeda oma kõrvades vatitikuga sorkimisi. Ja kuulmine on olnud perfektne alati. Olen muusikainimene ka, kel absoluutne kuulmine. Inimesed on ikka haiged! Keda kuradit segab miski, mida ei näe? Ilmselt klistiiri teete ka ja pesete end survepesuriga seest. No igaks juhuks või nii. Ei. Seepärast siin käingi, et seda kaadrit, mis siin ette viskab, naljalt normaalsete inimeste hulgas ei kohta 🙂

+6
-18
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 20 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nonäed, teie pritsite vett k6rva ja olete poolkurdid, mina puhastan k6rvu vatitikuga ja kuulmine on suurepärane! Juba noorukieas 6petas ema (kes on arst, seega lausrumal ei saa ju olla..) vatti ymber tiku keerama ja sellega 6rnalt k6rvu puhastama. Sagedust ei mäleta, aga paari nädala tagant v6i kord kuus kindlasti.

Inimesed on ikka haiged! Keda kuradit segab miski, mida ei näe?

Muig.

Hambaharja on sulle ikka tutvustatud? V6i on see ka piirkond, “mida keegi ei näe”?

Kord  suvel s6itsin bussiga yhest linnast teise. Vuraski buss ette ja inimesed seisid yksteise taga, et peale minna. Minu ees seisis yks igati kena ja sätitud naisinimene. Maitsekalt riides ja muidu ka hoolitsetud välimusega. Millegipärast aga libises mu pilk tema k6rvale….ja see oli paksult täis vedelat kollast vaiku!!! T6ega r6ve vaatepilt, mis nullis kogu eelnevalt kirjapandu.

See oli 5+ aastat tagasi, aga siiani on meeles. Tuletab yhtlasi endale meelde k6rvade puhastuse vajalikkust. “Isegi” mu isa ja vennad teavad, milline otstarve on vatitikkudel..

Äkki sina olidki see naisinimene? Kes pole kunagi oma k6ravde hygieeni vastu huvi tundnud. V6i oli keegi teine, kellel on samasugune suhtumine.

+13
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kord  suvel s6itsin bussiga yhest linnast teise. Vuraski buss ette ja inimesed seisid yksteise taga, et peale minna. Minu ees seisis yks igati kena ja sätitud naisinimene. Maitsekalt riides ja muidu ka hoolitsetud välimusega. Millegipärast aga libises mu pilk tema k6rvale….ja see oli paksult täis vedelat kollast vaiku!!! T6ega r6ve vaatepilt, mis nullis kogu eelnevalt kirjapandu. See oli 5+ aastat tagasi, aga siiani on meeles. Tuletab yhtlasi endale meelde k6rvade puhastuse vajalikkust. “Isegi” mu isa ja vennad teavad, mis otstarve on vatitikkudel.. Äkki see naisinimene olidki sina? Kes pole kunagi oma k6ravde hygieeni vastu huvi tundnud. V6i oli keegi teine, kellel on samasuguse suhtumine.

Ma pole see, kellele vastad, aga ütlen ka sõna sekka. Mina jälle arvan, et siin vaidlejad laskuvad kahte äärmusesse. Keegi pole ju öelnud, et kõrvade hügieenile ei peaks mingit tähelepanu pöörama. Jutt käib pigem sellest, et vatitikuga ei tohi kõrvu sügavalt seest puhastada. Vaik tuleks eemaldada kõrva sellest osast, kust vaik kaaskodanikele silma paistab. Kõrva sügavuses olevat vaiku ei tohiks torkida. See väljub iseenesest (ja kui väljub, siis pühidki ära). See mis ei tule välja peakski sinna jääma, kui seda pole just nii palju, et hakkab kuulmist takistama.

Panin eelnevalt ühe lingi ka selle kohta. Kõrvavaigul on oma roll, see kaitseb kõrva väliste ärritajate eest. Saan aru, et kohatu võrdlus, aga täpselt samamoodi ei pesta oma tuppe seest. Tervel naisel on alati kuigipalju voolust tupes. See on normaalne, sellel on limaskesti kaitsev toime ja see väljub  iseenesest. Ehk teiste sõnadega – tupp on isepuhastuv. Voolust ei tohiks sealt seest välja pesta. Pesema peab vaid väliseid suguelundeid ehk selle vooluse, mis on juba väljunud.

+12
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kord suvel s6itsin bussiga yhest linnast teise. Vuraski buss ette ja inimesed seisid yksteise taga, et peale minna. Minu ees seisis yks igati kena ja sätitud naisinimene. Maitsekalt riides ja muidu ka hoolitsetud välimusega. Millegipärast aga libises mu pilk tema k6rvale….ja see oli paksult täis vedelat kollast vaiku!!! T6ega r6ve vaatepilt, mis nullis kogu eelnevalt kirjapandu. See oli 5+ aastat tagasi, aga siiani on meeles. Tuletab yhtlasi endale meelde k6rvade puhastuse vajalikkust. “Isegi” mu isa ja vennad teavad, mis otstarve on vatitikkudel.. Äkki see naisinimene olidki sina? Kes pole kunagi oma k6ravde hygieeni vastu huvi tundnud. V6i oli keegi teine, kellel on samasuguse suhtumine.

Jutt käib pigem sellest, et vatitikuga ei tohi kõrvu sügavalt seest puhastada. Vaik tuleks eemaldada kõrva sellest osast, kust vaik kaaskodanikele silma paistab.

Sellest ongi ju jutt olnud! Et kuni vatitiku pea ulatuses, mis tähendabki välisk6rva.

Eraldi veel r6hutatud, et “see ei tähenda sygavat sonkimist”.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isu rikutud jälle.

+7
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

kes suhkurt ei tarbi

No teles jookseb lausa mingi Philipsi AirFryeri reklaam, kus tibi mesihäälel iniseb, kuidas see su toiduga “imesi” teeb. Kohe sinna otsa mingi filmi reklaam, kus kokku saavad “kaks pere”. Kuidas on võimalik, et reklaamklipi tootmisel mitte keegi ei märka või ei saa üldse aru, et tekstis on nii jäme viga? Lollus on nii massides, et tagasiteed enam ei ole.

See toiduga “imesi” tegev reklaam on nii infantiilne! Aga see on tõesti kohutav, kui vigased reklaamid on.

+8
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

kes suhkurt ei tarbi

Aino Valmeti 1956. aasta kandidaadiväitekirjast selgub, et sid-lõpp
esineb tekstides alates 17. sajandi lõpust ja si-lõpp hakkab kirjakeeles
levima 19. sajandi algusest. si-lõpp oli kirjakeeles kasutusel 1920.
aastateni, mil see jäeti rööpvormide vältimiseks kõrvale. Samuti kasutatakse mitmuse osastava si-lõppu murretes: Valmet peab neid vorme
omaseks keskmurdele, eriti selle kesk- ja kirdeosale.8
Ka tänapäeval
kasutatakse si-lõppu näiteks nii õpilaskirjandites kui ka internetikeeles

0
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olen nüüd seda teemat siin kaks päeva lugenud ja nagu ikka, siis paar kägu suudab kogu teema jälle laadaks muuta.

No igatahes, minu tähelepanekud:

Kodus on mul suhkur olemas , toidutegemist ei kujuta küll ilma maitseaineteta ette. Kui tilk suhkrut kellelgi nii suurt probleemi tekitab , siis võiks oma toudukogused kriitilise pilguga üle vaadata.

Vetsus ega ka kusagil mujal prügikasti ei eksisteeri peale köögi. Maja on 200rm, aga selle vatitiku või soditud paberi jaksab küll igaüks prügisse viia.

Nõud on elementaarsed ja peab jaguma ka külalistele. Isegi alkoholi jaoks on vastavad klaasid olemas. Ühed tuttavad on väga suured veinigurmaanid ja nende reisid on ka põhiliselt sellistesse kohtadesse, kus on juba ajalooliselt väga vana veinikultuur. Minu suureks üllatuseks ei olnud neil kodus üldse veinipokaalegi.  No siis kinkisin neile ja nad olid küll väga õnnelikud. Aga ma ei tea, miks nad ise neid ei soetanud.

Köögis on olemas nii induktsioonpliit, espressomasin, röster, veekeetja, nõudepesumasin, aga ei ole mikroahju. Jh, mul on algklassilapsed, aga ükski laps ei sure nälga ka, kui nad kohe peale kooli sooja toitu ei saa.  Teevad võikusid ja suurem oskab pliidi peal ka midagi soojendada. Aga õhtusöögi teen ikkagi ja koolis saab ju ka süüa.

Ma ei tea, see külaliste teema tundub nii veider juba siin teemas. Kas teile siis pole oluline, et teie sõbrad ennast teil hästi tunneks. Ma küll soovin, et kui külalised ära lähevad, siis neile jäi mu kodust hea mulje.

Raamaturiiul on ka olemas, see on hoopis magamistoas ega ole eriti suur. Üldiselt üritan mitte kõiki asju eksponeerida oma kodus. See, kus keegi oma raamatuid hoiab, jätab mind ka täiesti ükskõikseks.

Pesukuivatit ei ole, tahaks saada küll. Lihtsalt prioriteedid on hetkel mujal. Vb kunagi saab ka, sellega kaasneb kahjuks ka vannitoa väike ümberehitus, kuna mul on integreeritud seadmed.

Robottolmuimeja on, sest mulle meeldib. Tavaline on ka olemas.

Ah jaa, vaibad ja kardinad on mu meelest väga olulised. Maast laeni nii tüll-  kui külgkardinad on nii soliidsed. Ja ruloo on ju täiesti eilne päev. See tühi aknaauuk, kus mingi riidest ruut ees, no pole minu maitse lihtsalt. Igas toas on üks vaip ka.

+12
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isu rikutud jälle.

..ja figuur aina saleneb.. 🙂

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Linnakodus pole mikrolaineahju, rösterit, televiisorit, kingalusikat, pitskardinaid, koera, merisiga, wc ukse peal pole silti “s… ruttu karu tuleb”, wc-s pole riidest 3 rulli hoidjat ka. Diivanlauda ka pole kuigi kunagi on olnud. Pesukuivatit pole veel, aga tahan. Trenazööri pole. Uksekella pole ja fonolukku ka pole. Peres väike laps ja sobib ilma uksekelladeta elu väga hästi.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olen nüüd seda teemat siin kaks päeva lugenud ja nagu ikka, siis paar kägu suudab kogu teema jälle laadaks muuta.

No igatahes, minu tähelepanekud:

Kodus on mul suhkur olemas , toidutegemist ei kujuta küll ilma maitseaineteta ette. Kui tilk suhkrut kellelgi nii suurt probleemi tekitab , siis võiks oma toudukogused kriitilise pilguga üle vaadata.

Vetsus ega ka kusagil mujal prügikasti ei eksisteeri peale köögi. Maja on 200rm, aga selle vatitiku või soditud paberi jaksab küll igaüks prügisse viia.

Nõud on elementaarsed ja peab jaguma ka külalistele. Isegi alkoholi jaoks on vastavad klaasid olemas. Ühed tuttavad on väga suured veinigurmaanid ja nende reisid on ka põhiliselt sellistesse kohtadesse, kus on juba ajalooliselt väga vana veinikultuur. Minu suureks üllatuseks ei olnud neil kodus üldse veinipokaalegi. No siis kinkisin neile ja nad olid küll väga õnnelikud. Aga ma ei tea, miks nad ise neid ei soetanud.

Köögis on olemas nii induktsioonpliit, espressomasin, röster, veekeetja, nõudepesumasin, aga ei ole mikroahju. Jh, mul on algklassilapsed, aga ükski laps ei sure nälga ka, kui nad kohe peale kooli sooja toitu ei saa. Teevad võikusid ja suurem oskab pliidi peal ka midagi soojendada. Aga õhtusöögi teen ikkagi ja koolis saab ju ka süüa.

Ma ei tea, see külaliste teema tundub nii veider juba siin teemas. Kas teile siis pole oluline, et teie sõbrad ennast teil hästi tunneks. Ma küll soovin, et kui külalised ära lähevad, siis neile jäi mu kodust hea mulje.

Raamaturiiul on ka olemas, see on hoopis magamistoas ega ole eriti suur. Üldiselt üritan mitte kõiki asju eksponeerida oma kodus. See, kus keegi oma raamatuid hoiab, jätab mind ka täiesti ükskõikseks.

Pesukuivatit ei ole, tahaks saada küll. Lihtsalt prioriteedid on hetkel mujal. Vb kunagi saab ka, sellega kaasneb kahjuks ka vannitoa väike ümberehitus, kuna mul on integreeritud seadmed.

Robottolmuimeja on, sest mulle meeldib. Tavaline on ka olemas.

Ah jaa, vaibad ja kardinad on mu meelest väga olulised. Maast laeni nii tüll- kui külgkardinad on nii soliidsed. Ja ruloo on ju täiesti eilne päev. See tühi aknaauuk, kus mingi riidest ruut ees, no pole minu maitse lihtsalt. Igas toas on üks vaip ka.

Induktsioonipliit on kordades hullem kui mikrolaineahi. Loodi algselt kiirtoidukohtade jaoks. Paha pole kiiritatud toitu süüa igapäevaselt?

0
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seinakella ei saa kodus iial olema. Ma ei kannata tiksumist! Kodus on ahjul kell, termomeetri, rääkimata telefonist jm. Pole mingit jura seinale vaja.

Sama siin, aga ammu on olemas mittetiksuvad seina- ja lauakellad.  Magamistubades on mul eluaeg (tõesti oligi lapsepõlvekodus elektronik7 kell, mu kelladel peab olema roheline valgus) elektronkell, see on vaikne ja öölambi eest

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Induktsioonipliit on kordades hullem kui mikrolaineahi. Loodi algselt kiirtoidukohtade jaoks. Paha pole kiiritatud toitu süüa igapäevaselt?

Ah lõpeta ära! Igas tänapäeva uuemas kodus on induktsioonpliit. Tavaline keraamiline on vähemalt 10 aastat juba ajalugu.

0
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Induktsioonpliit ja kiiritus? 😀 Kallis inimene, sul on asjad vist ikka väga sassis 😀

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Induktsioonpliit ja kiiritus? 😀 Kallis inimene, sul on asjad vist ikka väga sassis 😀

Mul võivad juuksed sassis olla, aga sa inimene oled lihtsalt loll. Otsi ise ka midagi internetist ja ära vehi oma smailidega siin. Panin sulle eestikeelse, võimalik et keeleoskus ka puudub kuigi välislinkidel rohkemgi infot. Kiiresti ja s…. tehtud toidu saad oma induktsiooni peal. Kiirgus on see sõna jah, saa üle.

https://www.organismidiagnostika.ee/elektromagnetvaljade-kahjulikkus/

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seinakella ei saa kodus iial olema. Ma ei kannata tiksumist!

Ma vihkan tiksumist, aga elutoas ja magamistoas tahan ikkagi vaadata osutitega kella, mitte elektroonilist. Õnneks on tänapäeval palju silent/non-ticking kellade valikut

Ehh, mul on seinakell, ostsin selle 33-aastaselt. Nostalgaist, mu vanemal oli selline ja tuletas meelde helget lapsepõlve. Kell seisab ikka seinal, aga üles me seda ei keera, et ei tuletaks öösel meelde, et kell on 2, ja siis pool kolm, kolm… jne.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul võivad juuksed sassis olla, aga sa inimene oled lihtsalt loll. Otsi ise ka midagi internetist ja ära vehi oma smailidega siin. Panin sulle eestikeelse, võimalik et keeleoskus ka puudub kuigi välislinkidel rohkemgi infot. Kiiresti ja s…. tehtud toidu saad oma induktsiooni peal.

Ega lugupeetav ise ometi ei kasuta wifit? Mobiiltelefoni ei hoia taskus? Millega sa selle testi trükkisid, ega ometi ei isetu arvutiga diivanil!? Sa ikka ise tead, et KÕIK eletrikodumasinad annavad elektronmagnetkiirgust- pesumasin, juhtmed seinas jne? Ja siis räägime edasi, kes siin loll on.

https://www.oleteadlik.ee/elektromagneetiline-kiirgus/

Induktsioonpliidi kiirgus on ohutu juba 30cm kaugusel. Kas sa istud selle peal pidevalt, rinnutad poti kõrval ja imetled toitu podisemas?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul võivad juuksed sassis olla, aga sa inimene oled lihtsalt loll. Otsi ise ka midagi internetist ja ära vehi oma smailidega siin. Panin sulle eestikeelse, võimalik et keeleoskus ka puudub kuigi välislinkidel rohkemgi infot. Kiiresti ja s…. tehtud toidu saad oma induktsiooni peal. Kiirgus on see sõna jah, saa üle. https://www.organismidiagnostika.ee/elektromagnetvaljade-kahjulikkus/

Sul seepärast pole telekat, mobiili, led-pirne jne või:D Maski ka ilmselt ei kanna ja vaktsineerida ei lase, eksju.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõudepesumasinat ei ole kunagi tahtnud. Mulle meeldib käsitsi nõusid pesta, kuivatada, ära panna, selline mõtete klaarimise ja pea tühjaks tegemise tegevus ja kui nõudepesu lõpetatud, siis on alati hea tunne, et on korras ja puhas.

Mikrolaineahjust ka puudust ei tunne.  Meil on induktsioonpliit, kõik läheb väga kiiresti keema/kuumaks. Tööl on mikrolaineahi, seisa ja oota seal kõrval, supi soojendamine võtab ka terve igaviku. Pärast induktsioonpliiti ühtegi tavalist keraamilist pliiti ka ei tahaks, liiga aeglane oleks.

Millest puudust tunnen? Teisest vannitoast ja vetsust. Pere on ainult 4-liikmeline, aga lapsed suudavad end vannituppa unustada, siis vaidlevad, kumb enne pesema saab jne.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul võivad juuksed sassis olla, aga sa inimene oled lihtsalt loll. Otsi ise ka midagi internetist ja ära vehi oma smailidega siin. Panin sulle eestikeelse, võimalik et keeleoskus ka puudub kuigi välislinkidel rohkemgi infot. Kiiresti ja s…. tehtud toidu saad oma induktsiooni peal. Kiirgus on see sõna jah, saa üle. https://www.organismidiagnostika.ee/elektromagnetvaljade-kahjulikkus/

Sul seepärast pole telekat, mobiili, led-pirne jne või:D Maski ka ilmselt ei kanna ja vaktsineerida ei lase, eksju.

Sul vaesel t….p…l  puudub aga üldse elu, kui vaadata kui palju sa ainuüksi siin teemas kommenteerinud oled. Pane nüüd teine 20 veel otsa.

0
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Nõudepesumasinat ei ole kunagi tahtnud. Mulle meeldib käsitsi nõusid pesta, kuivatada, ära panna…

Ütle siis juba ausalt, et nõudepesumasinat ei ole kunagi proovida saanud.

+6
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 27 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sul vaesel t….p…l  puudub aga üldse elu, kui vaadata kui palju sa ainuüksi siin teemas kommenteerinud oled. Pane nüüd teine 20 veel otsa.

No minu 20 nädalaga versus sinu 4 ühe tunniga-sa totuke ei oska vist arvutada, kellel elu pole. Ja närve ilmselt ka mitte. Soovitan teleka osta-äkki saad peavoolumeediast targemat infot kui vandenõuteoreetikutelt.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole  sarvi seintel ja ei kuskil mujal ka mitte.

Käik muu on olemas.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei kanna maski kuid kõik muu nimetatu on olemas. Nõudepesumasinast rääkimata.

+2
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minu külalistel ei ole kohustust jalatseid korterise sisenedes ära võotta. Pereliikmetel ka ei ole.

0
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole uksekella, ka mitte ühendatud fonolukku. Kullerid ja vähesed külalised helistavad, kui kohal on ja lähen neile vastu.
Mikrolaineahju pole ka, aga ei arva, et selle mitteomamine kuidagi eriline oleks. Veekeetja läks eelmise aasta eriolukorra ajal katki ja kuna kodupoes Prismas polnud sobivat ning kõik postiteenused olid nii üle koormatud, jäi ostmine mõneks ajaks soiku. Järsku avastasin, et ma ei vajagi seda ja pisike lisaruum köögis nagu naksti olemas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kes suhkurt ei tarbi

Aino Valmeti 1956. aasta kandidaadiväitekirjast selgub, et sid-lõpp

esineb tekstides alates 17. sajandi lõpust ja si-lõpp hakkab kirjakeeles

levima 19. sajandi algusest. si-lõpp oli kirjakeeles kasutusel 1920.

aastateni, mil see jäeti rööpvormide vältimiseks kõrvale. Samuti kasutatakse mitmuse osastava si-lõppu murretes: Valmet peab neid vorme

omaseks keskmurdele, eriti selle kesk- ja kirdeosale.8

Ka tänapäeval

kasutatakse si-lõppu näiteks nii õpilaskirjandites kui ka internetikeeles

No sa nüüd saad ju isegi aru, et sada aastat hiljem, aastal 2021, on igasugune si- lõpp kadunud ning kasutaja puhul viitab pigem harimatusele.

Loomulikult on kirjakeel ja kõnekeel erinevad, aga hetkel me siin siiski kirjutame, ja kuigi mitte ametikirju, siis ometi teksti, mis väga paljudeni, ka haritud/mitteharitud, inimesteni peab jõudma. Toites kellegi teadmatust niisuguste valevormidega, teeme neile tegelikult karuteene ja jäämegi lugema/kuulma emasi, isasi, töösi, mahlasi, imesi….

Kus on nüüd kõik keeletoimetajad, keda siin juttude järgi on massiliselt? Teie kohus oleks inimesi parandada, mitte kiita takka, et “intelligentne inimene saab aru, mida öelda taheti” ja muu bla-bla (nagu mulle üks keeletoimetaja (või ka “keeletoimetaja”) vastas).

+10
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Maja on 200rm

Vabanda, aga kohe väga häirivad valed tähised: ruutmeetri tähis on (ka m2 käib kuidagi), aga mitte rm, mis on ruumimeeter ja mahumõõt (virnastatud puidul).

+15
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Maja on 200rm

Vabanda, aga kohe väga häirivad valed tähised: ruutmeetri tähis on (ka m2 käib kuidagi), aga mitte rm, mis on ruumimeeter ja mahumõõt (virnastatud puidul).

No võta seda siis nii, et elangi puudekuuris.

Teemasse, siis terrassiuks on ka olemas, olen seoses ehitusega paar aastat ümber maja käinud, no ei ole mugav.

Üks asi tuli veel meelde. Kui esikus on riidenagideks kapinupud, mis on niigi pererahva enda riietega ülekoormatud. Siis kui külla lähed, jälgivad pingsalt, kuidas sa oma üleriideid sinna hunniku otsa üritad paigutada, aga ühtegi lahendust ka välja ei paku.

+2
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 331 kuni 360 (kokku 374 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole