Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Näitan 14 postitust - vahemik 361 kuni 374 (kokku 374 )

Teema: Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Postitas:
Kägu

Mul käis enne koroonat palju sõpru külas. Jõulude ajal ka kogu lähedane perering tuleb meile. Ja mul on kodus vist enamus neist asjadest, mis siin teemas on ” jubedate asjade” all kirjas.

Mul on suht suured vaibad igas toas, tüll+külgkardinad, elutoas raamaturiiul, riiulitel pildid ja nipsasjad, suur sektsioonkapp, vanaisa tehtud akvarellmaal elutoa seinas, mikrolaineahi köögis, tavaline elektripliit, koer ja karvad, potililled, pokaale on palju, jätkub igale külalisele ja erinevate jookide jaoks.

Ei ole mul nõudepesumasinat(köök väike, ei mahu), pesukuivatit, robottolmuimejat, wc/vannitoas prügikasti. Kõik need asjad võiks olla, mul pole nende vastu midagi, aga siiani pole. Ehk kunagi tulevad.

Ei taha oma koju neid piserdavaid õhuvärskendajaid. Teen akna lahti, kui värsket õhku vajan.

Võimalik, et siin mõni mu tuttav kritiseerib mu kodu, aga meil olles pole õnneks keegi nina kirtsutama hakanud. Ja tullakse ikka külla ja meil on tore.

+10
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja eelnevale lisaks unustasin, et külmkapiuksel on magnetid ka. Laps pani ja oli nii õnnelik nende üle, et ma ei julge neid ära võtta.

+10
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja eelnevale lisaks unustasin, et külmkapiuksel on magnetid ka. Laps pani ja oli nii õnnelik nende üle, et ma ei julge neid ära võtta.

Mu laps oli olemasolevate magnetite üle nii õnnelik ja mängis mingite Tallinki laevamagnetitega teiste magnetite vahel sõitmist jms, et ma ostsin talle lausa isikliku komplekti magneteid lisaks.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kord suvel s6itsin bussiga yhest linnast teise. Vuraski buss ette ja inimesed seisid yksteise taga, et peale minna. Minu ees seisis yks igati kena ja sätitud naisinimene. Maitsekalt riides ja muidu ka hoolitsetud välimusega. Millegipärast aga libises mu pilk tema k6rvale….ja see oli paksult täis vedelat kollast vaiku!!! T6ega r6ve vaatepilt, mis nullis kogu eelnevalt kirjapandu.

Ma hoidsin kord naabri aastast last, tollel paistis kõrvast kuivanud vaik. Võtsin sõrmedega otsast kinni ja tõmbasin, tuli välja poolesentimeetrise kõrvavaigust toru. Polnud vist elu sees puhastatud.

+2
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ei soovi koju:

• Vaipu. Koguvad igasugust sodi

Soovin koju:

• Esikusse plaaditud põrandat, vähemalt osaliselt. Praegu on puitpõrand ja ei ole üldse hea seda iga päev mitu korda lapiga nühkida.

• Rõdu, kus saaks pesu kuivatada. Kevadel saan kortermaja aias kuivatada, aga talvel mitte ja tohutult häirib, kui see meetrine pesurestikolakas mul elutoas laiutab.

• Köögis jätaks alumised kapid ära. Oleks rohkem ruumi, tõstaks kõik rinna kõrgusele. Oleks lihtsam koristada ka.

• Majapidamisruumi oleks hädasti vaja, kuhu ladustada rätikud, voodilinad jms.

• Kiviahi võiks aias olla, kus saaks pitsasid küpsetada.

• Robottolmuimejat. Mu beebil on nii suur toidu tagasiheide, et kogu aeg on põrand valget piimaläga täis 🤢
+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei taha enda koju plaaditud esikut ja kööki, aga mul on. Ma ei tahaks wifit, aga paraku on.

Järgnevaid asju ka ei taha ja ei ole ka. Suured suvalised vaibad ja paksud kardinad. Palju ning massiivseid kappe. Raskesti koristatavaid, asju täis pindasid. Kodukino. Valdavalt Ikea asju. Linoleumi. Omavahel sobitamata värve. Kirjut tapeeti. Lillasid toone. Toatäit antiikset mööblit. Väikest, ülekuhjatud jalatsiriiulit. Kõrgläikega mööbel.

Tahan ja on. Suur söögilaud ja koht sellele. Kõik vajalikud, omavahel kokkusobivad nõud, et saaks ka külalistele süüa pakkuda. Palju enda taaastatud või disainitud või ehitatud asju. Palju taaskasutust. Pildid, osad mööblitükid, nõud jms mingi “looga”. Selline paigutus ja sisustus, et oleks lihtne koristada. Kasvõi pisike õueala, kuhu otse enda elutoast astuda. Et kõigi pereliikmete arvamust on arvestatud kodu sisustamisel. Meil õnneks kõigil sarnane. Et isegi kassi kraapimispuu sobiks kodu värvidega jne. Et isegi voodipesu harmoneeruks magamistoaga. Et vähemalt elutuba oleks selline, kus ei pea a la lumuvalgel diivanil hinge kinni hoidma ja et oleks ka nn plekikindel, pisikeste külaliste puhuks. Paljupaljupalju fotosid seintel. Ei pea olema poseeritud stuudios või super kvaliteediga vaid sündmustest, igapäevaelust jne suvalised klõpsud lähedastest inimestest. Nõudepesumasin ja pesukuivati. Külalistetuba. Olen kõige selle eest nii tänulik.

Tahaks, aga ei ole. Robottolmuimeja, veel. Eraldi pesumasinaruumi.

Teistel las olla selline nagu on, miski ei häiri. Pigem saan vahel inspiratsiooni.

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

magamistoas pimendavat kardinat või rulood, aukudeta ja plekkideta viisakat voodipesu…

Palju sa neid magamistube ja voodeid siis läbi oled käinud, et tead, et teistel pole. Minul puuduvad minu tuttavate voodipesu kohta igasugused andmed.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tahaks wifit, aga paraku on.

Miks sa ei taha?
Aga ei pea ju olema. Lülita välja!

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma ei tahaks wifit, aga paraku on.

Miks sa ei taha?

Aga ei pea ju olema. Lülita välja!

Mul on ka teismeline laps kodus. Juba distantsõpe eeldab seda

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult ma ei küsinud mitte miks sa tahad (vajad) seda, vaid miks sa EI taha?

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Tegelikult ma ei küsinud mitte miks sa tahad (vajad) seda, vaid miks sa EI taha?

Ma ei vastanudki su küsimusele vaid reageerisin soovitusele. Aga, ei tahaks ideaalis igasugu tervisele kahjulikumat sorti asju oma koju

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kevadel saan kortermaja aias kuivatada, aga talvel mitte

Miks talvel ei saa pesu õues kuivatada? Ma kuivatan kogu aeg. Tsentrifuug klopib üsna kuivaks, siis viin õue ja õest tulles vaid veidi tahenemist ja võibki kappi/triikimisse viia.
Ning milline lõnn! 😍

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Me ehitame uue maja ka niimoodi, et wifit kuskile ei tule, kõik seadmed on kaabli otsas. Jah, on palju tûlikam ning kaablite peitmisega tuleb vaeva näha, aga tervislikum.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Miks talvel ei saa pesu õues kuivatada? Ma kuivatan kogu aeg. Tsentrifuug klopib üsna kuivaks, siis viin õue ja õest tulles vaid veidi tahenemist ja võibki kappi/triikimisse viia. Ning milline lõnn! 😍

Mina olen üritanud miinuskraadidega õues pesu kuivatada. Tulemuseks on see, et pesutükk külmub ära ja mingit kuivamist ei toimu. Kui selle siis näiteks kahe päeva pärast tuppa toon, sulab pesutükk üles ja on TÄPSELT SAMA MÄRG  kui kuivama pannes.

Seega, mina alati imestan seda, kuidas inimestel õnnestub talvel õues pesu kuivatada. Õnneks, talvel elan linnakorteris, kus on kuivati olemas. Suvel elan maal, suvekodus ja seal kuivatan küll õues.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Näitan 14 postitust - vahemik 361 kuni 374 (kokku 374 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole