Tolmu koguvaid diivanipatju ma ei salli ja vaipu on ka minimaalselt. Nojahh sageli võib näha, et inimesed nagu ei oska praktiliselt mõelda ja sisustada, aga üldiselt teiste inimeste elamisi ma aga ei kritiseeri. Igaüks elagu nagu tahab. Silmade pööritamine ja fuitamine näitab, et puudub daamilik kasvatus.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole
Teema: Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

ma olen märganud, et paljudel ei ole tordilabidat. aetakse kuidagi nugade vms-ga läbi. Ma olen siis neid kinkinud ja see on tänuväärt vastuvõtu leidnud.

Köögiteleviisor – sai mehelt nuiatud ja nüüd selgub, et tegelikult ei vaatagi. Süües räägime juttu, üksi köögis olles ei viitsi jälle vaadata.
Miks sa ise ei osta, selle asemel, et mehelt nuiata? Tööl käiv naine peaks ikka enamus asju endale ise suutma soetada.

Meie ei taha, aga paljudel on:
* madal diivanilaud, millele ei ole mugav asju panna
* köök nagu laboratoorium. Ülal ja alla kapid ja vahepeal tööpinnad ja valgustus. Meil on puhvetkapid jne.
* telekas elutoas (telekas on meil eraldi telekatoas, kus see inimene, kes tahab midagi vaadata, seda ka vaatab) ja ei sega pere vestlust ja ei naeluta kõiki ekraanide atte
Mida ma imestan, et paljudel pole, aga nii hea on ju
* lugemisvalgustus ehk lugeja selja tagant tulev punktvalgus (nad ilmselt ei loe)
* koer ja kass (okei, ma saan aru, et teemast mööda, aga kuidas nad ilma saavad?)
* reclinerid

Meil pole nõudepesumasinat, mikrolaineahju, joogiklaase, wc uksel lukku, raadiot, muruniidukit (vikat on selle asemel).
Aga mõned ebatavalisemad asjad, mis meie kodus on: wc-l suured aknad. Algselt majal polnud teisel korrusel tualettruumi, ise ehitasime ja jätsime aknad alles. Vaade on hoovile ja metsale. Siis meil on suur sibulakorv, millega köögis pliidi kõrval sibulaid hoiame. Pioneerpliit on ka. Siis suur tassiriiul, et kõik tassid nähtaval oleks. Rohkem praegu ei meenugi…

Meil ei ole:
*vaipa
*nõudepesumasinat
*mikrolaineahju
*kohvimasinat
*nips asju
*suvalisi raamatuid. Meil on väga valitud raamatud, mis me oleme koju endale ostnud. Ajaviiteromaane meil riiult ei leia.
Minu jaoks on harjumatu, kui inimesel
*on erinevad nõud
*puuduvad klaasid/pokaalid
*puuduvad päris taimed
*puudub wc-s lukk
*puudub raamaturiiul
*

Bideed ei taha kunagi oma koju, kuigi on osa tüüpi inimesi, kes seda taevani kiidavad. Stiilis, et “kui seda korra proovid, siis enam paberit ei kasutagi” jms. No ei. Saan aru, et kultuurilist erinevust peab aktsepteerima, aga minu jaoks on bidee üks nõme solberdamine ja tekib küsimus, kui mustaks siis ennast poti peal üldse tehakse. Kui oleks tõesti mingi erakorraline juhtum, siis oleks parem otse pesema minna, mitte kuskil madala poti kohal küürutada.

Bideed ei taha kunagi oma koju, kuigi on osa tüüpi inimesi, kes seda taevani kiidavad. Stiilis, et “kui seda korra proovid, siis enam paberit ei kasutagi” jms. No ei. Saan aru, et kultuurilist erinevust peab aktsepteerima, aga minu jaoks on bidee üks nõme solberdamine ja tekib küsimus, kui mustaks siis ennast poti peal üldse tehakse. Kui oleks tõesti mingi erakorraline juhtum, siis oleks parem otse pesema minna, mitte kuskil madala poti kohal küürutada.
Käsidušš on lihtsam lahendus ja on küll suur vahe, kas end pesta või paberiga nühkida.

Käsidušš on lihtsam lahendus ja on küll suur vahe, kas end pesta või paberiga nühkida.
Peale häda nr 2 vast enamik pesevad end ka ilma bideeta, arvan.

Julgen täitsa öelda, et minu raamaturiiulil on küllalt ka ilukirjandust. Minu lemmikuid nii vanu, kui tuleb ka mõni uus juurde. Aga mitte muidugi meeletutes kogustes. Siis lasteraamatuid ja minu hobiteemalisi. Päris teadust sealt ei leiagi.

ma koju ei taha kindlasti telerit.
see häirib mind ka teiste juures. toa nurgas võib ta olla ja seista, aga enamasti kui ta on elutoas, siis ta ka käib täie heli peal ja surmab seltskonna.

Peale häda nr 2 vast enamik pesevad end ka ilma bideeta, arvan.
Et kui käid kolm korda päevas kakal, siis lähed kolm korda päevas duši alla?
Minul on käsidušš vetsupoti kõrval, seina küljes. See on mugav küll, aga üldiselt kasutasin seda päevade ajal.

Minu kodus ei ole mikrolaineahju. Ja ei tule ka. Mitte kunagi ei ole puudust tundnud. Tööl olen mõnikord kasutanud ning tean, et oma koju ma seda ei taha.
Enam ei ole mul ka robottolmuimejat ja akuga varstolmuimejat. Kui need olemas olid, siis kasutasin küll, aga midagi kiitvat mul nende kohta öelda ei ole, sest nende akud väsisid kiiresti ning paari aastaga olid mõlema masina akud täiesti surnud. Kuna sellest ajast on nüüd rohkem kui kümme aastat möödas siis nüüd mõtlen, et ehk on tehnika arenenud ja tänased masinad on ehk tiba pikema elueaga. Nii et võib-olla ostan. Ehkki, kui meenutada, siis vahepeal oli ka perekoolis Roombade puum, kus kõik ostsid ja kiitsid, aga täna ei kuule neist kedagi enam oma Roombat kiitmas. Järelikult on need surnud.
Teiste kodudes ei tunne ma millestki puudust. Küll aga imestan, et inimesed ei taha omale nõudepesumasinat ja kuivatit. Minu kodus on need ülivajalikud. Ja ei saa öelda, et kuivati lõhuks või kulutaks riideid kiiremini. Nõudepesumasina mittevajalikuks pidamisest saan veel vähem aru. Sellele ei saa ju mitte midagi ette heita. Ja televiisor on minu kodus A ja O. Väga vajalik ja palju kasutustleidev vidin. Sellega olen siiski nõus, et külaliste puhul on televiisor seltskonna surm.

Koju ma ei taha mingi hinna eest mikrouuni, tänapäevased induktsioonpliit ja kiiresti kuumenev praeahi ajavad asja suurepäraselt ära! Mõttetud vidinad ja kujukesed kappide peal, kindlasti mitte! Enamik inimesi näeb, et mul pole raamatuid ega raamaturiiuleid aga tegelikult on garderoobis mitu riiulit raamatutele eraldatud, mulle meeldivad tubades puhtad pinnad, seega ainus ruum, kus on riiulid, ongi garderoob. Kunstlilled kodus ei lähe ka mitte, rohelised taimed ning lõikelilled on alati teretulnud, eriti meeldivad kevadel ja suvel looduses kasvavad lilled. Perepildid on albumis ning seintel on paar emotsionaalse väärtusega kunstiteost ja kindlasti ei taha ma, et keegi mõne pildiga tuleb, et ma arvasin, et sulle sobib…. Imalad sildikesed, kindlasti mitte, kuigi välisuksel on üks vägagi vaimukas ja teravmeelne silt.

Genitaalide pesemiseks ei pea üleni ennast märjaks tegema. Aga muidu-jah, loomulikult.

Imalad sildikesed, kindlasti mitte, kuigi välisuksel on üks vägagi vaimukas ja teravmeelne silt.
😀 😀 😀
See tuletab mulle meelde, kuidas ühel kursusel lektor rääkis, kui tähtis on, et inimesel oleks huumorimeel, ja küsis, kas meil on. Ma ütlesin, et täiesti mõttetu küsimus – iga viimane kui inimene vastab, et 1) tal endal on suurepärane huumorimeel, 2) neil, kelle naljade üle ta ei naera, on vilets huumorimeel ja 3) neil, kes TEMA naljade üle ei naera, pole huumorimeelt ollagi.

Mida meil pole ja ei tunne puudust ka: kohvimasin (joon pätikohvi, see maitseb mulle lihtsalt palju enam kui mistahes peenete masinate abil valmistatud joogid); mikrolaineahi; iga hinna eest üha uuemad ja paremad tehnikavidinad (mul kestavad nt telefonid jm ekraanid seni, kuni nad veel oma funktsiooni täidavad ja rikki pole läinud); igasugu massaažide ja tulede ja viledega suured dušikabiinikolakad (lihtsalt nii koledad ja ühtlasi klaustrofoobiat tekitavad minu jaoks, et kindlasti meeldiv massaažiefekt ei kaalu esteetilise poole puudumist üles).
Mida pole, aga tahaks: kuivati (nii kui remont tehtud, ostan); suur garderoob (millalgi teeme), robottolmuimeja (meie liiga ebatasase talumaja põranda peal poleks väga võimalust kasutada).
Mis on, mille puudumine teistel häirib või milleta ise ei sooviks elada: lukkukäiv vets-vannituba; puupliit; võimalus otse toast omaenese suurde aeda astuda; suur jääkapp; terrass – ja no kellegi eelneva vaimukas pakkumine sobiks siia ka, ehk siis: koer ja kass 🙂
Genitaalide pesemiseks ei pea üleni ennast märjaks tegema. Aga muidu-jah, loomulikult.
Sa oled sooda.
Tööl või külas ronid siis ka kraanikausi kohale peed pesema või?

Sa oled sooda. Tööl või külas ronid siis ka kraanikausi kohale peed pesema või?
Ma ei käi tööl või külas olles. Kui see peaks juhtuma, siis loomulikult mitte. Miks ma sooda olen? Et puhtust armastan? Nojah siis. Õnneks on minusuguseid palju, kes võimalusel end puhtaks teevad. Milleks muidu siis bideedki luksuslikemas elamistes.

Köögiteleviisor – sai mehelt nuiatud ja nüüd selgub, et tegelikult ei vaatagi. Süües räägime juttu, üksi köögis olles ei viitsi jälle vaadata.
Miks sa ise ei osta, selle asemel, et mehelt nuiata? Tööl käiv naine peaks ikka enamus asju endale ise suutma soetada.
Mis kärbes sind hammustas? Osta on kõige lihtsam , aga tuleb seinale ka üles panna ja pilt ette saada, teiseks arutame me mehega sellised asjad läbi, mitte ei tule poest telekas kaenlas kodus ja ei pane teist poolt fakti ette.

Roombade puum
Uhhh, buum.

Mina ei tahaks ealeski endale koju neid heade mõtete tahvli sarnaseid asju (“siin majas me vabandame ja naerame” jura).
Olen ajakirjadest näinud, et osadel on köögis lausa tahvlid, kus päeva/nädala menüü kirjas. Nagu koolisööklas! 😂

Ma ei julge isegi kedagi külla kutsuda. Pärast loed jälle foorumist, kui nõme kodu kellelgi on või kui jubedalt kedagi häiris, et bataadikrõpsude ja kitsejuustu asemel mingit vanaaegset kartulisalatit pakuti jne.
Ja ära unusta, et kui sul ei ole WC-s külaliste jaoks sidemeid ega tampoone, oled sa sama hästi kui surnud.

Genitaalide mikrofloorale see küll head ei tee, kui neid päevas mitu korda küürida.

Mina ei tahaks ealeski endale koju neid heade mõtete tahvli sarnaseid asju (“siin majas me vabandame ja naerame” jura).
Olen ajakirjadest näinud, et osadel on köögis lausa tahvlid, kus päeva/nädala menüü kirjas. Nagu koolisööklas! 😂
No selline asi tundub mulle iga kell mõistlikum kui niisama mõttetera. Kulub vabalt ära peredele, kus korraga nädala jagu toitu ostetakse, aga ka neile, kes tahavad jälgida, et menüü oleks vaheldusrikas, kasvõi toite tagantjärgi kirja pannes (“oi, sel nädalal pole meil riisi veel olnudki!”/”hommikul juba oli riisipuder, õhtuks risottot ei tee”).

Genitaalide mikrofloorale see küll head ei tee, kui neid päevas mitu korda küürida.
Sitase taguotsaga ringi käimine samuti mitte.

Sitase taguotsaga ringi käimine samuti mitte.
Sa paberiga ei saa puhtaks või?

Armukest ei ole.

meil vist midagi väga haruldast pole – ehk vesipõrandaküte läbi väga paksude ja laiade tammelaudade. ca 13 aastat tagasi, kui paigaldati, ei suutnud mees leida ühtegi kontakti, et kas see üldse töötab. töötab muuseas väga hästi ja paari tunniga muutub temperatuur reguleerimise peale.
ahjaa ja meil on elutoa laes (kõrged laed) konks, mis on väga tähtis. läbi aegade ripuvad seal:
kiigud
nöörredelid
akrobaatikariistad
poksikotid
trx-rihmad
see konks on pidevas kasutuses, iga saabuv laps haakub konksu otsa 🙂
hea meelega vahetaks välja köögipõranda kiviplaadid puitpõranda vastu.

Mul ei ole: kohvimasinat (on presskann)
mikrolaineahju pole kunagi olnud ja ilmselt ka ei tule (hetkel pole selleks ruumi)
Peegleid ei olnud mu kodus aastaid mitte ühtegi. Oli väike taskupeegel, millest sai nägu vaadata, aga sellist suurt, millest ennast üleni vaadata, ei olnud. AGA eelmises korteris olid mul peeglid kahes toas maast laeni, nii et otseselt peeglifoob ma pole, aga kui uues kodus peegleid polnud, siis nagu ei tundnud neist ka puudust. Nüüd mul üks peegel on, kapiukse küljes.
Mida teistel enamasti ei ole linnakorteris – puupliit mul on. meeldib. On ka ahi, mida kütta, aga eelistaksin kaminat, ilmselt lasengi ahju ümber teha kaminahjuks, mulle meeldib kui ma näen seda, kuidas puud põlevad. Eelmises korteris mul oli kamin, supermõnus. Seda ka paljudel linnakorteris ei ole. Majades ikka on, korteris mitte eriti.
Sauna mul ei ole ja ei tule, ma ei armasta sauna üldse. Kui peaks maale kolima, siis kuskil eraldi õue peal võib ju mingi saun olla, külaliste rõõmuks. Linnakorteris ma mingeid saunapidusid pidada ei kavatse.
Mul ei ole vanni, sellest tunnen praegu puudust, vannis käiks küll kogu aeg, kui saaks (eelmises korteris oli avar vannituba, vannis vedelesin igal vabal hetkel). Siit perekoolist olen lugenud, et paljud ei salli üldse vanni, peavad seda mõttetuks.
Nonii. tordilabidas on, bideed ei ole. Käsidušši ka ei ole. Selle asemel on mul tualettruumis olemas niisked tualettpaberid, lisaks tavalisele.
Mida veel paljudel linnakorteris ei ole – mul on sahver. Riiulid maast laeni, talvel hea jahe.
ja siis veel on mul lauaarvuti, seda samuti paljudel ei ole. Läpakas on mul ka. Ja tahvearvuti. Ja nutitelefon. Ja televiisor. Aga lauaarvuti on selline asi, millest ma ei loobu, läpakas on rohkem selline hädaabivariant, et saab asjad aetud, samas tahvlit on teatud olukordades mugavam kaasa võtta. Igal asjal oma koht ja aeg.
Raamaturiiuleid on, aga vähe, raamatud ei mahu ära. Plaanin lasta ehitada. Suvel seisabki remont ees, vaikselt teen plaane, mida esimesena, riiul ilmselt jääb viimaseks 😀

Kuna ma ei käi 3 korda päevas kakal, nagu eelpoolnimetatud sarikakaja, kes mind soodaks nimetas, siis mul pole vajadust 3 korda päevas tagumikku küürida. Küll aga on elementaarne end pesta või leidub naisi, kes seda iga päev altotsast ei teegi?

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole