Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 374 )

Teema: Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Postitas:
Kägu

Vann
Kohvimasin
Ilma vaibata põrandad
Kardinateta aknad

0
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mikrolaineahju ei ole juba üle 6 aasta, ei igatse ka. Igasugu motiveerivaid plakateid ja postreid ei ole. Nõudepesumasinat ei ole. Kohvimasinat ei ole, kohvi ka ei ole. Mitu korda on külalised imestanud, et miks kohvi mitte joovatel inimestel “isegi külaliste jaoks” pole kohvi varutud. Käterätikud kraanikausi kõrval on. Tualetiuksel lukku ei ole. Elan korteris, kus kütteallikateks on soojamüüriga pliit ning ahi, mida ei taha elektrikütte vastu välja vahetada (päris mitmed inimesed ei saa aru, et see küte ei ole karistus vaid teadlik valik). Köögis pole mitte ühtki integreeritud kodumasinat.

+5
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on lihtsam lugeda üles asjad, mis mul olemas on, muud pole kavas osta:

induktsioonpliit ja ahi, sügavkülmik, külmik, pesumasin, nuimikser,  üks telekas kogu maja peale, kaks lauaarvutit, printer, skanner, tolmuimeja, veneaegne triikraud, õmblusmasin.

Mitteelektrilised asjad: puupliit, klaasustega dušinurk, käsidušš.

Kodukeemiat on vähe: pesugeel- ja pulber, WC-poti puhastusvahend, roheline seep, nõudepesuvahend (ei kasuta iga päev), sooda ja äädikas.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mikrolaineahju ei ole juba üle 6 aasta, ei igatse ka. Igasugu motiveerivaid plakateid ja postreid ei ole. Nõudepesumasinat ei ole. Kohvimasinat ei ole, kohvi ka ei ole. Mitu korda on külalised imestanud, et miks kohvi mitte joovatel inimestel “isegi külaliste jaoks” pole kohvi varutud. Käterätikud kraanikausi kõrval on. Tualetiuksel lukku ei ole. Elan korteris, kus kütteallikateks on soojamüüriga pliit ning ahi, mida ei taha elektrikütte vastu välja vahetada (päris mitmed inimesed ei saa aru, et see küte ei ole karistus vaid teadlik valik). Köögis pole mitte ühtki integreeritud kodumasinat.

Kõigest saan aru, kuid külalistele kohvi pakkumine on meie kultuuris suhteliselt normaalne ning jagan nende imestust.

+34
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu ideaalkodu on avar ja õhurikas, seal ei ole vaipu, kardinaid ega laualinu, triibulisi, kuldseid vmt tapeete. Akende ees on rulood, kas bambusest või tekstiilist, aga mitte plastikust. Ei ole lühtrid, vaid nurkades punktvalgused. On palju raamaturiiuleid. Kusagil akna all tugitool, kus on hea lugeda. Elutoas on ekraan, kust vajadusel Netflixist vmt filme vaadata. Aga ekraan ei ole keset tuba ja taustaks kunagi ei mängi. Suur ja mõnus nurgadiivan. Köögis on nõudepesumasin, ja kohvimasin, millega mina saan latet ja mees espressot teha. Ei ole mikrolaineahju. Wc ja vannituba on eraldi, uksed käivad lukku. Põrandad on soojad. Vannitoas on vann. Olemas on jookide jaoks sobivad klaasid. Eluruumid ei ole liiga palavad, toas on max 22 kraadi. Seintel on päris kunst – väga vähe, aga ma ei kannata samuti mingeid suvalisi silte-pilte. Koduloomi pole. Köögis on mõned maitsetaimed. On majapidamisruum, kus on nii pesumasin kui kuivati. On korralik garderoob. On robottolmuimeja.

+6
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kõigest saan aru, kuid külalistele kohvi pakkumine on meie kultuuris suhteliselt normaalne ning jagan nende imestust.

No mul pole kodus suhkurt, sest me ei tarbi seda ja ma ei hakka seda ka külaliste pärast ostma.

+5
-24
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Et kui käid kolm korda päevas kakal, siis lähed kolm korda päevas duši alla?

Genitaalide pesemiseks ei pea üleni ennast märjaks tegema. Aga muidu-jah, loomulikult.

Genitaalide mikrofloorale see küll head ei tee, kui neid päevas mitu korda küürida.

Sitase taguotsaga ringi käimine samuti mitte.

Sa paberiga ei saa puhtaks või?

Võid kindel olla, et sa ka ei saa.

+12
-25
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 27 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

No mul pole kodus suhkurt, sest me ei tarbi seda ja ma ei hakka seda ka külaliste pärast ostma.

Kokkuhoid missugune!

+24
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 27 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Õudne, kui enesekesksed inimesed ikka on. Kõik, mis mulle meeldib, on õige, ja teiste eelistused “panevad imestama” või “kulme kergitama” või “on mõistetamatu” või kõige hullem, mis tänapäeval olla saab “mulle kingiti, aga lõpetasid kohe prügikastis”.

No lugege seda eneseimetlust, teiste kingitud asjad on rämps (ei, ei vii kuhugi ega anna kellelegi, et mitte loodust asjata reostada, vaid lennutas kohe prügikasti), enda valik on aga maitsekuse tipp:

“ei taha oma sisekujundusse ja kahjuks prügikastis need lõpetasid. Küll aga on mul alati söögilaual oma tehtud lillekompositsioon (väike muidugi) või pikas kitsas vaasis üksik elus õis.”

Oksele ajab.

Aga kui ma kingin sulle seitse portselanist värvilist päkapikku (nii 30 cm kõrgused) siis ikka paned ilusti kaminasimsile ? Või minu koerast maalitud portree – selle paned ka seinale ?

Mõned kinkijad võiksid kingitused tegemata jätta või kinkida midagi söödavat kui just vaja. Oma sisekujundusse ma küll kellegi teise nägemust ei soovi. Õnneks mul on kuldaväärt sõbrad kes kuidagi jätavad meelde kui ma mainin mingis kontekstis, et oh sellist asja mul pole – kui külalised käisid ja tõid tordi aga selgus et tordilabidat mul ei ole. Ja järgmine kord mis ma neilt kingiks sain pool aastat hiljem – megailusa tordilabida, samuti olen saanud tükikesi väga kallist nõudekomplektist mida korraga ise ei ole raatsinud osta (Villeroy&Boch)  … seda nimekirja võiks jätkata.

+9
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Genitaalide pesemiseks ei pea üleni ennast märjaks tegema. Aga muidu-jah, loomulikult.

Genitaalide mikrofloorale see küll head ei tee, kui neid päevas mitu korda küürida.

Sa paberiga ei saa puhtaks või?

Bidee ei ole tagumiku pesemiseks mõeldud. See on mõeldud nagu keegi ütles ‘genitaalide’ pesemiseks. Mina küll kasutan päevade ajal tampoone aga inimesed kes kasutavad sidemeid ? Ei pesegi siis peale sideme vahetust … brr. ei tundu just väga hügeeniline. Ja peale vahekorda meeldib mul ka bidee peal ennast loputada mitte uuesti üleni dushi all käia, või sina tõmbad peale vahekorda paberiga üle  … käib kah ?

+7
-29
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on palju raamatuid ja raamaturiiuleid ja eraldi tuba raamatukoguks. Olen korduvlugeja ja mulle meeldib raamatuid omada. Kaminasimsil on reisidelt ostetud pronksskulptuurid. Vaibad on, aga mitte palju. Kardinad on, aga mitte aknaid üleni katvad. Ruloosid ma armasta, ma ei ela kontoris. On vanniga vannituba ja dušiga vannituba. Puupliit ja suur kaminahi on ka. Integreeritud köögitehnika on ka, aga mikrolaineahi sai ammu ära antud. Kabinetis on ka lauaarvuti, sülearvuti ja tahvel on samuti nii mul kui abikaasal. Pilte on seintel, väärtuslikke ja ka reisidelt ostetud, nii galeriidest kui tänavakunstnikelt. Klaasid ja pokaalid on ka, kohvimasin samuti. Mulle meeldivad ilusad asjad. Mul on isegi kaks kasukat ja kuldehted.

Ja järgmine kord mis ma neilt kingiks sain pool aastat hiljem – megailusa tordilabida, samuti olen saanud tükikesi väga kallist nõudekomplektist mida korraga ise ei ole raatsinud osta (Villeroy&Boch) … seda nimekirja võiks jätkata.

Villeroy ja Boch väga kallis, nalja teed või?

+10
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu elamises on suhkrutoos ainult külaliste pärast – ise ma suhkrut ei tarbi ja magustamise toitudes teen meega.

Isiklikult minu jaoks on mõttetu ka mikrolaineahi, mida ma ei kasuta, kuid lapsed seevastu ei saa selleta kuidagi hakkama.

Aga ma igatsen vanni. Ja avarat vannituba. Kahjuks tuleb leppida 2 dušinurgaga, saunaski ainult dušš.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaht asja kindlasti ei taha – n.ö. avatud kööki ja wc-ga vannituba või duširuumi. Teistel, enamasti jumala normaalne nähtus.

Vaipu ei taha(no mõni pisike vaibake on erand, aga mõtlen neid suuri ja massiivseid vaipu, elutubades näiteks), elu nendeta on palju kergem.

Samuti ei tahaks omale koju esikusse mingeid hirmsaid suurte nuppudega nagisid. Lähed kellegi juurde, hakkad oma mantlikest riputama eksoleonju ja ennäe imet! – selle tavaliselt pisemapoolne riputamise aas lihtsalt ei lähe üle nende paksude lollakate nuppude. Jätad siis niisama kraedpidi rippuma oma rõiva.

Külas, kui näiteks sauna kutsutakse, siis peaks olema mingi tilluke eraldi seinatagunegi, kus sa omal siis riided ära vahetad või midagi. Ilgelt nõme on niisama keset tuba seista ja endal koori eemaldada. Oma kodus ja saunas on see asi küll teistel hästi mugav ja kasutatakse usinalt.

+13
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõigest saan aru, kuid külalistele kohvi pakkumine on meie kultuuris suhteliselt normaalne ning jagan neJnde imestust.

Ja veganitele/taimetoitlastele külla minnes ootad, et sulle kui lihasööjale ikka liha pakutakse?

+14
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on raamaturiiulid (klaasiga) ja käsidušš, nõudepesumasin ja käpaga kohvimasin, mikrolaineahi ja telekas, lukuga kemps, tordilusikaid, ühes toas vaip ja vannitoas väikesed käterätikud. Ja korteris saun (ei kasuta), seinas päriskunst, mitte plakatid ja natuke nipsasju, üht kindlat sorti, ma väikselt kogun neid. Klaasid nii punase kui valge veini jaoks.  Üks armas inimene on kinkinud espressotasse (ei joo ja hiljuti polnud isegi masinat), Villeroy jõulunõusid (no mul on liiga vähe ruumi, et hoida nõusid, mida kasutatakse korra aastas), hiigelsuure kott-tooli (ausalt, jälestan). Olen nõus selle käoga, kes palub elamise sisustamise ikka omanikele. Liigun suunas, mida vähem asju, seda parem.

Pole kuivatit, robottolmuimejat.

Tunnen puudust sahvrist, selle osa täidab osaliselt rõdu, aga see pole see ja miinuskraadidega pole ju vahet, võiks samahästi sügavkülma panna. Ahju oleks võinud pürolüüsiga osta, aga 15 a tagasi ma veel nii tark polnud, õnneks leidsin päris hea puhastusvahendi.

Gaasipliit võiks olla, seal saab teha palju toite, mida muul pliidil pole võimalik. Induktsiooni ei ihalda, mulle meeldib jääkssoojuses mõningaid asju teha.

Köögikraan võiks olla selline pikendusega.

Kõik, mis teistel on, üldse ei morjenda. Mis pildid, vaibad, tehnika või muu – igaühe enda vajaduste järgi, nemad ju elavad seal. No külla tulles võiks elamine nö puhas olla ja potis poleks triipe, see selline miinimum.

Ja veel, mul on hästi palju peegleid. Kõikides tubades. Maakodus samuti.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on palju raamatuid ja raamaturiiuleid ja eraldi tuba raamatukoguks. Olen korduvlugeja ja mulle meeldib raamatuid omada. Kaminasimsil on reisidelt ostetud pronksskulptuurid. Vaibad on, aga mitte palju. Kardinad on, aga mitte aknaid üleni katvad. Ruloosid ma armasta, ma ei ela kontoris. On vanniga vannituba ja dušiga vannituba. Puupliit ja suur kaminahi on ka. Integreeritud köögitehnika on ka, aga mikrolaineahi sai ammu ära antud. Kabinetis on ka lauaarvuti, sülearvuti ja tahvel on samuti nii mul kui abikaasal. Pilte on seintel, väärtuslikke ja ka reisidelt ostetud, nii galeriidest kui tänavakunstnikelt. Klaasid ja pokaalid on ka, kohvimasin samuti. Mulle meeldivad ilusad asjad. Mul on isegi kaks kasukat ja kuldehted.

Ja järgmine kord mis ma neilt kingiks sain pool aastat hiljem – megailusa tordilabida, samuti olen saanud tükikesi väga kallist nõudekomplektist mida korraga ise ei ole raatsinud osta (Villeroy&Boch) … seda nimekirja võiks jätkata.

Kallis on suhteline, saab kindlasti kallimaid aga ma ei pea seda vajalikuks. Kui kogu komplekt 12-le inimesele osta koos tasside kausside nugade jne. on kokku 1500- 2000 eur EUR (praetaldrik u. 25 eur, keskmine kauss 70-90 eur, kohvitass u.30 eur jne.) Olen ostnud kogu komplekti aga ikka leidub mõni kausike või kulbike mille saaks kogusse lisada. Pealegi on mul 2 komplekti (eri sarjast siis) 1 igapäevaseks tarvitamiseks ja teine pidulikeks puhkudeks. Kui sinu arvates korraga maksta sööginõude/riistade komplekti eest u. 2000 eur siis muidugi on see sinu majandusliku taseme kohta väga odav.

Lisaks meeldivad mulle väga selle firma jõulukaunistused aga tervet kuusetäit küll ei täi korraga osta ehk 1 muna keskmiselt 25-50 eur.

+11
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind härib kohutavalt inimeste kodudes valitsev korralagedus – mitte alati pole see räpasus, vaid suutmatus kodu korras hoida nii, et iga asi omal kohal. Ükskord istusin sõbrannaga tema töökaaslase köögis ja hoidsin ennast jõuga tagasi, et mitte küsida, kas võiksin veidike koristada.

Ja muidugi eespool juba keegi nimetas asju nagu nt tare-tarekese palkseinad või talutemaatika linnakorteris -õudne! Ja need banaalsete hüüdlausetega motivatsioonipildid on ikka mu meelest pehmelt öeldes idiootsed.

+16
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kallis on suhteline, saab kindlasti kallimaid aga ma ei pea seda vajalikuks. Kui kogu komplekt 12-le inimesele osta koos tasside kausside nugade jne. on kokku 1500- 2000 eur EUR (praetaldrik u. 25 eur, keskmine kauss 70-90 eur, kohvitass u.30 eur jne.) Olen ostnud kogu komplekti aga ikka leidub mõni kausike või kulbike mille saaks kogusse lisada. Pealegi on mul 2 komplekti (eri sarjast siis) 1 igapäevaseks tarvitamiseks ja teine pidulikeks puhkudeks. Kui sinu arvates korraga maksta sööginõude/riistade komplekti eest u. 2000 eur siis muidugi on see sinu majandusliku taseme kohta väga odav.

Lisaks meeldivad mulle väga selle firma jõulukaunistused aga tervet kuusetäit küll ei täi korraga osta ehk 1 muna keskmiselt 25-50 eur.

Ma pole väitnud, et on väga odav, aga väga kallis ka kindlasti mitte. 2000 eurot korraga hea serviisi eest ei ole nii palju, see on ju pikaks ajaks.

+1
-38
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole – mikrolaineahi, köögikombain, röster, täisautomaatne kohvimasin. Nipsasjakesi, mustrilisi kodutekstiile.
On- jõusaal – võimla, kaks robottolmuimejat, väga palju raamatuid. Kohvi teen käpaga masinaga.

Telekat ei ole olnud sellest ajast, kui kunagi lapsepõlvekodust välja kolisin, on hoopis mitu suurt monitori ja projektor + kinoekraan. Nn telekat ei vaata, vahel kusagil hotellis näen, nt reklaamid tunduvad ikka karjuvalt tobedad.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja peale vahekorda meeldib mul ka bidee peal ennast loputada mitte uuesti üleni dushi all käia

Miks sa peale vahekorda ei taha üleni duši alla minna? Sa oma seksuaalpartnerit mujalt ei puutu seksi ajal või? Ei mingit higi ega muud, mida võiks loputada tahta?

+9
-18
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kokkuhoid missugune!

Jah, kokkuhoid. Ruumi kokkuhoid.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind härib kohutavalt inimeste kodudes valitsev korralagedus – mitte alati pole see räpasus, vaid suutmatus kodu korras hoida nii, et iga asi omal kohal. Ükskord istusin sõbrannaga tema töökaaslase köögis ja hoidsin ennast jõuga tagasi, et mitte küsida, kas võiksin veidike koristada.

Ja muidugi eespool juba keegi nimetas asju nagu nt tare-tarekese palkseinad või talutemaatika linnakorteris -õudne! Ja need banaalsete hüüdlausetega motivatsioonipildid on ikka mu meelest pehmelt öeldes idiootsed.

Vot selliste postitajate pärast ei tahagi endale julgegi kedagi külla kutsuda. Tahaks kohe postitaja nägu näha, kindlaks tegemaks, et ta oma tutvusringkonnas poleks; ja kui oleks, siis… kohtume kohvikus, kui väga vaja. Kuigi siis jääks sellisele tõenäoliselt ette kaaslase riietus või soeng.

+31
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei tahaks eriti oma koju kaltsuvaipasid või üldse palju vaipu. Eriti kui need on kõik erinevas suuruses ja värvitoonis. ma ei viitsiks neid puhastada, kloppida vms ka ja visuaalselt ka nagu ei meeldi.

+6
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle ka meeldiks, kui mul köögis mikrolaineahi ruumi ei võtaks, aga ma ei ole suutnud leida sellele asendajat. Kui on vaja ports-paar eilset toitu kiiresti soojaks lasta (nt. algklassilapsel pärast kooli), kuidas te seda siis teete ilma mikrokata?

+18
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mulle ka meeldiks, kui mul köögis mikrolaineahi ruumi ei võtaks, aga ma ei ole suutnud leida sellele asendajat. Kui on vaja ports-paar eilset toitu kiiresti soojaks lasta (nt. algklassilapsel pärast kooli), kuidas te seda siis teete ilma mikrokata?

‘Õiged’ perekoolikad panevad selle portsu jaoks ikka puupliidile tule alla või lasevad ahju soojaks. Sest, oo õudu, mikrokas pidavat ju olema TERVISELE VÄGA KAHJULIK. Kui nüüd aga ‘õige’ perekoolika käest küsida, mida mikrolaineahi tegelikult talle halba teeb, siis nad jäävad vastusega hätta, kuna nad ei ole füüsikas kuigi tugevad. See, et teadlased on aastaid rääkinud ja tõestanud, et mikrokas ei tee kellelegi midagi kurja, olevat vaenlaste väide. Ja needsamad kuritegelikud rühmitused kannavad ka hoolt selle eest, et üle maailma kõikjal riikides mikrolaineahje muudkui edasi toodetakse ja müüakse. See on nagu maffia, juu nõu.

Selline vandenõuteooria siis, üks paljude hulgast.

+29
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ma pole väitnud, et on väga odav, aga väga kallis ka kindlasti mitte. 2000 eurot korraga hea serviisi eest ei ole nii palju, see on ju pikaks ajaks.

Kaukas küll aga need sindrid muudkui teevad uusi ilusaid kollektsioone, hetkel on mul tavakasutuses NewWave ja nn. pidulikemaks NewMoon ja siis nad on juba nüüd uue kollektsiooni Organic veel valmis teinud aga see mulle õnneks ei meeldi, niiet ootame ülejärgmist. Jama on selles, et kui uus sari peale tuleb siis enam asendauseks eelmisest kollektsioonist katki läinud nõudele ei ole enam kuskilt saada. Jah igapäevaselt saab edasi kasutada aga kui laua ümber tuleb 6 külalist siis on nagu kummaline ühele teistsugused nõud panna.

+2
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mikrouun sai ostetud aastaid tagasi, et lapsed koolist tulles saaks endale toitu soojendada aga millegipärast nad seda ei teinud, kuigi õpetasime. Nüüd leiab kasutust vaid haruharvadel kordadel kui lapsed popcorni teevad. Õnneks asub majapidamisruumis ja seega köögis jalus ei ole. Mina sellega süüa teha ei oska ja ei taha õppida ka.

Asi mis on minu arust mõttetu on vann (no kui lapsed juba vanni east väljas on) aga mul on vann keset vannituba sisekujundaja poolt ülejäänud vannitoaga n.ö. seotud ja kui tahaksin selle välja visata siis tuleks kogu vannituba ümber teha (ca. 30 ruutu), nüüd seisabki seal kasutuna nagu suur sisekujunduselement 🙁

+6
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Terve inimese taguots ei ole sitane. Kui on, pöördu arsti poole.

+22
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule on see rätikute asi alati muret tekitanud, sest vahel tulevad külalised järjest erinevatel aegadel. Ei jõu kõigile eraldi näidata, millised rätikud on külalistele. Just hiljuti tegin kalligraafilises käekirjas pisikesed raamitud sildid ” külalistele”. Ja nende siltide all konksude otsas ripuvad alati väikesed puhtad rätikud külaliste tarvis.

+5
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui on vaja ports-paar eilset toitu kiiresti soojaks lasta (nt. algklassilapsel pärast kooli), kuidas te seda siis teete ilma mikrokata?

Kastrulis pliidi peal

+19
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 374 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole