Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 374 )

Teema: Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole

Postitas:
Kägu

Olen pannud tähele, et kui on olemas nõudepesumasin, siis puudub svamm ja nõudepesuvahend, et vajadusel paar asja kraanikausis puhtaks pesta. Samuti polegi sageli kraanikausi juures seepi. Nagu mida?

Nipsasjakesi jm tolmukogujaid väldin samuti, pildiraamid meeldivad, aga olen hakanud ka neid koomale tõmbama.

+6
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei julge isegi kedagi külla kutsuda. Pärast loed jälle foorumist, kui nõme kodu kellelgi on või kui jubedalt kedagi häiris, et bataadikrõpsude ja kitsejuustu asemel mingit vanaaegset kartulisalatit pakuti jne.

Ja ära unusta, et kui sul ei ole WC-s külaliste jaoks sidemeid ega tampoone, oled sa sama hästi kui surnud.

Ja kondoome.

+4
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Olen pannud tähele, et kui on olemas nõudepesumasin, siis puudub svamm ja nõudepesuvahend, et vajadusel paar asja kraanikausis puhtaks pesta. Samuti polegi sageli kraanikausi juures seepi. Nagu mida?

Minul on kõik sinumainitud asjad olemas, lisaks nõuderätik ja käterätt kraanikausi kõrval. Prügikast on igas toas ja vannitoas. Koju ei taha ühtki kohvimasinat, üle presskannu või pätika ei ole minu jaoks ükski kohv. Üldiselt ei armasta ka nipsasju, mehele nad paraku väga meeldivad, seega mõni ikka on kompromissina. Raamaturiiuleid on nii lahtisi kui ka kapid täis. Potililled on ka, palju ja erinevad. Skandinaavia stiilis siseviimistlust, neid seinale kinnitatavaid loosungite ja mõtteteradega tahvleid ei taha. Viimased meenutavad 19 saj lõpus levinud tikitud seinavaibakesi selleaegsete soovidega “Magga magusaste või Ela ilmas kui lind pea meeles ka mind”

+8
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on olemas ainult ühte sorti jalaga klaasid, vist šerriklaasid. Joome neist nii veini kui šampust. Šerrit pole kunagi joonud aga klaasid sain kingiks ja ei tunne mingit vajadust rohkemate klaasisortide järele.

+6
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Terve inimese taguots ei ole sitane. Kui on, pöördu arsti poole.

Ehk peale kakamist oled valmis, et mees sulle keelekat teeb? Wow. Sellised “puhtad” naised siin perekoolis.

+5
-31
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 20 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Terve inimese taguots ei ole sitane. Kui on, pöördu arsti poole.

Kui sa paljajalu kõndides koerasita sisse astud, kas sa siis pühid ka lihtsalt selle paberiga ära?

https://www.insider.com/are-bidets-are-healthier-than-toilet-paper-2019-8

+7
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul nt ei ole kodus potililli/-taimi. Nad lihtsalt sureksid kohe ära, sest unustasin kasta neid 😁 kuigi sõbranna kingitud poti roos pidas peaaegu aasta vastu köögis laual kuigi ma seda kastan korra paari kuu tagant.

Teiste kodudes mind taimed ei häiri, aga ise ei taha neid- esiteks need surevad ära ja teiseks jätavad korralageduse mulje

+7
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei tahaks ealeski endale koju neid heade mõtete tahvli sarnaseid asju (“siin majas me vabandame ja naerame” jura).

Kui tuleks pähe mingi eriti lahedad ja omased laused ja välgatused, mida kasutada ja mitte nendega üle pakkuda, siis võiks isegi kõne alla tulla. Ja sllega seoses meenuski asi, mida kindlasti ei taha oma koju – magneteid täis külmikuuks.

Ma tahtsin just teema kinni panna, kõik need, oi mul pole mikrolaine ahju ja ma olen teistest parem postitused….aga mul on jah külmkapp magneteid täis!  10tki hoiavad kalendrit üleval ja ülejäänu hoiavad laste kiituskirju ja joonistusi üleval ja kõik on ostetud reisidelt või väljasõitudelt.  Mulle meeldivad, näevad nõmedad välja, sisustusajakirjas on kindlasti big no no, aga mul läheb alati tuju heaks kui neid vaatan.

+26
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kui on vaja ports-paar eilset toitu kiiresti soojaks lasta (nt. algklassilapsel pärast kooli), kuidas te seda siis teete ilma mikrokata?

Kastrulis pliidi peal

See võtab oluliselt rohkem aega ja pole noorema lapse puhul ka päris ohutu. Taldrikut on ka lihtsam pesta kui kastrulit.

+14
-14
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Vaibad, kardinad, potililled, mikrouun, söögitegemise riistad (visplid, mikserid, köögikombainid, kulbid, lihahaamrid jne), röster, filterkohvi masin, lõikelilled, maitseained, võileivagrill, perepildid, külmkapimagnetid, kujukesed jm. nipsasjad, jõulukuusk ja jõulutuled.
Neid asju mu kodus pole ega tule.

+1
-16
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei kujuta ette oma kodu ilma nende asjadeta: nõudepesumasin, kuivati, kohvimasin (käpaga, just oli telekas saade, kus seletati, kuidas nn pätikohv on palju kahjulikum meetodist, kus kohvipuru ei loksu pikalt vees), saun, vann (suur), raamatud, kardinad, vaibad (ilma on kõle ja pole üldse hubane), korralikud veiniklaasid igat tüüpi veini jaoks, korralikud õlleklaasid igat tüüpi õlle jaoks, hea pildiga telekas (külaliste juuresolekul on enamasti kinni), väga hea helitehnika. Midagi on võib-olla veel, aga ei tule meelde.

Wc uks käib lukku, eraldi rätikuid külalistele pole, on lihtsalt käterätikud, kuhu mees oma m-i ei kuivata (ei panegi sellist nagisse tagasi).

Läpakas, nutitelefon jms tehnikavidinad on mõistagi olemas, aga see pole kodusisustus mu meelest, vaid töötegemiseks hädavajalik.

+10
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul ei tee üldse vahet mis kellegi teise kodus on. Enda koju ei tahaks hunnikus nipsasju, vaipasid ja mõttetult kallist mööblit. Üldse olen suhteliselt vähenõudlik. Raamaturiiul on kohustuslik.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aiakujukesed, esoteerikavidinad – kivid, kristallid, inglid; viirukid, unenäopüüdjad, valged lagedad toad, “positiivse”sõnumi tahvlid, kunstlilled, närilised lemmikloomaks, vulgaarsed kunstiteosed.

Kas need nüüd just igas teises kodus on, kuid mina oma koju neid ei soovi.

Raamatud, toataimed, palju lilli aias, esivanemate pärandesemed, erinevad köögitarvikud. Need peavad mul olema.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

NP masin seisis ja kuivas ära. Viskasin välja. Ei tunne vajadust. Me suure lapsega kahekesi. Tegin selle asemele aianduse- seemnete ja lemmikloomade tarvete kapi.

Ei ole kohvimasinat. Joon pätikat. Tööl ka (no kui kiire, siis võtan vahel automaadist. Tööl head oad ja tavaline piim, mitte kauasäiliv). Roomba seisab nurgas (töötas, kui lapsed väiksed ja sodisid palju. Nüüd kodukontor ja ei taha põrinat, kui kodus), kaks ühes kuivatit ei kasuta. Tolmuimejat ja tuhaimurit ei kasuta (olemas). Ei meeldi müra. On (vaiba)harjad ja lapid.

Armastan antiik+betoon styl. Ei meeldi klaaslauad, plasttoolid, ikea mööbel (va jalanõude kapp ja mõned vidinad). Põhjamaa styl meeldib, kuid ilma kohustuslike plakatite ja küünlajalgade jm vidinateta. Ei mingeid ilutaldrikuid, (suri)maske, mandalaid, külmkapimagneteid, elektrilisi aknalaua küünlajalgu (meeldib raske metallist mitmeharuline küünlajalg), tühjad vaasid, kujukesi (puidust käsi!!!), kunstlilli- ja kuuski (mul oma mets, kus jõulupuud kasvatan ja tahan jõuluaal kuuselõhna tuppa ja kadakat).

Ei meeldi graafika ja akrüül, küll õli ja vesivärvmaalid- vaid loodus, mitte kunagi inimesed seal peal.

Kõlarid viskasin välja. Ei kannata kõva heli. Tihti telku taustaks ja vaikse peal.

Klaver nurgas kujunduselement (lapsele muusikakooli jaoks muretsetud).

Telefoni kodus kasutan üliharva (tööl pingeline kliendisuhtlus. Soovivad suhelda nii öösel, kui päeval, kui piiri ei pane. Lähedased kirjutavad v helistavad msn.

E-luger seisab. Loen paberil, vahel harva arvutist, kui ei ole raamatut kohe võtta, mida lugeda soovin. Kui ostan juturaamatuid, siis loen läbi ja annan ära. Väärt- ja hobikirjandus laiutab riiulites. Lemmikujutukad ka ning nt  škopi illustratsioonidega.

Küll on nõrkus joik küünalde vastu. Mikro tihti kasutusel, sulatajana põhiliselt.

Vannitoas külaliste rätte ei ole. Vahetan kõiki rätte ja saunalinu kord nädalas. Kui meelde tuleb ja külaline ööseks jääb, siis pakun. WC ukse vahetasin ära ja nüüd ilma lukuta. Ei meeldi lukus koduuksed (erand lapsetuba). Kreeme, potsikuid-totsikuid ei soovi. Kingitakse mingeid ökovärke, siis tarbin, aga pean mõtetult kalliks ja ise ei osta. Spessial külaliste voodipesu, nõusid vms ei ole. Kasutan igapäevaselt ka lauahõbedat, ilusaid nõusid.

Joogiklaasidega on nii, et on olemas, aga ei viici karpidest otsida. Harva kui veini joon, siis ei ole klaasist lugu, peaasi, et vein hää oleks. Üks-kaks erineva kujuga napsiklaasi. Pigem kevadlillede jaoks. Ei marimekko tasse, taldrikuid. Täisserviise. On jaapani nõusid, modernseid kausse ja siis täiesti vanu, antiikseid tirinaid, vaagnaid, ..

Kardinaid elutubades ja köögis, abiruumides ei ole.  Meeldib vaade otse loodusesse. Uues kodus ei ole sauna. Ei meeldi kuumus ja eelmises kodus oli selles kolikamber.

Prügi ei sorteeri (tekkisid rotid komposterisse). Meil viiakse kõik ühes potis ära.

Niiet kiikse mul parasjagu:)

+6
-22
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Kui on vaja ports-paar eilset toitu kiiresti soojaks lasta (nt. algklassilapsel pärast kooli), kuidas te seda siis teete ilma mikrokata?

Kastrulis pliidi peal

Kastrulis saab soojaks lasta supi või ehk ka pajaroa-laadse toidu.
Aga kui on praad? Ei pane ju lihalõiku, juurvilju, riisi/kartulit/tatart segamini kastrulisse. Pannil soojendamine pole ka parem, kipub pruunistuma, seega tuleb selle ennetamiseks õli lisada. Maitseomadused kannatavad igal juhul. Mikrokaga on ju hoopis parem: paned portsjoni taldrikule, lased paari minutiga soojaks ja serveerida samal taldrikul.

+19
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kindlasti ei taha avatud kööki.

+16
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui on praad? Ei pane ju lihalõiku, juurvilju, riisi/kartulit/tatart segamini kastrulisse. Pannil soojendamine pole ka parem, kipub pruunistuma, seega tuleb selle ennetamiseks õli lisada.

Pannile saab ka vett lisada, muide. Ma teengi enamus asju pannil soojaks – natuke vett alla ja kaas peale ja sisuliselt aurutan toidu soojaks. Asjad panen pannile nii segamini või kõrvuti kui ise tahan – pannile on kergem sättida kui potti ja kuna on ka õhem kiht, siis saab rutem soojaks kui potis.

+15
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Nõudepesumasinat vist ei tule, varstolmuimejat ka mitte. Kuivati oli kunagi, aga see jättis kuidagi imeliku lõhna.

Hari ja kühvel on.

Samas on mul ka üle 50 taime, vähemalt 20 kassikuju, aastate jagu The Newyorkereid riiulis, tekstiilid seintel, jõulutuled aastaringselt, poole toa suurune lauaarvuti. Natuke tüütu on seda kõike koristada, aga mis parata, kui meeldib.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koduloomad ja toataimed. Loomade vastu pole midagi, aga minu kodus neid ei näe.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Imelik arvamus. Mul on olemas nii nõudepesulapp, millega pühin lauda kui ka svamm. Ja lisaks veel nõudpesuhari. Ja mõistagi nõudepesuvahend. Sest panne pesen ma käe vahel. Ka neid, mida on lubatud masinas pesta, sest isiklik tähelepanek on, et käsitsi pestud pannid peavad kauem vastu. Samuti ma ju pesen köögipindu, pliiti, kraanikaussi… Aga nõudepesuvahend kui ka -hari on kapis spetskohas, mitte ei riiva silma kraanikausinurgal. Hoian oma köögipinnad igasugusest kraamist võimalikult esemevabana, sest see on minu silma jaoks kenam ning hügieenilisem. Sellepärast võib ka mulle külla tulnud arvata, et näe, kui imelik, nõudepesumasin on olemas, aga elementaarseid köögipuhastusvahendeid ei olegi.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hämmastav, et päris mitu inimest võtab seda kui isiklikku solvangut ja end teistest paremaks pidamist, kui keegi ütleb, et tal ei ole ega taha omale mikrolaine ahju.

+20
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Harjumatu on vaadata kodusid mis on täis mänguasju, ja neid on tohutul hulgal igal pool, olen näinud paari sellist kodu.

Endal on olemas nõudepesumasin- ei tea kuidas ilma elatakse kui majas on väikesed lapsed kes veel ise ei pese nõusid. Olemas on ka mikrolaineahi, kogu aeg kasutuses. Meeldivad väga vaibad, eriti hommikul voodist astudes ja ka elutoas peab vaip olema, muidu on tuba tühi. Kasutan nii ruloosid kui kardinaid aga mitte kunagi koos. On ainult üks variant.

Igasuguseid vidinaid , kujukesi ja muud sellist ei salli.

Loomi ka ei ole ja ei tule arvatavasti, eriti koeri.

+9
-7
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ilmselt vaibad… Mitte isegi otseselt et mulle ei meeldiks, aga laste ja kassiga tundub see tõeline õudus ja pidev koristamine. Meil on ainult vannitoavaibad ja ma eelistaks, et neid ka poleks, aga mehele meeldivad. Mulle sobiks ka see, et põrandaküte põranda ära kuivatab.

Endale meeldib väga minimalistlik stiil, vähe asju ja kõik kinnistes kappides… Aga enda kodu paraku selline pole, laste asju on kõik kohad täis. Isegi mitte see, et mänguasjad oleks laiali, aga beebi mähkimisalus, lamamistool ja muu selline, mida sahtlisse ära ei pane…

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehk peale kakamist oled valmis, et mees sulle keelekat teeb? Wow. Sellised “puhtad” naised siin perekoolis.

Tee oma kakateema, kui see sulle nii oluline tundub, et sellest nii pikalt pead jaurama.

+26
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga kui on praad? Ei pane ju lihalõiku, juurvilju, riisi/kartulit/tatart segamini kastrulisse. Pannil soojendamine pole ka parem, kipub pruunistuma, seega tuleb selle ennetamiseks õli lisada.

Pannile saab ka vett lisada, muide. Ma teengi enamus asju pannil soojaks – natuke vett alla ja kaas peale ja sisuliselt aurutan toidu soojaks. Asjad panen pannile nii segamini või kõrvuti kui ise tahan – pannile on kergem sättida kui potti ja kuna on ka õhem kiht, siis saab rutem soojaks kui potis.

Ahju vormis saab ka soojendada, paned fooliumi peale ja sutsu vett, et ära ei kuivaks.

Ma pole mikroka vastane, aga ma pole leidnud veel ühtegi mõjuvat põhjust selle omamiseks. Nii palju see ka elu lihtsamaks ei tee, et see seda raha ja ruumi väärt oleks. Lapsed on ka täitsa võimelised ahju ja pliiti kasutama, nad on vahel võimekamad kui me eeldame. Kui käib juba koolis siis peaks ikka olema võimeline endale süüa soojendama ka.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kastrulis saab soojaks lasta supi või ehk ka pajaroa-laadse toidu.
Aga kui on praad? Ei pane ju lihalõiku, juurvilju, riisi/kartulit/tatart segamini kastrulisse. Pannil soojendamine pole ka parem, kipub pruunistuma, seega tuleb selle ennetamiseks õli lisada. Maitseomadused kannatavad igal juhul. Mikrokaga on ju hoopis parem: paned portsjoni taldrikule, lased paari minutiga soojaks ja serveerida samal taldrikul.

Küsimus, millele vastasin, oli – kuidas te teete toitu soojaks ilma mikrokata.
Nagu sinagi kinnitasid, on see täitsa võimalik kastrulis/pannil.
Mikroahi on tore küll, aga mitte must be
Traditsiooniliselt soojendatud toidul on vähemalt üks eelis – see püsib kauem soe, kui mikroahjus tehtud. Palju mõnusam süüa.

+8
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil ei ole:

*vaipa

*nõudepesumasinat

*mikrolaineahju

*kohvimasinat

*nips asju

*suvalisi raamatuid. Meil on väga valitud raamatud, mis me oleme koju endale ostnud. Ajaviiteromaane meil riiult ei leia.

Minu jaoks on harjumatu, kui inimesel

*on erinevad nõud

*puuduvad klaasid/pokaalid

*puuduvad päris taimed

*puudub wc-s lukk

*puudub raamaturiiul

*

Mitte miski ei tekita minus rohkem kahjurõõmu, kui inimene, kes deklareerib nipsakalt, et tal kodus ajaviiteromaane küll ei ole ja kõik tema raamatud on “väga valitud”, kuid ei suuda isegi paari lauset ilma vigadeta kirjutada.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
amatoor

Minule meeldivad  kellad.  Suures toas on vanaisalt saadud eakas kell, köögis on seinakell (kuigi ka ahjul on kell),  teise korruse fuajees on suur kappkell.  Lastetubades on seinakellad. Samuti kannan ise käekella, magamistoas on äratuskellad (mehel ja minul erinev kell). Suvekodus on mul paar enda tehtud kella (õigemini küll ostetud kellamehhanism ja enda tehtud kella sihverplaat). Olen ka reisilt paar huvitavat kella ostnud.

Muidu on nagu harjukeskmine kodu. Raamatuid on palju, aga juurde enam eriti ei osta v.a. kui raamatupoes tekib kindel soov seda lugeda, samuti ostan hobidega seotud raamatuid. Raamatud on universaaltoas (uhke oleks öelda kabinet, tegelikult ka siis külaliste tuba, lihtsamalt arvutituba) ja külalistele silma ei hakka (ei meeldi mul raamatuid laenata, kuna olen mitmest raamatust ilma jäänud)

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil ei ole:

*vaipa

*nõudepesumasinat

*mikrolaineahju

*kohvimasinat

*nips asju

*suvalisi raamatuid. Meil on väga valitud raamatud, mis me oleme koju endale ostnud. Ajaviiteromaane meil riiult ei leia.

*on erinevad nõud

*puuduvad päris taimed

*puudub wc-s lukk

*puudub raamaturiiul

*

Mitte miski ei tekita minus rohkem kahjurõõmu, kui inimene, kes deklareerib nipsakalt, et tal kodus ajaviiteromaane küll ei ole ja kõik tema raamatud on “väga valitud”, kuid ei suuda isegi paari lauset ilma vigadeta kirjutada.

Ma ei kirjutanud nipsakalt, see, et sa nii välja lugesid, on su enda probleem. Ajaviiteromaane mul pole, kuna ma ei kogu raamatuid. Riivasin su hinge, et pidid kohe vastama?😀

Nii veider, et sa mingit kahjurõõmu tunned võõra inimese suhtes. Mind jätab küll üsna külmaks, mida keegi arvad või mõtleb. Kasvata endale paksem nahk või miskit.😎

+6
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Meil ei ole:

*vaipa

*nõudepesumasinat

*mikrolaineahju

*kohvimasinat

*nips asju

*on erinevad nõud

*puuduvad päris taimed

*puudub wc-s lukk

*puudub raamaturiiul

*

Võibolla mõned inimesed valivad, millele nad oma aega raiskavad?

+4
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 91 kuni 120 (kokku 374 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tavalised asjad, mida oma koju ei taha või teistel ei ole