RE: Teeks ise nõudepesumasinale pesuvahendit
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Esiteks: meie 30% äädikas ei ole kindlasti see,
mida neis nõuannetes silmas on peetud. Teiseks: palun mõne keemiaga hästi kursis oleva inimese selgitust, kuidas saab olla nõudepesuks sobiv vahend (lingil see käsitsipesuks mõeldud vahend) omavahel ära reageerinud happe ja aluse segu? Mis mõte sellel on? Ja masinpesuvahendis on booraks. Hmm, booraksit kasutatakse minu teada putukate tapmiseks. Kas see mürgine ei ole? Eesmärk pidi ju ökotamine olema, kui ma õigesti aru saan. Soodaga pesemisest ja äädikavees loputamisest saan aru. [/tsitaat]
Ma booraksi hingeelust ei tea täpsemalt, aga on meelde jäänud, et ideaalperenaine Anthea Turner ka mainis kuskil saates, et tema poekemikaale ei kasuta ja puhastas vist ahju booraksi ja millegi seguga.
wikipedia putukatapmist ei maini, küll aga, et boraks on kosmeetikavahendite koostises:
Samuti kasutatakse booraksit teatud klaasisortide (tulekindel klaas, optiline klaas) valmistamiseks, seebi ja vannisoolade lisandina, kosmeetikavahendites, ilmutites, nahatööstuses, väetiste lisandina, puidu ja tekstiili tuleohutusvahendina, metallurgias ning perboraatide lähteainena.