Tegelikult muidugi on nii, et neil, kes seni selliseid luksus-ja mugavusteenuseid kasutasid nagu koera või kassi juuksur, ei ole mingi probleem tulevikus +10 eurot maksta. Hinnatundlik rahvas ei kasutanud selliseid teenuseid juba varem, pole kunagi kasutanud.
Ei ole tõsi. Mina varem kasutasin seda teenust usimalt, nüüd hakkan mõtlema seda asja. Kõigi sama tõu grupi liikmetega sama lugu
No kui sa seni kasutasid “usinalt” sellist teenust nagu lemmiklooma juuksur, siis ilmselgelt ei ku No ulu sa suurema osa Eesti rahva hulka, kel iga euro arvel. Neid pidasin silmas hinnatundliku tarbijaskonna all. Et nagu siit Perekoolistki lugeda saab, enda juustega juuksuris ei käida, kallis. Noh, näe 50.- eurot kord. Mökerdatakse ise kodus või käiakse ringi väljakasvanud tuustidega.
Aga samal ajal oma koeranuustiku v kassinuustikuga “usinalt” juuksuris käia 50.- eurot kord on jumala taskukohane? No ei usu, pole olemas.
Me oleme majanduslikult kindlustatud pere ning pole elus oma koeraga juuksuriteenust tarbinud. Nagu pole mõttessegi tulnud, nii kallis ju ka varasemate hindadega. Ja nii tehtav ise, kui kasvatajalt teadmised küsida ja kätte võtta. Samamoodi ei kasuta meie sopruskonnast keegi koerajuuksuri teenust, vaid pesevad, kammivad, trimmivad oma looma ise.
Ja kui sa nyyd jätkuvalt väidad, et hinnatundliku, palgapaevast palgapaevani elava inimesena, sina ja su tutvuskond “usinalt” kasutasid/kasutavad koerajuuksuri teenust, siis toepoolest, ehe näide, kuidas mingit vara kunagi ei akumuleerugi. Ja vaesusest ei saadagi välja, iga ootamatu 100.- eurot lisaväljaminekut on ebameeldiv uudis, mis kontod nulli lajatab.
Normaalne inimene leiabki raha oma lemmiku(te) jaoks, aga enda arvelt hoiab vajadusel kokku. Mina kulutan oma loomade peale mitusada eurot kuus ja ma ei liialda. Enda peale ei raatsiks iial sellist summat panna, näiteks värvingi juukseid ise! Juuksuris käin lõikamas ainult. Küll käin kosmeetikus ja küünehoolduses.
Seega on ikka täiesti olemas selliseid inimesi, kes ennast tagaplaanile seavad vajadusel.
Oled looma(d) võtnud, siis vastutad ka nende heaolu eest! Kuidas keegi seda teeb on juba täiesti tema isiklik asi.
Muidugi ma ei räägi kassidest-koertest vaid hobustest. Endale ostan jope taaskasutusest, ei raatsi kallimat osta, aga neile ei ole mingi probleem mitmesajaeurone tekk selga osta talveks.
Kassi ja koeraga saaks vabalt ise hakkama. Olengi saanud, hetkel neid lihtsalt pole.