Normaalne inimene leiabki raha oma lemmiku(te) jaoks, aga enda arvelt hoiab vajadusel kokku. Mina kulutan oma loomade peale mitusada eurot kuus ja ma ei liialda. Enda peale ei raatsiks iial sellist summat panna, näiteks värvingi juukseid ise!
Just-just! Selle on väga hästi ära tabanud ka ärimehed, kes tõstavad kõigi lemmikutega seonduvate kaupade-teenuste hinnad täpselt nii kõrgele kui saab ja kulupõhisusega ei ole neil hinnatõusudel (ega ka hindadel) mingit pistmist. Teine samasugune tootegrupp on kõik beebindusega seonduv – iga ema/isa tahab ju oma lapsele parimat!
Hobumaailmas talli pidamisega küll keegi kasumit ei teeni😁 vaevu tulevad tallipidajad ots-otsaga kokku, kui sedagi. Raha teenitakse hobuste müügi vahendamisega, et talli kulusid katta. Kui nüüd peaks elektrihinna pärast tallirent tõusma, siis mina ei suudaks küll kedagi hukka mõista või kiires rikastumise soovis süüdistada.
Hobuste tarbed on aga alati kallid olnud. Vaata, kui palju materjali neile kulub 😆 näiteks õuetekk peab ometi vihma ka pidama ju. Kuid…kui võrrelda seda hinda laste veekindlate kombekatega, siis on need tekid suisa imeodavad. Mõni tekk on odavam, kui kombekas!
Muidugi on koera pesu eest 50 palju maksta, aga näitusekoeraga ilmselt teisiti ei saa, kui on selline tõug, kes peab trimmitud olema. Kuna sellist teenust pakutakse enamasti suurtes linnades, siis see hind ongi kallis. Mis ruumide rent juba maksab, mis üüratu vee- ja elektrikulu, mis elektrihind on! Keegi ei sunni vägisi seda tarbima, kuid teenusepakkuja sissetulek ei tohiks ka kannatada, kui elekter ja küte tõusevad. Keegi ei tõsta hinda kerge südamega.
Mina tõstsin ka alles oma teenuse hinda, sest ka minu elektri-, kütuse-, ja küttekulu ometi tõusid. Ja ma ei mõelnud, et oh! ma nüüd saan ratsa rikkaks vaid soovin oma elatustaset säilitada.
Samuti soovivad seda teised, mitte ei tõsta hinda sihtgrupist lähtuvalt, muidu oleks seda juba ammuilma tehtud või kuidas?