Minu koerale kulub 3,5-4 tundi. Käin nii umbes iga kuue nädala järel, kuna mulle meeldib, kui ta tõustandardile vastav välja näeb ja siis püsib nahk ning karv ilus. Samas kui käiks harvemini, siis kuluks korraga rohkem aega ja oleks nii koerale kui juuksurile raskem. Üks kord on umbes 65-75€. Kui viis eurot tõuseks, käiks ikka. Kuna üsna vähelevinud tõug eestis, siis väga vähesed salongid oskavad ja on valmis ette võtma seda tööd. Ja veel vähesemad korralikult teha. Sellel juuksuril on enamasti kuu aega ette kalender täis.
Muidugi on mugavusteenus ja ma teadsin ette, kui palju sinna raha kuluma hakkab. Olen tänulik, et keegi viitsib üldse selle töö ette võtta. Ja kui nälg silme ees, küll siis jätaks ära juuksuri ja õpiks ise selgeks.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.01.2022 16:49
See on hea, kui hinnad tõusevad. Inimesed hakkavad rohkem mõtlema, mis on tegelikult oluline (soe kodu ja toit), ja lõpetavad ära mõttetu laristamise. Pool müüdavast kaubast ja teenustest võiks täiesti olemata olla, sest me tarbime liiga palju.
See 5000 oli toodud ühe inimese näitena, mis vahet sel, mitu neid ühes ruumis on.
On ikka vahe küll, mitu neid ühes ruumis on. Mis jama sa ajad, et ei ole. Kõige suurem kuluallikas on praegu küte ja see on ju siis jagatud, samuti ventilatsioon, laevalgustus, koha üür jne.
Kõige suurem kuluallikas on koha remt. On ikka vahe küll, kas rendid pinna phele või mitmele ja ja suurema pinnaga tõusevad ka küttekulu, eriti kui see on elektriga. Ka laevalgustust on rohkmdm mitme inimese puhul.
Lihtne loigika, mitte jama.
Minu lõhtun hetkel sellest, et kõik töötsvad ühel sjal ehk 8-18.
Kas on ikka jams?
Kõige suurem kuluallikas on koha remt. On ikka vahe küll, kas rendid pinna phele või mitmele ja ja suurema pinnaga tõusevad ka küttekulu, eriti kui see on elektriga. Ka laevalgustust on rohkmdm mitme inimese puhul. Lihtne loigika, mitte jama. Minu lõhtun hetkel sellest, et kõik töötsvad ühel sjal ehk 8-18. Kas on ikka jams?
Kui keeruline on enne saatmist oma jutt üle lugeda? Et sellist, sõna otseses mõttes sitta, siia ei postitataks?
See on hea, kui hinnad tõusevad. Inimesed hakkavad rohkem mõtlema, mis on tegelikult oluline (soe kodu ja toit), ja lõpetavad ära mõttetu laristamise. Pool müüdavast kaubast ja teenustest võiks täiesti olemata olla, sest me tarbime liiga palju.
Kõige suurem kuluallikas on koha remt. On ikka vahe küll, kas rendid pinna phele või mitmele ja ja suurema pinnaga tõusevad ka küttekulu, eriti kui see on elektriga. Ka laevalgustust on rohkmdm mitme inimese puhul. Lihtne loigika, mitte jama. Minu lõhtun hetkel sellest, et kõik töötsvad ühel sjal ehk 8-18. Kas on ikka jams?
Kui keeruline on enne saatmist oma jutt üle lugeda? Et sellist, sõna otseses mõttes sitta, siia ei postitataks?
No sorry, kogemata vajutasin “saada” nupu peale ja pärast parandada enam ju ei saa.
Kui mu eelmisi postitusi loed, siis näed, et varem on nad normaalsed.
Sitaks seda nimetada aga on juba üsna suur naiselik liialdus.
Ja ma ei mõelnud, et oh! ma nüüd saan ratsa rikkaks vaid soovin oma elatustaset säilitada.
Huvitav, et restoranipidaja Siigur sai küll aru, et kui nii suur osa elanike rahast läheb eluasemekuludeks, siis turule jääb vähem raha teenuste tarbimiseks. Kui klientide elatustase langeb, siis ei jää ka sinu elatustase tingimata samaks. Kui kõik arutult hindu tõstavad, siis on see nõiaring ja sinu elatustase samaks ei jää, sest ise hakkad ka iga asja eest rohkem maksma. Mõnel ettevõtjal on tõesti selline äri, et saabki neid hindu lõpmatult tõsta, aga igal küünetehnikul ja koerajuuksuril ei ole see nii. Ja kui tema arvab, et tema elatustase peab tingimata samaks jääma, kui tema klientide elatustase tugevalt langeb, siis võib juhtuda, et ta äri lihtsalt lõppeb, sest raha hulk, mida teenuste eest saab maksta, ei ole lõputu.
Ma juba maksangi iga asja eest rohkem ju.
Tõin oma hinna nüüd vastavaks, et tludu jaoks ka raha jääks.
Küsi kõigepealt, millal ma viimati hinda tõstsin või palju mu sissetulek on üldse ning siis hakka õpetusi jagama.
Minu hind on samal tasemem ol ud viimased 7 aastat! Sissetulek kogu aeg samas suurusjärgus umbes, aga 7 aastat tagasi sain ma endale oluliselt rohkem lubada kui praegu. Paljudel siin on palk sama, mis 7 aastat tagasi?
Palgatöötajad ja ettevõtjad elavadki erinevas maailmas, sh eriti riigisektori töötajad kes ei adu üldse et need va vereimejatest ettevõtjad tekitavad töökohad ning maksavad makse mis siis jõuavad palkadena ametnike kontodele. Ja halvemal juhul asub siis seesama ametnik veel ettevõtja tegevust reguleerima=piirama ning päeva lõpuks kurdab et ai kurja, hinda on tõstetud.
Minule jäi juba varasemalt palgatöötajana tegutsedes arusaamatuks, miks valitseb suhtumine, et ettevõtja juskui peaks kandma kõik riskid (mida kannabki) kuid seejuures ei tohiks omada kasumiootust. Alla omahinna teenust/toodet müüa on ok aga palgatööl käia alla teatud summa pole ok?
Minule jäi juba varasemalt palgatöötajana tegutsedes arusaamatuks, miks valitseb suhtumine, et ettevõtja juskui peaks kandma kõik riskid (mida kannabki) kuid seejuures ei tohiks omada kasumiootust.
Ikka võib omada kasumiootust, ja mitte lihtsalt võib, vaid peabki – kasum on pikas vaates ju ettevõtja kandev idee. Küsimus on selles, kas iga riski peale peab hakkama hinda tõstma või peaks ka natuke turgu vaatama, kas iga sisendhinna tõus tuleks kohe kanda üle toote v teenuse hindadesse. Kas turg kannatab selle välja või oled ise varsti see, kes peab pillid kotti panema.