1. Ungari – Budapest ja selle ümbrus. See oli mu elu esimene välisreis 26 aastat tagasi, käisime kooriga konkursil. Jättis nii kustumatu mulje. Aga olen seal veel hiljem kolm korda (seekond Balatoni ääres) lastelaagreid teinud (see oli ka ammu tegelikult, umbes 20 aastat tagasi). Iga kord jäi kuidagi kustumatu mälestus. See sume soojus, loodus, toit jne.
2. Türgi. Olen kaks korda käinud ja on VÄGA meeldinud. Ma ei tea, miks.
Pole käinud turistikatel, vaid ka esimesel korral väga noorena esinemas Ankaras + korraldatud ekskursioonid korraldajate poolt; ja teisel korral kakskümmend aastat hiljem tööasjus hoopis teises riigi otsas ülikooli internaadis, korraga 10-14 päeva. Midagi on lihtsalt selles ôhus, kultuuris, toidus, muusikas, midagi tabamatut.
3. Aruba. Inimesed, meri, muusika, naeratused.. Elada ei tahaks, liiga palav, aga hommikuti ja ôhtuti ja öösel on super…
4. Soome. Esimesed reisid sinna, kohalike siiras külalislahkus, elamine maal järve ääres. Kustumatu mälestus. Praegu elangi Soomes tegelikult. Ikka nagu teine kodu, omane.
5. Armeenia. Inimesed, kultuur.
6. Austria. Nii maapiirkonnad kui Viin.
7. Hispaania.
8. USA Illinois maapiirkonnas veedetud suvi.
9. Norra. Loodus meeldib ja muidu ka.
10. Taani inimesed.
11. Rootsi loodus.
12. London meeldib väga.
13. šotimaa- Edinburgh.
14. Venemaa- Moskva. Peterburg.
muud riigid pole nii suurt muljet jätnud, pole väga kaugele reisida veel saanud, unistan ka Taist ja Egiptusest, Mehhikost, Kanadast ja Kuubast ja Kreekast ja missealkôikveelongi:)