Soome reisid paraku. See eestlaste vastane massihüsteeria on seal ikka päris suur.
Eks me mõlemad – eestlased ja soomlased, oleme kompleksides ja poliitilistes tõmbetuultes kõvasti peksa saanud rahvas. Ja nüüd siis klähvime vastastikku.
Soome klienditeenindus on peaaegu et alati halb kogemus. Eesti aktsendi tunnevad nad unepealt ka ära.
Mina küll Soomes käies pole midagi sellist märganud. Käisin viimati juunis, kõik oli rahulik, ei mingit klähvimist. Varem käies oli H ja M-is koguni eesti teenindaja, aga ma käin ikka mujal ka, kohvikutes, restoranides, muuseumis, lõbustusasustustes, pole mingit jama ette tulnud. Küll aga hakkas siin lugedes õudne, inimesed nii rahulikult räägivad, kuidas rongis oleks peaaegu peksa saanud, teatri garderoobitädiga oli mingi intsident (mida ma isegi ette ei kujuta), Euroopas varastatakse paljaks ja Aasias tüssatakse. Ma sain aru, et Aasiasse ma ei saa minna, sest ma absoluutselt ei taha kaubelda ega tingida. Ameerikasse ka ei saa minna, sest seal ostad lennupileti, aga lennukile ikka ei pääse.
Halvad kogemused on mul seotud kooliaegsete ekskursioonidega, kus ööbisime kohtades, mida võiks ausalt peldikuteks nimetada, lisaks pikemal bussireisis bussis ööbimine (kohutav) ja buss on ka reisidel kaks korda katki läinud (ka väga halb). Aga muidugi oleks palju hullem, kui mind paljaks varastataks või muu kuriteo ohvriks langeksin või tervis reisil alt veaks.
Seda olen ka kogenud, kus seltskonnas tekivad lahkhelid ja ega see meeldiv ei ole. Millegipärast lähevad paljud inimesed reisidel kergesti närvi ja loomulikult meeldib mulle ikkagi vaatamisväärsusi külastada, osa jälle tahavad hoopis šopata ja samuti tekivad probleemid sellest, kui kaua ja mis järjekorras ikka eri objekte vaatamas käia, kus süüa jms. Mu meelest on mõistlik neil hetkedel lihtsalt väiksemateks gruppideks jaguneda, aga samas on reisil alati oht ka ära eksida ja see tekitab samuti stressi. Mina olen halb orienteeruja ja mitu korda eksinud olnud, aga kaardi ja heade inimeste abiga olen ikka koju jõudnud. Mulle meeldib üldiselt reisida, kuigi ma pole just ilmarändur, aga siit eriti just neist ohtlikest intsidentidest ja vargustest lugedes hakkas ikka päris õudne.
Ma pole viimased 3 aastat Soomes enam käinud, aga kui viimati käisin 2014. aastal, siis vihastasin ikka küll. Neil oli siis vist just see põlissoomlaste liikumine väga populaarne ja kogu võõraviha valati eestlaste peale välja.
Soomlaste rassismist eestlaste suhtes on mitmed Eesti ettevõtjad teles avalikult rääkinud, ei ole see nüüd küll mingi uudis.
Mina ei ole Soomest saadud klienditeenindusega rahule jäänud. Eriti Helsingi ja Turu ümbruse klienditeenindusega. Nipsakad on nad, üleolevad, küsimustele ammendavalt vastata ei viitsi. Kondiitriärides müüakse poolkuivanud tooteid. Kui võimalik, siis mina väldin Soomet.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 08.05 22:37; 09.02 13:38;