Mõned hooajalised toidud, mille toorainet talvisemal ajal pole. Täna just tegin pelmeeni-kukeseenesuppi. Praen kukekad ära, nagu tavaliselt, või ja sibulaga. Panen potti vee keema, maitsestan puljongikuubikuga, lisan pelmeenid, keedan natuke aega. Lisan pannilt kukeseened sibulaga ja keedan veel natuke. Ongi valmis.
Seente raiskamine!
Tegin just paar päeva tagasi seenesuppi: porgand, seller, sibul, küüslauk, porru või-õli segusse pruunistuma-hauduma. Hautamisvette jämesool, purustatud pipar, natuke suhkrut, tšillihelbeid, kafiirlaimi lehti.
Pannil kukekad, puravikud ja sirmikuääred praen. Hiljem porgandut, sibulat, paprikat ja marineeritud kurki ka juurde.
Hautatud juurikad võtan pajast vahukulbiga välja – neist saab püreesuppi, kotlette või niisama süüa.
Vette (puljongisse) keema väikesed kartulikuubikud.
Pannisegu poolvalminud kartulitele juurde, lisan ka värskeid herneid ja tilli, sibulat, peterselli ning aedpipart. Loomulikult maitsestan sel hetkel ja lasen pärast kaane all 10 min tõmmata.
Olen taolisse suppi ka klimpe teinud, kuigi mu isiklik eelistus ei ole jahukäkid. Pelmeene ega puljongikuubikuid ei tarvita niikuinii.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 16.07 15:10; 18.07 08:28; 26.07 10:40; 06.08 14:55;