mis peab olema, et ülepanni-pannkoogid tuleksid head õhukesed ja samas ikkagi koos püsiksid ega laguneks?
Teema: teie ülepannikookide saladus?
Muna, suhkur, piim, jahu, õli. Ma muud küll ei ole pannud. Parajalt paks peab tainas olema.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Muna, suhkur, piim, jahu, õli. Ma muud küll ei ole pannud. Parajalt paks peab tainas olema.[/tsitaat]
Kas õli paned taina sisse ka? Mis õli? Ma sisse pole pannud, praen küll õliga (rapsi-).
Teiseks, kuidas sa täpsemalt kirjeldaksid parajalt paksu tainast? Voolama ikka peab ju? kas siuke kreemijas?
Muna, jahu, täispiim, õli, mingi gaasiline vesi (olen ka õlusortsu pannud, kui mullivett käepärast pole olenud ja sõbranna suras lahtumahakkavat vahuveini sisse), suhkur, veidi soola.
Mullivesi teeb krõbedaks ja rabedaks, kui pehmemaid kooke tahad, äta pane. minu pannakatainas on umbed keefiiripaksune.
Valmissegatus taigent lase külmkapis kuni pool tundi seista, sest jahedas jahu paisub ja kui algul tundub tainas paras, tulevad viimased koogid paksud . Õli panen, et ained ühtlustuks paremini, ka pole siis pannile vaja seda nii palju kallata.
Valmis tainast saad edukalt paar päeva külmikus hoida, kiletatult ei juhtu temaga midagi. Teen tihti kausiga valmis ja kui kellelgi isu tuleb, saab omale kohe kuuma koogi teha.
Õli läheb taigna sisse, siis pole pannile vaja panna ei jäe nii rasvased. Tavaline õli on, hetkel Risso rapsiõli. Tainas on selline kefiiri sarnane, enne küpsetamist seisab ka natuke ja jahu paisub.
Piim, muna, jahu, suhkur, õli + segu soodast, hapukoorest ja sidrunhappest. See valmis segada vahetult enne küpsetamist ja lisada paar teelusikat taignale.
1 liiter piima, 4 muna, näpuotsaga soola, maitse järgi suhkurt ja parasjagu niipalju jahu, et tuleb hapukoore paksune tainas. Õli või võid panen pannile imevähe, kuid mu mees armastab näiteks üldse ilma rasvaineta küpsetada. Lagunemise probleem oli veidi vaid sel korral, kui panin lisaks piimale sortsu üle-aja-läinud joogijogurtit ka taina sisse.
Lagunemise vastu aitab see, kui tainas vähemalt pool tundi toatemperatuuril seisab, parem veel kui tunnike või kaks. See pidi jahu struktuuri kuidagi muutma nii, et püsib hästi koos.
Vaata netist kreppide retsepte 🙂
2 muna
1 spl suhkrut
175 g jahu (1,5 cups)
450 ml piima (2 cups)
soola
Munad suhkru ja soolaga lahti vispeldada. Lisa edasi vispeldades vaheldumisi piim ja jahu.
Enne praadimist lase vähemalt pool tundi toatemperatuuril seista. Taigen tuleb selline joogijogurtipaksune.
Võib lisada sortsu mullivett, kui tahad krõbedamaid koogiääri.
Need, kes siin õhukeste ülepannikookide puhul jogurtist, hapukoorest või soodast räägivad – te olete asjast veidi valesti aru saanud. Sooda ja hapupiimaga tehakse pakse kohevaid kooke mitte õhukesi kreppe.
Teen nii nagu viimane rusikareegel, va see et suhkurt 1tl. Tavaliselt 2x koguse ja lisan sellele veel sortsu õli ka (ei mõõda, aga ehk u 0.5-1spl).
[tsitaat]Pann peab olema päris kuum, selle paned paika esimeste kõrbenud/kuivanud pannukate järgi :)[/tsitaat]Ülepannikooke tehakse siiski mõõdukal kuumusel mitte käreda leegi peal.
mina kasutan seda normandiast kaasa toodud retsepti ja olen väga rahul. tänu võile, ei pea alates 2. koogist täiendavalt rasvainet pannile panema (kui on mttenakkuva pinnaga pann)
2 muna
5 dl piima
250 g jahu
50 g sulatatud void
terake soola
niimoodi tulevad kohevad ja kerkinud koogid, mitte õhukesed [small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Piim, muna, jahu, suhkur, õli + segu soodast, hapukoorest ja sidrunhappest. See valmis segada vahetult enne küpsetamist ja lisada paar teelusikat taignale.[/tsitaat]
Oluline on lasta tainast vähemalt tund aega eelnevalt seista.
Kui ma Prantsusmaal elasin, siis selles peres tehti pannkoogitainas lausa õhtul valmis ja hommikul praeti. Koogid olid suurepärased.
Ma just täna tegin pannkooke! Vahva on see, et kui ma neid retsepte siin loen, siis kõigil tundub olevat oma retsept, kuidas pannukaid teha! 🙂 Näiteks minu oma siin veel kirjas ei ole!
Oma pannkookide tegemisel üritan alati võimalikult vähese rasvainega läbi ajada, kuid samas panen piisavalt muna,et koos püsiksid ning praen väga väikesel tulel. Tulevad väga head ning krõbedad! 🙂
Minu vanaema teeb veel kolmandat moodi- paksud, hästi rasvased, puupliidil ning suure tulega ning ema teeb põhimõtteliselt samamoodi nagu vanaema, aga maitselt tulevad ikka teised! 😛
Järgmisel päeval ongi taigen kõige parem.
Minu ülepanni-pannkoogid valmivad nii: 4 muna vahustan rohke suhkru (oleme maiasmokad) ja näpuotsatäie soolaga, lisan paki vanilje-kohupiima (selline valmis tuub)…segan. Siis lisan nii palju jahu, et taigen on hästi hästi paks, et kohe raske segada. Seejärel hakkan piima lisama….kuni tainas on lõpuks väga vedel, tiba vedelam kui keefir isegi.nii saan täiesti tükivaba taigna käsitsi toimetades. Küpsetan madalal kuumisel … ikka paar tundi küpsetan laupäevahommikuti. Peale paneme sulatatud mustikatest tehtud toormoosi.
Meie perele maitseb nii 🙂
Mina ei lase MITTE KUNAGI pannkoogitaignal seista, ei külmikus ega toatemperatuuril, ja alati tulevad suurepärased ülepannikoogid.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina ei lase MITTE KUNAGI pannkoogitaignal seista, ei külmikus ega toatemperatuuril, ja alati tulevad suurepärased ülepannikoogid. [/tsitaat]Loomulikult tuleb pannkook ka siis, kui taignal seista ei lase. Lihtsalt seista lastes taigna struktuur muutub ja kook tuleb täiuslikum.
Panin taigna just hakkama.
2 muna, pool liitrit piima, sorts mullivett, 3 tl suhkrut, näpuotsaga soola. Siis veel jahu, kuni segu keefiripaksune.
Retsepte leidub just nii palju kui kokke :)) Peale möningat proovimist leiad oma ….
Kas küpsetate neid pannkooke spets pannkoogipanni või tavalise panniga ? On siin üldse mingit vahet ?
Mina tainasse piima ei pane, panen külma vett. Tainas peab parajalt vedel olema. Õli pole tainasse kunagi lisanud. Kõige tähtsam komponent lisaks munadele, jahule ja tibakesele suhkrule on minu meelest SOOL. Et ikka hea maitse oleks.
Küpsetan tavalisel pannil, enamasti möllan 2 panniga korraga, muidu jõutakse pannkoogid enne küpsetamise lõppu nahka pista.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Õli läheb taigna sisse, siis pole pannile vaja panna ei jäe nii rasvased. Tavaline õli on, hetkel Risso rapsiõli. Tainas on selline kefiiri sarnane, enne küpsetamist seisab ka natuke ja jahu paisub.[/tsitaat]
Miks sa kirjutad \”ei jäe\”? Õige on \”ei jää\”.
Teate mis on kõige olulisem komponent pannkookide tegemisel? Tahtmine neid teha ja süüa. Mina nt olen muidu täitsa asjalik köögis, saan suht kõigega hakkama, mis ette võtan, aga no vot pannkoogid on ühed sellised asjad, et ise ma neid ei söö ja normaalsed need mul kunagi ka välja ei tule.
Vilumus häid õhukesi ülepannikooke teha on tulnud mulle ajaga. Unistan, et kunagi saan veel paremaks 😉
Mulle tundub, et oluline on küpsetada keskmisel või madalal kuumusel, muidu kõrbevad ära liialt.
Taigna enam kordadel teen ikkagi Kalevi ülepannkoogijahust(vihastasin peale mitmeid kordi proovimisi tainast ise teha) aga vahel ikka ka naturaalsetest toiduainetest.
Pann on ka oluline…kui ikka kõik külge võtab siis head nahka ei saa. Kui on aga hea teflonpann, siis pole vaja õli lisadagi 😉
Ja lisandiks maitseb meie perele enim koogi vahel MESI 😉
Mina panen tainasse lisaks eelpoolnimetatud komponentidele ka pisut vaniljesuhkrut.
kas teete valgest jahust või täisterajahust?
mul ei tulnud ka varem üldse pannkoogid välja, siis korjasin ka siit perekoolist kõik retseptid ja soovitused kokku ning nüüd teen väga mitmendat aastat selle järgi, et panen 1 klaasi jahu ja 2 klaasi piima ning 2 muna ning tubli sortsu õli. selle retseptiga olen ikka väga õhukesi kooke teinud.
suhkrut ei pane ma üldse, sest täidisega siis reguleerin, kas tuleb soolane või magus pannkook. õhukeste puhul pole minu arust nii oluline ka, et kook ise magus või soolane oleks.
ained lisan selle põhimõtte järgi, et kõigepealt panen jahu ja siis alles piima ning eraldi lahtiklopitud munad. nii tekib vähem jahuklimpe taignasse ja saab lihtsama vaevata hea ühtlase taina.
head maarjapäeva, naised!
täna peabki suuri ülepannikooke küpsetama, siis kasvavad kapsad hästi, suurte lehtedega 🙂
Ahh, ma praegu just tegin, üleeile kokkuveeretatud taignast. Küll said head! Kookosõliga, nämm!
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.