Esileht Kodunurk teie ülepannikookide saladus?

Näitan 14 postitust - vahemik 31 kuni 44 (kokku 44 )

Teema: teie ülepannikookide saladus?

Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Ahh, ma praegu just tegin, üleeile kokkuveeretatud taignast. Küll said head! Kookosõliga, nämm!

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt


Postitas:
sügislill

RE: teie ülepannikookide saladus?

Hea pann peab ka olema. Head tulevad malmpanniga.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Muna, suhkur, piim, jahu, õli. Ma muud küll ei ole pannud. Parajalt paks peab tainas olema.[/tsitaat]Mul ainult vesi, jahu, sooda ja hapukoor. Praadimiseks õli. Väga head tulevad.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Mul ainult vesi, jahu, sooda ja hapukoor. Praadimiseks õli. Väga head tulevad.[/tsitaat]

soodat paned ülepannikookidele? see ju kergitab. siis tulevad sul paksud koogid? kas need kokku ka panna annavad või rullida? ei murdu?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Ma teen selliseid paberõhukesi ülepannikooke. Retsept käib tunde järgi umbes nii:
Löön soovitud arvu mune kaussi;
siis hakkan juurde segama jahu, kuni segu on selline paksu kisselli paksune;
Segan mõõdukal kiirkusel, kuni segu on ühtlane, tükkideta;
Suhkrut maitse järgi (või soola);
Siis hakkan tasapisi piima lisama ja tainast vedeldama. Taina teen ülivedela, keefirist vedelama. Koogid tulevad mul umbes 2mm paksused.

Ei oska seletada, miks, aga see retsept on siiani olnud lollikindel. Koogid ei tule õhulised. Tulevad sellised õhukesed ja veidi isegi elastsed. Nendesse on hea hiljem magusat või soolast sisu keerata.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ma teen selliseid paberõhukesi ülepannikooke. Retsept käib tunde järgi umbes nii:
Löön soovitud arvu mune kaussi;
siis hakkan juurde segama jahu, kuni segu on selline paksu kisselli paksune;
Segan mõõdukal kiirkusel, kuni segu on ühtlane, tükkideta;
Suhkrut maitse järgi (või soola);
Siis hakkan tasapisi piima lisama ja tainast vedeldama. Taina teen ülivedela, keefirist vedelama. Koogid tulevad mul umbes 2mm paksused.

Ei oska seletada, miks, aga see retsept on siiani olnud lollikindel. Koogid ei tule õhulised. Tulevad sellised õhukesed ja veidi isegi elastsed. Nendesse on hea hiljem magusat või soolast sisu keerata. [/tsitaat]

Tundub kirjelduse järgi, et tegemist on minu ideaalkookide retseptiga. Ülepannikook peab minu arvates olema elastne ja nätske, kahvatu kollane mõningate pruunide laikudega.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Minu lollikindel retsept:
Kolm munarebu segan poole klaasi piimaga, lisan sutsu suhkrut/soola, seejärel 2 spl sulatatud võid, 250 grammi jahu ja umbes 2 klaasi piima. Kõige lõpuks lisan vahustatud munavalged.
Praen põhimõtteliselt ilma õlita, mõnikord päris alguses igaks juhuks väikse sutsu õli panen. Hea pann peab muidugi olema. Üsna madalal kuumusel. Tulevad hästi mõnusad õhukesed ja elastsed koogid, paremaid pole kusagil mujal saanud.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Mina panen ka juubeli tordipulbrit sisse ja tulevad suurepärased. Soovitan proovida.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina panen ka juubeli tordipulbrit sisse ja tulevad suurepärased. Soovitan proovida.[/tsitaat]

sellel on ju väga ebameeldiv spetsiifiline hais

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

soodat paned ülepannikookidele? see ju kergitab. siis tulevad sul paksud koogid? kas need kokku ka panna annavad või rullida? ei murdu?[/tsitaat]

Kusjuures mina panen ka soodat ja minu koogid on head (julgen nii arvata, sest kuulen kõikidelt kiidusõnu ja hämmingut, kuidas ma oskan nii häid teha) ja õhukesed.
Minu (mitte)retsept:
vanaema paraja suurusega kauss.
2-3 muna (munade arv sõltub munade suurusest)
sool, suhkur
pool pakki keefiri
jahu silma järgi paras kuhi, jahuhunniku sisse segan 3/4 tl soodat (mind on kunagi õpetatud, et sooda neutraliseerib keefiri happesuse. Piima kasutades seda ei panda)
vispeldan kokku ja lisan vett (või ka lisaks sortsu piima), kuniks taigen on keefiripaksune.
Saan kolmveerand kausitäit tainast.

Mu 3 poega on suutnud endale sama süsteemi selgeks teha. Võin poes olles vabalt nt 9-aastasele helistada ja paluda, et ta pannkooke teeks.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Hm, mina panen tunde järgi muna-piima-jahu ja maitsestan vähese soola-suhkruga. Alati teen peast.
Esimesele pannkoogile lisan pannisle suts õli, teistele enam mitte. Ja taigen üsna vedel. Minu nipp on selles, et ma vahustan munad-piima-jahu MIKSERIGA sametiseks ühtlaseks taignaks. Küpsetan kohe, ehk ei lase seista. Alati on tulnud kaunid, õhukesed ja head ülepannkoogid 🙂

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Minul ühest raamatust pärit retsept õhukeste üleapnnikate jaoks: 4 muna, 4kl piima, 3kl jahu, soola ja suhkrut maitse järgi. Kõik segan mikseriga või vispliga kokku ja lasen vähemalt pool tundi seista. Siis praen.
Algajal pannkoogikokal soovitan ära proovida mõni retsept, kus on antud nii vedeliku kui ka jahu kogus, sest siis saab kätte selle tunde, kui vedel peab taigen olema. Kirjelduse järgi saab teha siis, kui tunne juba käes.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Mina teen hästi õhukesi ja pehmeid, kenasti rullikeeratavaid, et mune mitte rohkem kui 1-2 500ml piimale ja vedelik peab langema katkematu joana. Kui katkeb, siis liiga vedel taigen ja kui paksu joana plärtsatab, siis liiga paks. Õli panen võimalikult vähe, lihtsalt määrin panni ja mitte suur kuumus. Pannkook peab olema ka näppude vahel süües selline, et ei jäta näppe rasvaseks. Ja pehmelt järeleandev, mitte kõva nagu tallanahk või rabe nagu poes müüdavad soojendatavad pannkoogid.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: teie ülepannikookide saladus?

Aga mina teen riisijahu ja maisitärklisega. Retsept on kirjas Veski Mati riisijahu paki peal. Tulevad õhukesed, krõbedad ja head. Sellest ajast kui neid tegema hakkasin, ei taha mu pere enam nisujahuga pannkooke.

0
0
Please wait...


Näitan 14 postitust - vahemik 31 kuni 44 (kokku 44 )


Esileht Kodunurk teie ülepannikookide saladus?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.