Esileht Kodunurk Teie võileib?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 145 )

Teema: Teie võileib?

Postitas:
Kägu

Supiteema oli väga hea, isiklikult sain mitu head ideed uute suppide tegemiseks.
Nüüd küsiksin, laenates eelmise teema ideed: “… ja parim võileib on?”

Minu lemmin on lapsepõlveklassika: rukkileib, või, eelmise päeva (st külm) kotlet või seaprae viil ja marineeritud kurk sinna otsa.

+15
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rukkiröst (või misiganes meelepärane leib-sai), õhuke kiht majoneesi, valgehallitusjuust, Swartswaldi sink ja värske kurk.

Rukkileib, või, sinep (Põltsamaa kange), juustuviil, külma seaprae lõigud, marineeritud kurk.

 

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja kirjeldatud võileib on ka minu lemmik.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rukkisepik, millel taluvõi, õhemaks lõigatud kotleti viil (kindlasti ise tehtud kotlett). Selle peale juust ja koduaia tomat.

Tavaline põrandaleib, taluvõi, Selveri pasteet, selle peale juust ning sinna otsa veel marineeritud kurk.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Röstitud haputaignapehmik maitsesalaamiga.

Röstitud Ruksi seemnepala avokaado ja pipraga.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oh, ma armastan võileibu.

Igal hommikul söön kohvi kõrvale 1 Kodukandi rukkikoorikleiva (see on tõesti ülihea koorikleib, naturaalse kääritamisega ja pole üldse liiga magus ega soolane) – röstitult, peal juustuviil, fileesingiviil, (võimalusel) kodune tomat, värske kurk, basiilik, maitseroheline (murulauk, roheline sibul vms). See pole mitte parim/erilisim võileib, vaid just selline minu jaoks neutraalne ja piisavalt toitev ja hommikul allaminev klassikaline söök.

Nii.

Maitselt parimad on minu jaoks:

* suitsukala + tiba Hellmannsi majoneesi ja hapukoore segu + punane sibul ÜLIPEENEKS + natuke sidrunit, soola, pipart – sobib nii leiva kui saiaga

* tuunikala tomatis + riivitud juust + suts majoneesi + punast sibulat + sidrunit; selle kraami paned saia / kooriksaia peale, selle peale õhuke tomativiil, selle peale riivitud mozzarellat ja sai ahju

* praetud kukeseenemöks (kukeseened, sibul – praed, lisad Merevaiku natuke, soola-pipart-tilli) röstsaial või leival

* suviti maitseb väga ka hea peenleib hea täissuitsuvorstiga värske/hapukurgiga, selle juurde peab jooma värskest piparmündist tehtud teed

* ja olen nõus, et ema/vanaema tehtud külm kotlet taluvõi, leiva ja hapu/marineeritud kurgiga on ka ülihea.

 

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lemmin on lapsepõlveklassika: rukkileib, või, eelmise päeva (st külm) kotlet või seaprae viil ja marineeritud kurk sinna otsa.

See on ka hea, jah. Praegusel eluetapil olen enda jaoks taas “avastanud” kuklid ja saiad ning hetke lemmik on heledast jahust (haputaigna) kukkel millel on kiht maitsestamata toorjuustu ja selle peal paar viilu graavilõhet.

 

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda teemat lugedes tekib vähemalt ettekujutus, miks enamus inimesi nii paksud on. Ikka või ja seapraad veel otsa. Ja kuklid ja saiad ja majonees.

+6
-35
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Seda teemat lugedes tekib vähemalt ettekujutus, miks enamus inimesi nii paksud on. Ikka või ja seapraad veel otsa. Ja kuklid ja saiad ja majonees.

Tõmba uttu!

+18
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Supiteema oli väga hea, isiklikult sain mitu head ideed uute suppide tegemiseks.

Nüüd küsiksin, laenates eelmise teema ideed: “… ja parim võileib on?”

Minu lemmin on lapsepõlveklassika: rukkileib, või, eelmise päeva (st külm) kotlet või seaprae viil ja marineeritud kurk sinna otsa.

Röstsepik. Selle peal mingi rohelise salati leht. Korralik viil küüslaugupekki. Selle peal õhukesed tomativiilud ja kõige otsas natuke tšillit ja paar rukola lehte.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Rukkileib, keedumuna (parajalt veel soe, aga mitte kuum, et või ära ei sulaks) ja majonees.

Ka see kotlet leiva peal koos sinepi ja kurgiga on ülihea. Samamoodi külm ahjupraeliha.

Tütre lemmikvõileib on rukkileib juustu ja tomativiiluga.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Armastan kuumi võileibu ja teen nagu pitsat. Alumise poole määrin võiga, peale kas  tomatikaste või ketšup, siis juust ja seejärel kõike, mida pitsa peale panna saab, aga rohkem ja paksemalt. Kui on rohkem sööjaid, teeme pannitäie ja igaüks saab niisuguse, millega endale  meeldib. Mulle istub kõige rohkem seente, sibula ja peekonikrõpsudega, aga ka pepperoni, päikesekuivatatud tomatite, oliivide ja basiilikuga.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
-naabrinaine-

Röstsai, määrin avokaadot peale, punane soolakala, valgehallitusjuustu viil.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Must leib, avokaado ja veidi soola.

Must leib, suitsuvorst ja need pikuti lõigatud võileivakurgid.

Normaalselt toituv inimene ei pea küll kartma, et võileiva kujule sätitud toiduained kuidagi eriti kahjulikud on. See üks paaniline ortoreksikust proua möllab siin igas teemas, nagu mingi teavitus tuleks meilile, kui keegi toidust kirjutab.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda teemat lugedes tekib vähemalt ettekujutus, miks enamus inimesi nii paksud on. Ikka või ja seapraad veel otsa. Ja kuklid ja saiad ja majonees.

Ole kena, ära minu kaalu teemal küll sõna võta. Ja edaspidi proovi teemasse kommenteerida.

 

+10
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kitsalt leibadest rääkida, siis rukkileib, või, kilu ja muna.

Kui laiemalt võtta ning ka saialisi arvestada, siis mitmevilja röstsai, kitsejuustumääre, punane kala ja pipar, aga ka röstsai, või, mingi sink, juustuviil, peale tomat või kurk ja vastavalt pipart-soola. Ja haruharva tuleb isu juustuvorsti järele, siis läheb röstsai (aga röstimata), või ja paksud kihid juustuvorsti ning peale kurgiviilud + sool. Ja viimase võileivaga tuleb alati meelde Ain Lutsepa poolt kunagi mängitud reklaam, kus vorsti pidi leival olema ikka paksult, et hambad ei põruks …

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võileib on üks kallis söök. Aga minu oma n mingi mitmeviljja röst, salatileht, taine sink, või ja marineeritud minikurk

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks sõltub isust:

Sai, majonees, juust. Vahel tomati või munaga.

Värske koorikleib, või, pasteet või singimääre või suitsukanamääre.

Sai, või/majonees, salatileht, juust, praemuna, juust.

Seemneleib, või, pekine sink, mahe sinep.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik meeldivad. Lemmik on klassikaline rukkileib(mitte see tehtult must, ikka naturaalne), taluvõi, kilu ja muna.
Kuid kui olin vaene, siis sõin ka leiba nii, et leib ja kartulipuder peal, paksult. Tee kõrval.
Samuti olen valmis sööma ja ka meeldivad kõik uuendused, eespool loetletud toidud.
Meeldib ka lihtsalt hea värske leib ehtsa võiga. Lapsepõlvemeenutus oleks veel nii, et selle peal on värske kurk ja sool ka. Milline lõhn sellel on minu jaoks..

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Must leib, millel Hellmannsi ja keedetud munast võie, rohelise sibulaga kokku segatud.

Rukkileib rulaadiga, millel õhuke sinepikiht.

Värske kurgi v tomati võileib.

Magusast röstsai kreegimoosiga.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda teemat lugedes tekib vähemalt ettekujutus, miks enamus inimesi nii paksud on. Ikka või ja seapraad veel otsa.

Mu perearst, sale 60ndates proua, uurib alati kas me lastele ikka rasvast seapraadi teeme. Rasvane sealiha olla nimelt rasvade normaalse ainevahetuse väljaarenemiseks kõige kasulikum. Ma ei tea, mis see rasvane sealiha on, aga mu praetüki küljes on tõesti pisut rasva ja kamar ka. Selliseid praetükke ei vali, kus rasvakiht on üle cm paks, siis tuleb praad juba liiga rasvane ja see ei maitse enam hästi. Maitsed pole tasakaalus. Loomulikult on prae kõrvale hulk aedvilju ja ka kartul.

Või on palju kasulikum kui igasugu määrded. Mu tädi, kõhn vanem daam, toitubki põhiliselt võist ja aedviljadest. Vaat suhkrust tema lugu ei pea, kuigi korralikku šokolaadi sööb küll, aga mitte igapäevaselt ja mitte tahvlite viisi. Võid sööb igapäevaselt ja porgandeid, õunu jms.

Täisteraleib on väga hea kiudainete ja B grupi vitamiinide allikas. Selle söömist soovitavad nii arstid kui toitumisspetsialistid.

Minu lemmik võileib on täisterajahust traditsiooniline juuretisega tehtud leib. Kergelt röstitud viilule määrin võid peale ja ongi parim võileib valmis. Tüki maasinki või viilu juustu võib kõrvale võtta, vahel ka peale. Aga neid polegi tingimata vaja.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sai või, kalamari/Selveri pasteet/Cuit’s pasteet sibulaga/lõhe.

Leib, või, Nopri sibula-küüslaugujuust.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuid kui olin vaene, siis sõin ka leiba nii, et leib ja kartulipuder peal, paksult. Tee kõrval.

Selle peale tuleb meelde Lutsu Kevade-aegsest kooliajast jutt, kus teised poissi kadetsesid, et vaata, kus paeb alles paksu kihi võid leiva peale, kust temal nii palju head kraami kodus… aga see polnud tegelikult või, vaid kartulipuder.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õige rukkileib on küll asi, mida isegi meie ortorektikust räuskaja ei peaks ära põlgama, erinevalt saialistest… 🙂 aga ta vist ei ole ikka nii tark, kui arvab, ja seda oma sõnavõtuga võileiva teemadel ka näitas. Õige kattega võileib (leib+valk- kala, muna, liha) on vägagi tasakaalus, moosisai nt ei ole.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks “tugevam” võileib ka.

Rukkileiva röstin pannil kergelt üle, leivaviilule määrin õhukese kihi Hellmannsi majoneesi, selle peale viil juustu ja kõige peale praemuna otse pannilt.

Ja vahet pole kas rukkileival või sepikul, toorjuust, röstbiif ja marineeritud kurk on hea kombo.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui juba laristada, siis praetud leib, üsna krõpsuks praetud peekon, üsna pehme keedumuna ja pooltoored praesibulad.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Enda tehtud just ahjust tulnud soe leivaviil paksu võiviilaka ja soolaga. See esimene krõbe on kõige parem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õige rukkileib on küll asi, mida isegi meie ortorektikust räuskaja ei peaks ära põlgama, erinevalt saialistest… 🙂 aga ta vist ei ole ikka nii tark, kui arvab, ja seda oma sõnavõtuga võileiva teemadel ka näitas. Õige kattega võileib (leib+valk- kala, muna, liha) on vägagi tasakaalus, moosisai nt ei ole.

Õige kattega võileib… 😀

Vaata, mida inimesed kirjutavad, siis räuska oma tasakaalust edasi:

Sai, majonees, juust. Vahel tomati või munaga.

Värske koorikleib, või, pasteet või singimääre või suitsukanamääre.

0
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis pasteedil, tomatil, võil, juustul ja munal viga on, oo toitumisteadlane/paksofoob? Määrete väärtus sõltub sellest, millest nad koosnevad.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen lihtne inimene, mulle väga meeldib kodune leib saaremaa võiga, mille peal on kodune tomat. Tomat on hästi oluline. Mulle meeldivad ainult need tomatid, mis aedades kasvavad, mitte need heledad poe omad.

+5
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 145 )


Esileht Kodunurk Teie võileib?