Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Teise lapse soov

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Teema: Teise lapse soov

Postitas:
Kägu

Kas kellelgi on nii olnud, et esimene laps tuli väga kergelt ja kiiresti (loomuliku sünnitusega), aga teise lapse ootele ei suuda jääda? Me oleme juba pikalt proovinud teist last. Esimene laps on peaaegu 2aastane. Oktoobris käisin naistearstil ja uh oli korras.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimene ja teine laps tulid esimese proovimisega. Kolmas lasi ennast pea aasta oodata 🤷‍♀️

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Soovisime kahe lapse vanusevaheks 5aastat. Ei õnnestunud. Esimene laps tuli loomulikult. Aga tundub, et mitme aastaga rakkude olukord kehvaks läinud. Seega läks 8aastat lisaks, laste vanusevahe 13a. Tegime ivf.
Mulle alustati ka uh, kõik Ok. Tehti ka LAP. Korras. Uuriti meest. Tegin mitu kuuri Letrozoli. Lõpuks avastati et mehe näidud ikkagi päris kehvad. Tegime lõpuks novavitas kõik võimalikud analüüsid mehele, sai ravi. Aga lõpetasime ikka ivf-ga.
Loodan et teil õnnestub kuidagi ikka 🙂

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle nimi on sekundaarne viljatus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA olen. Jah, mis seal ikka. Proovime veel ja kui ei õnnestu, siis ei õnnestu. Kunstlikku viljastamist ei soovi ette võtta. Aga kui mingeid lihtsamaid soovitusi on, siis kuulan huviga. Eks stressi/magamatust muidugi rohkem kui enne esimese lapse saamist.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA olen. Jah, mis seal ikka. Proovime veel ja kui ei õnnestu, siis ei õnnestu. Kunstlikku viljastamist ei soovi ette võtta. Aga kui mingeid lihtsamaid soovitusi on, siis kuulan huviga. Eks stressi/magamatust muidugi rohkem kui enne esimese lapse saamist.

Eks vitamiinide võtmine ei tee kunagi paha. Ise võtsin enne rasestumist kuningakepiõli kapsleid ka, sest hormoonid vist polnud päris paigas (pidi toetama tasakaalu vms), ingliskeeles otsi TTC tips, vaata üle ka toidulaud, nt fertility diet vms.. arsti juures käia nii ise kui mees jutuga, et pole õnnestunud rasestuda.. vb leitakse ikka mingi põhjus sellele. Ja sealt saab edasi vaadata.
mul oli nt progesteroon liiga madal ja keha iseseisvalt ei suutnud rasedust hoida (mitmed katkemised), kui rohud peale sain siis mõne kuu pärast juba õnnestus ja praegu 20ndl rase 🙂

+1
0
Please wait...

Postitas:
marikirss

Meil lasi ka teine laps end üle aasta oodata.

Vereanalüüsid olid nihkes (AMH veidi madal, FSH kõrgem), lisaks selgus, et ühel pool on munajuhas vedelikku. Laparoskoopiliselt eemaldati põletikuline munajuha, opist järgmise ovulatsiooniga kohe rasestusingi.

Pärast esimest last paigaldati spiraal, ise arvan, et see võis tekitada põletiku, kuigi üldiselt spiraali hüdrosalpinksi tekkes ei süüdistata (samas muid riskitegureie mul polnud ka).

0
0
Please wait...

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Teise lapse soov