Teema siis neile, kes plaanivad teisest pensionisambast raha välja võtta ja selle eest midagi osta. Küsimus- mida te osta plaanite ja miks kasutate just teise samba raha? Miks mitte koguda ostuks? Mis kindlustaks teie tuleviku?
Teema ehk mõnevõrra kirgi küttev 😀 ongi hea, loeks erinevaid arvamusi!
Teen otsa lahti. Plaanin välja võtta ja osta auto. Sest praegune auto laguneb istumise all ära ja kuigi remont on soodne, siis kere enam kaua vastu ei pea. Seetõttu ei taha ka enam väga oodata, sest väga kaua selle masinaga enam ei sõida. Seega kogumine jääb ära. Liisingusse ei taha võtta, kuna esiteks ei soovi igakuist kohustuste hulka suurendada ja teiseks oleks tegu niikuinii kalli laenuga (nagu ka pensionisamba raha kasutamine selleks- tean, tean..)
Tuleviku kindlustamisest siis: Oma kodu on olemas (laenuga, Tallinnas). Lisaks teine korter (laenuvaba, ka Tallinnas), kus elab ema sees oma elupäevade lõpuni (olgu neid veel pikalt!). Lisaks suvila Tallinnast 40km. Maja seal peal pole praegu suurem asi (ikkagi 80ndatest suvila), aga krunt on väga hea koha peal ja piisavalt suur, et olla atraktiivne ka nt aastaringse maja ehitamiseks. Plaanis on 15-20a jooksul piisavalt raha koguda, et veel üks korter osta laenuvabalt. Seega pensipõlveks oleks miinimum 2 korterit pluss suvila. Ühe korteri üüriks välja, suvila müüks soovi korral maha ja vahetaks nt mingi üüritava korteri vastu mis toodaks igakuiselt raha. Kui suudan eesmärgi täita siis on sellele lisaks veel üks üüritav korter.. isegi kui eesmärk ei saa täidetuks, siis usun et saab ka nii hakkama. Raga kogun ju ikka ja ega see kuhugi ei kao.
Seni olen iga kuu 100-200 eurot aktsiatesse investeerinud. Peale 2.sambast lahkumist avaks 3.samba kuhu samuti tiksutaks raha kasvõi 50 euro kaupa. 10 aasta pärast võib ju uuesti 2.sambaga liituda KUI pean seda vajalikuks..
Novot, aga nüüd mõtlengi, kas osta see auto või mitte 😀 kõik muu nagu on olemas, tuleviku peale olen ka mõelnud, tagavara rahavarud kriisiks on samuti olemas.. tõsi, mitte veel kõige suuremad, aga 2 kuud saab hakkama kui midagi peaks juhtuma..
Kõrini on juba sõita autoga, mis logiseb ja koliseb ja mis mulle üldse ei meeldi… Samas kõik need loetud teemad selle kohta taovad kuklas, et heiii, see pole just parim idee, aga samas miks mitte? Kui muid varusid pensipõlveks pole, siis jah, aga mul on ju…