Tenerife on üks kahest paketireisist, kus meie pere on käinud. Teine oli Kreetale. Paketireis tasub võtta, kui sihtkohta otselende pole, isegi ühe ümberistumisega lende eriti pole , aga seevastu paketireise pakutakse palju. Sellised sihtkohad ongi põhimõtteliselt Kanaari saared ja Kreeka saared. Kaks kohta, kuhu on mõtet paketireis võtta. Vist Türgi ka, ja Bulgaaria.
Tenerifel me käisime oma reisikarjääri algusaegadel. Siis ei olnud eelnevaid kogemusi ja olime kõigega rahul. Tagantjärele saan aru, et hotell oli paras peldik, aga no kes seda siis oskas hinnata! Olin õnnelik, et lõunamaa ja palm õõtsus jaanuarikuus rõdu all. Kreetal kui käisime, olime juba rohkem reisinud ja saime aru, et see neljatärnihotell, mille Novatours meile andis, jäi kõvasti alla kõigile neile neljatärnihotellidele, kus me oma ise korraldatud reisidel olime peatunud.
Aga siiski ma arvan, et võta see paketireis ära. Katsu teenindajalt uurida, milline oleks hea hotell? Vaata, kas sulle pakutud hotell on äkki ka Booking.com-is ja loe, mis kliendid kirjutavad selle hotelli kohta? Kuigi võib-olla need reisibüroodega koostööd tegevad hotellid polegi Bookingus – mina näiteks otsisin meie Kreeta hotelli, et kirjutada üks krõbe arvustus, aga seda polnud seal.
Aga isegi kui hotell on nirum, kui sa harjunud oled, siis otselend on ka palju väärt. Oled küll nädala ehk tiba kehvemas hotellis, aga pärast saad otse koju, ei pea kusagil Londoni või Barca lennujaamas kügelema. Eriti lastega koos reisides on otselend suur asi.