Meie pere on segu taimetoitlasest, veganist ja lihasööjatest. Enamasti ma võtan ühe juurvilja, teen sellest pearoa ja kui keegi liha soovib, siis teen liha juurde.
Ma hoian asju lihtsatena, teen palju kotlette (ahjus küpsetades) peedist, kikerhernetest, suvikõrvitsast, porgandist, sibulast, täisterajahuga, laste kotletitainale panen juustu ja muna sisse. Lillkapsast keedan ja maitsestan kas juustu või vähese võiga.
Baklazaanid aurutan 15 minutit ja siis teen sojakastme peale, paksendan ja lisan seened ja brokoli. Vürtsi võib julgelt panna.
Bors – vegan variandis tõstan poole pealt teise potti, teise potti lisan lahjat veisehakkliha või veiseliha.
Kord nädalas teen hummust porgandi, kikerherne ja vähese mangopüreega, natuke küüslauku ja maitseaineid. Kõiki juurvilju võib varieerida. Seda saab leivale või saiale määrida terve nädal.
Seenekotletid ja seentest risoto, paella sibula, seente, brokoli ja lillkapsaga. Shitake seenesuppi (kes liha soovib, siis suitsuliha võib sisse panna).
Pasta suvikõrvitsa, sibula ja küüslauguga. Pastavariante on sadu, seda võiks julgemini kõik proovida. Täidetud kalmaar tomatikastmega. Vegan versioonis ilma kalmaarita, kõik muu samaks, kapparid, oliiviõli, tomatid, riivsai, küüslauk ja ürdid.
Lõhe ahjus miso või wasabiga. Sojakaste ja ingver kõrvale. Ise teen sushit kurgi ja avokaadoga.
Lasange kanahakklihaga, ürtide ja tükeldatud tomatiga. Lastele riivin juustu peale ja panen nende tükid veel korraks ahju.
Magustoidud on samuti lihtsad, banaanileib, ahjus virsikud ja õunad, krõbedik, marjamuffinid, pohlakeeks. Suhkrust kasutan ainult vähesel määral palmisuhkrut.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 16.11 21:11; 17.11 13:36; 17.11 16:24; 18.11 13:48; 18.11 15:54;